• 9.375.863 stemmen

Geregisseerd door: Marjane Satrapi

Met onder meer: Ryan Reynolds, Gemma Arterton en Anna Kendrick

Releasedatum: 12 februari 2015

Plot The Voices

"Hearing voices can be murder."

Jerry Hickfang (Ryan Reynolds) is een teruggetrokken jongeman die werkzaam is bij een fabriek die gespecialiseerd is in badkamer accessoires. Zijn eenzame bestaan wordt grotendeels gedomineerd door zijn twee huisdieren, Mr. Whiskers (een kat) en Bosco (een hond), die in staat zijn om te ‘communiceren’ met Jerry. Het probleem is echter dat Jerry’s huisdieren hem vaak proberen te overtuigen om verschrikkelijke dingen te doen. Enkel nadat hij Katie (Gemma Arterton) leert kennen, lijkt er wat normaliteit in zijn leven te komen. Een tragisch ongeluk brengt Jerry’s leven echter compleet uit balans, en de enige bij wie hij voor hulp terecht kan, zijn zijn eigen pratende huisdieren.

Jerry Hickfang / Mr. Whiskers (stemrol) / Bosco (stemrol) / Deer (stemrol) / Bunny Monkey (stemrol)

Dr. Warren

Dennis Kowalski

Sheriff Weinbacher

Jerry's Mother

avatar van Prudh

Prudh

Nice. Komt in februari in de NL bios. Distributie: Remain in Light.

avatar van Kondoro

Kondoro

tattoobob , deze?

tattoobob

Mijn intresse is zeker gewekt

avatar van Seam

Seam

Deze ga ik ook in de gaten houden. Lijkt me een heerlijk tussendoortje.

tattoobob

Leuk origineel filmpje dit....Reynolds speelt een leuk typetje die helemaal koekoek is ,weer eens wat anders dan de actieheld of de komediant.
Alhoewel deze film bied ook voor een groot deel een kijk op hoe het in een serial killer zijn hoofd omgaat op een humoristische manier.

Ik heb me kapot gelachen om Mr Whiskers en ook vond ik Bosco leuk.
Arterton vind ik altijd een leuke verschijning maar Kendrick vind ik maar een engert....kwa acteerwerk had ik er weinig op aan te merken trouwens.

Leuke originele komedie/horror.

avatar van gauke

gauke

Een fascinerend, beangstigend en authentiek overkomend portret van een zwaar gestoorde man, in de vorm van een surrealistische en macabere horror-psychokomedie over een fabrieksarbeider (in eerste instantie ogenschijnlijk naïef en van onbesproken gedrag), die leuk begon maar al spoedig bloedige vormen aannam. Ryan Reynolds (hij beschikt over een perfecte timing, zowel op gelukzalig, komisch, tragisch, teleurgesteld, als op boos gebied) vond ik schitteren als de romantische held met duivelse stemmen (die hij ook voor zijn rekening nam) om zich heen. Het zang- en dansnummer bij de aftiteling had van mij niet gehoeven. O ja, geen film voor tere zielen.

gauke schreef:

O ja, geen film voor tere zielen.

Dat viel toch reuze mee?de bloederigheid enz..

avatar van gauke

gauke

tattoobob schreef:

Dat viel toch reuze mee?de bloederigheid enz..

Jawel, in letterlijke zin heb je gelijk. Maar wanneer je je eigen fantasie laat werken, dan wordt het anders of gruwelijker...... wat je ook kunt hebben als je een boek leest. Tenminste dat heb ik.

gauke schreef:

Oke ik snap wat je bedoelt

avatar van wwelover

wwelover

Lekker bizarre film met eindelijk weer eens rol waarin Reynolds kan uitblinken. Blijft toch een ondergewaardeerde acteur als je het mij vraagt (wat ook door verkeerd gekozen rollen komt). Maar hij is hier echt fantastisch. Ook de stemmen die hij doet voor de dieren zijn erg sterk. Verder is het een geinig verhaal en is de humor en de overige cast erg goed. Had het ook wel verwacht maar echt heel erg genoten van deze film.

avatar van housemoviewatch

housemoviewatch

Haha heerlijke film! Het verhaal begint heel komisch en veranderd zich langzaam in een drama film. Deze overstap is perfect uitgekozen. Het is best raar om te zien dat mensen zoon mooie wereld zien terwijl het hele huis in werkelijkheid weg rot.Ook heb ik erg kunnen lachen om te hond en kat! Ik kijk graag naar dit soort films!

avatar van Waku

Waku

Aparte combinatie tussen slasher, komedie en zelfs drama.

Leuk neergezet door Ryan Renolds.

Grappig is met name een scheldende en vloekende kat Mr Whistler.

Leuke wegkijker.

3*/3.5*

avatar van Pazmaster

Pazmaster

In het begin dacht ik even dat het weer zo'n voorspelbare film zou worden waarin een man verliefd is op de ene vrouw maar uiteindelijk eindigt met de vrouw die hij niet ziet staan. Gelukkig pakt het allemaal heel anders uit en blijkt het best een leuke, originele film te zijn met een aardig verhaal en grappige scènes. Jammer van het laatste stukje, dat hadden ze wat mij betreft weg mogen laten. Ik vind het altijd zo knullig om te eindigen met de acteurs die nog even een dansje opvoeren. Daarom net geen 3,5

avatar van duffs

duffs

hij begind eigenlijk een beetje dom en vraagt je eigenlijk een beetje af waar je naar zit te kijken maar na een klein half uurtje begind hij hij steeds beter te worden geen rol waar ik met ryan renolds bekend mee ben maar hij speelt er goed als een persoon met ernstig geestelijke problemen verassend goed uiteindelijk toch mee vermaakt ps je kan dit ook niet echt een komidie noemen vind ik het heeft een beetje de humor van verry bad things meer richtig het duistere goede film van toch een zeer goede en veelzijdige acteur daarom een 7 tje van mij

avatar van pmeester

pmeester

Zou misschien zelf Ryan Reynolds niet gecast hebben maar het viel me mee. Eigenlijk een heel verrassende film. Gelachen heb ik niet maar wel gehuiverd. Vond het een originele film en aan pratende dieren raak je ook gewent.

avatar van Rickyman

Rickyman

Apart filmpje. Vroeger zouden ze het een horror noemen, dus lijkt mij ook niet echt geschikt voor tere zieltjes.
Het absurde verhaaltje begint erg grappig, maar wanneer Reynolds aan het moorden gaat, wordt het al gauw "gewoontjes"(als je al meer in het gerne hebt gezien), de humor flauwer en ontaarde het meer in een drama. Al blijft het behoorlijk bizar allemaal.

avatar van Daan258

Daan258

Matig filmpje.

Het had veel beter geweest als ze zich alleen maar op de comedy hadden gericht bij deze film. Vond de mix tussen comedy, misdaad en thriller absoluut niet goed werken.

Ook Ryan Reynolds zet hier niet zo'n beste rol neer, hij was af en toe zelfs een beetje vervelend om naar te kijken wat ik eerlijk gezegd niet veel vaker heb gehad bij zijn andere films.

Jammer.

avatar van Corcicus

Corcicus

Inderdaad matig. Het eerste half uur vond ik zelfs behoorlijk vervelend, maar net op het moment dat ik de film wilde afzetten, begon de pret en startte de Wiedergutmachung. Uiteindelijk nog behoorlijk al had ik er wel wat meer van verwacht.

avatar van ambrosini

ambrosini

Het begin is wel leuk, maar na een tijdje wordt het saai..

avatar van filmfatale

filmfatale

Hele fijne film! van concept comedy naar een duister randje.
Deze films mogen van mij veel vaker uitgebracht worden.

1 ster erbij voor de originaliteit. Halve ster gemist door het belachelijke dansje op het eind.
Van mij hadden ze mogen stoppen na het close up shot van zijn oog, dood op de vloer. Prachtig einde, jammer dat ze nog even uit willen rekken

Zeker een aanrader voor de filmliefhebber die van out of the box films houden.

avatar van ken1976

ken1976

Heerlijke film, kan er niks anders van maken! 4 sterren

avatar van Dying Rose

Dying Rose

Oorspronkelijk een film uit 2014 waar The Voices een weg aflegde langs Sundance Film Festival en Toronto International Film Festival. Dit jaar tracht de nieuwste van Marjane Satrapi ook onze filmhonger te stillen. De Iraanse regisseuse is vooral bekend van de animatiefilm ‘Persepolis’ uit 2007 die op een Oscar mikte voor Beste Animatiefilm. Dat Satrapi afkomt met een horrorkomedie is op zijn minst opmerkelijk te noemen. In The Voices leren we Jerry kennen, een man werkzaam in een badkuipenfabriek, waar het overigens geen taboe is om als al dan niet stoere man in roze overalls gekleed te zijn. Jerry heeft moeite met sociale contacten te leggen, maar probeert zijn onhandigheid daarin te beteren. Zeker bij zijn knappe collega Fiona die hij mee uitvraagt naar een Chinees restaurant, maar die avond zal heel anders aflopen dan verwacht. Belangrijk om erbij te vermelden: zijn huishouden deelt Jerry met zijn lieflijke hond en idem dito lijkende rosse kat. Maar laat je niet misleiden. Waar Mr. Whiskers een kat is met voze praatjes en pessimistische gedachten, wil hond Bosco Jerry op het rechte pad houden. Hun baasje praat tegen hen en lucky him: hij krijgt antwoord terug. Dit komt door zijn medicijnen die hij niet inneemt voor zijn schizofrenie – een ziekte waarmee Satrapi bewust een loopje heeft genomen. Het is immers mooier om de wereld – figuurlijk deze keer – door een roze bril te zien dan om de realiteit onder ogen te zien.

Recensie The Voices

avatar van witboek

witboek

De genre van deze films zijn niet echt slecht te noemen, maar de keuze van de acteur was voor mij wel verkeerd. Het leek mij eerder een rijkeluis jongen te zijn die helemaal afgetraind is en heel zijn leven alles heeft gekregen. Met zo'n onderwerp zo iemand nemen is voor mij helemaal verkeerd gekozen. Toch is de film qua onderwerp niet slecht en het is goed uitgewerkt. Er is goed nagedacht over hoe en wat. Maar zoals ik als zij de hoofdrolspeler is heel belangrijk en die was verkeerd gekozen. Ga maar eens kijken in zo inrichting hoe die mensen eruit zien, die acteur staat ver van zo'n mensen. Niettegenstaande zoals hierboven geschreven staat een goed film om eens gezien te hebben.

avatar van vlerk00

vlerk00

Wat een k#tfilm, ging nergens over met die hond en kat

Origineel uitgewerkte film over een jongeman die zich laat leiden door de stemmen in zijn hoofd, die in de film vertegenwoordigd worden door zijn huisdieren, de kat en hond. Deze geven de film de nodige humor. De lugubere beelden geven een beetje een horror gehalte, maar door het luchtige karakter v.d. film is het meer vermakelijk dan eng! Het is de moeite om de eerste 20 iets saaiere minuten door te bijten, want daarna begin je er pas echt lekker in te zitten. Reynolds speelt overtuigend, ondanks zijn goede looks, en laat zien dat je je niet moet laten misleiden door het uiterlijk. Er zijn zeker acteurs die de rol meer drama, en een meer creepie gehalte hadden kunnen geven, maar dat zou te kosten zijn gegaan v.d. humor. Het einde v.d. film, vooral dat blije gedans had ook voor mij niet gehoeven. 3 sterren vind ik het waard. Hier en daar was er nog wel wat verbetering mogelijk, vooral begin en eind.

avatar van schram101

schram101

Leuk concept, waar helaas veel te weinig mee wordt gedaan. In grote stukken is de film zelfs saai te noemen. Pas op het moment dat, de overigens sterk acterende Reynolds, Arterton een kopje kleiner maakt, wordt het wat leuker. Al blijft de film leunen op maffe conversaties tussen de dieren en Jerry. Voor de rest blijft het allemaal vrij braaf, al was het Tupperware moment weer vrij bruut.

avatar van LPereboom

LPereboom

Kvond het zeker niet slecht, Reynolds speelt een goede rol als psycho guy.. De mix van humor naar het eerdere freaky gedeelte vind ik leuk, film verveelt niet, daarom de 3,5*

avatar van schumacher

schumacher

In het begin vd film dacht ik dit ga echt super worden, het was echt een leuk begin vd film en dan gebeurt er iets en dan denk je nu gaat het de max worden maar helaas, ik vond het vanaf toen net wat tegen vallen, hier en daar een paar leuke kleinigheden nog maar voor de rest kabbelde het maar wat verder aan en ik vond het zelfs bij vlagen echt saai worden.

De acteurs waren oke dat wel.

Zeker geen slechte film maar tis ne rare film en er zat wat mij betreft meer in.

Geinige film.

Misschien iets te braaf om écht goed te zijn, maar verder een leuke en opvallende film. Verrassend dat deze van Satrapi komt, die vond ik zwaar tegenvallen. Wat mij betreft mag ze zich meer op dit soort films richten.

Reynolds vind ik vaak wat vervelend, diezelfde trekjes van hem zitten ook in deze film maar Satrapi buit ze goed uit. Zijn personage is dan ook niet het meest sympathieke. De rest van de cast doet het ook best goed, al is het toch voor de Reynolds one man show.

Visueel best aangenaam. Kleurrijk maar bij momenten ook duister genoeg. Leuke genreswitch bij de eerste moord bijvoorbeeld. En wie het niet zag aankomen ... de opening credits verraden toch eigenlijk al wat voor film dit gaat worden. Soundtrack wat minder opvallend, al maakt Satrapi bij momenten wel goed gebruik van de stemmen in combinatie met de muziek op een wat drukkend sfeertje op te leggen.

Dansje op het einde vond ik trouwens ook wel geslaagd. Jezus erbij ... het vat een beetje samen waarom deze film uiteindelijk goed werkt. Maffe combinatie van comedy en horror. Een zwarte comedy, maar toch met een kwinkslag. Meer van dit, mag alleen nog iets straffer.

avatar van moslopen

moslopen

beetje maffe film is het wel