Genre: Horror / Drama
Geregisseerd door: Glen Morgan
Met onder meer: Crispin Glover, R. Lee Ermey en Laura Harring
Plot Willard
"When the cat's away, the rats will play."
Willard Stiles is op zijn werk bij zijn collega's zo'n beetje de pispaal. Wanneer hij ontslagen wordt uit de firma, die zijn inmiddels overleden vader nota bene oprichtte, vindt Willard troost bij een aantal ratten, die in zijn kelder huizen. Na het overlijden van zijn moeder is het dubbel triest dat de band met het familiebedrijf definitief doorgesneden wordt. De stoppen slaan bij hem door als een van zijn favoriete ratten, Socrates, gedood wordt. Hij verzamelt een 'leger' ratten en zint op wraak...
Willard Stiles
George Foxx
Detective Boxer
Colquitt
Jordy
schrijvers Morgan en Wong zijn, ondanks The One, nog steeds mijn grote X-Files helden, dus ben benieuwd...
flicks
Het verhaal ging nog net, maar ik vond de trailer wel erg triest.....ik ben niet benieuwd hoe de film is...
Jordy
Mijn versie begon iets te vaak grote witte letters en zwart/wit-delen te vertonen (*zucht* huur of koop 'm dan Jordy) maar tot dan toe was ik ook nog niet onder de indruk
DivXerik
Crispin Glover heeft altijd wel wat, en vond hem weer heerlijk "psyho-vaag". De film is al zeer snel te voorspelbaar, weinig schrik momenten (hoewel de muzikale begeleiding je vaak wel de stuipen op het lijf moet jagen) maar alles toch wel met een goede laag droge humor.
Van al de films waarin een of ander beest een enorme bedreiging moet vormen is dit zeker niet de slechste.
Hemdale
Inderdaad soms wel wat te voorspelbaar, maar toch vind ik het een hele goeie film, volgens mij ook best origineel. De donkere sfeer vooral in het begin van de film is erg mooi gedaan. Gewoon een goed geslaagde film.
bioscoopzaal
Prachtige gothische horrorfilm, die wat wegheeft van Psycho, maar vooral doet denken aan het beste werk van Tim Burton, Hitchcock en de broertjes Grimm.
Crispin Glover is gewoon geweldig als de getormenteerde Willard, en hij draagt de hele film met gemak. De uitstekende regie, sfeervolle muziek en het verzorgde camerawerk maken de film af, en ondanks het feit dat hij naar het einde toe misschien nét een tikkie te lang is, blijft Willard dankzij de rustige opbouw en de prima ontknoping de volledige speelduur boeien. Ik was er in elk geval helemaal weg van.
Het huis waarin Willard woont is trouwens ook een lust voor het oog: een en al deuren en kamers, gangen en kelders, een waar doolhof. Rattenhaters zijn bij deze gewaarschuwd, die beestjes zitten echt overal.
Bijzonder geslaagd: 4 sterren.
Wolkenmeter
Ik heb er ook van genoten. Enerzijds was het gewoon een erg mooi ogende en amusante film, en anderzijds was hij toch nog spannend te noemen. Het hoogtepunt voor mij was in ieder geval de prachtige scène met de kat en 'Ben' van Michael Jackson op de achtergrond. Zulke momenten maken weer even duidelijk welke kracht goede cinema kan hebben.
bioscoopzaal
Mijn favo moment zat eigenlijk al helemaal in het begin: Willard komt de trap op gelopen, op de achtergrond zie je de open deur van moeder's slaapkamer, en de camera zoomt zachtjes in op Willard's gezicht terwijl hij haar probeert uit te leggen waarom hij de hele avond in de kelder heeft gezeten. Prachtig gewoon ...
Bij nader inzien stem verhoogd naar 4.5 sterren.
Goodfella
Absoluut! Fantastische scène
Verder was 't wel aardig. Beetje traag begin, laatste halfuur werd het wel wat interessanter.. maar geen X-files dus
Redelijke film waardoor ik steeds meer een hekel krijg voor deze beestjes.... een dikke voldoende dus 3*
sjob
leuk niet geweldig maar zeker vermakelijk. 3 sterren wat mij betreft en leuk dat crispin n x de hoofdrol heeft.
DIXI
kga de film vanavond s bekijken op dvd. kan dus wel aardig wat spanning en shock-momenten verwachten?
Goodfella
Juist niet. Het is vooral de mooie stilering en uitwerking die dit het aanzien waard maakt.
jassonn
Goodfella schreef:
Helemaal mee eens.3,5*
jassonn
Nee ,ik wist pas sinds ik de extra's op de dvd bekeek dat dit een remake was.
Diesel
Willard (1971)
Stemoverzicht
cenobite 3
stinissen 3
Het begon in 1971 met Willard daarna kwam in 1972 Ben ( Met de hit van Michael Jackson die ook weer in de remake van Willard langs komt)
wackyboy
Aardige film met een leuke docu als bonus op de DVD over rattenliefhebbers en rattenhaters. Er komt zelfs een vrouw langs, die naast slangen en schildpadden 40 ratten als huisdier heeft.
De film zelf is aardig. Stijgt helaas niet genoeg boven de middelmaat uit doordat het script uiteindelijk niet sterk genoeg is en de film net iets te lang duurt. Toch valt er genoeg te genieten aan de film. Het zonderlinge karakter van Willard, z'n struggle for life op z'n werk en de manier waarop hij zijn rattenvriendjes probeert te trainen is reden genoeg om de film te gaan zien.
Chainsaw
Aangename verrassing, deze Willard. Lekker mysterieus en duister sfeertje, Glover speelt een rol die hem op het lijf geschreven staat en ook Ermey mag weer doen waar hij goed in is; de heerlijke klootzak uithangen. Verder weet Morgan ervoor te zorgen dat het plot geen moment weet te vervelen, de film was eigenlijk zo voorbij.
4 sterren.
sash!
vond de film zeker niet slecht maar had wat meer spanning verwacht maar dit wordt dan weer goedgemaakt door de mysterieuze donkere sfeer ook de muziek vond ik heel goed. Verder zeer goede acteerprestatie van Crispin Glover 2.5*
Phoenix
Sfeervolle thriller die na een tijdje jammer genoeg ongepast iets te overdreven wordt (ratten die massaal door schoorstenen vallen of door het plafond komen zetten). Crispin Glover (geen broertje van Danny wist iemand mij te vermelden
) doet het goed. Leuk ook dat je je bijna gaat inleven in het personage van Big Ben, dat hij zich achtergesteld voelt en aandacht wilt en zo
. 3,5*
JL
Ik heb de film in de bioscoop tijdens een 'sneak' gezien en vond er niet veel aan. De zaal was bijna volledig leegelopen na de eerste 10 minuten maar een echte 'sneaker' blijft natuurlijk kijken tot het bittere einde.
De film had enkele goede momenten en Glover was perfect gecast maar helaas niet voldoen om het een geslaagde film te vinden.
blitzwingz
net gezien, en hij kon me niet echt boeien moet ik eerlijk bekennen. Na een uurtje begon ik regelmatig de DVD-speler te checken om te kijken hoe lang het nog duurde voor ie afgelopen was. Glover was idd in vorm, en er was idd een lekker creepy sfeertje, maar dat was niet genoeg om het uitermate zwakke verhaal overeind te houden.
Purmerend
Crispin Glover (Willard) zet zijn personage perfect neer. Maar in de film gebeurde iets te weinig!
Sjan
Sympathieke film met uitstekend acteerwerk. De special effects zijn dik in orde en de muziek past prima bij de film (beetje sprookjesachtige Burton-muziek). De relatie tussen moeder en zoon heeft wel wat weg van de moeder-zoon relatie in Braindead (ook het hoofdpersonage lijkt erop). Film duurt precies lang genoeg. 3.5*
Seentje
Het was zielig dat het witte muisje dood ging en dat willard zo gemeen was tegen Big ben. Maar Willard spoort ook nie helemaal in de film. Het verhaal is wel grappig.
laurel
Een goede film, voor zijn genre perfect gemaakt en goede acteer prestaties. Ik heb zelf ooit twee ratten gehad, en ik weet hoe slim deze beestjes kunnen zijn, maar ze knagen aan alles wat ze voor de voeten (pootjes) komt. Daarom heb ik nu twee fretten. Deze zijn slimmer dan ratten.
De film krijgt van mij 3,5*

Wat zijn de beste releases van deze week? Alle nieuwe films en series op streaming

Drie Netflix Originals om te kijken na 'Blind Sherlock'

Mean Creek
Drama / Misdaad, 2004

Spun
Komedie / Misdaad, 2002
human animal relationshipbad bosspsychopaatevil mothersociopathwraakmisfitherenhuishumiliationratobediencelonely man pets