• 9.371.961 stemmen

The Creature Walks among Us (1956)

Horror / Sciencefiction | 78 minuten

Genre: Horror / Sciencefiction

Alternatieve titels: De Terugkeer van het Monster / Het Monster Is Ons Nabij / The Creatures Walk Among Us

Geregisseerd door: John Sherwood

Met onder meer: Jeff Morrow, Leigh Snowden en Rex Reason

Plot The Creature Walks among Us

"A city screams in terror!"

Nadat de Gill-man is ontsnapt uit Ocean Harbor, gaat een team van wetenschappers - onder leiding van Dr. William Barton - erop uit om het beest te vangen. Ze vinden hem in de Everglades. Tijdens de pogingen hem te vangen, loopt het wezen door vuur brandwonden op. De bewusteloze Gill-man wordt door een groep dokters behandeld. Het duurt echter niet lang voordat het wezen opnieuw ontsnapt...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Dr. Thomas Morgan

Dr. William Barton

Marcia Barton

Dr. Johnson

Capt. Stanley

Mrs. Morteno

avatar van MWX

MWX

het effect van deel 1 van voleddig weg. maar toch op zicj was het voor een deel 3 niet supper slecht als je deze film kunt terug plaatsen in z'n tijd

avatar van JigSaw_Doll

JigSaw_Doll

Ziet er een vrij silly sequel uit

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Derde vervolg van de meesterlijke Creature from the Black Lagoon (1954). Daarvoor was ook een vervolg en die was ook niet geweldig. Dit is eigenlijk een matige, saaie film die ook niet veel voorstelt. 2,0.

avatar van Dk2008

Dk2008

Het eerste gedeelte lijkt op de eerste film, met een aantal mooie onderwaterscènes, waarna ze er romantiek en misdaad aan toevoegen. En vroeg me wel af of het nu meer ging om de beauty of the creature, die in deze film menselijke trekjes begint te vertonen. Best grappig in dat bed (ook al weet je dat het een man in pak betreft). Aan het eind nogal lachwekkend. Het gaat maar minder dan het voor mij beste deel 2.

3.0

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Beter dan het tweede deel.
De film begint sterk met een aantal mooie scenes in het lagoon. Het gezelschap weet wel ineens met kinderlijk gemak het monster te vangen, terwijl het in de twee andere films zoveel moeite kostte. Ach, we zullen er maar van maken dat zij beter voorbereid waren.
Het idee van de transformatie van het monster vind ik nog best origineel bedacht (in het tijdsperspectief) en de nieuwe look ziet er wel goed uit.
De tweede helft van de film draait niet meer zoveel om het monster, maar meer om de andere personages. Middels goed acteer werk van de cast komt het subplot van 'de jaloerse professor' nog best goed uit de verf. Het einde is dan wel weer wat voorspelbaar, maar dat mag de algehele pret niet drukken.
Over het algemeen is deze 'The Creature Walks Among Us' een vermakelijke zit.

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Dit is dus het 3de deel. Deze keer wordt er een poging gedaan om het wezen te vermenselijken. Het eerste gedeelte van deze film lijkt erg op deel 1 waarin nogal wat tijd wordt gestoken om het monster wederom te vangen. Dat levert vrij leuk beeldmateriaal op. Daarna komt het monster wat minder in beeld en komt de wankele relatie tussen de professor en zijn vrouw meer op de voorgrond. De finale is dan ook nog best goed. Het is zeker op vlak van amusementswaarde beter dan het origineel, maar deel 2 vind ik persoonlijk het beste.

avatar van joolstein

joolstein

Heel slecht is dit derde deel over de Gill-Man niet! Het probleem is meer dat het probeert om het schepsel sympathiek over te laten komen. Waardoor deze de gehele tijd schreeuwt om 'begrepen' te worden. Pas aan het einde werd de vis-mens dan nog iets beangstigend. Dit is jammer, want het verhaal zelf is eigenlijk best interessant. (en beter dan het tweede deel waar hij werd gedegradeerd tot kermisattractie) Die vermenselijking was dan ook best een goed idee maar de uitwerking viel uiteindelijk tegen doordat er nu bijna geen dreiging meer van het monster uitging. Tja, als je de kieuwen uit het monster haal...is er ook geen Gill-man meer.

avatar van FilmFan897

FilmFan897

Deze film is nog saaier dan de eerste twee, hoe het komt weet ik niet.
Het verhaal is wel beter dan de tweede film, de plastische chirurgie is wel slim bedacht.
Dat is ook het enige goede aan de film, Gill Man wordt dan toch uiteindelijk gevangen en ze brengen hem naar een soort verblijf.
Ja, echt indrukwekkend is het niet, eerder saai en er mocht toch ook een gastrol inzitten voor Julia Adams en Richard Carlson uit de eerste film want zij waren de echte toppers uit de trilogy naar mijn mening.
Het verhaal is wel leuk bedacht en is wel beter dan de tweede film maar het is niet goed uitgevoerd.

avatar van Hulk7777

Hulk7777

Alhoewel deze film een flop is, is het één van mijn lievelingsfilms.

Het lijkt niet op de eerste twee films maar lijkt meer op een standalone film.

Rex Reason is een uitmuntende acteur en steekt boven de rest uit.

Ik had wel meer actie verwacht maar je kan nu eenmaal niet alles hebben in het leven.