• 9.378.301 stemmen

Geregisseerd door: Joseph Gordon-Levitt

Met onder meer: Joseph Gordon-Levitt, Scarlett Johansson en Julianne Moore

Releasedatum: 3 oktober 2013

Plot Don Jon

"Everyone loves a happy ending."

Don Jon (Joseph Gordon-Levitt) is verslaafd aan porno en een echte player. Hij heeft nooit problemen gehad om een mooie vrouw te scoren, totdat hij Barbra (Scarlett Johansson) ontmoet. Barbra is een idealistische vrouw, die op zoek is naar de ware. Jons passie voor Barbra dwingt hem om een oogje dicht te knijpen ten opzichte van hun verschillen. Dat is totdat hij Esther (Julianne Moore) ontmoet, een vrouw die hem beter begrijpt dan hij zelf.

avatar van bizhub

bizhub

nou ja, het is weer eens wat anders. had meer sterren gegeven als die rukker er meer dan 11 keer per dag uit had weten te persen. met Scarlett als vriendin moet dat toch mogelijk zijn.

avatar van Re73

Re73

bizhub schreef:

avatar van Diederik58

Diederik58

Ik vind in Amerikaanse komedies de humor erg plat als het om seks gaat. Deze film is anders. Een vermakelijk thema en voor velen herkenbaar en over de top. Film boordevol humor. Het zijn juist niet de fragmenten waarin seks niet aan de orde kwam die erg leuk zijn.

Joseph Gordon-Levitt acteert weer prima. Neemt ook nog even de regie voor zijn rekening. Goed gedaan.

En zo maar Tony Danza in een stereotype rol als Italiaanse papa. Grappig.

Leuke film.

avatar van Brabants

Brabants

90 minuten aan clichématige fragmenten waarbij de tijd tussendoor gevuld wordt met een hoop masturbatie. Lekker simpel en op den duur ook nog eens zeer irritant.

Ook het verhaal slaat als een tang op een varken en het einde van dit plot is voor mij dan ook te simpel en te ongeloofwaardig.

Een jongen die zo met zichzelf bezig is en met name zijn uiterlijk en enkel mooie meisjes scoren als zeer belangrijk ervaart dan met zo´n oud, labiel en onverzorgde vrouw eindigt.

Iedereen kan andere inzichten verkrijgen maar dit is echt appels met peren vergelijken!!!

Allemaal net iets te simpel en te flauw. Het enige pluspunt aan de film is de goede cast die het simpele en te flauwe spel toch goed weet neer te zetten.

avatar van TMP

TMP

Behoorlijk matige film met een flinterdun plot. Bovendien valt de film regelmatig - tot vervelens toe zelfs - in herhaling, waardoor met pijn en moeite anderhalf uur wordt volgemaakt. Zowel qua humor als qua drama schiet de film tekort. Wel een aardige cast, met Gordon-Levitt, Johansson en Moore, maar ook zij kunnen deze film niet naar een hoger niveau tillen.

avatar van jerre1982

jerre1982

wat een waardeloze film vond ik dit... :/

avatar van james_cameron

Joseph Gordon-Levitt kiest voor zijn regiedebuut voor een komisch niemendalletje en brengt het er helemaal niet slecht vanaf. De film is niet heel bijzonder en voegt weinig toe aan het genre, maar de cast is op dreef en het script bevat vele rake observaties. Tony Danza als Gordon-Levitt's grofgebekte vader is daarnaast een geïnspireerde keuze qua casting geweest. Tegen het einde, wanneer het allemaal wat serieuzer wordt, verslapt de aandacht enigzins, maar afgezien daarvan is dit een vlot gemaakt en onderhoudend filmpje.

avatar van Piratje

Piratje

Een film die heel verrassend uit de hoek komt.

Eerst dacht ik aan een totaal verkeerde keuze en dacht in een pornowereld terecht te zijn.

Wat ook het hele verhaal overheerste.

Maar toch op het einde snap je de combinatie met de kerk, sex, generatieverschil, internetporno, de reacties van de scharrelhaan Jon en de vrienden in voortdurend een oppervlakkige uitgaanswereld zonder te werken of betalen.

Het is eerder een moraliserende film waarbij op het laatste Jon de juiste kijk op een relatie begint te krijgen.

Maar toch het overtollige oppervlakkige sexygebeuren had veel korter mogen zijn om duidelijkheid te scheppen in zo'n wereld.

Natuurlijk wel eens aardig om kijken, maar zeker geen gangbare film die uitnodigt.

Omwille van overtol een 3,0*

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Leuk.

Levitt construeert de film als een klassiek muziekstuk zoals Mozart dat ook weleens toonde, met een thema en dan vele variaties daarop. De scènes lijken allemaal op elkaar, vaak met dezelfde shots en handelingen, maar altijd met de nuance net iets anders gelegd. Dat is in de eerste plaats een leuke gimmick an sich, constante running gags, maar het zegt ook iets over het monotone leven (mag ik sleur zeggen) van Levitt. Een bijzondere manier om je verhaal te vertellen en je punt duidelijk te maken en het lukt Levitt ook nog eens een bepaalde ontwikkeling van zijn personage zo te tonen. Knap. Maar de gimmick maakt wel dat het eerst en vooral een komedie is, waardoor echte uitdieping nooit naar voren komt en zeker de diepere serieuzere stukken met Moore eigenlijk gewoon saai zijn.

Verder prima geacteerd met acteurs die er allemaal duidelijk zin in hebben. Ook fijn geschoten met mooie kleuren en belichting en lekker flitsend gemonteerd. Sowieso spettert de frisheid van de hele prent af. Dan mag het stuk met Moore dan wel iets minder zijn, en zeker tegen het einde wordt de film ook echt een sleur, maar daarvoor is dit gewoon een heel fijn en grappig filmpje. 3,5* en hoeveel zal pornhub hebben betaald? Of hoe dankbaar zullen ze anders zijn?

avatar van Koen87

Koen87

Matig, een plat onderwerp dat plat wordt gepresenteerd. Ik mis de diepgang en nodige emotie in de film waar dit in een film als Shame perfect gestileerd is.

avatar van Wuotanaan

Wuotanaan

Ik was na 50/50 eigenlijk al een beetje klaar met Joseph Gordon-Levitt, maar iedereen verdient een laatste kans, niewaar?

Het acteerwerk van Gordon-Levitt in Don Jon als iemand waarvan het lijkt alsof 'ie net vers uit Jersey Shore is gestapt, is in eerste instantie best nog wel fris en overtuigend. Helaas is vrijwel ieder karakter in deze film zo vervelend, en nog erger, zo één-dimensionaal als het maar zijn kan. Het meest schrijnende voorbeeld hiervan is het karakter van Julianne Moore. Op een gegeven moment vertelt ze de hoofdrolspeler dat ze recentelijk haar man en zoontje in een auto ongeluk verloren heeft.

Je zou dan verwachten dat het een en ander dan verder uitgediept wordt. Helaas betreft het hier een hap-slik-weg comedy die binnen anderhalf uur klaar moest zijn, dus kabbelt het verhaal weer vrolijk verder zonder ook maar ergens verder op in te gaan.

Het wordt allemaal nog erger wanneer tijdens de credits blijkt dat Gordon-Levitt deze 'comedy' zelf geregisseerd heeft. Hij had de kans om een mooie satire op Jersey Shore-lui en hedendaagse (sex)relaties te maken, maar in plaats daarvan heeft hij de weg van de minste weerstand gekozen.

Een nietszeggende film, meer kan ik er niet van maken.

avatar van flurp4

flurp4

Zo heel af en toe vind ik een film helemaal niks en absoluut bagger. De laatste keer was dit het geval bij Rails and Ties in 2008. Hier hebben we er weer een: Don Jon vond ik leeg, oppervlakkig, hol en nietszeggend. Zelfs als simpel wegkijkertje, zoals bijvoorbeeld een eenvoudig Kong-Fu filmpje, een doldwaze komedie of een rampenfilm met enge spinnen, fungeerde deze film voor geen meter.

avatar van v1ce

v1ce

Matig verhaal.

Het enige wat mij in deze film kon boeien was de manier van denken van alle personages.

Iedere denkwijze vond ik wel grappig en realistisch, wat het verhaal in de film uiteindelijk wel ten goede kwam.

avatar van stinissen

Prima regie debuut van acteur Joseph Gordon-Levitt met een best wel amusante film over porno verslaving . Verder ook een mooie rol van Julianne Moore die hem laat zien dat er twee mensen voor nodig zijn om echt te genieten van seks. Scarlett Johansson als de vriendin is een aangename verschijning en zorgt voor het nodige vrouwelijke schoon. De vader van Joseph Gordon-Levitt wordt gespeeld door voormalige tv-ster Tony Danza "Who's the Boss?" (1984) - imdb.com "Taxi" (1978) - imdb.com en heeft nog steeds dat geweldige opvliegende Italiaanse accent . Hij is inmiddels al de 60 gepasseerd en van zijn gespierde kleine lichaam is nog maar weinig over , ik vond hem echt mager geworden.

avatar van aphexfreak

aphexfreak

Dit is een frisse film. Leuk in elkaar gezet. Een origineel verhaal dat vlot verteld wordt. Goede regie.

avatar van peachhieee

peachhieee

een beetje tijdsverspilling. Het was opzich wel grappig. Maar het einde werd dan ook weer heel erg afgeraffeld.. jammer

avatar van Leo1954

Leo1954

• 2073 berichten

Slap verhaaltje en wat een slechte acteur is dat zeg, die Joseph Gordon-Levitt. Slechte regisseur ook.

avatar van merijn82

merijn82

• 1931 berichten

Zeer matige film, waarin twee stereotypes tegenover elkaar worden gezet: de pornokijkende en vrouwenverslindende nietsnut versus de romcom-kijkende burgertrut (zo ziet ze er niet uit overigens).

Komt op mij over als een krampachtige poging om 'eens iets anders' met het genre romcom te doen. Dat lukt dan, met name in het begin, ook wel. Maar ik vraag me wel de hele tijd af: wat wil je hier nou precies mee, Gordon-Levitt?

En dan heb ik het nog maar even niet over de toevoeging van Julianne Moore, hoe ongeloofwaardig was dat zeg? Werd het ineens ook nog moralistisch allemaal.

Nee, alhoewel het appels met peren is, raad ik éénieder die graag een film over een dergelijke verslaving wil zien toch Shame aan. Deze film ging eigenlijk niet eens over de verslaving... Terwijl het wel een groot gedeelte van de inhoud daaraan besteedt... Nogmaals, what were they thinking?!

Verder niet kunnen lachen ook. Nee, ik hou het op 1,0 * voor de moeite.

avatar van JakobFugger

JakobFugger

Kijkt makkelijk weg, mede door de niet al te lange speelduur, en wat cliché valkuilen worden omzeild. Echter niet heel memorabel, niet al te veel diepgang, maar JGL heeft een prima wegkijkend klein filmpje neergezet, die vanwege het thema wellicht niet iedereen kan bekoren. Ik vond het op speelse wijze omgaan met toch een wel een beetje lichtelijk taboe onderwerp prima gedaan.

avatar van ziggy06

ziggy06

Leo1954 schreef:

Je kunt alles zeggen, maar niet dat Joseph Gordon-Levitt een slechte acteur is. Sorry maar dan heb je geen kijk op acteerprestaties. Wel een goed voorbeeld van een slechte acteur: Vin Diesel.

En om hem meteen af te schilderen als een slecht regisseur is ook al wat voorbarig...

Fortune

Ontzettend verrast door dit regiedebuut van Joseph Gordon-Levitt die hier een frisse, grappige film aflevert. Don Jon heeft een simpele kijk op het leven en vrouwen wat veel grappige situaties en eerlijke observaties oplevert die bij mij herkenbaar voorkomen hoewel het hier en daar aan de overdreven kant is en de personages in typetjes veranderen maar daardoor wel de boodschap overkomt. Uiteindelijk het beste te omschrijven als een soort combinatie van Shame en Pain & Gain.

avatar van G-hat

G-hat

Topvermaak..

Scarlett Johansson was echt een superding , pff.

Vond alle bijrollen eigenlijk het leukst en meest overtuigend. Vooral Julianne Moore was natuurlijk goed gecast en Danza en Headley waren ook priceless.

Maar het hele hoofdverhaaltje was wel heel erg niks aan de hand. Gewoon een filmpje voor een regenachtige dag. Niets bijzonders.

avatar van Laoslander

Laoslander

Niet zo denderend

als komedie wordt het nooit echt grappig en als drama valt alles veel te licht uit.

avatar van Laoslander

Laoslander

G-hat schreef:

Topvermaak..

Scarlett Johansson was echt een superding , pff.

dat wel

avatar van Lord Flashheart

Lord Flashheart

Pfff, wat een tegenvaller.

Een eindeloze herhaling van ruk scenes (letterlijk), disco scenes, sex, scenes, porno scenes en tussendoor wat open deuren dialoog met veel gescheld en geschmier. In elke (ranzige) Amerikaanse college film kun je dit terugvinden, maar dan kan ik er nog wel om lachen. Dit is gewoon slaapverwekkend eentonig.

De vorige met Joseph Gordon-Levitt, 50/50 was een aangename verrassing, dankzij een originele grappige invalshoek en gevoelig verhaal. Don Jon is echter zo plat als een dubbeltje qua inhoud en leunt volledig op het naakt in de film. Toegegeven, het is soms leuk in beeld gebracht, maar dat maakt nog geen goede film. Dat bepaald puberaal porno publiek op MovieMeter hier genoegen mee neemt verbaast me niets, al getuigd het van een ietwat platte smaak.

Mijn 2** zijn daarom volledig op Scarlett Johansson gebaseerd, voor elke tiet één.

Lord Flashheart schreef:

Pfff, wat een tegenvaller.

Die slaapverwekkende structuur waar jij het overhebt is natuurlijk bedoeld om de eentonige en eenzijdige kant van de hoofdpersoon weer te geven. De humor in de film ligt er niet overduidelijk op zoals in Amerikaanse college films waar de romantiek op het einde altijd overwint en jij dus kan lachen op iemand die een taart neukt. Nee, gelukkig is deze film niet zoals de standaard voorspelbare Amerikaanse college films en kleurt deze buiten de lijnen.

Lord Flashheart schreef:

Dit heeft dan ook helemaal niks met 50/50 te maken. De naakt in deze film? Welke naakt? Hoewel het over porno gaat is er bijna niks te zien. Denk dat de christelijke kerk zelfs deze film goedkeurt. Natuurlijk is iedereen die deze film goed vindt een puberaal figuur met een platte smaak want was deze film maar meer zoals die Amerikaanse highschool komedies, das lachen man! Elke film met een ongemakkelijk scene waar een familielid de kamer binnen komt lopen terwijl die net aan het masterberen was. Meer van dit soort humor hebben we nodig, dat is tenminste niet plat, daar kan jij; de kritische diepzinnige filmkijker met een goede smaak tenminste om lachen.

Lord Flashheart schreef:

Daar gaat je geloofwaardigheid en verhevenheid van je mening door juist de meest puberale en platte opmerking bij deze film te plaatsen! Doet me denken aan al die berichten van Spring Breakers zoals: Wat een slechte oppervlakkige, domme, inhoudsloze film. Geen diepgang en geen verhaal maar 2* voor die lekkere wijven!

avatar van Lord Flashheart

Lord Flashheart

Fortune schreef:

Waarmee jij weer bewijst één van de meest pretentieuze lieden op dit forum te zijn. Ik geef gewoon toe dat de tieten van Scarlett het hoogtepunt van de film waren. Jij ziet er, net als bij Spring Breakers, weer een 'diepere laag' in. Mag best, maar het is natuurlijk flauwekul en een slap excuus om een goedkope college humor seksfilm een hoog cijfer te kunnen geven. En dat weet je zelf ook wel.

Krijg spontaan zin in American Pie; lekker een film, zonder pretenties.

Ik weet niet of ik één van de meest pretentieuze users ben, misschien leuk om daar een toplijst van te maken. Onze meningen liggen veruit elkaar, maar als jij deze film als goedkoop en puberaal bestempeld en daarna over tieten begint, dan spreek jij jezelf tegen en benoem jezelf nogal goedkoop en puberaal. Jouw mening is tegenstrijdig en schommelt tussen ouderwets en platvloers.

Heeft toch geen nut verder en is verspilde energie. Hier enige redenen waarom ik de film wel grappig en onderscheidend vind. De oppervlakkige observaties en denkgedachten van Don Jon over vrouwen en romantische films en de verschillen daarin, dat hij porno beter vindt dan echte seks (wat natuurlijk niet is en kan zijn) maar wel daar gegronde redenen voor heeft, zijn afkeer voor de missionaris positie en dat het daar altijd mee eindigt. Dat jij dat allemaal niet grappig vindt, en niet inziet dat de film speelt met de clichés van romantische komedies of op geen enkel vlak herkenning erin vindt of weet ik veel onder welke steen jij woont en niet inziet dat er mensen bestaan die alleen maar denken aan hun uiterlijk en vrouwen, kijk alleen naar MTV op een willekeurige avond, dan is dat allemaal jouw probleem. Veel plezier verder met je ouderwetse opvattingen en bekrompenheid en je zoektocht naar meer formule films en dezelfde uitgekauwde grappen en eindes waarin alles toch nog goed komt.

avatar van Tommeh

Tommeh

Krijg spontaan zin in American Pie; lekker een film, zonder pretenties.

Lol, lekker aan het trollen?