• 9.374.485 stemmen

Geregisseerd door: Johnnie To

Met onder meer: Michelle Yeoh, Anita Mui en Maggie Cheung

Gesproken taal: Mandarijn, Kantonees en Engels

Plot Dung Fong Sam Hap

"Wonder Woman. Thief Catcher. Invisible Girl."

Het verhaal speelt in het Hongkong van de 21e eeuw, door onbekenden zijn al 18 baby's gestolen. Het blijkt een plan van een gemene meester om zo een nieuwe koning te vinden voor China. Als ook het zoontje van een agent die op de zaak zit weggenomen wordt roept hij hulp in van Thief Catcher, zij gaat samen met Wonder Woman en de Invisible Woman het gevecht aan met de gemene meester.

Niet echt wat het moest zijn dit.

Over alles en niets films gesproken, dit is er zo eentje. Een overdaad aan verhaallijnen en themas. Is dit fantasy, sci-fi, rambo of martial arts ? Denk dat de film er zelf nog niet helemaal uit is.

Het tempo is redelijk verschroeiend, veel sense maakt het allemaal niet, en de film hopt van de ene scene in de andere. Een mengelmoes aan onzin, waar niks eigenlijk kan overtuigen. Anderzijds is het ook niet echt vervelend, en heeft dat bombardement aan nonsens zo ook z'n charme. Soms erg lollig, dan weer boeiend, soms mooi, dan weer oersaai. En dan ben je misschien maar 2 minuten gevorderd.

Totally mess deze film, die nergens in uitblinkt behalve chaotisch zijn, en uiteindelijk heeft dat ook z'n charme. 2.5*, had heel wat beter gekund, niet het luchtige HK tussendoortje waar ik op gehoopt had, maar uiteindelijk viel het allemaal nogal mee.

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Wat mij boeide in deze film was vooral de dames zelf, elk met hun eigen persoonlijkheid en specialiteiten. Ze bleken uiteindelijk nog heel goed samen te kunnen werken. De ondertussen overleden Anita Mui die hierin Wonder Woman vertolkte zong het themalied in, de tune komt heel vaak terug in de film. Het was een mengelmoes van genres, ik vond het wel geslaagd, maar ik kan ook goed begrijpen dat sommigen dit vis noch vlees vinden.