• 9.372.307 stemmen

Geregisseerd door: Benny Chan

Met onder meer: Ching Wan Lau, Louis Koo en Eddie Peng

Gesproken taal: Kantonees en Mandarijn

Plot Ngai Sing

Tijdens het tijdperk van de de krijgsheren in China, in een dorp gelegen in het landelijke gebied genaamd Pucheng, ontstaat een gevaarlijke situatie als de regering het gebied aanwijst als de frontlinie voor het leger. De wrede commandant Cao van de vijandelijke troepen arriveert in het dorp en vermoordt alle onschuldigen. De bewakers van Pucheng vechten wanhopig tegen Cao voor gerechtigheid en om hun vaderland te beschermen.

Nieuwe Benny Chan!

En nog een goeie ook. Het gaat allemaal wat trager de laatste jaren, maar Chan weet toch een redelijk consistent niveau aan te houden. Ook deze film mag gezien worden. Echte meesterwerken hoef je van Chan niet te verwachten, maar voor premium vermaak zit je bij hem toch wel aan het juiste adres.

Hij haalt in ieder geval weer een stevig blik acteurs boven. Louis Koo (als evil bad guy), Ching Wan Lau als edele held en Eddie Peng + Jing Wu die het als oude kennissen mogen uitvechten. Aan bekende gezichten geen gebrek met andere woorden. Vooral de koppeling van Wu en Peng is een succes, levert een mooi eindgevecht op.

Verder rijkelijk aangekleed deze film. Hier en daar wat mindere CG, maar het blijft gelukkig beperkt, Chan vertrouwt op touwtjes en heeft verder hopen geld om de aankleding te verzorgen. Toch vaak nog de beste optie, zeker daar in China waar ze véél te kwistig met CG omspringen.

Opvallend is dat deze film best hard is naar Chinese normen. Er wordt aardig wat gemoord, het is redelijk bloederig en bad guys zijn ook écht wel gemeen. Niet dat het héél veel toevoegt, maar het is toch opmerkelijk.

In ieder geval een zeer leuk en vermakelijk filmpje. Twee uur vliegen voorbij. Chan heeft het niet echt in zich om beter te doen denk ik, maar dat moet ook niet als je redelijk consistent vermakelijke films weet af te leveren.

avatar van ray 1960

ray 1960

goeie film,heel mooi verhaal, best wel hard,heb er 120 min. van genoten aanrader..

avatar van Yesterday

Yesterday

Acties scenes zijn mooi in beeld gebracht in een kleurrijke landschap, decor ziet er authentiek. Verhaal is simpel, maar interessante genoeg, met een vleugje drama erin. Niet al te veel of overdreven CG. Zeker een aanrader voor Martial Arts fans..

avatar van filmkul

filmkul

Redelijke actiefilm. Het verhaal stelt niet zo heel veel voor, maar de uitwerking daar van is prima. Het tempo ligt hoog en de film verveelt geen moment. De actiescenes zien er verzorgt uit met wel hier en daar wat CG. De special effects zien er soms wat nep uit, maar dat is niet storend. De acteurs zijn goed gekozen met een stel prima bad guys. Visueel ziet de film er fraai uit. 3.5

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Ondanks mijn verwachtingen dat de film platgetreden paden zou bewandelen, wist Chan dit verhaal te kruiden met een moeilijk dilemma over gerechtigheid. Een dilemma dat een groot deel van de film in beslag neemt en het tempo net iets teveel afremt. De martial arts gevechten zijn van hoog niveau en spectaculair. Met Sammo Hung (van de IP man films) aan de touwtjes weet je dat het in orde komt. De bad guy met zijn vettig lachje, wordt naar het einde toe wat vervelend maar het is wel een kerel die je snel gaat haten. De sherif en de bebaarde zwerver (uiteraard een verdoken martial arts meester om toch een cliché te noemen) zijn geweldige acteurs. Het begint precies een trend te worden om in dergelijke films te refereren naar het western genre. Een amusante en bovengemiddeld exemplaar van de hedendaagse HK actiefilm.

avatar van joolstein

joolstein

Zeer aangename vermakelijke Wuxia-film van regisseur Benny Chan. De film begint met een schooljuf en haar kinderen die een rondtrekkende held en krijger bij toeval ontmoeten en later in Puncheng lopen ze elkaar weer tegen het lijf . En net als je denkt dat het een zoetsappig liefdesverhaaltje zal gaan worden komt Commandant Cao Shaolun ten tonele en blijkt het toch veel interessanter te zijn. Vooral het dilemma van wat is "gerechtigheid" was zeer goed voelbaar in de film. Cao Shaolun wordt gespeeld door Louis Koo en is tegen het krankzinnige af. Hij wekt flink wat irritatie op zodat het als kijker geen moeite kost om te hopen dat gerechtigheid ook maar gauw gebeurd! Terwijl sheriff Yang (Lau Chin Wan) het naar eer en geweten in goede banen probeert te begeleiden. Het script was nu niet meteen het origineelste maar de uitvoering van regisseur Benny Chan weet het wel zeer goed en degelijk over te brengen. De martial arts gevechten waar de film natuurlijk om draait zijn zeer spectaculair. Wat natuurlijk vooral te danken is aan actie-director Sammo Hung. De CGI viel dan helaas wel weer tegen. De film is dan wel niets nieuws onder de zon of onberispelijk maar het is wel zeer fijne entertainende film geworden.

avatar van Drifter

Drifter

Geweldige film met mooie effecten.

jammer van een paar regie foutjes maar alles bij elkaar een film om te gaan zien.

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Waar het verhaal enigszins teleurstelt, is dat met de actiescènes zeker niet het geval. Die actiescènes zorgen bijna dat je het verhaal vergeet, want die zijn van hoog niveau. Spectaculair en krachtig. Bij vlagen bikkelhard en zeer gewelddadig, want de bodycount ligt vrij hoog. Qua acteerwerk ook prima in orde, vooral de badguy Cao is hier een goed voorbeeld van.

avatar van Alathir

Alathir

Een geweldige film. Wat een heerlijke actie, soms een beetje te cool zelfs. Damn, genoten!

Het verhaal vond ik zeker ook niet slecht en de lach van de zoon van de generaal heeft wel iets memorabel. Leuke muziek ook en van de acteurs kan je weinig slecht zeggen. Echt een aanrader voor fans van martial arts. Wat ik wel wat vreemd vind is dat ik hier wel erg van genoten heb terwijl van Hero (Yimou Zhang) totaal niet. Lag dan eerder aan het kleurgebruik, het verhaal en de stijl dan aan het vechten zelf lijkt me, hoewel ze daar iets te ver gaan in 'vliegen' en 'over water lopen'. Hier bleef dat nog enigszins binnen de perken. Aanrader hoor, je gaat je hier 120 minuten lang niet vervelen.

avatar van Warning

Warning

Verwijzing naar het western-genre (ook met een sheriff, die hier staat voor moeilijke beslissingen). Prima badguy, verrassend.

avatar van Phantasm

Phantasm

Prima film met een mooi bedacht verhaal. De actie scene 's mochten er ook wezen.

avatar van frolunda

frolunda

Zeer onderhoudende en sterke film waar je behoorlijk wat kanten mee uit kunt. Het meest in het oog springend zijn hier de prima en gevarieerde actie scenes maar Ngai Sing of Call of Heroes bevat ook behoorlijk wat drama en acteur Eddie Peng zorgt hier en daar voor wat humor.

Eigenlijk is het verhaal nog het minste gedeelte van deze Hong Kong/ Chinese Coproductie, erg standaard met vrijwel geen verrassingen en ook nauwelijks originaliteitswaarde. Maar dat alles weet regisseur Benny Chan (nog nooit eerder werk van hem gezien) goed te ondervangen door het vlotte tempo in combinatie met fraaie beelden van China aan het begin van de twintigste eeuw. Daarnaast vind ik alle hoofdrolspelers prima uit de verf komen en zit er ook nog wel wat diepgang in de diverse karakters.

Ching Wan Lau is zowel sympathiek als overtuigend in zijn rol als plaatselijke, onkreukbare arm der wet. Vrijbuiter Peng zorgt niet alleen voor de komische noot, ook zijn martial arts kunsten zorgen voor heel wat kijkplezier. Dat geldt minder voor Louis Koo als verdorven schurk maar hij vult zijn rol wel heerlijk kwaadaardig in. Jing Wu als bevelhebber van het leger tenslotte is het personage dat nog het meest met zijn loyaliteit worstelt, mede door dat hij een gezamenlijk verleden heeft met Peng. Hun spectaculaire confrontatie aan het einde is dan ook niet voor niets één van de hoogtepunten van de film, een zeer fijne film mag ik wel zeggen.