• 8.897.596 stemmen

Genre: Avontuur

Geregisseerd door: Brian Falk

Met onder meer: Tom Felton, Garret Dillahunt en Jake Abel

Plot Against the Sun

Tweede Wereldoorlog. Drie US Navy piloten storten met hun torpedo-bommenwerper neer in de Stille Zuidzee. Ze beschikken enkel over een kleine reddingsboot zonder eten, water of andere voorzieningen. Het trio is op zichzelf aangewezen om uithongering, stormen en aanvallen van haaien te overleven, en op de een of andere manier hun reddingsboot naar veiliger oorden te sturen.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Tony Pastula

Gene Aldrich

avatar van stinissen

• 22048 berichten

Verhaal is geweldig kan niet wachten om deze te zien.

avatar van gauke

gauke

Niet zo lang geleden heb ik al 'Unbroken' van Angelina Jolie gezien (ook al gebaseerd op ware gebeurtenissen, waarin zo'n beetje hetzelfde met de held van het verhaal gebeurde), echter na het imponerende 'Life of Pi' van Ang Lee, vind ik dit soort producties niet zo speciaal meer. Natuurlijk de beelden van de oceaan, het glanzende, glimmende water, de onheilspellende totale duisternis en de brandende zon, blijven indrukwekkend. De cast acteerde dermate solide, dat je met hen meeleefde.

avatar van tattoobob

tattoobob

Ik hou wel van films met het thema'overleven'

want als ik het zo lees kan je deze film wel een beetje in dat genre plaatsen.

Ik ben benieuwd......poster ziet er ook wel oke uit

avatar van armand 1

armand 1

een bootje en water,en slaap verder.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Het eerste waar ik aan moest denken, na het lezen van de filmbeschrijving, is aan "Unbroken"

Als deze film net zo goed is, dan heb ik weer een mooie film voor de boeg.

avatar van Arnhemmer

Arnhemmer

Ruim anderhalf uur dobberen en klotsen op de Pacific. Toch verveelt deze film geen moment en kijkt lekker weg. Mooi om te zien hoe de personages naar elkaar toe groeien en hoe vergeving het wint van boosheid en schuld(gevoel). Niks mis met deze prent, die bovendien ook nog eens een waargebeurd verhaal vertelt! 3.5*

avatar van bergje

bergje

voordat ik deze film keek dacht ik, weer zo een low budget film met alleen een vlot en 3 acteurs.

tot mijn grote verbazing heb ik hem helemaal afgekeken en moet bekennen dat het een hele aardige film was met weinig middelen

avatar van bjerik76

bjerik76

Aardig filmpje, het begint mooi en eigenlijk zit je vanaf de eerste minuten al gelijk in de film, en de sfeer van begin jaren 40 met het vliegtuigje.

Dan stort het vliegtuigje neer in de zee midden in de nacht, en klimmen ze met veel moeite drijfnat in de kou op het bootje.

vervolgens word het licht en worden ze wakker.

Overhemden keurig gestreken, haar in model, met droge sokken in hun schoenen aan, en geen druppel water in de boot zelf.

Deze scene is zeker weten eerder opgenomen overdag.

Al dat water kan nooit midden in de nacht in die paar uurtjes verdampt zijn, incl gladgestreken kleren. en dat je je natte sokken in je schoenen aanhoud.

verder komt de film ook niet echt geloofwaardig over meer.

het haalt niet de spanning zoals " OPEN WATER of ADRIFT"

De haaien zijn wel mooi gedaan, maar toch is alles iets te gladjes gemaakt, te vriendelijk en niet overtuigend genoeg.

Pluspunten zijn de mooi gemaakte haaien, en uiteraard de foto's op het eind, want dan zie je nog even de echte personen.

het gaat immers om een waar gebeurt verhaal.

net een voldoende. ( en niet vanwege de herhaaldelijke piano toontjes)

avatar van stinissen

• 22048 berichten

Lekkere film maar wel een waar je van moet houden , ik ben erg gek op overlevingsfilms en daar is deze een van zijn betere in zijn soort daarbij is het ook leuk om te weten dat dit op ware gebeurtenissen is gebaseerd.

avatar van schumacher

schumacher

Wat een topfilm; een bootje met wat mensen in en veel water, ideale film als je niet goed in slaap geraakt.

De film is echt saai en kijkt helemaal niet goed weg, de acteurs staken me al vrij snel tegen ook, bah zeg.

B-film.

Zo'n film kan alleen goed zijn met betere acteurs en een hoger budget, het gaat dan nog om een waargebeurd verhaal, dan mag je wel wat meer verwachten maar helaas.

Ik vond het slecht.

avatar van blurp194

blurp194

Meer een indrukwekkend verhaal dan een goeie film.

Hoe spannend het gebeuren zelf misschien in abstracte zin ook is, de film kent toch nogal wat saaie momenten. Dat wordt dan hier en daar wel wat opgeleukt, maar de haai ziet er niet uit - tandpasta-tandjes, bleeh. Dat haalt de spanning die er nog was ook nog uit.

De acteurs vond ik ook niet bijster indrukwekkend.

avatar van DragQueen

DragQueen

Prima film, en boeiend om te zien hoe de mannen proberen te overleven op de onvoorspelbare zee. De cast acteert verder met de nodige inleving. Bij vlagen best spannend. 2,5 Ster.

avatar van spirit2011

spirit2011

Wat een saaie film. Ik ben in slaap gevallen.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Het is bijna een kopie van de Angelina Jolie versie Unbroken. Echt bijna exact hetzelfde verhaal, al is bij Unbroken nog een heel verhaal nadat ze van zee zijn.

Against the Sun kan het bij lange na niet halen vergeleken met Unbroken. Ik snap eigenlijk ook niet goed het nut van deze film. Hij laat niks nieuws zien wat we in Unbroken al gezien hadden.

Begrijp deze regisseur ook niet goed waarom hij deze film gemaakt heeft??? Als je Unbroken zag is het eigenlijk overbodig om deze film nog te kijken. Bijna alle scenes zijn gekopieerd van Unbroken.

avatar van broncode

broncode

gauke schreef:

Verrek dat heb ik nu ook! Life of pi heeft de lat zo hoog gelegd qua cgi dat ik werkelijk niks meer goed genoeg vind...

avatar van yesplease

yesplease

Er gebeurt vrijwel niets in deze film. De acteurs hebben ook geen interessante teksten, dromen of herinneringen. Dat klinkt misschien als een diepzinnige filmhuisfilm maar helaas: what you see is what you get.

avatar van Scarto70

Scarto70

Topfilm dit, tenminste voor als je van zulke soort films houdt....eenzaam op zee en overleven. Ook nog waar gebeurd.

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Het lijkt alsof er niets gebeurt in deze film, althans voor sommigen, toch gebeurt er wel het een en ander. De uren verlopen erg traag voor de bemanning die in het bootje zitten, een enkele keer zien ze een vliegmachine, meestal in de verte, en ook haaien komen op visite. Toch is het ergste waar ze mee te kampen hebben, het gevoel dat ze in de steek zijn gelaten door hun land. Een zoekactie op een oceaan is niet zomaar iets wat je in actie zet bij het vermoeden dat er niets meer te vinden valt. In het begin wordt er nog gezocht maar we hebben het hier wel over de spreekwoordelijke "naald in de hooiberg"! Dus na enkele dagen is het drietal op zichzelf aangewezen en daarmee begint de onmenselijk 'tocht'. De film lijkt enigszins op Unbroken (2014) .

Persoonlijk vond ik dit op waarheid gebaseerde verhaal goed en de waardering is dan ook een 8!

avatar van linxde1

linxde1

Best een leuk filmpje hoor. Boeiend om te zien.