• 9.373.131 stemmen

Met onder meer: Peter Van den Begin, Sven De Ridder en Georgina Verbaan

Gesproken taal: Nederlands

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Frits & Franky

"Het leven is een toverheks"

De twee criminelen Klaas en Nico raken na een geslaagde kraak hun buit kwijt als hun handlangster Birgit met de vluchtauto crasht. Frits en Franky vinden een tas vol met geld in de kofferbak. En wat doe je met heel veel geld? Uitgeven natuurlijk! Maar dan wordt Franky hopeloos verliefd op Jolien en door een roze bril kijk je niet altijd even helder.

avatar van Metalfist

Metalfist

De eerste film (Frits & Freddy) was een onverwacht kassucces maar persoonlijk sta ik om een vervolg niet te springen. De chemie tussen Peter van den Begin en Tom Van Dyck was erg leuk, zijn sowieso 2 hilarische acteurs, maar die laatste wordt nu ingewisseld voor Sven De Ridder en dat is een erg jammerlijke keuze imho.

NL release: vanaf 14 februari 2013 in de bioscoop (BE: 6 februari)

EDIT: NL release is helaas komen te vervallen.

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Teaser

Moet het ook nog zien. Het vervangen van Tom Van Dyck is toch een aderlating.

avatar van Decec

Decec

Poster gevonden, helaas het is mijn ding komedie niet...

disneystore

Ziet er echt dom uit. Laat al maar, goede Woestijnvis cast zoals Tom van Dyck, Wim Opbrouck en Lukas van den Eynde verdwijnen en het nut van Sven de Ridder in deze film zie ik totaal niet in. De hilarische inbreng van Van Dyck is compleet verdwenen, alleen al in de trailer, en had liever Van Den Begin weg zien gaan. Lijkt ook al op half Nederlandse productie te draaien blijkbaar.

avatar van samslam

samslam

Zou hij nog slechter zijn dan de eerste? Mag Erika zichzelf nog eens belachelijk maken? Spannend.

Beertje45

Ik vond de eerste wel leuk en heb er wel vertrouwen in dat Sven het er goed zal vanaf brengen.

avatar van movieking

movieking

Beertje45 schreef:

Helemaal mee eens

avatar van schumacher

schumacher

Deze net gezien maar kan helaas niet tippen aan de 1ste.

Er zat ook veel te weinig humor in.

Het einde was heel heel slecht ook, je zal wel zien en begrijpen waarom ik dat gezegd heb.

De film op zich was niet slecht maar men kon er veel meer mee gedaan hebben.

Toch heb ik er geen slecht gevoel aan over gehouden, ik vond de film niet saai.

Maar dit zal zeker en vast geen kassucces worden.

avatar van diedier

diedier

"Frits & Franky"

Een mens denkt op een besneeuwde donderdag-avond, laten we eens naar de film gaan!

Dus hup die auto in, naar de Euroscoop in Genk.. én we gaan "Frits & Franky" kijken !

We lopen de zaal binnen, én BAM overvol, zo goed als alle plaatsen waren uitverkocht én het was de grote zaal- toch nog een plaatsje gevonden!

"Frits & Freddy" vond ik absoluut geen goede film, dit komt mede allemaal door de trailer!

Soms kan je zo films hebben, waar in de trailer al alle goed stukken én momenten zitten van de film, én dat was bij die film zo.. dus had ik niet écht genoten ervan, maar opzich was het geen slechte film, het was gewoon jammer dat alle goede momenten in de trailer zaten.

Ik heb enorm hard genoten van "Frits & Franky"- laat het me omschrijven als een leuke relaxe komedie, verstand op nul én maar kijken. Deze film is zeker nier voor iedereen, zoals zijn voorganger gebruiken ze niet écht basis-grappen die voor ieder zijn bek is, maar meer het slapstickspel, waar je wel voor moet zijn. Tom Van Dijck heb ik niet écht gemist in de film, er was geen leegte want die was goed opgevuld door Sven De Ridder ! Deze man staat serieus in de spotlights wat ik alleen maar kan aanjuichen, want ik vind hem een ontzettende goede acteur, die zeer goed om kan met komedie. Hij krijgt wel iets meer speeltijd als Van Den Begin, maar ik stoorde er me niet aan.

Ik ben vrij positief over deze film, leuke humor - simpel verhaal. Alleen jammer, dat de laatste 25min niet meer veel voorstellen. Er gebeurt haast weinig tot niets meer én het verhaal gaat nergens meer naartoe, alles zakt een beetje als een pudding in elkaar..

Frits & Franky,

diedier schreef:

"Frits & Franky"

Frits & Franky,

Vind dat heel leuk om te horen, Sven heeft zijn strepen in het komische genre al lang verdiend in het Echt Antwaarps Teater.

disneystore

Domme film. 60% van de acteurs zijn Nederlanders (waarom, geen idee), er werd amper gelachen, als dat wel gebeurde was het bij marginale scheet/seks/kak grappen. Duidelijk Woestijnvis humor geserveerd voor het VTM publiek. Jammer, valt enorm tegen. Voorspelbaar, 90 minuten vol cliché's, geen sterke verhaallijn, leek een kopie uit de vorige film, een hele cyclus van bendes die telkens elkaar weer tegenkomen voor de oprit van hun huisje. Het vorige deel was nog best te doen en bij momenten zelfs super, hier was de beste grap Renilde Decleir die tijdens de aftiteling op een kameel zat.

Beertje45 schreef:

Ik denk het niet. Sven speelt belabberd (zoals gewoonlijk eigenlijk) en hij is de cliché, kleine, dikke naïeveling die niks anders doet dan een rete irritant accent opzetten. En Peter van den Begin heeft een mottige kop.

disneystore

Vreemd trouwens van die 8 stemmen, zaal zat zowat vol.

avatar van Quido

Quido

Film komt niet meer in de bioscopen in Nederland?

avatar van koalaM

koalaM

Gisteren maar eens naar "Frits en Franky" gaan kijken omdat ik "Frits en Freddy" hilarisch vond. M'n voorgevoel beloofde niet veel goeds en is ook uitgekomen.

Veel te weinig humor, veel teveel van hetzelfde, 3 nederlandse acteurs die er eigenlijk voor niks bijlopen (of het moet zijn om Nederlanders ervan te overtuigen om de film te gaan zien), cliché grappen over Belgen en Hollanders en een tante Jos die ook nie veel kwam doen.

Ik heb hem 2 * gegeven voor de goeie vertolkingen van Manou Kersting (Petrick) en Eva Laurrensen (Jolien)

Beertje45

Is Frank Aendenboom terug aanwezig in deze film?

avatar van ipman-99

ipman-99

"First = "Frits en Freddy" Second = "Frits en Franky" ." ... " !!!

Heerlijke Komedie !!! Heerlijke komedie met Peter Van Den Begin die deze keer een nieuwe

kompaan krijgt ..., namelijk Sven De Ridder.

De dialogen tussen beiden heren was ('weer') echt smullen ... !

Ze geraken alweer van de ene bizarre situatie in de andere ... en dat was wederom genieten !

Leuke luchtige humor van Vlaamse bodem ... !

avatar van icy

icy

grappige momenten maar daar houdt het ook bij op, frits & freddy kon ik persoonlijk meer smaken

avatar van _Casper_

_Casper_

De film gaat over 2 broers die een grote tas geld vinden en vervolgens het geld gaan uitgeven, maar dan komen de eigenaren van het geld achter hun aan, en raakt 1 van de broers verlieft.

Het verhaal is simpel, maar erg vermakelijk. De film vermaakt van het begin tot het eind, en er zitten een paar luchtige kleine grapjes in, wel hadden er opzich iets meer grappen in mogen zitten. De acteerprestaties zijn prima en zelfs Georgina speelt niet irritant in deze film.

kortom, geen knaller, geen film waar je plat mee gaat van t lachen

wel een film die prima vermaakt, en na het kijken met een tevreden gevoel naar de aftiteling kijkt.

daarom vind ik het wel een aanrader

avatar van Stijn B.

Stijn B.

Oervervelend, geen enkele goede grap,... kortom slecht van begin tot einde. De slechtste Vlaamse film van het jaar!

avatar van krosnicky

krosnicky

waar is Freddy naar toe ?

avatar van Kondoro

Kondoro

Ik vond hem oke.

Vooral als Jolien kwam zat ik op het puntje van de stoel

avatar van Epitaph

Epitaph

Luchtige Film, maar heb geen enkele keer kunnen lachen. Dit is toch een komedie.

avatar van Tarkus

Tarkus

Vond deze film wel leuk, en net zo goed als de eerste prent ondanks het ontbreken van Tom van Dyck.

Maar Sven De Ridder vult dat gemis wel goed op.

Kortom: leuke film die wellicht niet goed zal aanslaan als je het Antwerps niet begrijpt.

avatar van Theunissen

Wat een heerlijke Belgische / Nederlandse komedie was dit waarvan het sarcasme en cynisme overal vanaf droop. Het komt eerlijk gezegd niet zo vaak voor, maar bij deze film heb ik eigenlijk vanaf de eerste tot de laatste minuut continue moeten lachen en glimlachen.

Het eenvoudige verhaal zit zeer leuk in elkaar en de uitvoering is misschien nog wel leuker. Dat komt geheel op conto van de cast (bestaande uit 5 Belgische acteurs en 5 Nederlandse acteurs) die gewoon allemaal stuk voor stuk geweldig speelden (op Georgina Verbaan wat na). De combinatie Vlaamse Belgen en Nederlandse Hollanders (zo werden ze ook letterlijk genoemd in de film) pakt sowieso heerlijk uit want beiden kampen bestoken elkaar met heerlijke cynische opmerkingen over België en Holland en doen ze ook regelmatig net alsof ze elkaar niet verstaan. Met name de Belgische rechercheurs (schitterend gespeeld door Axel Daeseleire en Mathijs Scheepers) en de Nederlandse criminelen (prima gespeeld door Jack Wouterse en Peter Paul Muller) deden dat zeer leuk wat regelmatig komische situaties opleverde. Die twee Belgische rechercheurs waren sowieso al een verhaal apart.

De echte sterren en tevens hoofdrolspelers in deze film zijn natuurlijk Frits & Franky. Het zijn eigenlijk gewoon twee sukkels en losers (beiden ook werkeloos en wonen somen) maar toch waren ze ook wel aandoenlijk. De situaties die ontstaan als ze de tas met geld vinden in combinatie met criminelen, rechercheurs en Tante Jos waren gewoon vaak hilarisch. Zo is ongeveer het eerste wat ze doen met het geld is een chique duur hoertje (leuk gespeeld door Eva Laurenssen die er ook prachtig uitzag in haar zwarte lingerie set ) huren waar Franky (zeg maar de "sukkel" die wel geweldig werd gespeeld door Sven De Ridder) gelijk verliefd op wordt. Dit levert direct een geweldig scene op waarbij Franky zich voorover bukt en een scheet laat en waarbij Eva Laurenssen dan zegt "is dat van de schrik" en Franky daarop zegt "nee dat is van de broccoli"

Ook het moment waarop Franky verklapt aan Tante Jos (ook zo'n schitterend karakter en leuk gespeeld door Reinhilde Decleir) dat ze geld hebben gevonden was geweldig. Tante Jos stelt dan voor dat het verstandig is dat zij zolang het geld bewaard (Frits en Jacky zijn het daar eigenlijk niet mee eens) waarop Frits compleet uitflipt tegen Franky (omdat hij het verklapt heeft) als Tante Jos vertrekt met het geld. Die scene levert dan een Bottom-achtige (Engelse jaren 90 komedieserie) scene op waarbij Franky het flink te verduren krijgt (o.a. met een braadpan ).

Die Frits (zeg maar de "loser", wel ijzersterk gespeeld door Peter Van den Begin) vond ik persoonlijk de leukste van de twee met al zijn cynisme en sarcasme en hij kan ook heerlijk kwaad worden op Franky. Zo is met name het einde van de film daar een geweldig voorbeeld van. Beiden zitten dan te eten in een chinees restaurant en Jacky zegt dan "Geld maakt niet gelukkig" (op dat moment is Tante Jos er al met het geld vandoor gegaan en heeft hoertje Eva Laurenssen al gezegd dat ze niets voor Jacky voelt, ze vindt hem wel de leukste klant, en ook niet meer langskomt als ze niet betaald wordt) waarop Frits een geweldige pleidooi geeft in de trend van "Jacky, je hebt al veel domme dingen gezegd en gedaan die een normaal mens in zijn hele leven niet doet, maar dit is toch wel het stomste wat je zegt". Frits vond het gewoon vreselijk dat Tante Jos (hij vervloekte haar als "lelijke stomme trol" en hoopte dat er een bedorven kip in het eten van haar terecht komt zodat ze de hele tijd aan de schijt raakt op de plaats waar ze naar vertrokken is met het geld) er met het geld vandoor was gegaan en vond de tijd (twee weken) dat ze het geld hadden zijn beste tijd uit zijn leven. Die Frits was gewoon in alles geweldig wat hij zei in de film.

De rol van Manou Kersting als de pooier van Eva Laurenssen was ook wel komisch. Vooral als hij in zijn auto zit te wachten (als Eva Laurenssen bezig is) en klassieke marsmuziek opzet en dan een Nederlandse versie erbij zingt. Zo zingt hij op het ritme van de Radetzky March "kleine muis, kleine muis, kleine muis muis muis" Ook de manier waarop hij de rol van pooier speelde was gewoon leuk.

Wat eigenlijk ook wel zeer leuk is aan deze film is, is dat het geen cliché film is want de film heeft in feite geen happy einde (Tante Jos gaat er met het geld vandaar en Jacky krijgt niet Eva Laurenssen waarop hij verliefd is, waardoor Frits & Franky weer belanden in de realiteit (en tevens zijn ze gefrustreerd geraakt) van vroeger voordat ze het geld vonden.

Al met al heb ik me gewoon meer dan prima vermaakt met deze zeer leuke Belgische / Nederlandse komedie en ik snap eerlijk gezegd dan ook niet het lage punt wat deze film nu heeft (tijd om daar wat aan te doen). Vergelijken met een gemiddelde volledig Nederlandstalige geproduceerde film is dit gewoon een pareltje.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Frits & Freddy vond ik nog vrij goed, maar deze is me toch redelijk tegengevallen, mis Tom Van Dyck in deze film, heb echt amper moeten lachen, en 't is toch een komedie e? Peter Van Den Begin zie ik wel graag bezig, maar heel de film bleef ik op mijn honger zitten. Een 2/5 omdat het als Belgisch/Nederlands tussendoortje wel gaat, maar als pure komedie zwaar tekort schiet.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Ik ben totaal geen comedie liefhebber maar hier heb ik toch om gelachen, wat een figuren die 2.

avatar van LPereboom

LPereboom

Als komedie film is deze totaal niet geslaagd, heb bijna of niet moeten lachen! wat heel spijtig is want het eerste deel dat kon me wel bekoren.. het verhaal vind ik ook maar losjes, te cliché. voor mij hoefde dit 2de deel gewoon niet.