Genre: Drama / Thriller
Gesproken taal: Engels en Frans
Releasedatum: 14 maart 2013
Bekijk via Videoland
Plot Side Effects
"One pill can change your life."
Dr. Jonathan Banks is een ambitieuze jonge psychiater die zichzelf wil bewijzen. Als zijn nieuwe, zwaar depressieve patiënte Emily niet op gangbare medicijnen reageert, besluit hij om als laatste redmiddel een nieuw medicijn genaamd Ablixa voor te schrijven. Dit werkt; Emily wordt langzaam beter. Maar wanneer op een dag Emily's echtgenoot thuiskomt, antwoordt ze niet als hij haar begroet. Hij treft haar aan terwijl ze een nogal afwezige indruk maakt.
Emily Taylor
Carl
Kayla
NYPD Detective
schumacher
Zeer goeie film in z'n genre vind ik, de reden waarom ik geen 5 heb gegeven is helaas door het einde; ze hebben niet alles getoont of niet duidelijk getoont, ik zat nog met een aantal vragen waar ik geen antwoord op gezien heb, zeer jammer, dat verpeste toch wel een beetje terwijl het zo'n goeie film is. Acteurs waren allemaal oke voor mij.
En idd, een film met wendingen in zijn altijd goed
Heel goeie film dus alleen klein beetke jammer van het aller einde.
Sander0151
Uitstekende film, zeker wanneer deze eenmaal op gang is gekomen. Zeker de moeite waard om een 2e keer te bekijken, aangezien vooral de 2e helft soms iets lastiger te volgen is.
Één van de dingen die voor mij nog niet helemaal duidelijk is; In één scene komt het zoontje van Banks de kamer binnengelopen met een nachtmerrie. Een nachtmerrie is een uitting vanuit het onderbewuste van het geheugen. Net zoals psychische klachten. In een andere scene op het eind, wordt het zoontje opgehaald uit school. Hier lijkt hij nogal warrig te doen en rode ogen te hebben. Waarschijnlijk door deze nachtmerrie's.
Het is me niet helemaal duidelijk of dit nu bedoelt is als humoristische verwijzing of dat Soderbergh hiermee ook iets duidelijk wil maken.. Iemand?
Rodger
Heeft een lange opstart, maar dan wordt het best een aangename thriller..
2.5***
Onaangenaam voelende film over letterlijk een ziek wereldje van pillen en geld...
djkoelkast
Best een aardig idee, maar niet zo goed uitgewerkt. Vooral de 'plot twist' zag je al van mijlen ver aankomen en voelde helemaal niet als een twist.
Zeus.
Tegenvaller. Qua idee wel aardig, maar allemaal zo mat uitgewerkt. Miste de spanning en ook het plot was niet iets waar ik van te kijken stond. Rooney Mara zette als enige wel weer een goede vertolking neer. Rol was wel op haar buik geschreven. Van de rest was ik niet onder de indruk. Evenals de film die ermee door kan als doorsnee film, maar zeker niks speciaals is.
barcam
Spannende film over de farmaceutische industrie. Begint allemaal goed maar vergaloppeerd zich echter in het zeeeeer vergezocht einde.
Noodless
Matig filmpje waarin uiteindelijk de clou van het verhaal wat ongeloofwaardig overkomt en geen indruk weet te maken. Het geheel wordt wat lang uitgesponnen en is soms wat aan de saaie kant. De film mist de nodige spanning. Geef mij maar de film ' Antiviral ' die dit concept weliswaar totaal anders benadert , maar de farmaceutische industrie op een originele manier op de korrel neemt met de nodige spanning en een creepy sfeertje. 5/10
Montorsi
Als een van de weinige films van Soderbergh vond ik dit goed te doen. Of misschien pak ik er altijd net de verkeerden uit. Vond deze alvast prettig ogen, mooi kleurengebruik en strak camerawerk. Ook de soundtrack is eigenlijk wel erg sterk. Eerste halfuur was dan ook best genieten. Qua plot ligt de kritiek op de medicinale wereld en de verstrengeling van belangen er wel wat te dik op in het begin, maar ik vind dat toch een interessant genoeg uitgangspunt. Zo semi-corrupt is het namelijk allemaal wel echt. Jammer genoeg blijkt de film daar verder amper over te gaan.
Wanneer het plot meer de overhand neemt wordt de film toch aanzienlijk zwakker. Nogal vergezocht, gekunsteld en toevallig allemaal en de motivaties komen niet echt door. Vooral Rooney Mara die zich vrijwillig in een psychiatrische instelling liet opsluiten voor wat centen (terwijl Zeta-Jones het duidelijk al niet krap had) ging er bij mij niet echt in. En ook jammer dat er van die kleffe momenten insluipen als op het einde waar Law nu wél dat stiefzoontje van school haalt. Eind goed al goed..
Moet zeggen dat het verder wel prima te doen is en vooral stijlvol oogt en qua regie redelijk interessant is, maar ook nogal lijdt aan mankementen.
miwaja
vond hem een beetje traag beginnen maar werd gaandeweg steeds beter ik vond het idee wel goed uitgewerkt zeker het kijken waard
Montorsi
trouwens iemand die me kan uitleggen wat het nu voor nut had voor het personage van Rooney Mara om net te doen of dat zoutoplossinkje wat ze van Jude Law kreeg toegediend echt werkte als sedative? Totaal onlogisch.
gillie24
Redelijk, maar had zo veel meer kunnen zijn.
De film komt nogal traag op gang, heeft dan een pakweg 30 zeer goede minuten, maar eindigt toch wel behoorlijk onbevredigend. Het wordt naar het eind toe allemaal wel heel ongeloofwaardig met mijn inziens enkele scenes en plotwendingen die naast vrij onlogisch ook vooral het thrillerelement onderuit halen. Jammer.
Mara is goed, Law is redelijk, Tatum heeft een klein rolletje en Zeta-Jones valt ronduit tegen. Jammer dat ze zo afgevallen is, doet haar geen goed. En ik kon ook helemaal niets met de rol van de vrouw van Law.
snarfje5508
Goed verhaal maar supertraag in beeld gebracht. Daarmee verliest de film aan waarde. Acteerprestaties zijn verder prima. Jammer, met wat meer snelheid meer dan een voldoende.
mnrk
Depression is an inability to construct a future.
Deze film van Steven Soderbergh komt wat langzaam op gang maar wordt uiteindelijk toch een prima film....
Het verhaal is zeker interessant te noemen en het hele idee erachter ook maar het had (denk ik) allemaal net wat beter uitgewerkt kunnen worden...
Jude Law is de juiste man voor deze rol en wordt goed bijgestaan door Rooney Mara, de overige cast in deze film is ook zijn plek...
david bohm
Behoorlijk trage film met een intelligente twist die ik niet aan zag komen. Het verhaal is interessant en het acteren van de cast is goed. Al met al een prima kijkervaring.
Best een vermakelijke prent, deze Side Effects. Het begin is traag, maar wel redelijk sfeervol en een niet-onaardige soundtrack.
Ook het acteerwerk is zeker niet slecht, en vooral Jude Law en Mara Rooney doen het goed. Ik vond het verhaal ook best interessant, omdat je je inderdaad kunt afvragen wat de invloed van pillen op zo’n extreme gebeurtenis zou kunnen zijn. Ik vind het in het echt soms ook best duister, wat er nu precies in die farmaceutische wereld allemaal gebeurt. Het heeft wel iets mysterieus en dat weet Soderbergh redelijk goed over te brengen.
In de tweede helft komt er echter,een vrij onverwachte twist, die wat meer plotgericht is, maar het geheel er niet altijd even logischer op maakt. Het tempo wordt iets hoger en de spanning wordt gepoogd iets op te voeren, maar hier en daar laat Soderbergh wel een klein plotgaatje vallen. Toch is dit niet al te storend en blijft Side Effects tot het einde toe best vermakelijk, ondanks dat het niveau nooit echt heel hoog wordt.
Overigens is het wel jammer dat Soderbergh ermee ophoudt. Ik vind het altijd wel een regisseur met goede ideeën, al werkt hij het soms niet altijd even goed uit. Side Effects is in ieder geval een degelijke afsluiter van zijn oeuvre.
JJ_D
Doen alsof ze in slaap valt vooraleer het medicijn echt werkt (zij leeft in de veronderstelling dat het echte medicijn wordt toegediend) en de test op die manier proberen manipuleren? Ik begrijp dat je het niet logisch vindt, maar voor mij houdt het steek...
JJ_D
Griezelig goed gemaakte film. Cinematografisch overwegend (zeer) sterk en werkelijk uitnemend geacteerd. Bovendien een inspirerend verhaal dat de kijker tot de laatste tien minuten met heel wat vraagtekens laat zitten. Uiteindelijk wordt de spannende plot goed afgewikkeld: niet te drammerig of te pedant, maar met enkele grote krachtlijnen die het geheel verhelderen en tegelijk ruimte laten om de film een tweede keer te zien. Daarnaast ook een aantal "filosofische" sporen: waar liggen de verantwoordelijkheden van de behandelende arts, hoe is het gesteld met de farmaca die momenteel op de markt zijn, hoe moeten we staan tegenover de commercialisering van nieuwe maar ook van al langer bestaande preparaten, etc?
Een film die mij in ieder geval aan het scherm gekluisterd hield. Zeer onder de indruk, behoort zonder twijfel tot het beste dat ik dit jaar al zag.
Montorsi
Nou zal ze denk ik best merken dat dat medicijn niet werkt terwijl die psych het tegendeel beweerde.. Waarom zegt ze niet gewoon 'ik merk niks'...? In plaats daarvan verklapt ze haar facade, niet zo snugger in elk geval.
JJ_D
Vermoedelijk (volgens mij) dacht ze dat het effect nog moest komen. Ze wou het dus gewoon te snel af zijn.
Montorsi
Ahja dat ze het 'voor' wilde zijn en nog controle had over wat ze zei.. klinkt niet onlogisch inderdaad. Maar dan nog had er toch wel sneller een belletje moeten gaan rinkelen, ze had nu dacht ik helemaal niks door naderhand?
JJ_D
Klopt, foutje in het script allicht. Misschien kan ze achteraf gedacht hebben dat het middel bij haar niet werkte. (Flauw geredeneerd, ik weet het.)
L-a-u-r-a
Dit is echt een film die ik nogmaals moet gaan bekijken, een hoop dingen zijn mij nog niet geheel duidelijk, dus ik hoop dat dat na een tweede keer kijken wel het geval is. De film boeide me in ieder geval van begin tot eind.
kleez
En idd, een film met wendingen in zijn altijd goed
Heel goeie film dus alleen klein beetke jammer van het aller einde.
Hier exact hetzelfde!
Soderbergh's slotstuk.
Of niet? Volgens de regisseur zelf wel in elk geval. Vanwege het sluiten van teveel compromissen in de altijd geld verlangende filmwereld heeft de filmmaker meer dan genoeg van Hollywood. Althans, dat zegt hij zelf. De praktijk leert dat dit misschien zijn laatste echte bioscoopfilm zal zijn, maar dat hij op TV-gebied nog niet is uitgewerkt. Gelukkig maar. Want ondanks zijn wisselvalligheid, die je inderdaad makkelijk zou kunnen verklaren als een logisch en vervelend gevolg van het 'meedenken' door de grote studio's, heeft hij toch wel wat cinematografische pareltjes op zijn naam staan. Je zou hopen dat hij iets assertiever wordt en vanwege zijn CV de vrijheid eist. Of dat hij minder moe wordt van het afdwingen daarvan.
Side Effects is in elk geval een waardig afscheid. Goed acteerwerk, een vernuftig in elkaar gestoken misdaadplot en knap camerawerk. De regisseur weet, als het moet, zelfs aan lopende bandwerk een eigen draai te geven. Niet dat het dat hier betreft overigens. Deze film, die begint als een soort van aanklacht jegens de wereld der medicijnen maar eindigt als intelligente thriller, is zeker de moeite waard. En steekt makkelijk boven de middelmaat uit. Helemaal binnen het genre dat al zo lang bevuild wordt met standaard materiaal, met of zonder sterrencast. Misschien zien zijn opdrachtgevers het ook en krijgt hij ooit weer de vrije hand. Dat verdient hij. Dan volgt er vast meer moois. Ongetwijfeld.
Zeer goed.
Met dank aan Warner Brothers voor het recensie-exemplaar.
Leo1954
- 2073 berichten
Zonder meer een klasse thriller. Genieten van begin tot eind. De rol van Martin vond ik wat zwak, zowel functioneel als wat betreft invulling, maar kom, toffe film hoor.
bjerik76
Raar dat Catherine Zeta-Jones niet word genoemd, heeft toch wel een grote rol in de film, en het is wel een bekende naam om meer publiek te trekken.
( zoals Drew Barymore in scream die amper een rol had.)
Rooney Mara zet weer een een hele goede en andere rol neer.
Vond de film toch meer drama, dan een thriller, echt heel spannend word het niet.
Ik denk ook dat ik hem een 2e keer moet kijken wil ik echt alles begrijpen, maar ik vatte hem een beetje op zoals MALICE met Nicole kidman en Alec Baldwin.

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

A24 onthult nieuwe trailer van 'The Drama' met Zendaya en Robert Pattinson

Junk Head