• 9.370.308 stemmen

Geregisseerd door: Albert S. Rogell

Met onder meer: Basil Rathbone, Hugh Herbert en Broderick Crawford

Plot The Black Cat

"Even Ladd is scared!"

Ze willen het huis en de antieke inboedel kopen en arriveren op het moment dat de eigenares haar testament voorleest. Kort na haar overlijden leest de familie het laatste stuk hiervan, waarin staat dat niemand geld krijgt tot de huishoudster en de kat zijn overleden. Omdat de eigenares mogelijk geen natuurlijke dood stierf, zijn deze twee in levensgevaar.

Montague Hartley

Richard Hartley

Margaret Gordon

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Mengsel van griezel, komedie en mystery met Basil Rathbone en Bela Lugosi. Fotografie en sets zijn op niveau maar de gags zijn niet altijd even ingenieus. De humor is bij wijlen aan de slappe kant. Gelukkig weet de spanning op het einde de film nog te redden. Voor de liefhebbers nog even dit: het scenario is niet gebaseerd op het gelijknamige (briljante) horrorverhaal van Edgar Allan Poe.

Nu verkrijgbaar in een vijfdelige box-set.

Universal Horror - Classic Movie Archive DVD Movie Online, Movies Shop, Film Plot Summary, Sales, Movie Trailer - axelmusic.com

avatar van Dutchfan

Dutchfan

Hele flauwe Horror-komedie,die pas aan het eind nog even spannend word.

Acteur Alan Ladd vlak voor zijn grote doorbraak in een kleine rol....

Horror-komedies kunnen leuk zijn,zo vond ik "The Cat and the Canary" met Bob Hope erg geslaagd.

Deze vond ik niet zo geslaagd.

De grote toneelactrice Cecilia Loftus (dit was haar laatste film) heeft een bizarre rol,als een schatrijke weduwe met heel veel katten en die ook nog eens die een crematorium op haar landgoed heeft,

De Engelse topacteurs Basil Rathbone en Gladys Cooper zijn weer fantastisch..

avatar van ibendb

ibendb

Wanneer een excentrieke miljonair op sterven ligt nodigt ze haar op geld beluste familieleden om het testament te overlopen. Voordat ze haar volledige nalatenschap heeft kunnen overlopen wordt ze vermoord. Wie van de geldwolven is de moordenaar? En hoe zit dat met al die katten in het huis?

Uiterst charmant moordmysterie met enkele leuke grappen ertussenin geroerd. The Black Cat heeft een toneelachtige sfeer en dat is net iets waarvan ik wel houd in films uit die tijd. Het is lekker ouderwets creepy en vooral heel sfeervol. De film bestaat uit best een groot ensemble maar iedereen is leuk om te zien spelen. Wat me het meest verbaasde was dat Bela Lugosi plots tevoorschijn komt, verkleed als tuinman met een taak om alle katten te verzorgen. Heel random maar welkom.

Niet alle moppen zijn even geslaagd. Zo is het personage Mr. Penny erg onaangenaam. Veel moppen komen regelmatig terug en ook op het horror-aspect schiet het allemaal hard tekort.

The Black Cat is gezellig voor een regendagje of wanneer je wat family-friendly wil griezelen.