• 9.182.070 stemmen

Geregisseerd door: Michael Bay

Met onder meer: Mark Wahlberg, Dwayne Johnson en Ed Harris

Releasedatum: 15 augustus 2013

Plot Pain & Gain

"Their American dream is bigger than yours."

De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en volgt drie bodybuilders (Mark Wahlberg, Dwayne Johnson en Anthony Mackie) op steroïden. Ze kiezen het pad van de misdaad en raken betrokken bij een afpersingszaak en een ontvoering die helemaal uit de hand loopt en in moord eindigt. Detective Ed Du Bois (Ed Harris) krijgt de taak om de zaak op te lossen wanneer de politie van Miami hier niet in slaagt.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Daniel Lugo

Johnny Wu

avatar van jordorientje

jordorientje

Wat een zwakke kut film.

Hoe kan je nou een komedie maken van een waargebeurd verhaal?

Daar gaat het al mis.

Als ze er een thriller van hadden gemaakt, was het goed maar dit…

Kan dit echt niet waarderen. Verschrikkelijk.

Alsof je van 1940-1945 een komedie maakt. Of van MH17.

Héél gek.

avatar van macrobody

macrobody

jordorientje schreef:

Wat een zwakke kut film.

Hoe kan je nou een komedie maken van een waargebeurd verhaal?

Daar gaat het al mis.

Als ze er een thriller van hadden gemaakt, was het goed maar dit…

Kan dit echt niet waarderen. Verschrikkelijk.

Alsof je van 1940-1945 een komedie maakt. Of van MH17.

Héél gek.

Je hebt mensen die zien altijd het glas half leeg en anderen zien het glas altijd half vol. Sommige mensen leggen de focus op de negatieve kanten van het leven en sommige mensen leggen de focus op de positieve kanten. Nog maar niets te zeggen over de vergelijkingen die nergens op slaan.

avatar van jordorientje

jordorientje

macrobody schreef:

. Nog maar niets te zeggen over de vergelijkingen die nergens op slaan.

Inderdaad over slechte vergelijkingen gesproken, mensen die een bepaalde kijk hebben op dingen en het glas halfvol zien vs. het feit dat van een drama een komedie wordt gemaakt. ? Uhm. Okeeeeee. Dan.

Snap je punt niet.

Hoeft ook niet gelukkig. Dit is zwaar off topic.

Jo.

avatar van macrobody

macrobody

jordorientje schreef:

Snap je punt niet.

Hoeft ook niet gelukkig. Dit is zwaar off topic.

Jo.

Nou niet echt off topic. Jij vergelijkt deze film met een wereldoorlog of een ramp met een vliegtuig. Dat slaat echt helemaal nergens op. Je kan 2 uur lachen om de stommiteiten of je kan je eraan storen omdat het slecht afloopt. Jij stoort je er blijkbaar aan omdat je je focust op het gevolg. Je kan je ook focussen op de oorzaak van hoe het zo ver had kunnen komen. Is het te voorkomen of zijn mensen nou eenmaal dom en hebberig? Prima film. Lekker lachen.

avatar van The Brain

The Brain

Prima film waarin nog eens blijkt dat de realiteit soms gekker is dan fictie. Het verhaal zou zomaar ontsproten kunnen zijn aan het brein van Guy Ritchie of de gebroeders Coen. Het mag dan ook duidelijk zijn waar Michael Bay zijn inspiratie voor deze film vandaan heeft gehaald. Bay is niet bepaald van het subtiele dat levert een brute film op waarbij het gedeelte humor niet voor iedereen is weggelegd. De heren kleerkasten acteren uitstekend onder regie van Bay, samen zetten ze karikaturaal een stel idiote bodybuilders neer waarbij de hersenen duidelijk zijn aangetast door teveel anabolen en ander spul. Het duurt even voordat de film goed op gang komt, dus niet gelijk afzetten. Je krijgt een film met veel geweld en zwarte humor voorgeschoteld, compleet over de top maar dat zijn we van Michael Bay wel gewend.

avatar van FlorisV

FlorisV

Was een leuke film in mijn herinnering maar bij herziening wat gedaald in waardering. Wel blijf ik dit de beste Michael Bay film vinden. Weliswaar heeft ook deze de typische onhebbelijkheden daarvan: het staat weer bol van de stereotypen, platte humor die meestal onder de gordel mikt en is nogal luidruchtig en schreeuwerig, ook qua kleuren. Ditmaal ligt de focus echter niet op kitscherig spektakel maar op een bizar waargebeurd verhaal dat op de een of andere manier goed bij Bay past. En er zitten wel grappige momenten in.

Het gegeven van een stelletje opgepompte sportschooljongens die zich gek laten maken door een goeroe met een typisch "pak wat je pakken kunt, succes is een keuze" motto geeft wel een sterke basis. Ook zij willen een dikke speedboot met 7 half blote, giechelende en lekkere meiden erin. Hoe oppervlakkig het allemaal ook is, ze voelen in ieder geval dat ze beter kunnen dan het middelmatige leventje wat ze hebben en hoeveel mensen voelen dat soms niet?

Opvallend is de nadruk op platte seks, de film zit zo vol met seksspeeltjes, pornoboeren, strippers en amper bedekte billen en borsten dat je denkt dat Bay het erom doet en de helft erbij verzonnen heeft. Natuurlijk, dit is Miami. Net zo'n lichaamscultuur als in Californie en net zo'n decadentie. Maar het wordt flink uitgebuit.

De film blijft onderhoudend maar is af en toe ook wel heel onsmakelijk. Het is ook moeilijk om te schakelen als dingen te crimineel worden want je zit lange tijd tot dan toe naar een vooral komische film te kijken.

De American Dream blijft een boeiend onderwerp, ook als de donkere kant daarvan verkend wordt zoals in Wolf of Wall Street of Nightcrawler. Ergens moest ik ook denken aan Dog Day Afternoon, nog zo'n bizar waar verhaal. Daarnaast uiteraard America's Dumbest Criminals. Want grote lichten zijn dit niet. Verbazingwekkend is dat ze nog zo ver gekomen zijn met al hun gestuntel.

Met beter camerawerk, een wat strakkere opbouw en iets betere cast (voor met name de bijrollen) had dit misschien een klassieker kunnen worden. Nu gewoon een aardig tussendoortje.

avatar van OfflineKiller

OfflineKiller

Aangename film! Misschien heeft het er ook wel iets mee te maken met het feit dat ik graag train

avatar van AngelicV

AngelicV

Het feit dat dit waar gebeurd is maakt deze film tot een eye-opener. Hoe versnippert kan het brein van een persoon zijn. En dat om de American dream te verwezenlijken... Wahlberg, Johnson en Mackie doen hun best.