Genre: Actie / Horror
Speelduur: 116 minuten / 123 minuten (unrated edition)
Verenigde Staten / Malta
Geregisseerd door: Marc Forster
Met onder meer: Brad Pitt, Mireille Enos en Daniella Kertesz
Releasedatum: 4 juli 2013
Bekijk via SkyShowtime
Plot World War Z
"Remember Philly!"
Gerry Lane (Brad Pitt) is een toegewijde vader en echtgenoot die werkt voor het leger en de overheid. Wanneer een zombie-apocalyps uitbreekt, wordt Gerry door de regering gevraagd om de invasie tegen te gaan. Tegelijkertijd moet hij zijn vrouw en kinderen beschermen tegen de verbazingwekkend snelle, vleesetende zombies.
Gerry Lane
Ex-CIA Agent
Andrew Fassbach
Constance Lane
SunChaser
Erg goed, niet standaard maar meer een drama met actie, erg goed, beter dan dat belachelijke men of steel
geezoes
World War Razzie. Veruit de allerslechtste zombiefilm die ik heb gezien. Ze lijken niet eens op zombies! Heel veel Brad Pitt in beeld weinig zombies. Ik weet niet waar ze die 200 mln aan uit hebben gegeven maar zeker niet aan de make up. Wat was dat slecht. Soms gewoon lachwekkend die klappertandzombie . PG-13 maakt het alleen maar erger. Hoe hij die vliegtuigcrash overleefd is ook gewoon lachwekkend met die staaf in zn lijf. Zit ie daar op zn stoeltje haha. 3 dagen later loopt hij vrolijk rond alsof er niks is gebeurd.
Wie zegt dan ook dat het een zombiefilm is? De maker van de film heeft volgens mij absoluut niet de intentie gehad om een standaard zombiefilm te maken. En daarnaast: moeten alle zombies op standaard zombies lijken? Alsof er een standaard protocol is voor zombies. Zo mag een zombie eruit zien en anders niet.
yacoub
Kort maar krachtig, een leuke zombiefilm maar niet de beste. Leuk voor nu maar volgend jaar ben je het vergeten. En voor degene die zeggen dat dit geen zombiefilm is. De Z staat voor zombie en er wordt ook over de ondoden gesproken. Niet zo naïf zijn.
- 1948 berichten
Blockbuster zombies, mja... Ik weet niet hoor. Deze kruising tussen "I am Legend" en de remake van "Dawn of the Dead" is vermakelijk, maar kan in het zombie genre echt niet mee, en zo benader ik hem dan ook maar niet, want er zit geen gore in en geen spanning. Alles zie je al van mijlenver aankomen, alles was zo cliché als het maar kan en het familie aspect was overbodig. Toch heb ik me 116 minuten vermaakt met deze film, want echt slecht is hij gewoon niet.
De soundtrack van Muse alleen verdiend al 0,5 extra * van mij voor de film. Voor de rest is het veel schieten,rennen, vliegen en gillen. Brad Pitt stond op de automatische piloot, en de rest van de cast deed erg zijn best.Ik heb me trouwens wel flink zitten ergeren aan die vliegtuigcrash. Er blijft werkelijk niks meer over van dat vliegtuig, alles en iedereen is dood, maar Pitt leeft nog. Heeft alleen een stuk metaal door zijn zij geboord. En die Israëlische chick had helemaal niks. Die kwam er vrolijk aanlopen.
Voor de rest lekker verstand op 0 en kijken. 3* voor de film, 0,5* extra voor de soundtrack maakt 3,5*.
stuffie
...Ze lijken niet eens op zombies!...
Ik zal het maar verklappen: zombies bestaan niet. Niemand heeft ze ooit in het echt gezien en niemand weet dus hoe ze eruit zien...

Danovic
Ernstige teleurstelling voor een zombiefilm liefhebber als ik. Net waard om in de bios te blijven.
MaNiAc E
Dude check de background van de film eens en lees eens een boek....
rsc
zombiefilms zijn altijd wel leuk om naar te kijken, ga hem binnenkort maar es even bekijken :3
brabusRUS
Ben nu bezig met The Walking dead seizoen 3, dus zit helemaal in dat zombie sfeertje. Ben heel erg benieuwd. Ik heb altijd wel iets met post-acopolyptische films en series.
debruute
Wat een geweldige film. Ik ben een groot fan van de serie The Walking Dead en verwachte veel van deze film. Ik zou World War Z niet willen typeren als een "zombiefilm". Er zitten geen gore scenes in en het is ook zeker geen horror. Gewoon twee uur op lang op het puntje van je stoel van de ene aktie scene naar de andere. En volgens mij is dat ook precies de bedoeling van deze film, 2 uur entertainment. Dat is naar mijn mening volledig gelukt.
Het enige kritiekpunt wat ik heb is dat ze alleen de titel van het boek hebben gebruikt, de rest niet.
Broner
Stond in de bios en kon enkel 3D kiezen voor het betreffende tijdstip. De film is dik ok, maar 3D is volstrekt overbodig, onzettend irritant bij een aantal scènes, en de bril maakte de film ook nog eens te donker.
JacoBaco
Engste zombie-film ooit.

Al DeNiro
Engste zombie-film ooit.
[/quote]
Echt knap hoor, een oordeel over andermans mening, terwijl je zelf de film nog niet gezien heb
JacoBaco
Gewoon grappig dat de ene gebruiker zegt: Ik vind het geen zombiefilm en ook geen horror.
En dan kom jij met zowat precies het tegenovergestelde. Engste zombiefilm ooit. Dat mag ik toch wel grappig vinden?
Macmanus
Prima film.
Meestal zijn die films met geplaagde producties nooit de beste. Vaak vlees nog vis. Gelukkig is dat hier niet het geval. Film doet een beetje denken aan een videogame. Pitt moet de eerste infected vinden om wellicht een cure te vinden. En hopt van Philly naar Korea naar Israël naar Wales. En overal verzameld hij wat aanwijzingen en komt er een lekker actie scene langs. Vond dat stuk in Israël wel goed werken door die straatjes. Het einde was ook nog eens een lekker spannende suspense scene.
Overweldigend was het wellicht niet. Miste een beetje wat humor en misschien wat politieke statements. Kon wel meer uitgehaald worden. Maar anderzijds lijken ze het er totaal niet in te doen, waardoor het ook weer niet halfbakken is.
3.5 sterren.
Wovano
Net in de bioscoop gezien. Wat een schitterende film! Een, zoals gebruikelijk, sterk spelende Pitt in de hoofdrol. Er zit constant spanning in de film en dat maakt het zeer sterk.
DiDa
Ik vond World War Z absoluut geen goede film. Makkelijk cashen moeten de makers gedacht hebben. Begrijp me niet verkeerd, ik hou zelf ook van een goede actie blockbuster, maar hier komen de makers er wel heel goedkoop vanaf.
Het verhaal is zo verschrikkelijk vaag en belachelijk dat het bijna een belediging is voor de kijker. De film moet het echt hebben van een aantal op zichzelf staande scenes, waarbij ik de scene in Israel wel de moeite waard vond. Pitt vliegt verder van hot naar her en volgt een aantal belachelijke aanwijzingen die voor de uitschakeling van het virus moeten zorgen. Niemand in de hele wereld weet hoe hij de herkomst van het virus moet achterhalen, maar Pitt's karakter stelt een paar vragen en het is zo gepiept.....SERIOUS!!?
Daarnaast had ik totaal niets met de karakters. De dialogen tussen Pitt en zijn gezin zijn echt kinderlijk cliché. Moet dit nu echt zorgen voor medeleven? Mij interesseerde het eerlijk gezegd heel weinig of Pitt nu het virus kon overwinnen of niet. Ik kon gewoon niet meeleven met de hele situatie.
Pitt's karakter is ook echt onoverwinnelijk. Hij ontsnapt echt iedere keer te makkelijk van de dood. Oh ja...zonder een schrammetje. Die vliegtuigcrash.....SERIOUS!!??
En zijn er dan nog mensen die het einde spannend vonden? Echt een scene die ik al tien keer beter heb gezien. Tegen het einde was het karakter van Pitt zo onoverwinnelijk dat het einde me niets meer boeide.
Wat is er dan wel goed. De visuals zien er goed uit. Zoals eerder gezegd is de scene in Israel prachtig geschoten. Verder irriteerde ik me wederom aan het shakycam principe, wat Marc Forster teveel toepast bij scenes die te dicht op de huid gefilmd worden. In het trappenhuis op het begin van de film bijvoorbeeld, kon ik totaal niet zien wat er gebeurde.
Nee Hollywood denkt dat we alles slikken. Ik hou best van een zomer - actie- vertand op nul - blockbuster, maar dit is echt te makkelijk. Zeker het belachelijke einde. Deel 2: nee laat maar zitten.
Ik hoop dat we dit jaar nog een echte blockbuster krijgen die niet tegenvalt....Pacific Rim?
World War Z: 1,5 ster
Pelagatti
Ik heb echt genoten van deze film, vorige week naar de voorpremière geweest.
Allereerst wil ik zeggen Brad Pitt weer eens geweldige speelde! De film zelf is spannend, heeft verder een goede drive en hield mij tot het einde in z'n greep. Mooie wijde overzicht shots van de zombies / geïnfecteerden. Ook leuk dat de film zich niet alleen beperkt tot de USA, geeft toch weer een realistischer beeld (voor zover dat mogelijk is natuurlijk met zombies). Echt een aanrader ook als je geen zombiefilmfan bent
Wel weer jammer dat 3D gedoe, het voegde niks toe en je wordt toch weer verplicht om met zo'n vreselijk zittend brilletje te kijken.
Al DeNiro
Deel 2? Heb je het einde wel gezien? Verder waren Iron Man 3, Fast Six, Star Trek 2 en Man of Steel hele dikke blockbusters hoor. Ik verwacht ook veel van Wolverine 2, Pacific Rim, Hunger Games 2, Hobbit 2. Wordt dus weer een topjaar zoals 2012.
Macmanus
Geen schrammetje? Er lag een heel stuk ijzer door zijn buik? Sowieso is dit meer een avonturenfilm a la Indiana Jones. Weliswaar met minder humor. Maar het pretendeert nooit een realistisch beeld te geven van een outbreak imo.
Volgens mij willen ze wel een trilogie ervan maken als dit deel succesvol genoeg is.
zxstyle
Is deze film ook ergens te bekijken zonder dat 3D brilletje?
Zelfs in de kleinste bioscopen ontkom je er niet aan om een film in 3D te bekijken.
Ik vind het gewoon irritant en wil het voorkomen als het mogelijk is.
Zelfs pathe heeft geen reguliere shows van deze film.
Ik vermoed dat het te maken heeft met de extra pecunias die ze kunnen vangen voor het showen in 3D. Per bezoeker een euro extra en het brilletje kost nog geen 10ct. Reken uit je winst.
- 1948 berichten
Is deze film ook ergens te bekijken zonder dat 3D brilletje?
Ik vind het gewoon irritant en wil het voorkomen als het mogelijk is.
Zelfs pathe heeft geen reguliere shows van deze film.
jacobine_rodijk
Geef je nou Pathé de schuld dat jij je 3D bril vergeet mee te nemen?
- 1948 berichten
Nee, maar wel dat ze er € 1, 60 voor durven vragen, terwijl als je ze bij je kaartje koopt € 1,- zijn, ja dat vind ik niet echt netjes. Maar daar gaat het niet om. De vraag was gaat het alleen maar om het geld bij Pathé, nou... ja dus... met een voorbeeld erbij. Plus dat ze geen alternatief bieden om de film in 2D te kijken. Maar goed, dit begint aardig off-toppic te raken.
Rizz
Heb je wel gelezen wat er allemaal heeft moeten gebeuren voordat deze film daadwerkelijk uit kon komen?
DiDa
Ja tuurlijk weet ik dat...dat maakt het nog schandaliger dat ze hun publiek met zulke standaard onzin opschepen...

Deze vier horrorfilms zijn alleen vandaag nog te zien op Netflix

Netflix voegt in december onder meer deze vijf films toe

De vijf beste films over een grootschalige virusuitbraak

Efter Brylluppet
Drama, 2006