• 9.372.315 stemmen

Geregisseerd door: Vincent Robert

Met onder meer: Eddie Bowz, Heather Medway en Ann Turkel

Gesproken taal: Spaans en Engels

Plot The Fear

"He's whatever scares you the most"

Een groep mensen gaat een weekendje weg en komt bijeen in een bungalow voor hun angsttherapie. Tijdens hun sessie moeten ze hun allergrootste angst vertellen aan de houten pop Morty. Maar als Morty dan ineens tot leven komt, besluit hij deze kennis tegen hen te gebruiken en alle aanwezigen één voor één op gruwelijke wijze te vermoorden.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Morty, de houten pop. De videohoes schreeuwt luid en duidelijk dat Michael, Pinhead, Freddy en Jason wel op moeten passen, want The Fear introduceert de nieuwste held in de wereld van de horrorfilm. Geestig, want deze waardeloze houten klaas Morty slaat nog geen deuk in een pakje boter. Een oersaaie en bijzonder vervelende film, dit. Logica en spanning zijn ver te zoeken en echt onder de indruk van de schurk raak je ook niet. Je zou er enkel een splinter van kunnen krijgen.

0,5 sterren.

avatar van Wouter

Een monster van hout....

Tja.

Dat snijdt geen....

avatar van Diesel

Diesel

Een monster van hout kun je als brandhout gebruiken, voor een kampvuurtje bijvoorbeeld. Je kunt er natuurlijk ook een hele mooie tafel, kast, stoel etc. van maken. Tsjah, de mogelijkheden zijn oneindig.

Hoe komen ze er ook bij, een monster van hout?!

Geef mij maar Michael Myers.

avatar van EddieBowz-fan

EddieBowz-fan

hier speelt eddie bowz in mee. cool! alhoewel die film....ziet er wel eng uit.

avatar van dr channard

dr channard

Beter dan michael jason en...PINHEAD? Nou wat denken die wel. Een van de leukste reeks ooit (hellraiser) en een van de populairste reeks (friday) zo beledigen. Nou de film was wel echt bagger, zelfs chucky rullez nog meer en ik hou echt van dat ventje. Deze film is de zwakste die ik heb gezien er zijn geen andere woorden voor. AAAH deze is echt stom,maar niet zo stom als de rip-off bloody murder maar het komt wel dicht in de buurt.

0.5 ster voor dit prul.

avatar van Strever

Strever

hahahaahahahahaha wat een ***film

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

ziet er wel angstaanjagend uit........vind de pop iets weghebben van robin williams

avatar van Zandadder

Zandadder

Leuke film, zonder meer. Kijkt heerlijk weg. Ooit een keer bij toeval opgenomen. De download zit te stampen

avatar van Shaky

Shaky

Vreselijk slechte film. Ooit een keer gehuurd maar wat een saaie film. Zeker niet de moeite waard.

avatar van Shadowed

Shadowed

Zeer eenvoudige, weinig sensationele horrorthriller met in de basis een leuk concept, maar nogal amateuristisch neergezet door regisseur Vincent Robert in wat zijn enige langspeelfilm heeft betekend op de regiestoel. Bovengemiddeld is de opmaak van Morty, die echt wel overtuigend voor de dag komt. Helaas zijn de momenten waarop hij in actie komt beperkt (ondanks de unieke aard van dit creatuur) en daarnaast wordt het individu ook niet geholpen door de slechte cinematografie. Specifiek de lichtinvallen (veel te overzichtelijk) vallen negatief op, maar de locatiekeuzes en het camerawerk zitten evenzeer niet bepaald mee. Tussendoor kent The Fear af en toe een wat noemenswaardiger moment, al komt dat vooral door de absurditeit van de desbetreffende situatie (Hard om hulp schreeuwen in een laag karretje zonder hekken of rails en met een snelheid van hooguit 10 kilometer per uur bijvoorbeeld). In de finale komt er wat meer tempo in het geheel, maar wordt ook dermate belachelijk uitgewerkt dat er weinig van overblijft. Wat rest is een leuk bedacht concept en een spaarzame hoeveelheid goede scenes.