Genre: Komedie / Drama
Geregisseerd door: Kevin Smith
Met onder meer: Ben Affleck, Raquel Castro en Liv Tyler
Releasedatum: 9 september 2004
Plot Jersey Girl
"He wanted it all...but he got more than he bargained for."
Ollie Trinke (Ben Affleck) is een gelikte zakenman uit New York met de wereld aan zijn voeten. Hij is onlangs getrouwd met de liefde van zijn leven, Gertrude (Jennifer Lopez) en hun eerste kindje is op komst. Zijn perfecte leventje verandert tragisch als zijn vrouw overlijdt. In één klap is hij een alleenstaande vader. Als hij dan ook nog eens zijn baan verliest, moet hij noodgedwongen weer bij zijn vader gaan wonen in zijn geboorteplaats New Jersey. Met hulp van de mooie, jonge Maya (Liv Tyler) probeert hij zijn leven weer op de rit te krijgen. Zij en zijn ontwapenende dochtertje Gertie laten hem inzien dat je soms het verleden achter je moet laten om gelukkig te worden.
Ollie Trinke
Greenie
Block
Zichzelf
Rianneke_Dan
wel een lekkere film om eens te kijken!!!
en Ben is gewoon jammiee
carobo
Heb de film net zitten kijken, vond 'm lekker wegkijken. Niet heel bijzonder, maar toch prettig vermaakt. Vooral de schoolvoorstelling was zeer vermakelijk.
SzJoowNiejCah
Vooruit, 3* omdat het zo´n jankfilm is. Niet echt een dikke vette clue, ging nergens meer heen, maar ik moest wel enkele keren flink slikken dus vooruit, royale stem..!
iingeborg
Echt een super leuke film. Ook al zijn er 10000 van zulke soort film gemaakt en zit er niks nieuws meer in blijft het een leuke film. Ik heb me goed vermaakt oh!
Gaat steeds slechter met Smith.
Het uitgangspunt van de film is al redelijk brak, maar Lopez en Affleck als 'drama acteurs' ? Vond Affleck best aardig in eerdere Smith films, maar laat die vent gewoon geen emotionele scenes spelen. Het jonge meisje deed het wel aardig maar twee op een dag (eerder al Man of Fire) is een beetje teveel van het goede.
Smith laat z'n vocabulaire humor jammer genoeg achterwegen. Heel sporadisch (zoals in de openings opstellen) vonkt hij nog wel, maar daar blijft het bij. De film als drama is zwaar klote, maar gelukkig steekt Smith ook nog geregeld de draak met het popcultuurtje. Optreden van Will Smith was sterk (altijd leuk, sterren die zichzelf relativeren, cfr Mars Attacks), de referenties naar films waren op zich ook best aangenaam.
Zo kom ik nipt op 2*. Gelukkig slaat Smith terug de Clerks weg in hierna (letterlijk dan). Hopelijk wordt het daarmee terug wat beter, want een conventioneel drama met derderangs blockbustersterren hoeft de man toch echt niet te maken.
Niqk
waaaaaaaaaaaaaaah... de eerste kevin smith film ZONDER jay and silent bob.. afkick verschijnselen!!!! *nerveus trekje in oog* ik vond hem wel leuk verder, ik heb al even besloten dat ik ook zo'n dochter wil... en ik wil ook al zo'n dochter als chihiro uit spirited away.. pfff wordt nog druk later in huizen niqk...
Floris22
Ben Affleck krijgt meer mijn waardering, evenals Liv Tyler. De film kabbelt rustig door van begin tot eind, zonder echte hoogtepunten. Maar blijft om het maar zo te zeggen, onderhouden.
mathieudc
Leuke film, geen topklasse maar wel absoluut fijn om je avond mee door te brengen. Veel zo'n films kunnen me niet echt bekoren, maar deze is toch een uitzondering, heb me niet verveeld. 4*
sn@ke
- 2077 berichten
Dat Smith een erg fijn en talentvol - vakkundig regisseur is bewijst hij met deze charmante film. De man kan zowel pure komedie (Dogma) als drama met een vleugje humor (deze) aan. Affleck was niet slecht maar enig ander acteur kon dit evengoed of beter, Tyler was een verfrissende verschijning en het kleine meisje draagt gewoon de film. Will Smith's cameo was trouwens erg geslaagd. Door de film - referenties en relativering van sterren draagt deze film nog steeds een Smith-stempel.
iilSe
Niet gejankt
Het is geen slechte film, maar ook niet van : Woow..
Er zaten wel goede stukjes is
seanpuffy
hele mooie film en een heel goed gespeeld door will smith (op het einde)
Ik vind het alleen spijtig dat jennifer in het begin moest sterven, eigenlijk had ik het liever gewilt dat liv die rol had in de plaats van jennifer en jennifer de rol die liv had.
**4.5**
grovonion
Slechtste film uit het oeuvre van Smith. Snap niet dat hij zo een vehicel heeft kunnen draaien. 2*
XXX_sgaaty_XXX
Ik vondt hem juist heel erg leuk goed verhaal en dat meisje die lijkt echt sprekend op jennifer lopez zo en ze is ook heel echt grappig van mij een 4,5*
Als je bekend bent met het werk van Smith (en ik gok dat je dat niet bent) zul je zien dat dit toch echt één van de mindere films van hem is. (alhoewel ik hem op 3,5* heb staan is ie niet slecht te noemen; zijn andere films zijn gewoon nóg beter...)
renske
Ik trek deze film juist beter dan al die andere Smith-troep. Maar Affleck blijft een tamelijk saai acteur. Gelukkig dat Lopez er in het begin is en Tyler in de rest. Ik heb niet hoeven janken - en ik doe dat best snel.
maxcomthrilla
Het intro van de film was grappig, leuk dat de kinderen allemaal wat vertellen over hun thuissituatie. Vooral dat Chineesje was grappig.
Maar daarna biedt de film steeds minder en minder. Met als dieptepunt het moment dat de relatie tussen vader en dochter verstoord raakt en opa het natuurlijk wel weet op te lossen. Bovenstaande context geeft precies weer, waar het bij deze film aan schort. Hij kijkt redelijk weg, maar de humor ontbreekt. Er worden teveel clichè matige drama paadjes bewandeld en het wordt ook nog eens op een onaantrekkelijke manier gebracht.
Daarnaast acteert Ben Affleck inderdaad als een krant. Hij straalt totaal geen charisma uit. Typische rol zoals we ze al zoveel gezien hebben. Makkelijk vervangbaar. 2*
Apster
Wat een sentimentele draak van een film, volgens mij was Smith goed de weg kwijt tijdens het maken van deze film. Gelukkig dat diva J-Lo snel het loodje legt, dat is toch wel weer een pluspunt.
Het acteren is DRA-MA-TISCH, Affleck die bij de wieg van zijn kind staat te huilen dat hij alles heeft verknoeid is tenenkrommend. Voor de rest zijn de woorden voorspelbaar en zoetsappig hier wel op zijn plaats bij deze film. Gelukkig dat Smith met Clerks 2 nog wel kon bewijzen leuke komedies te kunnen maken.
farah honey
hele mooie film en een heel goed gespeeld door will smith (op het einde)
**4.5**
Dat zou ik ook willen

een 3 van mij
sambal
ik vind deze film egt om te HUILEN
zo slecht geacteerd
Bert1
Idd een dieptepunt, ivgl met andere romcoms valt deze nog best mee.
Gerritj
Een matige film.
Enkele leuke momenten, dat wel.
Het verhaal is verder zeer bedroevend.
Ben Affleck is natuurlijk ook een zeer matige acteur. Er gaat niets van uit.
2.5
Tun-89
ik heb me wel heel erg vermaakt bij deze film, ook paar keer erg gelachen om de grappige momenten. Er zaten ook zielige stukjes in, vooral in het begin
dat deed me wel wat. Verder het meisje dat ''de dochter'' speelt, heeft veel talent, en speelt haar rol echt goed en leuk vond ik. Affleck is inderdaad een matige acteur en dat zie je ook.
Leuke film, krijgt een 3. *
Blijft geinig, alhoewel het wel de scherpe randjes mist van Smith's eerdere films (vooral Clerks, Mallrats en Chasing Amy blijven m'n favorieten).
abberline
ik heb me prima vermaakt, mooie grappige film, en de soundtrack (let my love open the door) is erg mooi.
thomzi50
- 1991 berichten
Belabberd acteerwerk en een matig script. Gelukkig her en der nog een leuke scène, maar verder vrij afgezaagd allemaal. Smith moet het maar bij de (meer platte) komedies houden.

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen