• 9.374.429 stemmen

Trippel Trappel: Dierensinterklaas (2014)

Animatie / Familie | 65 minuten

Met onder meer: Hans Somers en Kasper van Kooten

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 8 oktober 2014

Plot Trippel Trappel: Dierensinterklaas

Een klein fretje gaat samen met twee vriendjes, Kari de kanarie en Takkie de wandelende tak, op pad om te regelen dat de dieren hun eigen Sinterklaasfeest krijgen. Ze hebben haast, want het is al bijna pakjesavond als ze vertrekken met de verlanglijstjes van al hun vrienden. Dankzij de DierenPiet en Sinterklaas krijgen ze de kans hun wens te vervullen.

Fret (stemrol)

Kari (stemrol)

Bello (stemrol)

Vanaf 4 oktober 2014 in de bioscoop (A-film)

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

"Lijkt me leuk ".

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Zeer vermakelijke animatie die ik zowel visueel als inhoudelijk wel kon waarderen. Het zag er allemaal best leuk uit en op zich wel geinig dat deze beesten een dierensinterklaas proberen te regelen door zelf hun verlanglijstjes naar de Sint te brengen. De fret beland, samen met zijn verstandige maat Takkie en de schuwe vogel Kari, telkens weer in een avontuur. Uiteindelijk komen ze aan in de pakjesboot waar zich een rat schuilhoud die er een luxe bestaan op nahoud. Er volgen wederom een paar spannende momenten en enkele overwegingen. Het einde laat ruimte over voor een vervolg. Trippel Trappel: Dierenkerstmis?

avatar van Esteban

Esteban

"Trippel Trappel" kan op mijn sympathie rekenen, dat wel. Neemt niet weg dat het extreem magere plot, de nogal beperkte speelduur, een totaal gebrek aan enige vorm van finale en de vergeetbaarheid van de ongeïnspireerde liedjes mij nogal verbaasden. Op de minder positieve manier wel te verstaan. Verder zit het op verscheidene vlakken dan weer dikwijls raak. Mooie plaatjes, leuke lijnen, toffe grappen hier en daar, handgetekende animatie dat best kan bekoren. En waar het uiteindelijk op neerkomt : Het werd duidelijk gesmaakt door de doelgroep, daarover geen twijfel.

Ted Kerkjes

Wat een lelijke animatie! En het einde van de trailer is ook behoorlijk afgezaagd.

avatar van wess16

wess16

Sympathiek en lief filmpje! En een stuk vermakelijker dan de gemiddelde sinterklaasfilm.

avatar van WB

WB

Prima kinderfilm van eigen bodem. Eindelijk eens een 'full length' animatiefilm over de Sint. Leuke personages, prima verhaaltje, animatie ook prima, dus prima filmpje. Niet meer, niet minder. Had ik al gezegd dat 'ie prima is?

Ted Kerkjes schreef:

hahahaha...een vriendin heeft er aan meegewerkt.

Donkerwoud schreef:

hahahaha...een vriendin heeft er aan meegewerkt.

Wat leuk! Heb je de film al gezien?

Donkerwoud

Nope, maar ik geloof dat ik binnenkort weer een kans heb op een zondagochtend.

Ted Kerkjes

Ik ga 'm ook maar eens kijken.

Donkerwoud

Trippel Trappel' (2014) heeft alles wat je van een sinterklaasfilm verwacht. Veel sfeershots van pittoreske Hollandse taferelen in de sneeuw. Leuke archetypes van dieren met duidelijk herkenbare persoonskenmerken, zoals bijvoorbeeld een depressief konijn, een hebberige rat, een enthousiaste fret en een betweterige wandelende tak. Qua animatie moet je de verwachtingen naar beneden bijstellen ten opzichte van de meer gelikte Disney-producties, maar het is niet storend lelijk en oogt niet onverzorgd. Het gekozen stijltje spreekt me eigenlijk wel aan. De actie is minder houterig dan ik had verwacht.Alleen de liedjes voelen geforceerd en ongemakkelijk, dat hadden ze er beter uitgelaten (of in ieder geval minder frequent.) Toch heb ik veel plezier gehad aan deze sinterklaasavond-klassieker in wording, die verrassend lekker wegkijkt voor volwassenen door de vele woordgrapjes en de visuele vondsten op de achtergrond.

avatar van Baboesjka

Baboesjka

• 1922 stemmen

Wat een lief filmpje! Mooi gemaakt. Het deed mij ook denken aan de Disney films van vroeger. Een kleurrijk en avontuurlijk verhaal met leuke personages. Ik houd van dit soort animatie. Het duurt niet te lang, en ook als volwassene heb ik me er prima mee vermaakt. De liedjes vond ik niet storend. Ik vond ze zelfs best catchy . Een 7. 3,5*