Genre: Avontuur / Thriller
Geregisseerd door: Kevin Macdonald
Met onder meer: Jude Law, Scoot McNairy en Jodie Whittaker
Bekijk via CineMember
Plot Black Sea
"Brave the deep. Find the gold. Trust no one."
Een kapitein, genaamd Robinson (Jude Law), verliest zijn baan bij een bergingsbedrijf waar hij voor werkte. Wanneer hij vervolgens wordt benaderd door een schimmige financier voor werk dat betrekking heeft op de zoektocht naar een legendarische gezonken onderzeeboot beladen met goud, voelt hij de drang zichzelf en zijn voormalige werkgever iets te bewijzen.
Captain Robinson
Reynolds
Peters
Fraser
Blackie
HALVE TAMME. (moderator series)
Dit lijkt mij een zeer spannende film, mijn interesse is ook gewekt.
mcdaktari
Inderdaad dit lijkt me een spannende film, maar hij is nog niet te zien volgens mij. En is toch uit 2014.
Ben benieuwd wanneer deze uitkomt. Of is ie al uit?
gauke
Een clichématige doorsnee thriller waarin de regisseur een sociaalkritisch geluid heeft willen doorklinken, maar die, ondanks uitgebalanceerde actiescènes en voelbare claustrofobie, vooral spanning(sopbouw) en intense dramatische ontwikkelingen misten en verrassingen ontbraken. Jude Law speelde uitstekend en ook het camerawerk was goed.
louisvf
Zodanig clichématig en ongeloofwaardig dat het toch wat begint te storen.
Proeneke
Ik vond m heel goed. "Oldskool" spannende onderzeebootfilm, veel actie. En laat ook mooi zien wat de mentaliteit is van de investeer/bank/pennelikker-glibbers... ook tegenover de mensen die zich heel hun leven hebben ingezet voor hun job om daarna als een hoop vuil aan de kant worden geveegd.
mcdaktari
Het mag dan misschien wel een clichématige doorsnee thriller zijn, maar ik vond het een hele goeie film van begin tot einde. De cast is ook prima en het eind vond ik op zich ook best aardig. Het is voor mij weer even geleden dat ik zo'n goeie film zag van Jude Law.
Norman Mailer
Wederom blijken onderzeeboten uiterst onbetrouwbare vaartuigen. Black Sea bevaart de obligate zeestromen: alles gaat mis en stuk. En onder die uiterst penibele en claustrofobische situatie slaat men – you guessed it – aan het bakkeleien. Zo gaat dat nu eenmaal, in zo een boot.
Maar vervelend, voor mij althans, is dat geen moment. Waarschijnlijk grotendeels de verdienste van Jude Law; want die speelde, inderdaad, zijn rol méér dan uitstekend.
Insignificance
Ergens diep in de film zit een momentje dat Baba de oren op scherp heeft, terwijl je niet veel meer dan de ademhaling van de sub hoort. Dát is een onderzeebootfilm. Spijtig dat Black Sea voor de rest vooral uit andere zaken bestaat. Wantrouwen, ruzie, hebzucht en alles wat daaruit voortkomt. Zoals tegenslag en andere o zo voorspelbare ontwikkelingen.
Vermoeiende groepsdynamiek, dat in ieder geval. Met deze gemêleerde bemanning weet je wel hoe laat het is. Zeker met een psychopaat aan boord en de situatie van het groentje. Een opvallende aanwezige is de bankier, maar die rol is ook nogal doorzichtig. Wie de rode pakjes in het begin ziet, je kan ze bijna niet missen, heeft een lange zit voor de boeg.
Macdonald komt maar niet aan een gevoel van claustrofobie toe, daarvoor is z'n film te hebberig. Buiten de boot gaat het beter en het lijkt nog op te leven na de twist (check), er is daar zowaar even sprake van eenheid, maar daarna gaat het toch weer aanmodderen met dezelfde mankementen. Ik krijg de kriebels van zulke flashbacks. En dat einde.. Ach, ach.
Debo
Het enige realistische in deze film is het moment dat je de sub nog in de haven ziet liggen en ze gaan voor het eerst aan boord. Zodra ze aan boord zijn begint de onzin. Het slaat werkelijk allemaal helemaal nergens op wat er in de onderzeeboot gebeurt. De schade, het varen, de bemanning, het duiken etc. De meest grote onzin die ik ooit in een film heb gezien. Buiten dat is het acteren ook nog eens van slechte kwaliteit. Toch zitten er, als je de rest voor zoete koek aanneemt, nog wel wat spannende momentjes tussen. Ikzelf heb voornamelijk met kromme tenen van ergernis gezeten. Das Boot was een echte onderzeebootfilm, dit was bagger.
HALVE TAMME. (moderator series)
Heerlijke claustrofobische film die beschikt over een prima cast, acceptabel acteerwerk &
genoeg spannende momenten waardoor een aangename filmavond toch weer een feit is
geworden.
3 sterren van mijn kant voor Black Sea (2014).
Filmkriebel
Matige duikbootthriller met teveel voorspelbare momenten om goed te zijn. Je weet precies wanneer er iets staat te gebeuren en crewleden die elkaar naar het leven staan voelt heel erg aan als een dom verplicht nummertje in dit soort films. Om het nog meer cliché te maken heb je de Russen versus de Amerikanen. Als moraliserend verhaaltje over gekmakende hebzucht valt het nog mee, en ook de drukkende sfeer in de submarine wil nog wel werken, maar de spanningen tussen de crewleden vond ik ronduit vervelend en verpesten de film.
Insignificance
de Russen versus de Amerikanen
Dat klopt niet helemaal.
joolstein
Redelijk filmpje. Niets nieuws onder de zon en het kan er mee door! Er is ook niet veel te melden over de film. Had wel een opmerking:
Debo
Fijne claustrofobische (hoe kan het ook anders) onderzeeboot-thriller met Jude Law als vuilgebekte, vadsige kapitein die met een zootje ongeregeld op zoek gaat naar gezonken nazi-goud. Spannend in elkaar gezet, met een spaarzaam gebruik van special effects. De prima cast weet dit met gemak op de rails te houden, geholpen door een ogenschijnlijk simpel maar uiteindelijk best inventief script. Wordt steeds beter naarmate de film vordert.
Filmkriebel
Naar het begin toe heb je de Amerikanen die de Russen treiteren maar komt op hetzelfde neer. Wel vervaagt dit inderdaad naargelang de film vordert.
Prima onderzeeër verhaal waar ik toch al fan van ben.
parcivalis
Precies dat
elvismyboy
Wat een lange zit vol met toevalligheden, onmogelijkheden en tenenkrommende fouten. Zelfs de grootste technische leek ziet alle fouten en onmogelijkheden. Matig verhaal en slecht geacteerd.
Brabants
Deze thriller waarbij een onderzeeër centraal staat geeft wederom een inherent beeld van directe en constante dreiging van claustrofobie en dood goed weer. Buiten dit was er een constante dreiging doordat de bemanning was samengesteld uit Britse en Russische matrozen. Jude Law en de antagonisten zetten een knappe acteerprestatie neer en het script zit(ondanks wat toevalligheden na) zeker niet slecht in mekaar. Voor een low budget film heeft het mij zeker weten te verrassen en geen seconde weten te vervelen.
blurp194
Had zo leuk kunnen zijn.
Er zit genoeg in, goud op de bodem van de zee, roestige ouwe duikboten, goeie acteurs. Maar het script is te dom voor woorden, en dan ook nog eens belachelijk in de technische details. Hoe krijgen ze het voor elkaar om het zo te verprutsen. Met als toppunt het gedoe met die krukas.
Meest verbazend nog dat de zeeheld-acteurs geen muiterij hebben gemaakt op dit losgeslagen schip.
filmkul
Aardige en licht maatschappelijk kritische film. De spanning wordt aardig opgebouwd. Ook binnen de duikboot worden de soms claustrofobische situaties mooi in beeld gebracht, hoewel sommige scenes alleen voor goedgelovigen bestemd zijn. Het tempo van de film is verder goed en hij verveelt geen moment. Law speelt een redelijk sterke rol. Prima tussendoortje. 3.0/3.5
DragQueen
Geslaagde film, die bij vlagen claustrofobisch, en zeer spannend is. Het verhaal steekt prima in elkaar, en wordt goed opgebouwd. visueel ziet het er ook goed uit, en er wordt overtuigend geacteerd door de cast. Vermakelijk kijkvoer. 3,5 Ster.

'71
Drama / Actie, 2014