Genre: Misdaad / Drama
Met onder meer: Eric Bana, Rebecca Hall en Jim Broadbent
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Plot Closed Circuit
"They see your every move"
Martin (Eric Bana) en Claudia (Rebecca Hall) zijn, behalve dat ze allebei advocaat zijn, ook ex-geliefden. Wanneer ze beiden de verdediging op zich nemen van een internationale terrorist, wordt hun loyaliteit op de proef gesteld en dreigt hun leven in gevaar te komen.
Martin Rose
Melissa
Nazrul Sharma
Farroukh Erdogan
schram101
Matige trailer. Bana is al niet mijn favoriete acteur maar dit soort saaie rollen maken hem niet interessanter. Maar ik kan me vergissen, misschien waag ik me er ooit eens aan.
opa-ben
spannende thriller over de verdediging van een terrorist na een aanslag. al gauw rijst de vraag of deze terrorist wel de dader is, en zo niet, wie er dan wel achter de aanslag zou zitten.
absoluut onderhoudende film. je zit niet steeds op het puntje van je stoel maar bij vlagen echt goed. en.... het zou zo maar echt gebeurt kunnen zijn.
fred1946
Denk dat je vergist schram101.
Trailer ziet er goed uit.
Goed geacteerd mooie rustige opbouw en actie.
Het is maar waar je van houdt.
Ik waag me er aan.
hutsekluts
Uitstekende spannende complot-thriller met een sterke verhaallijn en af en toe wat actie.
Rebecca Hall weet goed te overtuigen als de integere speciale advocaat.
Geen minuut verveeld!
Brabants
de wet heeft mensen nodig met integriteit
Kat en muis spel waarbij twee advocaten de verdediging op zich nemen van een Internationale terrorist. Vrij snel ontmantelt zich een verborgen agenda waarbij de zaak in een compleet ander daglicht komt te staan.
Samenzwering, verraad, achterdocht en paranoia zijn steekwoorden die deze film zeker spannend weten te maken. Bij aanvang lijkt het een vrij intelligente en misschien wel complexe film te worden. Helaas mocht het niet zo zijn en vervalt de film gaandeweg en maakt het deze pretentie helaas niet waar.
Piratje
Hoe privaat en justitie kunnen samenleven.
Een prachtige opbouwende justitiefilm waarbij de doofpot een belangrijke rol speelt.
Sterk verhaal, dat volgens mij zeer zeker mogelijk is en gebeurt, wordt opgebouwd tot een intern crimineel gegeven waarbij betrokkenen beloond worden voor hun criminele daden.
John Crowley weet als regisseur het verhaal zeer goed te mixen en de acteurs te gebruiken in hun rollen die uiterst keurig ingevuld worden.
Een aanrader voor gerechtszaken. Geen seconde verveeld en genoten van de golvende spanning.
4,0 *
schumacher
Vond het een goeie film, sleept je echt mee, spanning ook, niet saai.
Vervelende thriller die maar niet op gang kwam aan de cast lag het niet want die was meer dan oké.
gauke
Deze eigentijdse Britse politieke (rechtbank)thriller over corruptie bij de overheid, terrorisme en samenzwering, intrigeerde me. De dieper liggende gedachte is: wie kan je werkelijk nog vertrouwen? Het vertrouwen in de overheid en het rechtssysteem neemt meer en meer af, burgers voelen zich gemangeld en ik vroeg me af hoever bezijden de waarheid een dergelijk verhaal is. In ieder geval spelen Erix Bana en Rebecca Hall, als advocaten en voormalige lovers, uitstekend.
Diederik58
Aanklacht tegen het Engelse rechtssysteem en de invloed van MI5. Als dat het statement is dat de bedenkers willen maken, dan is dat gelukt.
Slome thriller die nergens echt spannend wordt. Wat te veel hak op tak. Het suddert maar voort.
Prima geacteerd.
blurp194
Spannend en actueel.
De gang van zaken achter de schermen van een geheime rechtzaak wordt geloofwaardig en ietwat ontluisterend in beeld gebracht. Wie nog enig vertrouwen in de overheden van de tijd van nu heeft krijgt iets om over na te denken, voor iedereen die dat al kwijt is is er de wat beklemmende gedachte dat er zo'n soort verhaal als dit zit achter haast elk bericht in de krant waar het over terrorisme en gesloten rechtzaken gaat.
Erg sterk gespeeld, niet alleen de hoofdrollen van Bana en Hall - overtuigend als voormalig stelletje - maar ook Ciaran Hinds die me meestal irriteert is hier erg goed en erg geloofwaardig bezig. En Julia Stiles. Jammer dat ze maar zo'n klein rolletje heeft, ik had die lijn van het verhaal ook wel wat verder uitgewerkt willen zien.
De setting in London, met mooie statige oude gebouwen als locaties en de stad is erg goed gekozen. En niet alleen vanwege de beelden die dat oplevert, ook de voor ons af en toe wat wonderlijke manier van werken in het Engelse rechtssysteem werkt erg goed. Waarbij de impliciete aanklacht die de film uitspreekt nergens aan kracht verliest, vergelijkbaar geblunder van de overheden en het achter gesloten deuren houden van wat liever in de doofpot gestopt wordt is overduidelijk iets wat over de hele wereld speelt.
De spanningsboog van het verhaal is wat mij betreft perfect, ook zonder spectaculaire actiescenes en schietpartijen blijft het verhaal tot het einde toe spannend. Goeie film, en ook een om nog eens opnieuw te gaan kijken.
Norma
Qua uitgangspunt zeker geen verkeerde film, alleen het is zonde dat hij nauwelijks verrassingen kent. Zeker in de tweede helft verloopt het allemaal wel heel erg volgens het bekende stramien en ik neem toch aan dat slechts een enkeling nog van zijn stoel zal vallen van verbazing bij de onthulling dat de overheid soms schimmige spelletjes speelt. Jammer ook dat er vrij veel aandacht was voor de (gelukkig nog wel relevante) relatie tussen de ex-geliefden terwijl het verhaallijntje met de journaliste dan weer een beetje onaf aanvoelt.
De hele film wekt op mij de indruk dat de regisseur vooral zijn best deed om het totaalplaatje heel verzorgd en toegankelijk te houden, wat ook is gelukt, maar het verhaal had wat mij betreft in een wat minder standaard vorm met wat scherpere randjes gegoten mogen worden.
Noodless
Ik sluit me aan bij mijn voorganger....voor mij een vrij standaard filmpje die de bekende paden bewandelt en eigenlijk niet weet te verrassen. Het kabbelt soms wat voort zonder dat het echt boeiend wordt. 6/10
Weinig memorabele thriller over de nasleep van een bomaanslag in Londen. Ik vind Eric Bana en Rebecca Hall doorgaans prettig om naar te kijken, maar hier bakken ze er niet veel van. Het engelse accent van Bana is daarnaast niet bepaald overtuigend. Sporadisch een beetje spannend, dat wel, maar de plot is amper interessant en originaliteit is ver te zoeken. Pure middelmaat.
Pazmaster
Acteerwerk is in orde maar daar is ook alles mee gezegd. Een vrij saai verhaal en een belabberd eind. De aanslag in het begin, waar het allemaal om draait, krijg je ook niet eens te zien. 2,5 ster
Biosguru
Prima film, alleen wat te weinig actie voor het hoes-type. Goed geacteerd en sfeervol net geen 31/2 ster.
Ongeloofwaardig onderhoudend.
Onderhoudende Britse thriller over terrorisme die het niet moet hebben van het flink aangezette misdaadmysterie dat nogal ongeloofwaardig aandoet, maar van goed gedoseerde spanning en uitstekende acteerprestaties. Heel veel beter dan doorsnee BBC-detectivewerk dat we kennen van de televisie is het niet, maar het kijkt uitermate prettig weg.
Goed.
filmkul
Redelijke thriller waar meer in het kunnen zitten. Het verhaal lijkt vooraf heel wat, maar al snel wordt tijdens de film eea al duidelijk wat de spanning niet ten goede komt. De acteurs lijken wat op de automatische piloot te acteren. Zeker Bana kan beter. Verder blijft de vaart er goed in en blijft het redelijk spannend. 2.5/3.0
HASCH
Geen topper. Het verhaal is flinter dun en het acteerwerk matig. Jammer ik had er meer van verwacht.
jeroenhenckens
Zeer inhoudsvolle film die de onmacht van het private ten opzichte van de dominerende machtspositie van de staat weergeeft. Erg spannend, maar het verhaal zelf kon beter uitgewerkt worden.
Insignificance
Iets over integriteit en een overheid die in angstige tijden steeds minder transparant opereert. Actueel, ja, maar zonder ballen en vernuft. Het komt op mij over als een ruim bemeten scenario, samengeperst in anderhalf uur. Eerste minpuntje is de gedoofde relatie tussen beide hoofdrollen. Begint onderhand een zwaktebod te worden om een film met een onderwerp als dit te larderen met zo'n soap laag.
Dat zou een dubieus dossier als dat van Erdogan niet in de weg hoeven te staan, ware het niet dat het amper boeit. Mensen verdwijnen, spelen een dubbelrol en manipuleren de boel; het hele zaakje stinkt, maar ontwikkelingen vallen als vanzelf uit de lucht. Crowley weet het maar niet tot leven te brengen. Zelfs wanneer hij halverwege meer op een thriller gaat inzetten, blijft het een lauwe bedoening.
Misschien niet het materiaal dat hem het beste ligt, bij Boy A ging het per slot van rekening beduidend anders en beter. Wel een nette cast voor zoiets, met uitzondering van dat blonde geval, al krijgen Bana en Hall niet iets om handen dat er echt toe doet. Dan krijg je alles bijelkaar een film die een verhaaltje heeft dat het enigszins aan de praat houdt, maar tegelijkertijd een uitgebluste indruk achterlaat.
DragQueen
Toch best een spannende Thriller, Met degelijk acteerwerk van de cast. Het aanwezige verhaal komt maar langzaam op gang, maar is desondanks toch prima uitgevoerd. 3 Sterren.
Balotelli
Interessante en actuele doofpot-film die de vingers op de zere plekken weet te leggen.
Die Eric Bana is trouwens samen met Jim Caviezel een van de meest onderschatte acteurs ooit, mar goed.
De film legt een hele andere kijk op de huidige doofpot-thema's zoals de MH17-vliegramp, de plotselinge opkomst van ISIS in het Midden-Oosten en de aanslagen van 11 september en die van Londen en Madrid, waarbij er ook gesjoemeld is met bewijzen en verschillende ooggetuigen op mysterieuze wijze zijn overleden.
Deze film heb ik niet in de bioscoop aangetroffen en volgens mij was dat ook de bedoeling. Als je Closed Circuit kijkt dan geloof je niet snel meer eenn nietszeggende persbericht op nu.nl of ad.nl of telegraaf.nl waarin staat 'volgens bronnen binnen de Amerikaanse geheime dienst blablabla''...
Leno
Redelijke thriller die maar nooit echt op gang wil komen, het heeft eerder wat wat van een lange aflevering van een tv serie. Het verloop van het verhaal kent eigenlijk geen verrassingen, wat de film eigenlijk wel nodig heeft. Bana is ook hier weer een beetje saai.
DutchTakeshiro
Closed Circuit is een moderne misdaad/drama film waarin het thema terrorisme centraal staat. Het is sowieso al een actueel thema, dus dit moet toch alleen al enigszins de interesse wekken. De film baseert zich losjes op de Londense metro aanslagen van 2005 (daadwerkelijke beelden van hulpdiensten die arriveren op de plekken des onheils, zijn in de film gestopt) en dit geeft de film net dat beetje meer. Closed Circuit is een spannende, sfeervolle en actuele film. Tevens is de filmduur precies goed: niet te lang en niet te kort, genoeg om het verhaal goed te vertellen. Toegegeven, het is allemaal niet te origineel en je zal nergens echt verrast worden, maar het is allemaal heel constant. Gevaar ligt op de loer van allerlei kanten en het is spannend om Martin en Claudia aan het werk te zien.
Eric Bana speelt niet bijzonder maar dat is geen nieuws. Gelukkig speelt hij ook nooit bijzonder slecht. Ik weet niet of Bana een Brits accent voor deze film geleerd heeft of dat hij er eerder meester van was, maar hij weet te overtuigen. Rebecca Hall is een fijne actrice en doet zeker niet onder voor Bana. Ze hebben een leuke chemie in de film en dit het maakt het allemaal geloofwaardiger. Ciarán Hinds heeft een leuke bijrol. Hinds weet altijd te overtuigen, een briljant acteur al zeg ik zelf.
Closed Circuit weet prima te vermaken. Een moderne film die op de actualiteit inspeelt. De film wordt nergens bijzonder goed maar weet van begin tot eind een vaste lijn te houden. Het decor van de film, Londen, is geweldig. Een metropool die zich altijd perfect leent voor films. Ja, ik heb een zwak voor die stad. Gelukkig hoef je niet bij de pinken te zijn om deze film te volgen en is die dus erg toegankelijk. De film doet niet aan poespas en wijkt niet af van het pad dat gekozen is. Dat is nog wel het meeste wat ik bewonder van de gehele film.
Decec
Een goede misdaad/drama/mysterie/thriller film...
Spannend verhaal...
Prima acteerwerk...
Bekende acteur Eric Bana...
Mooi HD kwaliteit breedbeeld...
Perfect achtergrond geluid/muziek
(Dolby Digital)...
Prima camerabeweging...
Tarkus
Redelijke film, met een goede cast die het ook goed doen.
Maar de film is wat traag en mist spanning.
De locatie is anders wel schitterend, prachtige beelden van Londen.

Netflix voegt in maart 'The Invisible Man' toe: waar kijk je de horrorfilm nu?

WOII-klassieker 'A Bridge Too Far' over slag bij Arnhem zondag op televisie

Netflix haalt binnenkort 'The Matrix'-reeks uit het aanbod