Genre: Horror / Drama
Geregisseerd door: Phil Karlson
Met onder meer: Lee Montgomery, Joseph Campanella en Meredith Baxter
Plot Ben
"Where 'WILLARD' ended... Ben begins. And this time, he's not alone!"
Willard wordt vermoord door een leger ratten onder leiding van Ben. Het tweede slachtoffer is een politieagent. Terwijl paniek uitbreekt sluit een jongen vriendschap met Ben. Hij schrijft zelfs een liedje over hem en vertelt zijn moeder dat de bewuste "Ben" een marionet is. De jongen heeft hartklachten en de rat helpt hem door een vriend te zijn.
Danny
Reade
Engineer
Ed
SuperSideSwipe
Mooie film waarbij de vriendschap tussen een jongen en een rat wordt getoond. Het verhaal is verder niet heel bijzonder ofzo. Maar het was zeker leuk om naar te kijken.
Dit is trouwens de film waar Micheal Jackson zijn lied "Ben" voor schreef en zong. (weten niet veel mensen, dat lied ging gewoon over een rat
Waku
Net als Willard niet echt een griezelfilm.
Wel een mooie produktie.
Beter in ieder geval dan Willard een gelijksoortige film.
De band tussen de jongen en de rat is ontroerend.
Wizz-art
Wel grappig dat als de ondertiteling verschijnt.
Micheal Jackson met zijn lied "Ben'' verschijnt.
Want na zo'n film waar ratten mensen aanvallen.
Vindt ik zo'n mooi liedje niet echt bij de film passen.
Ice_Princess
weet iemand waar ik hem kan krijgen? PM me evt. even, mijn moesje wil hem graag!
Dustyfan
Deze film is niet op dvd uitgebracht, volgens mij. Hij schijnt wel ooit op vhs te zijn uitgebracht, maar volgens amazon niet meer verkrijgbaar. Ik vrees dat je naar een tweedehandsje op zoek moet.
streeter
ik ben ook al op zoek
jammergenoeg was er geen Willard/Ben Double Feature DVD uitgebracht toen de remake uitkwam.
psycholamp
- 1960 berichten
Ik kan me er echt totaal geen voorstelling maken van wat voor 'n film dit is. Horror/drama geeft al een heel apart genre aan.
Kiros
Heb deze gezien toen ik een jaar of zeven was. Was dus al een oudere film toen. Maakte toentertijd wel indruk, geloof ik.
Juist ja, toenTertijd
jumpstylemovie
Jongen schrijft liedje over Ben.. Hmm, speel Michael Jackson hier soms in mee?
Het beroemde liedje van Jackson is de titelsong van deze film.
wat een belachelijke film!
waarom?
Ik vind dat deze film al een cultstatus heeft bereikt.
DonLeone
mja maar dan toch niet het genre cult dat ik apprecieer
voor mij is cult bijvoorbeeld Faster Pussycat Kill! Kill!
mja zelfs Willard, ook over ratten, is nog een klein beetje cult voor mij
maar Ben zou ik geen cult noemen
een horrorfilm is niet noodzakelijk cult
en cult is niet noodzakelijk horror
mja, dat is natuurlijk maar mijn mening
en waarom volgens mij belachelijk?
welja, mss kan ik beter zeggen dat ik me gewoon verveelde bij het kijken naar Ben, dat ik het niet akelig vond en me dus meer zat te vervelen als iets anders
Ik wil alleen aangeven dat deze film alleen al een cultstatus heeft bereikt door de titelsong , dat jij er niks aan vind dat is jou goed recht smaken verschillen en dat is maar goed ook.
Thorak
En hoe geniaal is die titelsong!
Een van de (zo niet dé) meest trieste pop-songs ooit, geschreven voor een horror film... geniaal!
Triest vanwege de sfeer uiteraard en niet omdat het slecht is!
UmbraVitae
heerlijk filmpje, zeker voor dat jaar
ik leefde keihard mee met da jongetje en ben, e heerlijke song
pamela200
Geweldige film. Triest verhaal. Met tranen in de ogen gekeken. Heb mijn kat ingeruild voor een tamme rat.
Phantasm
Film met een leuk bedacht verhaal. Prima klassieker. Vroeger ook ooit eens gezien.
Woland
Hmm, dit stelde niet zoveel voor eerlijk gezegd. Eenzaam en zielig jochie Danny raakt bevriend met rat Ben, die ook een legioen aan ratten aanvoert die dood en verderf zaaien (en Danny beschermen). Misschien als ik Willard ooit ga zien, zal ik iets beter begrijpen waar die vandaan komt, maar dit is verder niet zo boeiend. Vooral veel beelden van een rattenplaag en een strijd daartegen, wat schattige scenes met Danny en Ben, en verder weinig plot. Gelukkig hebben we het liedje van Michael Jackson nog.

Netflix-hits ingehaald door dramafilm 'Materialists' van Celine Song

Hell Night
Horror, 1981

The Best Little Whorehouse in Texas
Komedie / Muziek, 1982
dierlijke aanvalvervolgonafhankelijke filmgewelddoodsewerrateaten by ratspet rat