• 9.374.446 stemmen

Geregisseerd door: Tate Taylor

Met onder meer: Chadwick Boseman, Nelsan Ellis en Viola Davis

Plot Get on Up

"The Funk Don't Quit"

Film over het leven van de muzikant James Brown. Brown’s leven dat begon te midden van extreme armoede in de Amerikaanse staat Georgia, totdat hij uiteindelijk uitgroeide tot de wereldberoemde en invloedrijke rhythm-and-blues-muzikant met een reeks hits in de jaren 60 en 70 waaronder “Please, Please, Please”, “I Got You” en “Papa’s Got a Brand New Bag”.

avatar van Flat Eric

Flat Eric

Met biopics heb ik soms moeite omdat ik vaak het gevoel krijg dat de desbetreffende acteur/actrice teveel zijn best doet maar net de plank misslaat.

Maar in deze film, wow, ik kreeg echt het gevoel te kijken naar dé James Brown.

Chadwick Boseman was een uitstekende James Brown qua stem, mimiek en dans. Waanzinnig goed!

In het begin was het even wennen maar de flashbacks maakten de film dynamisch. Ook een leuke touch was het af en toe recht in de camera kijken door James, dat houdt je bij de les.

Een "I Feel Good, tadadadada" movie. Een aanrader, en niet alleen voor muziekliefhebbers!

avatar van pmeester

pmeester

Lekker verhaal, niet te zwaar, niet te saai. Prima entertainment als je van zijn muziek houdt en nieuwsgierig bent naar het "verhaal achter"...

avatar van scottbrl

scottbrl

Ik verwachte er niet heel erg veel van maar het viel me 100% mee , de film blijft boeiend en het acteerwerk is prima , als je ook nog een klein beetje een muziekliefhebber bent is het zeer zeker een aanrader , heb me prima vermaakt met deze film!

Ach ja. Vrij typische biopic.

Niks nieuws onder de zon. Keuze van de acteurs is ook altijd wat lastig. Daarnaast was het einde ook wel wat lang uitgerekt.

Daarentegen blijft James gewoon een mafkees dus een dankbaar figuur voor zo'n levensverhaal plus de muziek is natuurlijk absolutely fucking episch.

avatar van james_cameron

Typisch wisselvallige biopic die hele delen uit het leven van James Brown overslaat en andere slechts in vogelvlucht behandelt. De boel wordt gered door de energieke rol van nieuwkomer (qua films althans) Chadwick Boseman, die flink indruk maakt met zijn veelzijdige spel. De film begint lekker vlot en levendig, maar valt op gegeven moment in de voorspelbare valkuilen van de standaard biopic. Veel drama en moraallesjes zijn het gevolg. Dan is twee uur en een kwartier wel aan de lange kant.

avatar van scorsese

Goeie film over het leven van James Brown. Een vrij standaard muzikale biopic, die ondanks aan de wat lange kant, wel onderhoudend genoeg is. Mede door de vlotte montage en uiteraard de fijne muziek. Een prima aankleding die zorgt voor een goed tijdsbeeld. Chadwick Boseman is meer dan overtuigend als de godfather of soul.

avatar van NERD

NERD

De film zit goed in elkaar, prima geacteerd ook. Maar waar de film mij dwars zit is James Brown. Hij wordt neergezet als een narcistische kerel met een enorm ego. Iemand die nooit iets voor iemand anders heeft gedaan en alles alleen aan zichzelf heeft te danken. Nu kan het best zijn dat James Brown zo was, dat durf ik niet te zeggen. Ik neem niet aan dat de filmmakers dat verzinnen om de film leuk te maken. En dat is nou net het problem, of het waar is of niet, James Brown als persoon zoals in deze film wordt weergegeven is gewoon geen persoon die het waard is om een film lang naar te kijken.

2.5 sterren

avatar van as

as

Typische dertien in een dozijn biopic dat nergens diep op in gaat. Een euvel dat wel bij meer biografieën de kop op steekt.

Een heel leven samenvatten in een film is dan ook onbegonnen werk, vooral in het geval van James Brown. Vervelend narsistich mannetje ook, als je het mij vraagt, vaak zonder context geserveerd in deze film. Laat een rare smaak achter. En dat kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn. Mans oeuvre en invloed is ongekend groot en verdiend veel beter dan dit broddelwerk, ondanks een goede rol van Boseman, die zich helemaal vastbijt in de rol.

Redelijke biopic.

Eentje die zich onderscheidt door iets creatiever om te gaan met chronologische volgorde van het verhaal. Dat doet de film goed, want verder is het toch weer het bekende verhaal, ongeacht welke artiest of bekende persoon centraal staat in dit soort films.

Zoals wel vaker staan de opkomst vanuit het niets, de successen en de onvermijdelijke downfall centraal. Brown zelf was ook een apart typetje, dus ook daar weet de film wel munt uit te slaan. Erg veel over de invloeden op Brown, de mindere details van z'n privéleven of de ongezellige fases tijdens de downfall komen we niet te weten, de successen worden iets duidelijker in de verf gezet.

De muziek laat mij redelijk koud, ik vond de dramatiek van de jonge Brown en de relatie tussen Brown en Byrd een stuk boeiender om volgen. Ken de figuur Brown verder niet zo, enkel z'n muziek, maar Boseman zet ongeacht het realisme toch een erg goede rol neer. Ook de rest van de cast deed het naar behoren.

Een redelijk klassieke biopic dus, die enkel wat door elkaar geschud werd op de editeertafel. Oké voor een keertje, maar veel meer is het niet.

avatar van mrklm

mrklm

Veel muziek, weinig diepgang in deze teleurstellende biografie van een man wiens levensverhaal aanzienlijk interessanter was. Bosewick geeft zich volledig over in de hoofdrol en imponeert op het podium, maar zijn spreekstem is een te opzichtige imitatie. Viola Davis zorgt voor de beste momenten in haar rol als James' moeder en Nelson Ellis helpt deze film overeind te houden als James' trouwste vriend en bandlid Bobby Bird, maar het scenario is slechts een opsomming van historische feitjes en biedt geen nieuwe inzichten.