Genre: Horror / Drama
Geregisseerd door: Glen Morgan
Met onder meer: Crispin Glover, R. Lee Ermey en Laura Harring
Plot Willard
"When the cat's away, the rats will play."
Willard Stiles is op zijn werk bij zijn collega's zo'n beetje de pispaal. Wanneer hij ontslagen wordt uit de firma, die zijn inmiddels overleden vader nota bene oprichtte, vindt Willard troost bij een aantal ratten, die in zijn kelder huizen. Na het overlijden van zijn moeder is het dubbel triest dat de band met het familiebedrijf definitief doorgesneden wordt. De stoppen slaan bij hem door als een van zijn favoriete ratten, Socrates, gedood wordt. Hij verzamelt een 'leger' ratten en zint op wraak...
Willard Stiles
George Foxx
Detective Boxer
Colquitt
tomahawk1973
gisteravond bekeken zeer mooie en duistere film.
Goed geacteerd van mij 3 ***
Jorick
De film heeft inderdaad een erg duistere sfeer en Crispin Glover speelt zijn rol perfect.
Vanaf het moment dat zijn moeder overleed vond ik de film persoonlijk in niveau dalen, mede doordat het soms iets te overdreven werd.
Toch heb ik me goed vermaakt bij deze film. 3*
Smoochy
Redelijke film, vooral door de geweldige rol van Glover en het stijlvolle camerawerk. Op de dvd staat ook een eersteklas documentaire over het maken van de film, in het bijzonder over alle problemen tijdens het produktieproces en de vele test-screenings die het eindresultaat zeker geen goed hebben gedaan.
dutchtuga
Vond dit toch een erg stijlvolle film met een erg goede Glover. Aparte acteur waar ik altijd graag naar kijk. De "Ben" scene met die kat vond ik zelfs geniaal te noemen. Willard is toch een verademing tussen alle horrortroep wat er tegenwoordig rondslingert. Goed gedaan. 4*
Flipman
Goeie Film, de eerste helft was ontzettend goed, sfeer en stijlvol en hield je vl verwachting vast.
De tweede helft was íets minder sterk, het einde zag ik op een gegeven moment al wel aankomen.
Maar vanwege de geweldige acteerprestaties (vooral die van Crispin Glover) en de geweldige sfeer en production design, krijgt deze Film van mij toch 'n vier.
pardalis
Een beetje traag, maar zeker onderhoudend. Wie niet graag ratjes ziet, zou ik niet aanraden te kijken dan. Spijtig dat Burroughs geen al te grote rol kreeg. In het verleden heeft ze al vaak puike prestaties neergezet.
Glover was nieuw voor mij en chapeau !
Een film die een dikke 3 verdient, gewoon omdat het genre al heel speciaal is en daar val ik wel voor ...
jimbo79
originele grappige film met een zalige crispin glover, maar toch als tim burton dit had geregisseerd was het nog beter geweest
Halcyon
Eigenaardig, maar charmant filmpje met een schitterende Glover in de hoofdrol. Het verhaaltje mag dan wel vreemd en sprookjesachtig zijn, het slaagt er toch in je voor lange tijd in z'n greep te houden. Tot het laatste kwartier, toen werd het allemaal wat te langdradig.
Al bij al best vermakelijk.
dutchtuga
Mooi dat deze je ook beviel. Vind dit echt een erg mooi werkje met inderdaad een Glover die alweer schittert. Maffe gozer zeg. Vond je de scene met de kat ook niet geweldig?
Deze regisseur regisseert trouwens de remake van Black Christmas...
Denk het niet...
Halcyon
Deze regisseur regisseert trouwens de remake van Black Christmas...

De kat-scène was inderdaad geweldig, met het mooie nummer op de achtergrond. Maar ik ben een erge kattenliefhebber, dus 'k vond het nogal pijnlijk
.Wat die remake van Black Christmas betreft, heb vandaag de trailer gezien en een review gelezen, lijkt nergens naar eerlijk gezegd.
dutchtuga
Teaser zag er wel leuk uit. Het origineel zal het nooit van zn leven evenaren maar deze regisseur heeft met Willard bewezen wel wat te kunnen. We'll see.
Goos
prachtige film, van het begin tot het einde geboeid door de prachtige scene's en de donkere sfeer dat mij op bepaalde momenten deed denken aan the exorcist, vooral het moment wanneer hij met 2 tassen op straat wandelt.
prachtig acteerwerk van Glover
het engste wat ik gezien had, was de moeder van willard
killerfreak
van horrorfilms die bij cult night gedraaid worden op kanaaltwee heb ik nooit al te hoge verwachtigen, aangezien het meestal films zijn die te goor zijn of geflopt in bioscoop.
Deze film valt al bij al nog mee. Paar leuke scènes enzo, en het verhaal is vrij origineel. We hebben ook een leuk einde waardoor een Willard 2 mogelijk is, maar ik denk toch dat een eventueel gevolg veel slechter zou worden aangezien het originele verhaal dan weg is. Het zou dan gewoon een (flop)vervolg worden gelijk de meeste andere sequel
Ik geef 'm een 2.5
KwintenS
Leuke film die tot het einde blijft boeien.
Er hangt een erg creepy sfeertje dat heel de tijd blijft hangen.
Het einde van de film hed volgens mij beter gekund. Het einde maakt een vervolg mogelijk maar het was toch beter anders geweest.
De Klauw
Ik vond het allemaal niet zo goed uitgewerkt. De sfeer is er wel, het verhaal is ook dik in orde. Alleen leek de film niet van de grond te komen, jammer want ik hou wel van zulke films.
V
Prima film met een redelijk origineel uitgangspunt. Hoewel niet alles even boeiend en origineel gebracht wordt, overheerst toch wel het volgende: Crispin Glover heerst!!! Geweldig geacteerd, werkelijkwaar.
De scene met de kat was briljant. De combinatie van foute muziek en het geweldige achtervolgingsgedeelte, prachtig.
forza milan
Ja ik heb Willard gister avond gezien
en ik vond er nou echt geen baal aan. Geen aktie geen spanning, niks!!! Het verbaasd me dan ook dat deze film zoveel goeie reakties heeft van de meesten, ach ja ieder zijn eigen smaak
Ik geef er 1,0 voor.

super verwoord totaal gelijk heb je
best een goede horror.
3,5 ster
Zuzuu
Hij verzamelt een ‘leger’ ratten en zint op wraak....
Ik vraag me af hoe hij dat doet..
brucecampbell
Deze film kan je geen horror noemen, te weinig (geen) gore en geen spanning, maar daar tegenover staat er wel een geweldige Crispin Glover die de hele film draagt met zijn weirdo karakter.
Toch blijft dit een redelijk zwak filmpje doordat het allemaal heel braafjes blijft.
Katharina
Mmmh...misschien ga ik daarom toch deze film kijken. Ik heb een rothekel aan horror, maar zowel Glover, als het verhaal spreken me aan.
Katharina
Eindelijk gekeken! Hij was af en toe te raar naar mijn smaak (vooral met die moeder) maar ik vond het verder echt een mooie film! Eindelijk een horrorfilm die ik kan kijken, zonder daar nog weken niet van kunnen slapen
Rudeo
Dit is meer het soort horror dat mij aanspreekt, er hangt een erg goede evil sfeer in deze film mede dankzij de rol van Crispin Glover.
Daarnaast moet de film het niet hebben van zijn gore wat ook absoluut niet een vereiste hoeft te zijn voor een horror.
Verder is het een vrij compact filmpje, verhaal is niet erg bijzonder. Het gaat meer om het psychologische spelletje tussen Willard en de muizen maar wel zo uitgevoerd dat het geloofwaardig overkomt.
Leuk.
Al moet ik eerlijk bekennen dat ik het origineel en zijn vervolg nog niet heb gezien.
Echt griezelig wordt het niet, maar vaak wel grappig. Leuk camerawerk, een uitstekende Glover en een geinig knipoogje naar Ben (blijft een uitstekend nummer).
Goed.
Tonypulp
Best geinig.
Apart verhaal, wat freaky maar wel tof.
Willard word ontzettend goed neergezet, dit samen met het concept maakt het nog aantrekkelijk.
Er waren wat dode momenten maar al met al een best leuk filmpje,
Erna ook nog een 'documantaire' over gezien, best geinig, liet ook zien dat de film niet zo goed ontvangen werd. Denk dat dat vooral ligt aan een verkeerd verwachtingspatroon. Zelf heb ik dat ook ondervonden maar de sfeer en het acteerwerk is gewoon écht top.
Aardig.
Begin deed mij qua setting een beetje denken aan Braindead. Groot oud huis, een wat retarded jongetje dat op 30+ leeftijd voor z'n oude vervallen moeder moet zorgen. Zelfs het loopje in de voortuin heeft er wat van weg.
Glover doet het goed als Willard. Freaky acteur inderdaad, al kan je natuurlijk best ver gaan met een typetje als dit. Ook de directeur was best leuk.
Verder alleen iets te braaf en té Burton om mij echt te plezieren. Eng, goor, spannend en al wat je normaal gezien met horror associeert hoort er niet bij. Meer een wat morbide fantastisch verhaaltje, ook de muziek ondersteund het bijna sprookjesachtige sfeertje. Had net zo goed door Elfman gemaakt kunnen worden.
Mij iets te jolig, zeker Big Ben die allesbehalve kan overtuigen. Misschien nog wel de grootste miscast van de film.
Verder wel sfeervol, maar echt mooi vond ik het ook weer niet. Vermakelijk wel. Beetje gek, beetje maf, maar niet geheel wat ik leuk vind.

Nu op Netflix: documentaireserie over Take That vanaf vandaag beschikbaar

Mean Creek
Drama / Misdaad, 2004

Spun
Komedie / Misdaad, 2002
human animal relationshipbad bosspsychopaatevil mothersociopathwraakmisfitherenhuishumiliationratobediencelonely man pets