Genre: Komedie / Drama
Alternatieve titel: Toy's House
Geregisseerd door: Jordan Vogt-Roberts
Met onder meer: Nick Robinson, Gabriel Basso en Moisés Arias
Plot The Kings of Summer
"Why live when you can rule."
Joe Toy staat op het punt om volwassen te worden. Hij raakt echter meer en meer gefrustreerd door de pogingen van zijn vader, Frank, om zijn leven te beheersen. Om voor eens en voor altijd vrij te zijn ontsnapt hij samen met zijn vriend Patrick en een vreemde jongen genaamd Biaggio naar een open plek in het bos. Ze willen hier een huis gaan bouwen, weg van verantwoordelijkheid en ouders. Zodra hun geïmproviseerde woning klaar is voelen ze zich de koning te rijk in het bos.
Joe Toy
Mrs. Keenan
Mr. Keenan
Track Suit
jarno1975 (moderator series)
Titel is gewijzigd naar The Kings of Summer en US release is vastgesteld op 14 juni.
jarno1975 (moderator series)
Koen87
Typische coming of age film. Concept is prima, uitwerking cinematografisch sterk. Echter kan de cast het budget niet verhullen, mede als dat het verhaal niet heel vernieuwend is. Al vind ik de soundtrack wel goed en passend.
Baldur
Mooi geschoten, sterke film die ook erg geestig is. Biaggio is een van de vermakelijkste karakters die ik in lange tijd gezien heb. Ook Offerman's rol is heerlijk cynisch.
freek_93
Leuk en vermakelijk filmpje! Biaggio is erg geniaal! Verder is het sarcasme gehalte ook redelijk hoog wat leuke momenten voort brengt. De hele film met een smile gekeken en geen moment verveelt.
Wel erg voorspelbaar.. Desalniettemin zeker de moeite waard!
Macmanus
Indiefilm.
Past grofweg in de lijn van Mud en Beast of the Southern Wild. Deze film is ondanks geen wereldschokkende thema's als kalverliefde en andere puberproblemen, lekker onbevangen. De sfeer is echt heerlijk. Jordan heeft een frisse stijl, die wat doet denken aan een Spike Jonze, zonder dat het naaperig is. Hij knipt en plakt zoals hij het wil en geeft de film een flow die mij enorm aanspreekt. De cast is zoals kennelijk altijd bij dit soort films weer eens uitmuntend. Robinson en Basso hebben een aanstekelijke glimlach en spelen elkaars beste vrienden alsof ze het ook gewoon zijn. Ook de totaal ongeforceerde humor die van Biaggio afkomt is erg fijn. Soundtrack is lekker, dacht de hele tijd Youth Lagoon zou hier best inpassen, en waar eindigt de film mee..juist!
Er komt wat nieuw talent los in de US, biedt veel hoop voor de toekomst. Erg benieuwd hoe Jordan hierop voortborduurt. Zeker eentje om in de gaten te houden.
4 sterren.
mrmucho1
Superbad meets In to the wild. Prima film!
Dat zijn twee nogal extreme voorbeelden...
Zeer integere film (nergens te komisch, nergens te dramatisch) die de met zichzelf worstelende jeugd laat zien. De personages worden pas tegen het einde echt geloofwaardig. Op het begin kwam het nogal ongefundeerd over. Al met al een prima Coming of age film die een aantal prachtige plaatjes bevat.
mjk87 (moderator films)
Aardig. Coming of Age kan ik altijd wel goed hebben, alleen is deze op punten net te eenvoudig. Het begint al met de hele reden van de vlucht naar de bossen. Oké, de vader is een klootzak af en toe, en die ouders van Patrick zijn bovenal erg eng, maar als dat al een reden is van huis weg te lopen? Het minste echter is dat de spelers zelf nog niet de kwaliteit hebben je aan het beeld te kluisteren, en daarmee is het hele middenstuk eigenlijk niet heel boeiend. Wat die drie - waar ik toch al weinig binding mee kreeg- doen interesseert dan dus allerminst, en als de groei van personen nu net het punt van een film is, dan mis ik dus heel wat daardoor. Verder heeft de regisseur af en toe leuke plaatjes ingevoegd en ook wat aardigs met vertragingen, maar die vind ik dan weer niet passen in de rest van de film. Zonder enig idee lijken die erin te zijn gezet. Verder wel fijne muziek. 3,0*.
gauke
Wat slappe, nostalgisch overkomende coming-of-age film over vriendschap, de turbulente verhouding tussen een (nog altijd) rouwende weduwnaar en zijn zoon (wordt niet voldoende uitgewerkt), over volwassen worden en "man zijn". De regisseur zorgt er wel voor dat je je als kijker betrokken voelt bij de jonge tieners en hun behoefte om te ontsnappen. De film beweegt zich tussen drama en komedie, heeft emotionele momenten, de humor is wat eigenaardig en de dialogen hadden scherper gekund.
N.B. Mooie poster!
wwelover
Mijn soort coming of age film. Het verhaal is misschien simpel maar pakt bepaalde thema's goed aan. De humor is echt fantastisch. De gesprekken tussen Patrick's ouders zijn hilarisch en natuurlijk is Biaggo echt te grappig voor woorden. De cast is ook gewoon erg goed. Nick Offerman vond ik ook heel erg sterk. En de muziek is goed, net als de beelden.
Erg overdonderd. 4*
soho
Erg wisselende reacties op deze film. Niet te serieus te nemen, het is en blijft in de eerste plaats een sympathieke maar eveneens wat naieve comedy, waar een knettergekke Moises Arias (Biaggo) de conversaties kruidt met hilarische onzin. Nick Offerman is als übercynische vader de oorzaak van het ganse avontuur. Vermakelijk!
D-ark
Diepgravend is King of summer totaal niet maar wat het is wel een prachtig gefilmd en goed geschreven coming of age film. De thema's worden goed aangepakt en het acteer werk is ver boven het gemiddelde, zelfs met de veel bekende acteurs die nogal vaak getyptcast worden in dit soort films. Alleen jammer van die blazende popmuziek in sommige scenes, nogal apart wanneer vanaf de helft de film word ondersteund door een nogal standaard maar prima werkende ambient soundtrack.
movie freak84
mischien een wat simpel verhaal maar erg goed gespeeld door de jongens vooral biaggio die geniaal speelde, mooie beelden en goede muziek keuze . al met al zeker een 4 waard
jorriroosen
Fijn filmpje niet heel bijzonder maar met fijne muziek en beeld kun je een eind komen. Prima voor een zaterdag avond.
Thomas83
Wat een heerlijke film. Typisch zo'n soort indiefilm (met bijpassende soundtrack) waar ik maar geen genoeg van lijk te krijgen. En dan nog coming of age ook. Qua visuele stijl deed het me aan het begin heel even een klein beetje aan Wes Anderson denken, maar later eerder een Spike Jonze of zo, met dat prachtige warme en dromerige. Ook zie ik wel een klein beetje van films als Juno en Stand By Me in The Kings of Summer, toevallig nou net grote favorieten van me.
De grootste troef van de film is toch wel de humor. Die is vaak echt heerlijk sarcastisch. Tom Mason is daar met zijn rol als vader van Joe wel de verpersoonlijking van. Heerlijk. Had misschien nog wel wat meer scènes mogen krijgen. Het personage Biaggio is het andere grote sterke punt van de film. Hilarisch. Hij is dan weer het toppunt van de lekker vage en droge humor. Door de manier waarop het gebracht wordt komen soms best flauwe grappen erg leuk over. Niet het enige voor mij onbekende gezicht trouwens. Offerman kende ik al uit Deadwood en de prachtige Alison Brie ken ik ook wel, maar verder niet veel acteurs die ik eerder heb gezien volgens mij. Iedereen doet het heel leuk.
Op zich wel apart is hoe de film een beetje van toon verandert en haast van komedie naar puur drama gaat zodra Joe's beste vriend Patrick aanpapt met Kelly, het meisje waar Joe net een oogje op had. Ik voelde Joe's pijn wel. Vond die Kelly ook zo ergerniswekkend onnozel, en Patrick een matennaaier. Al gebeuren dat soort dingen in het echt ook natuurlijk. In de meeste van dit soort films lopen komedie en drama wat gelijkmatiger door elkaar. Dan was er misschien alsnog een happy end geweest, nu wordt er voor wat meer realisme gekozen, en een hoofdpersoon die door zijn uiteindelijke acceptatie weer een stapje verder richting volwassenheid is. 4.0*
Een lieflijke film dat nergens speciaal wordt en dingen doet die we nog niet eerder hebben gezien, maar door het vrolijke indie karakter makkelijk wegkijkt.
De vertolkingen zijn allemaal goed en bovenal werkt de humor ook. Daarnaast krijgt de film ook een serieuzer toontje en ook dat werkt. De film heeft een herkenbaar karakter en daar ligt uiteindelijk de grootste kracht van de film.
blurp194
Aardige film, maar het script dobbert te veel om het echt boeiend te maken en maakt het me moeilijk om mijn aandacht er bij te houden. Wellicht daardoor hier en daar een nuance gemist... Wel charmant gespeeld, goed gefilmd met mooie beelden van de natuur.
_Casper_
Wat een geweldige film! waren er maar meer films als deze.
Film gaat over een paar jongeren die ontsnappen van hun ouders en het volwassen worden, en een soort ''dromerige'' plek in de natuur vinden en daar een ''huis'' bouwen...
De film kijk heerlijk weg, beetje drama beetje feelgood en heeft een heerlijke sfeer.
Ook de acteerprestaties zijn prima.
een dikke aanrader.
Djoiszle
Ik sluit me hierbij aan. Geniale film.
Wat een geweldige film! waren er maar meer films als deze.
Ook de acteerprestaties zijn prima.
een dikke aanrader.
Waku
Aardig filmpje.
Soms een beetje langdradig. Op sommige momenten vreemde humor.
Beetje jongensboek avontuur.
2.5*/3*
tattoobob
Een leuke film in een leuk genre...wat niet voor iedereen intressant is.
Ik hou wel van dit soort films....ik heb vaak in een deuk gelegen om Biaggio....wat een figuur speelt hij zeg...geweldig!!!!
De rest van de cast doet het ook prima...
Het verhaal is bij dit soort film niet altijd intressant,zo ook bij deze film is het lekker simpel....neemt niet weg dat dit gewoon een leuke film is voor de liefhebber.
En die zijn er hier genoeg zo te zien.
fcdenhaag
Leuk filmpje, af en toe wat (Amerikaanse) overdreven geacteerd. Blijft niet hangen ofzo, maar zeker de moeite waard om eens te kijken.
Lv92
Het is komedie. Hoezo overdreven? Vergeleken met de gemiddelde komedie is juist het acteerwerk een groot pluspunt in deze film. Het kwam op mij i.i.g. erg natuurlijk over.
Gisteren overigens pas voor het eerst gezien, maar ik vind dit eigenlijk 1 van de leukste films van de laatste jaren. Vooral de montage is geweldig.
Sjan
Tja, zeker aardig, maar genoeg minpuntjes. De pluspunten zijn natuurlijk de hier al vaker genoemde vader van Joe en Biaggio: de sarcast en de absurdist. Heerlijk hoe Biaggio te pas en te onpas met zijn onnozele gezicht opduikt in en rond het huis. De beelden zijn verder lekker dromerig (ik vind de slowmotion-sequenties erg geslaagd en sfeervol), de montage erg fijn en de soundtrack kloppend.
Minpunt vind ik toch wel het dik aangezette verhaal. Allereerst de reden dat de jongens weg willen: beetje slapjes. Ten tweede de snelheid waarmee ze een compleet huis bouwen zonder enige ervaring (met een boekje 'hoe overleef ik in de wildernis'...) om nog maar te zwijgen over de inrichting die ze hebben (een airhockeytafel...serieus?). Laatste minpunt is voor mij toch wel de hoofdpersoon: ik vond dit gewoonweg geen sterk gespeeld personage. Een Amerikaanse mooiboy met niet al te veel diepgang en/of charme (behalve dan zijn hagelwitte tanden). Erg jammer, aangezien het grootste gedeelte van de film toch vooral om hem draait.
Al met al heb ik me zeker vermaakt en ik zal de regisseur dan ook in de gaten houden. Een kleine 3.5.
Montorsi
Mooi filmpje dat gelukkig niet te veel de kant van de typische US-comedy op gaat. Daar heb ik namelijk een broertje dood aan. Nu blijft het nog goed werken, vooral vanwege de verschillende leuke personages. Paar keer gelachen door met name die vader van Joe en die vervelende ouders van Patrick. Ook Biaggio werkte na verloop van tijd wel.
Verder is de sfeer prettig en is het geheel warm en fris gefilmd. Echt waanzinnig geniaal is het niet, maar toch een prima filmpje wat mij betreft. 3.5*

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Leo Woodall en Rachel Weisz in nieuwe Netflix Original: alles over 'Vladimir'

Me and Earl and the Dying Girl
Komedie / Drama, 2015

The Way Way Back
Komedie / Drama, 2013
runawaymiddelbare schoolbossenmeerderjarig wordentienerteenagerboys in the woodskid-level carpentry