Genre: Actie / Horror
Gesproken taal: Engels en Latijn
Releasedatum: 6 mei 2004
Bekijk via SkyShowtime
Plot Van Helsing
"The One Name They All Fear."
Oost-Europa, negentiende eeuw. De beroemde vampierjager Gabriel van Helsing is op een missie om het kwaad te overwinnen. Niet alleen Dracula, ofwel Vladislaus Dragulia, heeft zijn aandacht, maar ook het monster van Frankenstein en The Wolf Man passeren de revue.
Van Helsing
Patrickvanschaik
- 2096 stemmen
Een van de betere films. 1 nadeel de verhaal was niet echt super vandaar 4,5*
zoutzak
nog nooit zo zitten irriteren in de bioscoop. werkelijkwaar afschuwelijk slecht. 0.5*
Tim Burton
coole film!! Die Dracula is echt een sarcastische gekkerd, maar dat is juist het leuke eraan. Dracula is in alle film een enge vent, met mammoet-tanden, hier is het gewoon een normale vent, met normale tanden, en ook nog eens een flinke dosis humor!!!!
ja, echt een coole film!!!!
Nightstalker
Deze film is echt cool !!! Het is echt een vette actiefilm. Want de actie blijft eigenlijk de hele film erinzitten. Ik heb me echt niet verveelt in de bioscoop. Toen hij op dvd kwam heb ik hem gelijk gekocht. ik was die dag de 1ste
Coole film !!!
Ravenstein
Het eerste deel in zwart-wit is eigenlijk nog het beste stuk van de film. Wat volgt is nog net leuk, maar door het hoge tempo had ik het na een goed uurtje wel gehad.
BoordAppel
Het begin vond ik best goed maar toen er een poging werd gedaan tot een verhaal werd het een stuk minder. Het plot sloeg echt helemaal nergens op en werd slecht uitgewerkt. Sommers kan het verhalen schrijven beter aan anderen overlaten. Van regisseren heeft hij meer kaas gegeten, de actiescenes waren degelijk en goed te volgen, iets wat veel actiefilms de laatste tijd vergeten. De special effects waren over het algemeen best goed.
Wenham (wel grappig, een 19e eeuwse Q) en Jackman vond ik goed in hun rollen maar Beckinsale en Roxburgh maken zich belachelijk. Vooral die laatste maakt zich schuldig aan sterk staaltje overacting. Geef mij maar Oldman als Dracula, die was wel eng. Die bruiden waren ook vrij irritant met hun constante geschreeuw. Sowieso is het nogal een schreeuwerige film.
Ondanks dat de film te lang duurde en het plot nergens op sloeg heb ik me nog wel vermaakt. Kan er wel een 2,5 aan kwijt. Er zat zelfs nog een geslaagd schrikmoment in.
Nightstalker
Ik snap echt niet wat iedereen zo slecht vindt aan deze film...
Ik ook niet. Vond hem namelijk best een coole en mooie film om te zien !!!
moviefreak1
Kijk graag naar vampierenfilms , en deze is niet eng , wat ik toch wel een beetje verwachte , maar desondanks toch een hele goeie film .
IcU
Wel erg leuke film vind ik. Wel enorm veel SFX die niet allemaal even echt zijn. maarja...
***
pademax
Ik snap eerlijk gezegd ook niet goed wat mensen er zo slecht aan vinden ....
Voor mij en mijn vriendin was Van Helsing de beste film van 2004!!!Spannend en fasinerend tot op het einde.Hij duurt 2 uur en 5 min lang..je zou denken dat hij maar een uurtje duurt...
Wat het verhaal betreft...héél goed in elkaar gebracht...Sommers levert na The Mummy en The Mummy Return's weer een meesterwerk af!!!
Hugh Jackman,Kate Beckinsale en Roxburgh vertolken hun personage uitstekend!
Beste scene was degene met die twee koetsen...waarbij de meester van manipulatie(Graaf Dracula) een koekje van eigen deeg krijgt...:-)
Alles zit in deze film verwekt: Humor,spanning,sensatie, en vooral een boodschap naar de mensheid toe..nl. dat het "GOEDE" steeds het "KWADE" zal overwinnen,maar spijtig genoeg ten koste van onschuldige mensenlevens,zoals dit onze geschiedenis al zoveel gebeurt is...en nog zal gebeuren.....
gekke soip
ik vond hem zeer slecht ik heb hem na een half uur uitgezet. er zat totaal niks in geen spanning niks.
indiana helsing
ik vond het een goede film, mooie special effects en visual affects, veel spanning, een dikke 5*
Sonny Black
Tja, met zo'n naam moet je natuurlijk wel 5* geven...... gaaaaap gare film, o.a. de meest suffe dracula ooit
jowjow
Normaal kijk ik nooit naar vampierfilms en wist ook niet wat me te wachten stond....maar deze film is zó goed gemaakt in zijn effecten dat ik hem bijna lachwekkend vond...dus niet eng ofzo...hij was wel zo goed dat de laatste files niet goed waren van mijn cd en dat ik hem alsnog gehuurd heb om hem af te zien....het verhaal daar was ik minder van gecharmeerd..net als vele andere vampier en draculagebeuren.
luuk1988
wat eem gruwelijk moooie vrouw is dat voor de rest vond ik het wel een aardige film met snelle acties en dergelijke maar goed 3*
cardura
na x-men 1 en vooral 2 als wolverine/logan weer een topprestatie van Hugh Jackman als van helsing!!!
john constantine
Lekkere popcorn film, vol actie en avontuur. Het is allemaal wel leuk bedacht het verhaal om de film enzo. Vind het raar dat deze een beetje raar in amerika ontvangen is, ik bedoel al die amerikanen willen toch veel actie in die films. Nu hebben ze echt veel actie erin zitten en is het niet goed. Af en toe snap ik die Amerikanen echt niet. Maar in iedergeval ik vond het een leuke actiefilm. Toppie !!
[Preketero]
Ongelofelijke film, heb hem nu zeker vijf keer gezien en hij verbaast me nog steeds!
nog steeds vijf sterren, voor de beste film van stephen sommers (dat ik vind)
Lientjuh
ik heb hem thuis liggen, en hij blijft fantastisch!!
ik hou van vampieren en weerwolf films echt heerlijk!!!
xel
1ste keer 4 sterren, nu bij de 2de keer aangepast naar 4,5.
Ik ga de film beslist vaker zien!
Pieter Montana
Man,wat een slechte film
Heel veel special effects en heel veel Hollywood cliche
Ik had zelfs misschien nog een vermakelijk actiefilmpje verwacht na de mooie scene in de Notre Dame maar waneer Kate Beckingsale erin komt is het gewoon aftellen naar het einde.Wat speelde zij een slechte rol!
Hugh Jackman-met lange jas en cowboyhoed-ziet er natuurlijk ongelooflijk stoer uit maar acteren moet hij toch maar beter overlaten aan anderen.
Sommers probeerd je ook een soort van band te laten ontwikkelen tussen de kijker en Dr Frankenstein("Ik wil voelen").Ik raad Sommers aan om eens Ridley Scott's "Blade Runner" te zien met die nog altijd onsterfelijke rol van Rutger Hauer
.Dat was klasse,daar voelde je een band mee!Dit is gewoon weer het zoveelste Hollywood-als de kassa maar rinkelt-film.
SuperSideSwipe
Een waar visueel spectakel! Prachtige landschappen, decors, kostuums, sfeer en nog veel meer. Computer animaties lieten helaas wel hier en daar het nodige te wensen over. Zoals bijvoorbeeld Mr. Hyde in het begin, dat zag er toch niet bepaald fantastich uit.
Qua verhaal is het allemaal een beetje sloom en het bevat niet veel elementen waar het zich mee van de rest zou kunnen onderschijden. Het laatste kwart van de film wordt het allemaal wat vlotter, met meer aktie, maar een nogal simpel en wijnig boeiend einde verpest dat dan weer lichtelijk.
Acteurs deden het vrij aardig, Hugh Jackman is in ieder geval goed gecast, hij is perfect voor de rol van Van Helsing. Echter vond ik de personages wat diepte missen. Die Van Helsing bleek veel meer te zijn dan hij leek, maar daar gingen ze bij lange na niet ver genoeg op in.
Maar goed, door de geweldige visuelen in deze film (wat volgens mij het voornaamste doel was). Is het zeker het kijken waard.
3,0
SuperSideSwipe
Ik wil deze Film nog steeds NÍET zien!!!
Kan het toch wel aanraden, ik denk dat iedereen die deze film wel onder de indruk moet zijn van de geweldige cinematography en omgevingen.
Maar je had bij die vroegere redenen (pagina of twee terug) waarom je hem niet wou zien wel gelijk. Mij storen zulke zaken persoonlijk niet zo. Maar er zijn in ieder geval veel van ditsoort films die stukken slechter zijn. Deze heeft nogwel een hoop +punten erin zitten.

V for Vendetta

King Kong
Avontuur / Actie, 2005

Red Dragon
Misdaad / Thriller, 2002
transylvaniavatican (holy see)kasteelvampierbitesteampunkweerwolfmultiple monsters van helsingnotre dame cathedral19e eeuwmr. hyde frankensteindracula