• 9.369.673 stemmen

Geregisseerd door: Vivian Qu

Met onder meer: He Wenchao, Lü Yulai en Zhao Xiaofei

Gesproken taal: Mandarijn

Plot Shuiyin Jie

Li Qiuming is een jonge stagiair bij een bedrijf dat voor digitale kaarten zorgt. Zijn taak is om de straten van de steeds veranderende stad in de gaten te houden en ervoor te zorgen dat de kaarten up-to-date zijn. Om rond te komen installeert hij videocamera's in openbare gelegenheden, maar verbergt zijn bijbaantje voor zijn strenge vader, die een senior redacteur is van een door de overheid gerund magazine. Op een dag heeft hij een korte ontmoeting met een mooie jonge vrouw die in een afgelegen steegje verdwijnt. Dan ontdekt hij dat de gegevens die hij verzamelde van die straat niet geregistreerd worden in het kaartsysteem. De straat is verdwenen, alsof hij nooit heeft bestaan. Hij wil koste wat het kost weer in contact te komen met de mysterieuze vrouw en zet zijn onderzoek naar de niet op kaart gebrachte straat verder, alleen om te ontdekken dat iets zijn leven voorgoed zal veranderen.

Guan Lifen

Li Qiuming

Pai de Qiuming

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Chinese films liggen mij doorgaans minder maar deze zou ik absoluut eens willen zien.

avatar van BBarbie

BBarbie

De sobere sfeer maken deze film tot een goed te verteren mix van romantiek en mysterie over een jongeman, die zonder daar erg in te hebben in een Orwelliaanse omgeving belandt. Prima regiedebuut van Vivian Qu, die overigens op mij nog meer indruk heeft gemaakt met haar tweede film: Jia Nian Hua [Angels Wear White].