- Home
Geregisseerd door: Kevin Smith
Met onder meer: Ben Affleck, Raquel Castro en Liv Tyler
Releasedatum: 9 september 2004
Plot Jersey Girl
"He wanted it all...but he got more than he bargained for."
Ollie Trinke (Ben Affleck) is een gelikte zakenman uit New York met de wereld aan zijn voeten. Hij is onlangs getrouwd met de liefde van zijn leven, Gertrude (Jennifer Lopez) en hun eerste kindje is op komst. Zijn perfecte leventje verandert tragisch als zijn vrouw overlijdt. In één klap is hij een alleenstaande vader. Als hij dan ook nog eens zijn baan verliest, moet hij noodgedwongen weer bij zijn vader gaan wonen in zijn geboorteplaats New Jersey. Met hulp van de mooie, jonge Maya (Liv Tyler) probeert hij zijn leven weer op de rit te krijgen. Zij en zijn ontwapenende dochtertje Gertie laten hem inzien dat je soms het verleden achter je moet laten om gelukkig te worden.
Ollie Trinke
Greenie
Block
Zichzelf
Jordy
Vond het een beetje een geforceerde poging om een tweede Jerry Maguire te maken. Affleck heb ik het niet zo op, de scenes met Lopez leiden (door hun prive omstandigheden) erg af. Erg goed dat Smith probeert een keer iets anders te doen, maar waarom dan weer Matt Damon en Jason Lee in een bijrolletje. Pluspunten: het stukje met Will Smith, en alle scenes met Liv Tyler, die een erg leuke rol neerzet.
Best te kijken, maar niets bijzonders verder. 2,5 *
bioscoopzaal
Gezellige, ontspannen en vooral erg vriendelijke film van Kevin Smith, niet echt iets was we van hem gewend zijn. Geen echte komische hoogtepunten (behalve dan misschien de scène tussen Liv Tyler en Ben Affleck in de douche, en Gertie's versie van Sweeny Todd), maar dankzij de goede dialogen en de grappige cameo's best de moeite waard.
3 sterren.
otherfool
Sympathiek filmpje met schattig meisje en lief verhaaltje. Jammer dat het einde net ietsjes te ver gaat, er zijn grenzen aan het feelgood genre...
3*.
Rianneke_Dan
wel een lekkere film om eens te kijken!!!
en Ben is gewoon jammiee
Gaat steeds slechter met Smith.
Het uitgangspunt van de film is al redelijk brak, maar Lopez en Affleck als 'drama acteurs' ? Vond Affleck best aardig in eerdere Smith films, maar laat die vent gewoon geen emotionele scenes spelen. Het jonge meisje deed het wel aardig maar twee op een dag (eerder al Man of Fire) is een beetje teveel van het goede.
Smith laat z'n vocabulaire humor jammer genoeg achterwegen. Heel sporadisch (zoals in de openings opstellen) vonkt hij nog wel, maar daar blijft het bij. De film als drama is zwaar klote, maar gelukkig steekt Smith ook nog geregeld de draak met het popcultuurtje. Optreden van Will Smith was sterk (altijd leuk, sterren die zichzelf relativeren, cfr Mars Attacks), de referenties naar films waren op zich ook best aangenaam.
Zo kom ik nipt op 2*. Gelukkig slaat Smith terug de Clerks weg in hierna (letterlijk dan). Hopelijk wordt het daarmee terug wat beter, want een conventioneel drama met derderangs blockbustersterren hoeft de man toch echt niet te maken.
Blijft geinig, alhoewel het wel de scherpe randjes mist van Smith's eerdere films (vooral Clerks, Mallrats en Chasing Amy blijven m'n favorieten).
Leland Palmer
Verrassend leuke film van Smith. Het is wat anders dan dat we van hem gewend zijn, maar deze insteek beviel me ook wel. Ben Affleck doet het leuk, maar is niet altijd even overtuigend. Vooral de jankscenes zijn matig, maar ik vind hem over het algemeen toch een redelijk goed acteur. Raquel Castro doet het geweldig en is een enorm pluspunt voor de film. George Carlin en Liv Tyler vullen de bijrollen goed in en gelukkig komt Jennifer Lopez niet zo lang in het verhaal voor.
Het verhaal is gewoon erg standaard en bij vlagen ietsje geforceerd, maar ik heb me wel vermaakt. De humor is redelijk ver te zoeken jammergenoeg, op een paar erg grappige scenes na dan. De scene tussen Will Smith en Ben Affleck is ook erg leuk trouwens. Over het algemeen zeker een voldoende voor deze luchtige film. Leuk tussendoortje.
* * *
Macmanus
Toch het zwarte schaap van Smith maar eens gekeken.
En de conclusie: Het is een terecht zwart schaap. Het bevestigd wel duidelijk het beeld dat ik van Smith had. Hij kan goed vlotte geestige dialogen schrijven, maar verder is het niet heel veel. Niet heel erg, maar hij gaat toch proberen een wat serieuzer film te maken. En dan gaat het een paar keer vreselijk mis. Beste voorbeeld is wanneer Affleck het nieuws krijgt dat zijn vrouw dood is. En Smith langzaam afstand neemt (erg flauwe regiekeuze al) maar vooral als hij de muziek inzet voel je dat al zijn gevoel voor stijl en emotie er totaal niet is.
Verhaal is verder niet erg bijzonder, vond het liefdes deel tussen Lopez en Affleck wel aardig, en hoewel alles extreem voorspelbaar is kijkt het best aardig weg. Maar het is gewoon Smith zijn ding niet, zijn porno film gelukkig weer wel dus daar kijk ik dan ook naar uit.
2 sterren.
maxo922
Beetje zwak filmpje, vooral als komedie. Hij had wel zo zijn momenten maar die waren te subtiel. Had veel meer kunnen zijn dan dit. * 2,5
Redelijke romcommetje van Kevin Smith.
Ben blij dat Lopez in het begin al snel dood ging, heb niet echt veel sympathie voor deze vrouw in speelfilms, haar personage komt me dan ook niet al te overtuigend over.
Ben Affleck vind ik wel zeer leuk spelen, charismatisch en de interactie met zijn slimme dochter Gertie(gespeeld door Raquel Castro) komt echt heel leuk uit de verf. Wat een leuke meid is dit zeg en ze heeft ook nog is grappige scenes(de scene dat ze haar Ben Afflecht nadoet en hem de les leest nadat ze hem heeft betrapt met Liv Tyler). Wat mij betreft steelt zij dus de show in deze film.
Wel jammer dat de relatie tussen Tyler en Affleck niet goed uit de verf komt, vind het zeer oppervlakkig en eigenlijk zit er ook vrij weinig diepgang in de dialogen tussen Affleck en Tyler. Toch belangrijk lijkt me!
Het plot is ook niet al te diepzinnig en loopt op een luchtige manier alle platgereden paden na, gelukkig maar want het is verder vrij voorspelbaar allemaal.
Gelukkig sluit de film zo'n beetje af met de Sweeney Todd scene, wat wel zeer leuk is uitgevoerd door de acteurs.
tommykonijn
In mijn ogen een leuke, mooie film. Ben Affleck doet het wel leuk, al kan ik zijn personage soms niet zo waarderen (op momenten dat hij zijn kind uitscheld enzo.). Liv Tyler had ook een leuke rol hier. Ook het verhaal is mooi, er zitten een aantal feel-good moments in en dat geeft de film wel een pluspunt. Ik heb verder geen film van Kevin Smith gezien, maar aangezien velen dit een mindere film van hem vinden moet ik dat misschien zeker maar eens gaan doen.. Daarbij vond ik deze film alvast heel prettig.
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Onverwachtse herziening.
Best fijn romcommetje met leuk acteerwerk van Liv Tyler en het dochtertje.
jumpstylemovie
Ik sluit me volledig aan bij Fee hierboven. Ik vond ook dat dat kind redelijk irritant was. Vooral toen Affleck uiteindelijk toch kwam opdagen bij die musical. Haar gezichtsuitdrukking was zo overdreven
Ook barste de film bijna van de clichés, waaronder bovengenoemde.
BBarbie
Ik ben niet zo Affleck-achtig als ik misschien zou moeten zijn, maar deze film is een positieve uitzondering op zijn doorgaans vlakke acteerprestaties.
Film wordt gestolen door nieuwkomer Raquel Castro, die aan de hand van regisseur Smith een geweldige prestatie neerzet. Daarom een halve * meer dan het verhaal eigenlijk verdient, want dat is al vaker en beter gedaan.
Fran
- 1953 berichten
Ik vind het acteerwerk te matig om hier het dramatische aspect van het verhaal naar behoren neer te zetten. Vooral Ben Affleck vind ik te zwak om deze rol te dragen. Het romantische aspect is ook niet zo goed op me over gekomen door gebrek aan chemie.
dutchtuga
Pijnlijke vertoning van Smith, die hiermee laat zien dat een echte romcom gewoon niet zijn ding is. De gemiddelde kijker zal er geen erg in hebben, maar de liefhebber van Smiths karakteristieke stijl zal met moeite de film uitzitten.
arno74
Van Ben Affleck ben ik geen fan, maar na het zien van deze film moet ik toch toegeven dat ook hij wel kan acteren. Dit is wel geen typische Affleck-film waarin hij speelt, wat een beetje begint als een romcom wordt uiteindelijk een tragikomedie, en in dit genre doet hij het toch stukken beter dan in het type komedie waar hij meestal in te zien is. Het is een warme film geworden over een wel wat afgezaagd thema, Affleck speelt namelijk een vader wiens vrouw overlijdt en voortaan alleen voor zijn dochtertje moet zorgen. Een aangename meevaller die fijn wegkijkt. 3,5*
IH88
“Try acting like a father, shit-head.”
Aardige film. Jersey Girl is geen romantische hoogvlieger of een humoristisch hoogstandje, maar aandoenlijk en innemend is het allemaal wel. Affleck mag als weduwnaar met een dochtertje wat meer emotie tonen dan normaal en dat gaat hem goed af. Castro is aandoenlijk als dochtertje van Affleck en acteert sterk voor zo'n jonge actrice.
Liv Tyler vind ik altijd wel een pluspunt in een film en ook hier doet ze weer goede dingen. Haar personage is mager uitgewerkt, maar ze weet er toch nog wat van te maken. En de cameo's van Damon, Lee en Smith zijn ook sterk. Echt dramatisch wordt het nergens en grappig is de film ook niet, maar het feel good gehalte is hoog. Ook wat waard.
Shadowed
Smith doet drama.
Zijn echt pure komediefilms moet ik tot mijn spijt nog steeds zien. Dat komt er nog wel eens van, maar voor nu is het gewoon wat makkelijker om zijn films mee te pakken die gewoon op TV komen. Smith kan wel beter dan dit, maar het is leuk dat hij nieuwe genres probeert.
De eerste 5 minuten zijn duidelijk komedie, en die zijn ook behoorlijk grappig. Ik kon al goed lachen met die kinderen, maar daarna was het lachen me snel vergaan en kwam ook niet meer terug. Zeker als de film na die 5 minuten zeker 20-30 minuten aan drama kent. Dat drama wil niet echt raken maar zet wel de toon een beetje.
Regie is verder best veilig, terwijl ik wel zeker weet dat Smith buiten zijn boekje kan gaan. Waarschijnlijk mocht hij dat niet hier. Camerawerk en montage zijn verder zeer klassiek. De regie blijft ten alle tijden veilig en houdt zich vast aan een script dat wel voldoende is maar gewoon geen vernieuwing weet te brengen.
Acteerwerk is verder prima. Ik heb het niet zo met die slimme kindjes, maar gelukkig is Castro best goed. Affleck speelt verder ook prima. Hij zal vast plezier hebben gehad tijdens het filmen, maar hij acteert niet heel bijzonder. Tyler en Carlin doen het verder ook wel leuk. Het voldoet allemaal wel, maar wil nooit echt opvallen.
Verder lijkt Smith niet echt een keuze te kunnen maken tussen kinderfilm en volwassenenfilm. De finale is duidelijk met een kinderlijke toon terwijl andere delen weer duidelijk op volwassenen gericht zijn. Ik kan niet echt oordelen wie nou precies de doelgroep was helaas.
Jersey Girl is een veilige film geworden. Vlot dramaatje met de nodige ondersteunende komedie maar niks wil echt raken. Tevens vond ik het na de eerste 5 minuten totaal niet grappig meer, meer flauw. Leuk verhaaltje, maar niks vernieuwends. Omdat het best vlot was ken ik het nog een nipte voldoende toe, en ook omdat de boodschap zuiver genoeg was.
boemboem27
leuke film,maar ook bij vlagen best mierzoet.
ieder speelt zijn rol prima.
klein rolletje voor Will Smith die zichzelf speelt.
vrij kort rolletje van de mooie Jennifer Lopez die in het begin vd film overlijdt.
al met al het bekijken waard

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Nog niet gezien? 'Escape at Dannemora' kijk je nu gewoon op SkyShowtime