Genre: Drama / Thriller
Gesproken taal: Engels en Frans
Releasedatum: 14 maart 2013
Bekijk via Videoland
Plot Side Effects
"One pill can change your life."
Dr. Jonathan Banks is een ambitieuze jonge psychiater die zichzelf wil bewijzen. Als zijn nieuwe, zwaar depressieve patiënte Emily niet op gangbare medicijnen reageert, besluit hij om als laatste redmiddel een nieuw medicijn genaamd Ablixa voor te schrijven. Dit werkt; Emily wordt langzaam beter. Maar wanneer op een dag Emily's echtgenoot thuiskomt, antwoordt ze niet als hij haar begroet. Hij treft haar aan terwijl ze een nogal afwezige indruk maakt.
Emily Taylor
Eileen Spicer
Carl
Kayla
NYPD Detective
Vanaf 14 maart 2013 in de bioscoop (Independent Films)
jarno1975 (moderator series)
stupidcat
Misdaad / Drama
106 minuten
"Side Effects is een psychologische thriller ....."
eh
Koekebakker
Na drie kwartier hoopte ik dat de film een thrillerverhaaltje gebruikte om tegelijk een beeld / analyse van de geneesmiddelenindustrie te schetsen, maar helaas... Het is een redelijke, maar vooral standaard thriller. Psychologische thriller? Ach, hij gaat - uiteraard - over motieven, maar zonder enige diepgang. Kom op Soderbergh, wanneer maak je weer eens iets belangwekkends?
Meneer Bungel
Dit zou de laatste film van Soderbergh zijn. Bron: Jude Law (hij gaf Soderbergh een mok aan het eind van de opnames, maar daar had hij niet bewust bij stilgestaan) in The Graham Norton Show (en imdb trivia).
DutchTakeshiro
Side effects is een soliede film die een intrigerende kijk weet te geven over psychologie en de farmaceutische industrie. Rooney Mara, en vooral Jude Law zet een sterke rol neer die de film naar een hoog niveau weet te krijgen. Jude Law is simpelweg een pracht acteur die gewoon iedere rol in een film diepgang weet te geven, SIde effects is hier geen uitzondering op.
De kracht van Side effects ligt in het feit dat je op een dwaalspoor wordt gehouden. De verdenking schiet over van de ene naar de andere partij en worden alle argumenten verwaarloosbaar en ontkracht. Deze film weet die specifieke manier van cinema goed weer te geven en krijgt daarom ook van mij een grote pluim.
Van begin tot eind een zeer interessante film met enkele schokkende beelden die zowel echt of nep kunnen zijn. Als kijker word je veel voorgehouden en verrek, je gelooft het nog ook. Verwacht geen actie of iets in die richting. het verhaal is bijna volledig gefocust op twee personen. Dit betekent althans niet dat de film saai wordt. Over de film wordt er geklaagd dat er aan het einde meer vragen dan antwoorden zijn. Als je het mij vraagt is dit niet waar omdat als je je aandacht er goed bij houdt, er weinig rest.
Ik kan eerlijk zeggen dat ik genoten heb van deze film en ik raad Side Effects dan ook aan aan iedereen die fan is van Jude Law of geïnteresseerd is in het thema dat zo sterk aanwezig is in deze film. Ik geef deze film een nietsverhullende 4 sterren voor een sterk verhaal en sterke acteerprestaties!
nachtraafje
Wat begon als een ietwat niet echt (in mijn ogen) interessant filmpje, kreeg plotselinge wendingen. Leuk en verrassend dus!
John Milton
Ik zou hem niet gaan zien, maar tocg gedaan. Side effects is wat mij betreft inderdaad een solide film, nergens voorspelbaar en met prima acteerwerk waarbij m.n. Rooney Mara positief opvalt. Het is een aanklacht tegen te chem-prescribing-happyness van Amerika, maar niet als prekerig pamflet. een degelijke 7.
loreen
Jude Law speelt een stereke rol
van deze film kan je leren dat je niet alle medicijnen moet gebruiken
johnhendrikos
Eindelijk weer eens een film uit hollywood met gewoon een origineel en goed verhaal. Dat is misschien wel een jaar geleden. Goede film dus en vanwege de aanwezigheid van een echt verhaal 0,5 punten extra. Enige waar ik me beetje aan stoorde was het ongeloofwaardige lesbi gebeuren. verder prima.
John Milton
Bij BBC film programme vorige (?) week zei hij: ''Well... I don't know, I'm just gonna take a break and I don't know what I'm gonnna do next'' waarna hij inderdaad ook de mogelijkheid van een aantal plays noemde. Maar er bleek absoluut uit dat et helemaal niet zeker is dat dit zijn laatste film is.
johnhendrikos
Jude Law speelt een stereke rol
van deze film kan je leren dat je niet alle medicijnen moet gebruiken
Is dat zo??
cordiacovens
Echt zonde als Steven Soderbergh geen films meer gaat maken want Side Effects is een zeer goede thriller
ik wil niet ingaan op het plot, het is een film die je zelf moet zien en ik iedereen zou aanraden.
De film bevat Soderbergh's stijl die hij de laatste paar films ook hanteerde zoals in Contagion, Haywire en Magic Mike. Die films hebben een wat rauwere no-nonsens aanpak die realistisch overkomen, en Side Effects is de beste film in dat rijtje. De film is slim, spannend, interessant, goed geacteerd en goed geschoten.
Rooney Mara speelt zéér goed in deze film, ze is echt een actrice waar we nog veel van zullen gaan horen. Jude Law vond ik ook erg sterk..ook Tatum is gewoon solide wat hij tot nu toe in al zijn rollen in Soderbergh films is geweest.
Soderbergh laat de kijker het ene denken, en dan weer het andere om even later weer terug te gaan naar de eerste gedachte en daar dan weer van af te stappen, het is gewoon een goede filmmaker die met dit goede script een zeer goede film gemaakt heeft en het zou echt zonde zijn mocht dit de laatste film van Steven Soderbergh zijn
des1
... Eh, nou laat het me zo zeggen: ik ben blij dat de Volkskrant zoveel aandacht voor film heeft tegenwoordig, maar de recensent die deze Soderbergh een intelligente thriller vond, moet z'n/haar hoofd na laten kijken. Zoooooooveel suspension of disbelief dat de film totaal geen spanning heeft. Traag ook. Uitgesponnen scenes zijn goed als er karakterologisch iets te melden is. Is niet het geval. Mensen die dit een geweldig complot vonden, moeten zich maar eens bedenken waarom het tij zo snel kon keren als de zaak zo goed voorbereid was. Jude Law is zoals vaouds geweldig. De enige redeeming quality van de film. By far de slechtste Soderbergh. De opzet van de film is goed, maar het plot had veel malicieuzer gekund, met meer challenges to overcome.
tukkerstein
Leuke film. Intrigerend en interessante personages. Jammer genoeg is het verhaal al halverwege grotendeels duidelijk. Gewoon goed vermaak.
Oriana
Jammer genoeg is het verhaal al halverwege grotendeels duidelijk.
Klopt! Dat is mijns inziens ook het enige, grote minpunt van de film. Ze hoefden wat mij betreft niet snel grotendeels vrijgeven, wat ze dus wel hebben gedaan.
Maar goed, desondanks erg genoten van de film. Heerlijk hoe je als kijker op een grote dwaalspoor bent gezet.
floriswakka
Moet altijd wel een klein beetje lachen om mensen die dit een butfilm vinden en dan als reden geven dat ze halverwege de film al weten hoe het gaat aflopen. Alsof jij daarom héél erg slim bent en de film héél erg kut.
Ik denk dat ongeveer 96% van de mensen op het moment dat ze het cadeaubootje en géén bloed op de grond zien, wel beseffen dat Channing Tatum een mes in z'n strakke six packje krijgt. Daar hoef je echt geen wannabe filmcriticus voor te zijn.
Prima film met een fantastische Law en Mara.
Weirdo_W
Film begon aardig goed. De kritische noot met betrekking tot de medicijnengebruik kwam goed uit de verf. Film had ook een passend kil en afstandelijk sfeertje. Vond de film na een tijdje toch wat lastiger te volgen (kan aan mij liggen hoor). Al die wendingen in het verhaal vond ik ook een beetje te veel van het goede. Film vergaloppeerde zichzelf een beetje. Niet slecht maar had er meer van verwacht. 2,5 ster
John Lee Hooker
Soderbergh is wederom niet erg indrukwekkend. Ik vroeg me in het begin ook af waar we nu heen zouden gaan met de depressie en alle kalmeringsmiddelen. Het werd wat beter doordat Jude Law steeds weer met vragen komt te zitten en er meer aan de hand is dan enkel een zielig patientje. Verschillende mogelijkheden en we volgen een soort van zig zag route waar beide partijen steeds aan de winnende hand lijken te zijn. Met enige scherpte hoef je je niet te vervelen maar door het scala aan korte scènes die boordenvol zitten met vlugge dialogen vond ik het geen top-amusament.
Meneer Bungel
Soderbergh is wederom niet erg indrukwekkend.
Zelf Erin B. niet...?!
En ook Sex, Lies, and Videotape (1989) niet...---> Steven Soderbergh .
John Lee Hooker
Klopt, maar datgene wat ik zag vond ik niet heel erg boeiend. Is de rest ook niet allemaal wat normaaltjes?
Meneer Bungel
Ik ken deze S.E. dus niet, maar ik vond in ieder geval het meeste werk van S. (The Limey voorop!) niet normaaltjes.
John Lee Hooker
Bedankt voor de tip, ik heb The Limey op de Nog Zien lijst gezet. Als deze bevalt zal ik er wellicht nog wat meer kijken.
Cutiepie
Na een klein uur werd de film eindelijk een beetje interessant en kwam er wat meer vaart in, ondertussen was mijn metgezel in de bios al in slaap gevallen haha.
Vond de film uiteindelijk wel prima te doen, al was het voor mij even doorbijten in het begin.

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen

Junk Head