• 9.375.867 stemmen

Genre: Mystery / Drama

Geregisseerd door: Rob Thomas

Met onder meer: Kristen Bell, Enrico Colantoni en Jason Dohring

Plot Veronica Mars

"She thought she was out."

Vervolg op de gelijknamige serie. Tien jaar nadat Veronica afstudeerde van school keert ze terug voor een reünie. Ze is in die 10 jaar geen enkele keer naar Neptune teruggekeerd en heeft een rechtenopleiding gevolgd in New York. Eenmaal op de reünie treft ze veel oude bekenden waaronder haar ex Logan. Die wordt er echter van beschuldigd de moord te hebben gepleegd op zijn beroemde vriendin. Hij roept haar hulp in en Veronica trekt nog een keer, met de hulp van haar vader en vrienden, de detectiveschoenen aan en gaat op onderzoek uit.

Veronica Mars

Metalfist

Releasedatum is ondertussen bekend geworden: 14 maart 2014

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Dat deze film er ooit mocht komen. Geweldig.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Word 14 maart gereleased (On Demand).

avatar van Inland Rabbit

Inland Rabbit

Goed om te weten, heb hier wel zin in. Ga dr vanuit dat het niet slechter wordt dan de filmversie van Dead Like Me, dus kan t alleen maar meevallen.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Voor de nieuwsgierigen, de eerste minuten van de film.

YouTube - The Veronica Mars Movie - Opening Scene - In Theaters on March 14

avatar van /wendy/

/wendy/

Superfan van de serie geweest altijd, dus erg benieuwd naar de film.

avatar van acrazylady

acrazylady

vond en vind de serie geweldig en wil deze film heel graag zien

avatar van JR30GP

JR30GP

Ondanks dat het verhaal nu binnen 2 uur moet worden verteld weten ze de feel van de serie goed vast te houden. Een waardige afsluiter voor de serie.

avatar van sara-pezzini

sara-pezzini

eens met JR309GP een waardige afsluiter! erg leuk om iedereen weer te zien, het gevoel is er nog steeds en eigenlijk ongelooflijk dat het 10 jaar geleden is, voor mij voelde het alsof de serie net een jaar gestopt was bij het zien van de film..

en ook zo fijn dat hij nu al via on demand te zien is!

heb er van genoten, leuke inside jokes..

las dat de film ook prima te zien is voor iemand die de serie niet kent maar ik betwijfel of die uberhaupt deze film gaan kijken, voor de fans erg leuk! top

avatar van UrbanDjampa

UrbanDjampa

Inderdaad prima afsluiting van de serie. Menig fan zal hier blij mee zijn. Wel grappig om te zien dat Veronica juist is aangekomen en Mac juist is afgevallen. Vond dat Wallace, Keith ,Mac en zelfs Weevil te weinig screentime kregen. Piz hoefde voor mij niet op te dagen.

Veronica belongs in the mud!

avatar van ikkegoemikke

ikkegoemikke

A teenaged private eye. Trust me. I know how dumb that sounds.

Het komt niet vaak voor dat ik me erger aan een film, maar deze begon me toch na een bepaalde tijd op de zenuwen te werken. Ik kon het al vermoeden toen mijn eega eerst enthousiast vertelde dat ze iemand uit "Bones" herkende. En even later iemand uit “Grey’s Anatomy”. Zelf ben ik niet zo’n fervente fan van TV-Series. Ten eerste heb ik er een hekel aan om telkens te moeten wachten op het vervolg. Ten tweede merk je na een tijd dat het echt wel langdradig en uitgemolken wordt omdat het zo'n succesreeks is. En ten derde zijn deze series toch niet gekend voor het betere acteerwerk. Na eventjes door de curriculum van de aanwezige cast te bladeren, kwam ik tot de vaststelling dat de meeste wel een enorme TV-Serie geschiedenis hadden. Niet voor niets dat de hele film van begin af aan een TV-Serie gevoel heeft. Ik had geen idee dat “Veronica Mars” initieel een TV-Serie was (niet moeilijk als je er ook geen interesse voor hebt). Het leek dan ook een ultra-lange aflevering .

Verschillende malen kon ik het niet nalaten om het te vergelijken met “Nancy Drew”. Het leek inderdaad op een tienerverhaal met een pienter meisje, dat het eigenlijk ver kon schoppen als top-advocaat, maar dit toch liever inruilde voor een job als “Private Investigator” in één of ander stad. Het zal wel aan mij liggen, maar zulke mensen zullen tegenwoordig toch wel dun gezaaid zijn. Als ze de clichés opgestapeld zouden hebben en voor de ingang van de filmstudio hadden gedeponeerd, dan was deze film nooit gemaakt geweest, daar ze onmogelijk binnen konden raken. Ik had de ene zucht-moment na de andere en heb na de film me moeten laten insmeren met spierontspannende zalf doordat ik de hele avond met mijn hoofd lag te schudden. Het was alleen wachten op het moment dat er onthuld werd wie het nu uiteindelijk gedaan had en wat de waarschijnlijk verantwoorde motivatie hiervoor was.

Vreselijk veel ongeloofwaardigheden. Was ik politieagent en toevallig in het stadje tewerkgesteld waar deze film werd gemaakt, dan ging ik onmiddellijk een andere job zoeken uit schaamte. Het intellectueel niveau van deze ordehandhavers was van een vreselijk laag niveau. Verschillende aanwijzingen kan Veronica, mits een beetje diep nadenken en navragen, achterhalen. Zaken waarvan ik toch veronderstel dat de autoriteiten dit zouden ontdekken. Veronica ziet plots dingen op foto's en kan via bepaalde personen, die ze juist toevallig kent uit het verleden, iPad gegevens op een USB stickje krijgen. Het leek wel een "Tiny" verhaaltje : “Veronica M. gaat naar de stad en lost een misdaad op”. Natuurlijk was het resultaat dat ze de dikbetaalde baan op haar buik kon schrijven, haar perfecte vriendje verliest omdat die het niet kan verkroppen dat ze speurneusje gaat spelen in haar geboortestad en uiteindelijk ook weer haar ex binnendraait.

Het was wel een verrassing dat James Franco en Jamie Lee Curtis ineens hier verschenen, ondanks dat het nietszeggende rollen waren. Kristen Bell is niet onaardig om naar te kijken en speelt samen met Jason Dohring een overtuigende rol. Geen acteerwerk van de bovenste plank, maar ook weer niet om je aan te ergeren. Het positieve aan haar rol was haar grote mond waarmee ze zich verbaal wel uitermate kon verdedigen. Zeker ten opzichte van die typische domme huppeltrutten die denken dat de evenaar door hun achterwerk loopt en zich dusdanig voordoen alsof de hele wereld aan hun voeten ligt. De momenten waarop ze die op hun plaats zette, eerst verbaal en daarna met een welgemikte vuistslag, was een tof moment.

Ik had beter eerst andere opinies hierover gelezen, dan was ik tot de ontdekking gekomen dat dit een spin-off is van een televisieserie. Het is dus maar een doodgewone detective in de trend van “Columbus”, maar dan met acteurs die meer voldoen aan het ideale schoonheidsbeeld en die geen sigaren roken. Dat viel trouwens op dat het een redelijk drank,drugs en seks vrije film was. Totaal het tegenovergestelde van "The Wolf of Wall Street".

avatar van Inland Rabbit

Inland Rabbit

Gewoon een langere aflevering van de serie, zo moet je het zien. Had het niet anders gewild, al is het eigenlijk gewoon fanservice. De film is goed te begrijpen als je de serie niet kent, al mis je wel heel veel meta-humor dan, zou ik niet weten of dit überhaupt wel leuk is voor een niet-"marshmellow". Leuk verhaal, weer vol met de gebruikelijke, overdramatische Marsmomenten, met de nodige humor op de voice-over. Zoals het hoort dus. Een aantal bekende, plus een aantal nieuwe. James Franco die even zichzelf komt spelen.

Verder tsjah, echt iets toevoegen aan de serie doet het niet en natuurlijk wordt er ruimte overgelaten voor een mogelijkheid tot serie of een 2e film. Achja, leuk tussendoortje.

avatar van gauke

gauke

Zelf heb ik de serie niet gezien, dus had geen vergelijkingsmateriaal. De misdaadkomedie zelf zag er enigszins slordig gemaakt uit, ging traag van start, was niet erg opwindend, werd naar het einde toe toch nog spannend en was voorzien van vlotte dialogen. Alles bijeen toch sympathiek en onderhoudend. Kristen Bell en Enrico Colantoli hadden er duidelijk zin in.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

De serie nooit gezien. Kristen Bell doet het erg goed en ziet er ook nog een erg prettig uit.

Vond het verhaal wat warrig en nergens echt interessant. Ook viel het overige acteren me wat tegen.

avatar van skipy05

skipy05

Na het her kijken van de serie heb ik direct de film gezien.

De film vond ik heel goed. Past erg goed bij de serie.

Verhaal is goed, het is het zelfde als een extra lange aflevering.

Kristen Bell zet weer een goede rol neer als Veronica Mars.

avatar van stinissen

Al wat de serie groot maakte mist deze film over Veronica Mars (2014) als je dit toch wil zien maar dan stukken beter ga dan de serie kijken die is echt goed.

avatar van apolicum

apolicum

Ik was vanavond beter naar een bingoavond gegaan, had in elk geval een stuk minder saai geweest.

avatar van gijsvogel

gijsvogel

Serie nooit gezien en dat lijkt me toch wel een soort van vereiste.

Warrig verhaal met veel te veel tekst.

Als je tegen het einde van de 2 uur durende film in slaap bent gesukkeld dan komt er wat actie in het geheel, maar dat maakt de film zelf niet goed.

lekker laten liggen, tenzij je dus de serie hebt gezien, denk ik...

avatar van blurp194

blurp194

Nooit van de serie gehoord, zonder voorkennis de film in gevallen. Dat blijkt een wat vreemd geval, vooral in het begin is de timing wat erg aan de slome kant en is er nogal wat uit te leggen. Maar de tweede helft is wel wat vlotter en spannender. Wat ik op zich wel opvallend vind is dat ik er niet echt een tv-film achtig gevoel bij kreeg.

Best aardig gespeeld, het verhaal had wellicht wat opgeleukt kunnen worden. Maar het meeste kwaad doet vooral de timing van de eerste helft, daar wordt de spanningsboog wat raar van.

avatar van Filmhoek.nl

Filmhoek.nl

Veronica Mars is alles wat een Marshmallow zich kan wensen en zoveel meer. De humor laat haar personage weer herleven, de cameo’s zorgen voor heerlijk nostalgische momenten, en de case zorgt voor de nodige spanning. Waar het voor de ‘leek’ (lees: geen kijker van de serie) soms wat snel kan gaan wat betreft informatie, zullen ook zij gewoon kunnen genieten van de film. Of je bent opgegroeid met deze blonde tiener of niet, het is heerlijk om haar (weer) aan het werk te zien in Neptune: Ahoy!

Recensie Veronica Mars

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Ik ken de serie ook niet, maar dit lijkt me gewoon een dubbele aflevering van een serie die ik niet zo boeiend vind. Acteerwerk is niet erg sterk en het verhaal.... tja. Tienerseries boeien me gewoon niet. Vooral niet met een hoofdpersonage als deze. 2,5 ster

avatar van Noodless

Noodless

Ook de serie niet gezien, maar deze film kon me ieder geval niet bekoren.

Al vermoed ik wel dat de serie beter is. Het verhaal is wat slapjes en komt erg traag op gang.

De hele moordzaak is totaal niet interessant of spannend. Ook het romantische aspect vond ik niet zo geslaagd. 4/10

avatar van deLeeuw

deLeeuw

• 1944 stemmen

sara-pezzini schreef:

De laatste aflevering van de serie was in mei 2007.

avatar van otherfool

otherfool

We used to be friends

a long time ago

We used to be friends

Ja, jeugdsentiment (nou ja...) heb ik zeker wel bij die knijter van de Dandy Warhols maar dan weer niet bij Veronica Mars, want die serie is destijds helemaal langs me heen gegaan. Eigenlijk was de enige reden om deze film dan wel te kijken mevrouw Bell die in de diverse Amerikaanse talkshows, en dan vooral die van Craig Ferguson, mijn hart heeft gestolen met haar scherpe tong, sympathieke uitstraling en ravissante uiterlijk (in die volgorde uiteraard).

Deze complete afwezigheid van enige kennis over het karakter Veronica Mars blijkt al snel een vervelende lacune te zijn. De film is gelardeerd met bekenden uit de serie (haar vader, een oud vriendje, klasgenoten etcetera) die mij dus niets zeggen. Dat terwijl denk ik het leukste aan deze reboot juist is om juist die oude bekenden weer eens terug te zien. Voor mij een gevalletje jammer maar helaas.

Zeker ook omdat het detective-verhaaltje eigenlijk geen fluit voorstelt: er is iemand dood en via een aantal clues worden redelijk snel en onomwonden wat verdachten aangewezen en dat was het dan wel weer. De finale moet nog iets van spanning uitstralen maar buiten 1 schrikmoment valt dat ook wel tegen. De romantische verwikkelingen nemen dan ook vaak de overhand en veel beter wordt het daar niet van.

Eigenlijk is er gewoon niet zo veel aan voor de (nieuwe) kijker, Kristen Bell of niet. 1,5*.

avatar van Metalfist

Metalfist

What's 180 days to us? Our story is epic

Ik heb altijd een speciaal gevoel overgehouden aan de Veronica Mars serie. Het was de allereerste serie die ik eigenlijk echt op mezelf ben beginnen volgen en het was meteen liefde op het eerste gezicht. De reeks liep uiteindelijk voor 3 seizoenen (waarvan de eerste twee niets minder dan geniaal waren) en werd nadien genadeloos gecanceld. Ik weet nog dat ik enorm pissig was rond het feit dat we nooit gingen zien hoe het verhaal nu verder ging gaan, temeer omdat je via een gelekte seizoen 4 trailer een blik had kunnen werpen in wat nog had kunnen zijn. Je kunt je dan ook wel voorstellen hoe blij ik was toen bleek dat de langverwachte film er dan uiteindelijk toch ging komen.

Al wou ik de film in de opperste omstandigheden zien en had ik ervoor gekozen om de gehele reeks nog eens aan herziening te onderwerpen. Met een positieve uitkomst, want de eerste twee seizoenen bleven stevig overeind en zelfs het derde seizoen bleek beter te zijn dan in mijn herinnering. Het valt dan ook op dat de film voor een gelimiteerd publiek gemaakt is. Er wordt wel een poging gedaan om aan de hand van wat flashbacks en een voice-over de kijker wat wegwijs te maken in de wereld van Mars Investigations, maar je gaat een hele hoop missen wanneer je niet bekend bent met de personages. En het doet me toch erg veel plezier om de cast te zien terugkeren. Want echt praktisch iedereen staat terug paraat zo'n 7 jaar na de laatste aflevering. Dat de kern zoals Kristen Bell, Jason Dohring, Enrico Colantoni en Percy Daggs III gingen terugkeren was wel te verwachten, maar zelfs Brandon Hillock (Sacks) en Amanda Noret (Madison) hebben hun 5 minutes of fame.

Ik had vooraf wel mijn twijfels over het verhaal. De serie was op zijn best in een plot dat werd verspreid over een heel seizoen en nu zou Rob Thomas het moeten doen met iets meer dan de speelduur van twee afleveringen. En hoewel het plot niet het niveau haalt van de eerste twee seizoenen, ben ik hier toch aangenaam door verrast. Vooral omdat ik eindelijk de voldoening heb gekregen om Veronica en Logan met elkaar te zien eindigen. Niets tegen Piz, was op zich een leuk personage, maar de serie kon toch niet eindigen zonder LoVe? De chemie is nog altijd nadrukkelijk aanwezig en de film heeft zelfs één van mijn favoriete momenten uit het Mars universum, namelijk de knokpartij tijdens de reünie. Nu ben ik altijd wel fan van het uitwisselen van wat vuisten, maar de combinatie van Logan, Piz, Weevil, Dick en Wallace die allemaal voor elkaar in de bres springen... Fantastisch moment, zeker wanneer Veronica niet lang daarna Madison nog even op haar plaats zet.

Hier en daar laat Thomas zich wel teveel leiden door zoveel mogelijk personages van vroeger erin te steken. Zo vond ik de scène waar Celeste Kane (zou zij echt zomaar verkeerd rijden in Neptune?) Weevil per ongeluk neerschiet nogal geforceerd. Langs de andere kant geeft het wel een interessante wending aan het leven van Weevil die nu undercover lijkt te gaan voor Veronica. De film laat nog wat ruimte over voor een sequel, maar of dat effectief in filmvorm moet? Buffy gaat ook verder in comicvorm en het eerste boek van Veronica Mars (The Thousand Dollar Tan Line) is ondertussen ook al uitgebracht dus misschien moet Thomas deze weg maar verder op gaan. De acteurs worden er niet jonger op, zeker Enrico Colantoni vond ik pijnlijk verouderd, en hiermee moet je ook geen rekening houden met het budget.

De film heeft ergens wel zijn minpunten, maar dat neemt niet weg dat ik me eigenlijk enorm hard heb geamuseerd. Nagenoeg de gehele cast keert terug (enkel Teddy Dunn ontbreekt, maar die is ondertussen een advocaat geworden dus dit was misschien niet de beste carrière move) en we krijgen zelfs die fenomenale openingstrack van de Dandy Warhols terug te horen. Nu lijkt het echt wel over te zijn, maar het is een waardiger afscheid dan seizoen 3.

avatar van Gish

Gish

Leuk om via een soort crowdfunding (ruim 91000 fans) budget te verzamelen voor het maken van deze film. Serie 3 werd destijds vrij plotseling en onbevredigend gestopt, dit tot teleurstelling van de fans. De marsrepen maakten geen indruk, maar zie, er is dan toch een mooie afsluiter.

Deze film ligt in het verlengde van deze leuke serie, mooi om alle oude gezichten terug te zien. Het verhaal is, net als in de serie, herkenbaar en zit prima in elkaar. Speurneus Veronica met haar zwarte humor zetten een prima afsluiting neer. Maar nu wel stoppen natuurlijk.

avatar van jeuletaxi

jeuletaxi

Heb de film gekeken maar laat de serie dus zeker ook lopen.

Nergens spannend of onderhoudend.

Wasted time.

Mijn mening lekker laten liggen.

avatar van soom

soom

Geen idee wat dit was. Kende het niet. Maar ik kwam het tegen, was dus al benieuwd. Ik vind Kristen Bell ook heel leuk, dus dan is het niet lastig kiezen. Erg fijne sfeer. Dax was heel cool, vind hen gewoon heel lief en mooi als stel. Dat heb ik uitgebreider verteld bij Hit&Run, maar kan het toch weer niet laten dat aan te kaarten. Verder was James Franco hilarisch in de droge manier waarop hij zichzelf presenteert. Mooie sfeer dus, lekker spannend in de laatste 20 minuten. Uitstekende spanningsboog. Het voelde wel een beetje aan als gewoon een tv-programma door de manier waarop de film start aan het begin. Ik herken dat n.l. van Goede Tijden Slechte Tijden, jawel. Met name het einde vond ik spannend, mooie ontknoping. Ik vind de meeste dingen uit deze film zeker mooi. Het verhaal steekt goed in elkaar, de acteurs hebben duidelijk nog plezier in wat ze doen, mooie verrassing in de vorm van o.a. Dax, spannende finale.

avatar van Tarkus

Tarkus

Mooie meid is hoofdrolspeelster Kristen Bell wel.

Maar dan zijn we verder wel uitgepraat over deze film.

Het is maar een saaie bedoening.

avatar van BBarbie

BBarbie

Kristen Bell bovenaan bij de credits; dan zijn de verwachtingen vooraf niet al te hoog gespannen. Dat is aardig uitgekomen. Ik ken de serie niet, maar krijg na het zien van deze speelfilmversie niet het idee dat ik daarmee veel gemist heb.

Het is grotendeels een rustig voortkabbelend verhaal, dat naar het einde tot nog een beetje spannend probeert te worden. Gezien de inhoud neemt de film zichzelf veel te serieus. Een flinke scheut humor hier en daar zou het verhaal ten goede gekomen zijn.

En Kristen Bell? Tja… dat is Kristen Bell, die sinds de laatste keer dat ik haar gezien heb aardig uitgedijd lijkt.