• 8.897.901 stemmen

Met onder meer: Olgun Şimşek, Nilay Erdönmez en Menderes Samancılar

Gesproken taal: Turks

• MUBI Bekijk via MUBI

Plot Gözetleme Kulesi

De brandwachter Nihat verbergt zich voor zijn eigen geweten door toevlucht te zoeken in een afgelegen uitkijktoren. De jonge Seher ontvlucht haar omgeving in de kelder van een ruraal busstation. Beiden dragen een geheim met zich mee dat ze niet langer verborgen kunnen houden wanneer ze elkaar ontmoeten.

logo tmdbimage

avatar van voskat78

voskat78

1 van de films die dit jaar meedingt voor 1 van de tiger-awards, en wat mij betreft de beste is die ik tot nu toe heb gezien.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

Prachtige film. Twee erg prettige hoofdrolspelers en ontzettend ontroerend. Absoluut de beste van de Tiger Nominees die ik nu gezien heb.

avatar van Lewis-06

Lewis-06

wat een aangename verassing was dit.

avatar van braambes

braambes

Zeer interessant regisseur, die Pelin Esmer. Ze fileert haar eigen samenleving op bijzonder scherpe wijze. Ik vind de sterkste scènes dan ook degene die niet noodzakelijk aan het hoofdplot gelieerd zijn, maar waaruit je iets opsteekt over de verhoudingen tussen man en vrouw, werkgever en werknemer of stedeling en plattelander. Daarnaast is er steeds ruimte voor de poëtische laag, die zich in deze film vooral manifesteert in de mooie plaatjes, al dan niet geschoten vanop het uitkijkpunt waar de film zich afspeelt. Het plot dat zich, zoals in Something Useful pas gaandeweg prijsgeeft, belooft wel meer dan het uiteindelijk kan waarmaken.