• 9.375.349 stemmen

Airplane vs. Volcano (2014)

Actie | 90 minuten

Genre: Actie

Alternatieve titel: Airplane Lost

Geregisseerd door: James Kondelik en Jon Kondelik

Met onder meer: Robin Givens, Lawrence Hilton-Jacobs en Natalie Burtney

Plot Airplane vs. Volcano

Een passagiersvliegtuig komt vast te zitten in een cirkel van vulkanen die allemaal aan het uitbarsten zijn. Daardoor kan het vliegtuig geen enkele kant op. Landen is geen optie, dus het is nu aan de crew van het vliegtuig en de passagiers om een oplossing te vinden...

avatar van Sir_John

Sir_John

eerlijk is eerlijk, de reviews vind ik een beetje jammer.. ik moet toegeven dat het acteren nogal tegen viel.. maar hell.. tis altijd heerlijk om te zien hoe lekkere mannen de boel regelen

daarnaast vind ik het altijd geweldig om naar dit soort films te kijken.

een 5 verdient deze film niet maar toch zeker minimaal een 3!

avatar van Shinobi

Shinobi

"We'll have to ride it out."

Het blijft verrassend hoe The Asylum met dergelijke titels op de proppen komt.

Sowieso is het vanzelfsprekend te noemen dat je dit niet serieus moet nemen. De algehele opzet is dan ook zo onzinnig als het maar kan, met natuurwetten die volledig in de wind worden geslagen. Desondanks zorgt het voor een aantal - onbedoelde - geinige situaties.

Iets wat ik wel kon waarderen, is hoe enkele personages gepresenteerd worden; er is de moeite genomen om ze enigszins 'likeable' te maken en een miniem achtergrondverhaaltje mee te geven. Hierbij is het lachen om Dean Cain als de redder in nood te zien. Het is alleen jammer dat de dialogen over het algemeen lachwekkend overkomen.

De CGI zelf kan er nog best mee door vind ik. Het vliegtuig en de verscheidene vulkanen inclusief erupties zien er prima uit. Helaas komt het af en toe voor dat een handvol sequenties herhaald lijken te worden. Toch creëert het een paar spectaculaire scènes.

Al met al een vermakelijke B-film voor als je niets beters te doen hebt, zolang je het maar niet serieus neemt. We hebben hier immers met The Asylum te maken.

Kleine 2,0 sterren.

avatar van Theunissen

Ondanks het belachelijke verhaal en de uiteraard ook goedkope en neppe uitvoering (we hebben immers te maken met een "The Asylum" film), vond ik deze film nog wel enigszins vermakelijk om naar te kijken.

Echt boeiend of spannend wordt het natuurlijk nergens, maar toch keek deze film zich wel lekker weg en dat kwam voornamelijk omdat het verhaal zich grotendeels binnen een passagiersvliegtuig afspeelt. Dat laatste kwam namelijk de sfeer ten goede. De stereotype cast stelt natuurlijk weinig voor, maar toch deden ze het nog een beetje verdienstelijk en dan met name Dean Cain (vooral bekend vanwege zijn Superman rol in de serie "Lois & Clark: The New Adventures of Superman", die ik destijds soms keek vanwege het meespelen van Teri Hatcher) in de rol van Rick Pierce die al vrij snel de besturing van het passagiersvliegtuig gaat overnemen.

Ondanks dat de film zeker niet goed is, heb ik me er toch nog mee vermaakt (ben wel twee keren inslaap gedommeld, maar dat lag niet aan de film) en de film duurt ook niet lang.

avatar van geronimo423

geronimo423

wat een ander ook zeg vind het toch wel een goede film zit best een mooi verhaal in

avatar van joolstein

joolstein

Weet je nog dat voor IJslandse vulkaanas, het luchtruim werd afgesloten en vluchten geannuleerd ? B-filmstudio The Asylum wist hiervan blijkbaar een rampen-versus film van te maken! Knap hoor maar ook ronduit belachelijk! De setting van de film, een passagiersvliegtuig dat onbewust over digitaal opgepopte vulkanen vlieg om zo problemen te veroorzaken. Redder in nood is Lois & Clark:-Superman Dean Cain, die het gevecht aangaat met de automatische piloot. Vrijwel elk element van het plot bestaat uit briljant onwaarschijnlijke onmogelijkheden. Dit alles maakt de film er niet beter op maar wel absurder en grappiger. Het is een net zo leuke film als alle andere van dit soort films... Gekeken wegens de The Asylum Movie Club op LetterBoxd