Fantastic Voyage (1966)
Geregisseerd door: Richard Fleischer
Met onder meer: Stephen Boyd, Raquel Welch en Edmond O'Brien
Gesproken taal: Engels en Frans
Plot Fantastic Voyage
"A Fantastic and Spectacular Voyage... Through the Human Body... Into the Brain."
Wetenschapper Benes, die voor Amerika belangrijke informatie bezit, wordt na een aanslag waarin hij in een coma raakt naar het CMDF gebracht. Deze instantie beheerst de techniek om voorwerpen en mensen tot microscopische grootte te reduceren. Als blijkt dat de enige manier om Benes te redden het van binnenuit verwijderen van een bloedstolsel in de hersenen is, wordt een team samengesteld dat het stolsel moet gaan bestrijden. Ze krijgen hierbij de beschikking over een moderne atoomonderzeeër, die samen met het team verkleind zal worden waarna men deze zal injecteren in Benes.
Grant
Jan Benes
Communications Aide
Secret Service
Blindfold
Deze was kort geleden toch op tv? Zag er in ieder geval niet uit.
Mza
- 1924 stemmen
Ik zeg het niet snel maar de effecten in deze zagen er echt niet uit en waren hopeloos gedateerd. En dan te bedenken dat ze er nog een oscar voor gekregen hebben ook. Voor de rest stelde het ook weinig voor. Het is een beetje het overbekende verhaaltje van een stel avonturiers die de binnenkant van een mens verkennen. Ze zullen ongetwijfeld een van de eerste ermee geweest zijn maar ik heb het veel beter gezien. Dan kijk ik een stuk liever Osmosis Jones.
zombie
Tja, Osmosis Jones is een tekenfilm, dus dat is niet echt een eerlijke vergelijking. Maar ik ben wel benieuwd waar je 't dan beter hebt gezien, en kom dan niet met "Innerspace" want die vond ik toch echt een stuk minder...vooral omdat die ruim 20 jaar later is gemaakt!
De poster van deze film werd besproken in de laatste Skrien. De poster komt groter wat beter tot z'n recht moet ik zeggen...
Captain Pervert
Deze film heb ik als jongetje gezien en ik vond hem zo spannend dat hij eng werd. Echt kicken.
Bertyl
En dan te bedenken dat wat zei doen door mensen te verkleinen wij nu gewoon kunnen met morderne technologie
Intruder
Deze film toont hoe je van een erg interessante en originele premisse toch een erg doordeweekse avonturenfilm kan maken. Het verhaal is van begin tot einde voorspelbaar. Ik vond de film absoluut niet spannend; alle trucs en effecten zaten erin, maar niet meer dan dat. De personages bleven echt op de vlakte: de vrouw bijvoorbeeld die meeging op de reis had niet echt een andere rol dan wat rond te zwemmen in een bijzonder strak, spierwit pakje.
Visueel was hij zeker niet slecht voor de tijd waarin hij gemaakt is. Nu komt het allemaal nogal 'cheap' over natuurlijk, maar dat is net de charme van sf-films uit vroegere tijden (hoewel dat natuurlijk relatief is). Algemeen toch een matige film, die soms, ondanks zijn geringe duur, toch saai wordt.
Mug
Fantastic Voyage is curieus, uitermate curieus. Uitgangspunt roept natuurlijk al heel luid 'cult'.
Het verhaal is natuurlijk zo brak als maar wezen kan, maar de uitwerking is fantastisch. Een Oscar voor beste special effects waren dus met gemak in de knip.
De film heeft hier en daar wat spannende momenten, maar het is echt de curiositeit dat de kijker versteld doet staan. En de prachtige sets. Ach, en welke man schiet niet in de lach nadat 4 mannen zich storten op Raquel Welch die helemaal - ja, ook de borsten - bedolven zit onder anti-stoffen of wat het ook geweest moge zijn.
Verbluffend, curieus, entertainend en totaal ridicuul (in de positieve zin van het woord). 3,5*
GmGames.eu!
De beste film die ik ooit heb gezien, samen met Kruistocht in Spijkerbroek! Deze film verdient dan ook een dikke 5 sterren!
Vooral het laatste stuk is leuk als ze weer uit het oog komen, en dan vergroot worden. Perfecte film! Zeker een keer kijken!
orbit
- 12092 berichten
Briljante film inderdaad! Eén van de SF-klassiekers allertijden, doet gedateerd aan, maar is toch qua concept nog steeds heel fris. Prima rol van Donald Pleasance ook!
dragje
Wat een film! Inderdaad één van de SF-klassiekers die als je van dit genre houdt zeker gezien moet hebben!
4.5
Theatertje
Niet te vergeten: Donald Pleasence, de man die Ernst Stavro Blofeld speelde in enkele Bondfilms (de man met de witte kat), speelt een belangrijke rol in deze film. Zeker zien, al is het alleen maar om de man bezig te zien!
Het gegeven van het verhaal is geniaal, beter kan haast niet. Ik raad ieder deze film ten zeerste aan!
otherfool
Geweldig basisidee, maar zwak uitgewerkt. Meer trippy dan spannend, ik vond er al met al niet veel aan. Wel fijn om Arthur O'Connell weer eens te zien (maar dat heeft nostalgische redenen).
2*.
FransBosch
Prachtige film! Een echter klassieker! En een erg orgineel verhaal. Special Effects niet al te nieuw, maar ziet er zeker niet slecht uit. Ook is de informatie over het menselijk lichaam interessant.
Deze film raad ik echt iedereen aan om eens te kijken, verder verdiend deze film gewoon de dikke 5 Sterren!
lucdecoster
Ik vond hem ook eng als kind zijnde. In de klas vroeg er zelfs ene aan de leraar of zo iets echt kon, wat een gezicht trok die leraar zeg met een luid gelach van de hele klas.
djelle
Een onderzoeksteam dat microscopisch verkleind wordt om vervolgens in een lichaam ingespoten te worden zodat de eigenaar ervan zijn leven kan gered worden door een bloedstolsel te vernietigen waar men operatief niet bijkan.
Het idee heeft veel weg van een of andere psychose bij iemand die platligt onder valium, maar is o zo briljant in al zijn bizarrigheid. Dankzij een goeie uitwerking komt het concept dan ook volledig tot zijn recht. Mystieke geluidjes, geweldige decors, leuk kleurgebruik en vooral een uitermate fascinerende voorstelling van het menselijk lichaam maken dit tot één van de meest intrigerende avonturenfilms ooit. Er zit ook een vleugje filosofie omtrent geloof en wetenschap in met momenten, al wordt dit doorgaans vrij snel verstoord door een paar agressieve witte bloedcelletjes of andere problemen die plots opduiken (heel plezierig uitgebeeld allemaal).
Spannend (toch wel), beklemmend, grappig, origineel, mooi gemaakt en nogmaals, een uitermate fascinerende uitwerking van een fantastisch idee. Daarbovenop zit er ook nog eens een voortijdige Eva Mendes-lookalike het scherm te sieren (maar dan zonder het moedervlekje). Wat wil een mens nog meer?
danuz
Is dit niet, net als die kinderfilm (waar van ik niet op de naam kan komen) geadopteerd van Asimov's Reisdoel: Menselijk Brein?
Edit: Ja dus, de Engelse titel is Fantasic Voyage..
djelle
Volgens mij is dat een misvatting.
Because the novelization was released six months before the movie, many people mistakenly believed Asimov's book had inspired the movie (Asimov 1980:390).
Aldus Wiki en andere bronnen.
Mug
Even de bronvermelding, aangezien de zin daarvoor belangrijker is.
Kinderfilm??? Wellicht de animatie-serie 'Er Was Eens...Het Lichaam'? Of Innerspace?
danuz
Even de bronvermelding, aangezien de zin daarvoor belangrijker is.
Ik bedoelde inderdaad Innerspace ja. Het boek heb ik jaren geleden gelezen en die film ook als klein kind gezien.
djelle
En deze nog niet gezien dan? Ik raad het je aan, anders.
danuz
Kan niet zeggen dat ik een fan van het boek ben, de film is puur jeugdsentiment. Maar wanneer de film op mijn pad komt, zal ik hem niet afwimpelen
Silvio Dante
Wat ernaar uitzag om een feest voor het oog en de glimlach te worden, eindigde gisterenavond op een sisser. Als 950ste film was ik deze zogenaamde culttopper gaan bekijken.
Sinds Verheyens verwijzing naar de overleden regisseur Richard Fleisher, ben ik -na het zien van 10 Rillington Place, Mandingo enz.- verliefd geworden op de man z'n gewaagde stijl. Aan het verhaal te zien, beloofde dit z'n beste te worden...
Het concept is geweldig (gewaagd) en pakt redelijk goed uit. De wetenschappelijke foefjes om het geheel goed te keuren zitten min of meer juist in elkaar.
De vormgeving binnenin het menselijk lichaam moet het dan weer voornamelijk hebben van z'n charmes i.p.v. z'n cinematografische kanten. Knullig zal je me niet horen zeggen, maar lichtjes gedateerd mogen we het kleuren- en lichtjes- spektakel toch wel noemen.
Van acteren is er in zo'n popcornfilm uiteraard geen sprake, zelfs Donald Pleasence -die me meestal met z'n charisme al treft- kon weinig boeien.
Al bij al was dit natuurlijk niet slecht, een aardige wegkijker.
M'n verwachtingen waren iets te hoog gespannen. 3.0* met kans op verhoging
mikey
Deze Fleischer idioterie is vaak ook erg amusant vanwege geniale settings gecombineerd met werkelijk ridicule voorstellingen van het mesnelijke lichaam. Vooral ons afweesysteem zorgt voor de nodige problemen en kunnen verschrikkelijk worden wanneer ze opgeblazen worden tot buitenproportionele eeeh proporties (in de vorm van kerstslingers). De legerbonzen met hun sigaren waren ook hoogst vermakelijk en zo ook de geloofwaardigheid van het inkrimpen.
lucdecoster
Een nieuwe remake blijkbaar. Fantastisch verhaal.
FransBosch
Een nieuwe remake blijkbaar. Fantastisch verhaal.
Dan hoop ik dat zo'n remake geen naar aftreksel is van deze originele film. Ik hou rekening met het ergste...
Jazzthieve
Cultfilm, klassieker??? Niks van dat, deze film is dom, saai en te traag voor woorden. Let alleen al hoelang de krimpscene duurt....15 minuten. De film is enorm voorspelbaar, de personages zijn zeer oppervlakkig en medische uitdrukkingen vliegen je zodanig om de oren dat het net klinkt als al dat technisch gebrabbel die je vaak bij star trek hoort.
2.5 sterren

Botsingen tussen Roland Emmerich en James Cameron legden 'Fantastic Voyage'-remake op de plank

Koyaanisqatsi

La Guerre du Feu
Avontuur / Drama, 1981

Hombre
Western, 1967
onderzeeërcomaclaustrophobiawoundlaserdouble agenthuman bodyshrinkingradioactivityminiaturization dokterwetenschappersabotagesecuritylegerbrain surgeryturbulence scuba diverblood clotmicroscopic