• 9.374.096 stemmen

The Screaming Woman (1972)

Thriller | 73 minuten

Genre: Thriller

Geregisseerd door: Jack Smight

Met onder meer: Olivia de Havilland, Joseph Cotten en Walter Pidgeon

Plot The Screaming Woman

De rijke, voormalig psychiatrische patiënte, Laura Wynant (Olivia de Havilland) keert terug naar haar landhuis om te herstellen. Als ze op een dag over haar landgoed wandelt, hoort ze het geschreeuw van een vrouw. Het geschreeuw lijkt van onder de grond te komen en Laura denkt dat de vrouw levend is begraven. Haar familie gelooft er echter niks van en grijpt de gebeurtenis aan om te bewijzen dat Laura nog niet genezen is om op deze manier de controle over haar geld te krijgen.

Carl Nesbitt

Ken Bronson

avatar van klara

klara

• 20367 stemmen

Goede thriller met drie top acteurs met een rijk filmverleden en aldus alle drie op oudere

leeftijd hier optreden, waarbij vooral Olivia de Havilland indruk maakt. Die als rijke

psychisch labiele vrouw net terug van een inrichting in haar landhuis, door niemand

wordt geloofd bij haar bewering onder de grond een vrouw om hulp heeft horen roepen.

En zelfs tot haar verbijstering tevens het gezicht van de vrouw heeft gezien, met hiermee

volgens mij vooral ook met het oog op latere scenes op de plek waar de vrouw onder de

grond ligt, toch wel enige ongeloofwaardigheid.

De filmtitel slaat op het geschreeuw van Olivia de Havilland, ermee rennend richting het

landhuis om er om hulp te gaan vragen. Maar net hersteld van haar bezoek in een inrichting,

zij dus eerder voor gek wordt versleten (Met meteen een veronderstelde terugslag) dan dat

zij serieus genomen wordt.

Maar de oude vrouw blijkt een stugge tante die niets van hallucinaties wil weten ook al krijgt

ze even haar twijfels. En blijft zich verantwoordelijk voelen om de vrouw onder de grond

haar leven te redden. Ondertussen krijgen we inzicht in de reden van het levend begraven

van de vrouw onder de grond, en worden daarmee ook op de hoogte gebracht van wie de

dader is.

Het ontbreekt een beetje aan spanning in de film, met het bevrijdende slot als duidelijk

hoogtepunt.