Genre: Thriller / Horror
Geregisseerd door: Scott Derrickson
Met onder meer: Eric Bana, Edgar Ramírez en Olivia Munn
Releasedatum: 18 september 2014
Plot Deliver Us from Evil
"You haven't seen true evil."
Een New Yorkse politieagent ontmoet een afvallige priester. De priester betrekt hem in een zaak en overtuigt hem ervan dat het gerelateerd is aan demonen, dit tegen zijn religieuze overtuiging in. Samen proberen ze de zaak op te lossen en de paranormale krachten te bestrijden.
Ralph Sarchie
Nadler
Christina
Serafina
FillumGek
Deliver Us from Evil is me toch wat tegengevallen. Het grootste probleem is dat het het zoveelste exorcist-verhaaltje is zonder dat het met iets origineels komt. En dan is de lange speelduur een extra obstakel.
Met de sfeer in de film zit het wel goed. Naargeestige feeling, en dan is zelfs een dierentuin bij nacht behoorlijk creepy. Lekker goor ook soms, en ook de possessed zien er overtuigend uit. Jammer dat de cast weinig interessant is. Zo vind ik vooral Bana hier niet op zijn plek, terwijl het wel een goed acteur is.
Het verhaal kabbelt maar een beetje voort, en echt eng wordt het nergens. Derrickson doet niet veel anders dan wat hij negen jaar geleden met Emily deed. Einde is wel sterk uitgevoerd, maar verhaal en beleving maakt weinig indruk.
Deliver Us from Evil komt precies op tijd in een periode dat er niet al te veel interessante horror uit is gekomen. Ik hou van wel een goede exorcisme film op zijn tijd. De goede reviews maakten me sowieso nieuwsgierig. Achteraf kan ik wel stellen dat de film zeker heeft voldaan, maar dat er wel meer uit te halen viel. De film duurt sowieso veel te lang, pff. Dit is echt een kwaal van de laatste jaren, dat films langer en langer worden terwijl het verhaal zich daar niet echt voor leent. Zo'n exorcisme film moet gewoon maximaal anderhalf uur duren en zorgen dat er een constant ongemakkelijk gevoel heerst.
Nu vond ik het plot wel 1 van de sterke kanten van de film, want deze mix tussen een willekeurige exorcisme verhaal en de Se7en vond ik erg geslaagd. Het verhaal is bij vlagen pakkend, spannend en soms ook een beetje choquerend. Jammer genoeg wordt het nooit echt eng of creapy, waardoor de film op dat vlak wat teleurstellend is. Maar er zitten nog wel een paar momenten in de film die ik eruit vond springen. De dierentuin scene was sowieso prima.
Twijfel een beetje tussen 3* en 3,5*, maar de film mist eigenlijk wel dat speciale om het bovengemiddeld goed te noemen, terwijl de film wel die potentie had.
Maar ondanks dat wel een aanrader voor de genreliefhebbers.
Chris0478
Goeie degelijke film. Beetje een copthriller meets horror. Sfeertje van se7en zat er inderdaad wel een beetje in.
Brabants
Maar ondanks dat wel een aanrader voor de genreliefhebbers.
Kortom 3.5 ster.
Left4Dead
Het begin is even onwennig, het wil eng zijn maar dat trekt het niet. Het lijkt er in het eerste geval op dat je een behoorlijke b-film aan het kijken bent en het weer regelrecht op een afknapper uitloopt. Ook het acteren ziet er zo nu en dan nogal stuntelig uit en de eerste schrikmomenten zijn niet sterk te noemen. Tussendoor is er wel een luchtige humor welke aardig werkt.
Het enige wat je op de been houdt is dat je weet dat de regisseur ook Sinister heeft gemaakt die ik gewoon fantastisch vind. Eric Bana is nou ook niet meteen diegene die ik zou kiezen als hoofdpersoon maar goed, het wachten is op de horror die ik weer hoopte te beleven na/als Sinisters.
Net als Sinister heeft ook deze film een aardige aantrekkingkracht waardoor je het verhaal ingetrokken wordt. Langzaam, stukje voor stukje, krijgt het verhaal zijn verloop en worden dingen duidelijk. Je mag met de detective mee puzzelen en je nieuwsgierigheid wordt aardig geprikkeld.
Nee, ik heb niet op het puntje van de stoel gezeten. Vooral het acteerwerk vond ik te matig en het script werkte op momenten echt niet mee. Origineel is het zeker niet want je hebt een mixatie van bekende horrors en de schrikmomenten waren behoorlijk standaard te noemen. De film wordt naar het eind toe wel iets beter en de soundtrack doet het prima. Regie plus camerawerk volstaan.
Ik ben het volledig eens met Ajax&Litmanen1, de film schommelt tussen de 3 en de 3.5**. Ik ga ook voor 3** maar zal de film op een later tijdstip weer eens bekijken en misschien geef ik dan wel 3,5**.
Een echte klapper kan ik het niet noemen maar de prent kijkt wel aardig weg als ontspanning. Ik had graag een wat stevigere cast willen zien, deze vond ik te licht.
Brabants
Ik had graag een wat stevigere cast willen zien, deze vond ik te licht.
Denise Chamian en Julie Schubert staan er toch niet om bekend dat ze zo slecht zijn in hun werk. Laat staan de performance van Eric Bana als bikkelharde politieagent. Zeer overtuigend en past perfect in het plaatje. De rest van de cast was ook verre van te licht.
gauke
Het verhaal begon best spannend en somber en de sfeer was naast bijzonder, voelbaar griezelig. Maar lopende de rit begon het verhaal zich voort te slepen en bovendien vormde het geen geheel. Ook vond ik het jammer dat de gangbare clichés niet door (zwarte) humor vergezeld werden. En waarom kreeg de hoofdpersoon niet meer diepgang? Het bovennatuurlijke deel aan het einde van de film maakte op mij geen enkele indruk; ik vond het eerlijk gezegd zelfs onbedoeld komisch. Over het algemeen was deze productie verder lastig om naar te kijken omdat veel scènes zich in totale duisternis afspeelden.
tattoobob
Daar heb ik bij de Bluray versie totaal geen last van gehad...de film is niet te donker ofzo!!!
Brabants
Daar heb ik bij de Bluray versie totaal geen last van gehad...de film is niet tè donker ofzo!!!
Ook zonder bluray geen last van gehad. Film is zeker niet te donker of zo.
Left4Dead
Die twee hebben inderdaad wel een aantal sporen achtergelaten op hun cv. Geeft niet weg dat ik nog steeds achter mijn standpunt blijf staan. Zo bikkelhard was Bana zeker niet en wat verschil in emotie hadden ze voor mij mogen casten . De rest was, op de bezeten types na, maar matig bezig.
Left4Dead
Ja, ook ik moest mijn instellingen van mijn tv (tijdelijk) veranderen. En nou niet meteen roepen van "Koop een betere", nee ik heb al een duur kreng in huis om maximaal te kunnen genieten van beeld. Maar dat gebeurt wel vaker en zeker in het gerne horror dus leg me er bij neer. (BD heb ik gezien b.t.w.)
tattoobob
Oke...ja kan inderdaad ook wel aan de instellingen van de tv liggen of het beeld wat een bepaald merk geeft.
Kondoro
Deliver Us from Evil
Het begin was een beetje apart erbij gepakt... Oorlog in Irak. Maar na een tijdje begin je het wel te volgen, en de film begon toen eigenlijk al wel lekker, na maten de film door speelde werd hij beetje saaier...
Kwa griezelen en duisternis hebben ze goed in de film gestopt. Bedenk erbij dat er allerlei kinderen werden geofferd om zo maar te zeggen, eentje werd weggegooid in het ravijn maar er stond altijd 1 mysterieuze man bij... Ze hadden deze personages ook erg mysterieus gemaakt gewoon, met de religie tekens op hun lichaam... Dit gaf daarom ook wel een spooky twist aan de film...
Alle acteurs speelde prima hun rol, ook Scott Derrickson heeft de film prima geregisseerd, maar dat kon niet anders nadat we zagen wat hij kon doen met Sinister (2012), wat althans 1 van mijn favoriete Horror/Thriller film is.. Ook de man die ze op het eind uit zijn religie gingen halen, de soldaat deed prima zijn rol, en hij paste er goed in.
De film geef ik een 4.0* en is zeker een plekje waard in mijn Top 10 van 2014 (Wat altijd op het eind van het jaar is, was vorig jaar althans)
filmkul
Aardige thriller. De film begint sterk en zwakt helaas richting het einde af. De grimmige, duistere sfeer wordt goed neergezet, ala Se7en, alleen door het spirituele gehalte haalt de film het niet bij het meesterwerk van Fincher. De film is wat ongebalanceerd en de regisseur weet er niet echt een geheel van te maken. Verder zitten er prima spannende momenten in en is het tempo goed. Bana zet een geloofwaardige rol neer.
Goed begin, zwak eind. 3.5
Left4Dead
Ik snap echt niet dat men bij deze film een associatie kan leggen naar Se7en. Se7en gaat vele malen psychologisch dieper en put niet uit exorcisme maar uit overtuiging........
Die overtuiging is dan wel gebaseerd op bijbelse teksten (Exodus 20:1-17 en Deuteronomium 5:6-21) maar wordt volledig anders geïnterpreteerd.
Nou zit ik totaal niet bij een bijbelgenootschap op de koffie door de week maar ik snap wel dat de basis tussen de twee films volledig anders gekleurd is.
tattoobob
Ik denk dat er ook meer de sfeer bedoeld word dat het verhaal
Brabants
Het zal inderdaad de sfeer zijn. Enige vergelijking die er anders overblijft is een onderzoek m.b.t. rituelen waarbij een rechercheur bij betrokken is. Lijkt me ver gezocht om dan gelijk aan se7en te denken.
Left4Dead
Thx tattoobob en brabants, ik kreeg even schele ogen na het lezen van vele reacties. Ieder mag zijn conclusie trekken maar een beetje gefundeerd reageren vind ik wel zo prettig. De sfeer, zoals jullie hebben aangegeven, deden mij niet meteen denken aan se7en maar dat een ander dat wel heeft kan voorkomen.
tattoobob
Ik moet zeggen.....ik heb zelf geen moment
aan Se7en gedacht hoor

Brabants
Juist, haha!! Dat geldt ook voor mij. Je leest het van anderen en gaat er dan even bij stilstaan. Maar het was daarvoor ook niet mijn idee. haha
Sorry is natuurlijk een prima woord daarvoor en plaats hem met hart en ziel.
Ach ik vatte hem nooit persoonlijk op hoor.
Maar toch erg vriendelijk van je
Sorry is natuurlijk een prima woord daarvoor en plaats hem met hart en ziel.
Ik heb het ook nooit als persoonlijk ervaren, was eerder met je aan het meedenken over deze vergelijking, die ik zelf ook niet zo snel zou hebben gezocht m.b.t. Se7en. Maar toch erg vriendelijk van je.
Antonev
Prima horror film! Lekkere sfeer en een groot aantal 'creepy' situaties, dit alles gecombineerd met een prima verhaal. Ik had persoonlijk graag wat meer uitdieping gezien omtrent de demoon, vond dat ze daarmee toch redelijk op de oppervlakte bleven.
De clichematige titel is al weinig veelbelovend en helaas blijkt de film niet veel beter. 'The Exorcist meets Se7en' was vast de insteek, maar de makers zijn verder vergeten na te denken over het script. Het is allemaal erg vergezocht en onlogisch, met vage personages en te weinig spanning. Hier en daar wel wat effectieve schrikmomenten, ik schrok me af en toe kapot, maar te weinig om dit over de eindstreep te trekken. Tegen het einde gaat de boel ook nog eens uit als een nachtkaars. Ik zet The Exorcist en Se7en nog wel een keertje op.
Redlop
Dan denk je even na wat je gaat schrijven over deze film en is gelukkig James_Cameron me voor. Geheel eens met zijn stukje. Ook 3*
_Casper_
Goed niet super, Er zitten wel een aantal echt spannende scenes in.. Maar overal had er meer spanning en meer enge scenes in gemogen...
Ook het uiteindelijke plot en verhaal is een beetje onlogish.
het verhaal gaat over dat een politie agent een zaak onderzoekt en dan in contact komt met een priester en dan blijkt er bovennatuurlijke krachten mee te spelen...
ACteer werk en sfeer is op zoek goed, en een aantal spannende momenten.. maar daar hadden er meer van mogen.
Vermakelijk x te zien, meer niet
kleine 3*
DutchTakeshiro
Deliver Us From Evil is een redelijke thriller/horror die helaas een heel bekend pad bewandeld. Hier heb ik het uiteraard over exorcisme. God komt weer genoeg aan de orde in deze film en dat is jammer, want we hebben dit allemaal al zo vaak gezien. Ondertussen kennen we de gebeden, die nodig zijn bij een uitdrijving, uit ons hoofd! Ik vind de film meer neigen naar een thriller dan een horror, de schrikeffecten zijn magertjes en weten nauwelijks te imponeren. Ik kan me wel vinden in het feit dat een aantal mensen op MM de film vergelijken met Se7en. De sfeer is vergelijkbaar en uiteraard speelt het christendom een belangrijke rol in beide films. Maar daar stoppen de gelijkenissen, de film kan toch echt niet tippen aan Se7en.
Een redelijk presterende cast weet de film niet naar een hoger niveau te tillen. Eric Bana speelt heel netjes binnen de lijnen maar dit zorgt ervoor dat het niet echt amusant is om hem te zien acteren. Ik ben geen fan van deze man en hij weet mij niet te overtuigen. Edgar Ramirez acteert aardig. Het jammere voor hem is dat hij een totaal ongeloofwaardig type speelt. Een vrij jonge priester die rookt, drinkt en de nodige "pret" gehad heeft in zijn leven? Give me a break. Heel ongeloofwaardig. Sean Harris heeft nog wel de meest interessante rol als de totaal doorgedraaide (en enge) ex-marinier Santino.
Het is jammer dat Deliver Us From Evil een bekend pad bewandeld. Het komt allemaal te bekend voor en om eerlijk te zijn zitten de meeste mensen niet te wachten op de zoveelste uitdrijving. Ik begin zelfs een beetje moe te worden van dat soort films. Uiteraard is de film gebaseerd (zoals alle films met uitdrijvingen) op de werkelijkheid en dit maakt het eigenlijk alleen maar slechter. Na wat internet onderzoek naar het werkelijke verhaal kan ik concluderen dat meneer Sarchie duidelijk voor de roem en bekendheid demonoloog is geworden. Weer zo'n typische Amerikaan. Om als laatste nog even terug te keren bij de film: het is zeker slechter gedaan en de film weet bij mij met een voldoende weg te komen.

Horrorfilm 'Deliver Us from Evil' van Scott Derrickson verdwijnt deze maand van Netflix

'Deliver Us from Evil' van Scott Derrickson vanaf vandaag weer op Netflix

Drie relatief sterke horrorfilms die nu op Netflix te vinden zijn

Eliza Graves
Thriller / Mystery, 2014