• 9.369.485 stemmen

Genre: Actie / Sciencefiction

Geregisseerd door: Mark Atkins

Met onder meer: Michael Jai White, Charles S. Dutton en Larissa Vereza

Plot Android Cop

"The Future of Law Enforcement"

Een agent en zijn partner - een robot - betreden het verboden gedeelte van de stad. In dit gedeelte van de stad wonen de mensen die allemaal om onduidelijke reden ziek geworden zijn. Samen ontdekken zij waarom de mensen ziek zijn en proberen ze er een einde aan te maken.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

Had 'm graag willen toevoegen maar kon geen poster vinden die aan de eisen voldeed!

avatar van Jaarme

Jaarme

BlueJudaskiss schreef:

Dit is al genoeg voor mij om de film niet te kijken

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

Jaarme schreef:

Dit is al genoeg voor mij om de film niet te kijken

Geen idee wat je bedoelt, maar je zal vast gelijk hebben.

avatar van Lefgozer

Lefgozer

Alweer een aardige film uit The Asylum-stal. Het lijkt wel alsof het niveau langzaamaan iets omhoog gekrikt wordt (meer budget misschien?). Heb ook een aantal keer smakelijk kunnen lachen om de oneliners. Daarnaast zit er ook nog een leuke twist in het verhaal. Twijfelde tussen 2,5 en 3*, ik geef de film het voordeel van de twijfel (mede ook door het budget).

avatar van Jaws61

Jaws61

Hoe hoog moet het budget zijn om het zweet van de bovenlip van de robot af te vegen?

avatar van Shinobi

Shinobi

"I don't care what you call it, it's still a machine."

Dit is eigenlijk een soort combinatie van RoboCop (1987) en Surrogates (2009).

In het begin komt het nog enigszins vaag over, maar naarmate 'Android Cop' vordert, blijkt er toch een verrassende plotwending in te zitten. Dat had ik niet echt verwacht. Hierbij doet de cast het aardig; met name om de wisselwerking tussen Michael Jai White en Randy Wayne ging ik soms goed stuk. De humor is wat dat betreft gelukt.

De productiewaarde lijkt bij The Asylum alsmaar beter en beter te worden. De CGI is ditmaal in house gehouden, heb ik begrepen. Dit gaat ze niet slecht af moet ik zeggen, vooral de futuristische helikopter komt tamelijk uit de verf. Daarnaast dragen de ietwat vervallen locaties prima bij aan de desolate sfeer. Alleen jammer dat het pak van de 'robot' zelf er vrij goedkoop uitziet.

Al met al een redelijke B-film om de avond mee door te komen. Als de editing iets beter was geweest met wat meer actie erin verwerkt, dan zou dit uitmonden tot een kleine voldoende. Ik ben benieuwd wat The Asylum hierna in petto voor ons heeft.

Kleine 2,0 sterren.

avatar van Iceman69

Iceman69

De android deed me denken aan de power rangers

avatar van the flash

the flash

wat mij altijd verbaast dat asylum meestal toch redelijk bekende acteurs kan strikken om in dit soort films te spelen. terwijl hun reputatie qua films maken niet goed is van asylum. zo is ook al john rees davis, tomas c hawell ook al in dit soort film tegengekomen

avatar van starbright boy

Dat zijn allemaal acteurs waarvan de bekendheid op films van 15, 20, 30 jaar oud is gebaseerd. Vrijwel al die acteurs hebben al heel veel jaren geen succesvolle film meer gemaakt en zijn daardoor niet kritisch meer met wat ze aannemen.

avatar van Zeriel

Zeriel

Hoofdpijnfilm

avatar van dvdcrusher

dvdcrusher

Deze film is een kruising tussen Robocop en Mad Max. Het verhaal is best wel leuk, maar ik heb de indruk dat het scenario een betere regisseur en betere acteurs verdient dan hier het geval was. Met een topcast, bv met een Denzel Washington of een Will Smith kon dit een film geworden zijn van 4 sterren, dus zonder van het scenario. De androide robot zorgt af en toe voor wat geslaagde droge humor. Kortom alles is aanwezig voor een typische B-film.

avatar van wessel1961

wessel1961

echt een b-film niets is echt goed

avatar van Bantavoer

Bantavoer

Een beetje afgekeken van Robocop? Afijn, een leuke film met veel actie. Niet echt hoogdravend, maar heb 'm zonder pauzes uitgekeken. Special effects zien er goed uit.

avatar van Phantasm

Phantasm

Leuk tussendoortje wat inderdaad wat op Robocop lijkt.

avatar van as

as

Michael Jai White en Charles S. Dutton komen opdagen voor de cheque in deze RoboCop mockbuster. Het is duidelijk dat daar al het geld naar toe is gegaan want in de film zie je het niet terug. Nu zie je bij Asylum films altijd wel het decor half instorten (aangevuld met opzichtige CGI) maar hier is het toch wel heel erg. Regisseur Atkins is zeker niet bij machte om dat te omzeilen en het naar zijn hand te zetten. Iets met talent denk ik...

Daardoor ook nog wel hard zitten lachen om de camera en edit keuzes. Soms lijkt het of shots niet helemaal uitkomen. Alsof ze in de edit erachter komen dat ze een shot missen en geen mogelijkheid hebben om het op te lossen. Ik vind dat wel hilarisch.

Toch, voor de echte “So bad its Good” verwijs ik u graag naar: Samurai Cop

Kan dit broddelwerkje toch echt niet aan tippen.