• 9.377.389 stemmen

Geregisseerd door: Kevin Smith

Met onder meer: Ben Affleck, Raquel Castro en Liv Tyler

Releasedatum: 9 september 2004

Plot Jersey Girl

"He wanted it all...but he got more than he bargained for."

Ollie Trinke (Ben Affleck) is een gelikte zakenman uit New York met de wereld aan zijn voeten. Hij is onlangs getrouwd met de liefde van zijn leven, Gertrude (Jennifer Lopez) en hun eerste kindje is op komst. Zijn perfecte leventje verandert tragisch als zijn vrouw overlijdt. In één klap is hij een alleenstaande vader. Als hij dan ook nog eens zijn baan verliest, moet hij noodgedwongen weer bij zijn vader gaan wonen in zijn geboorteplaats New Jersey. Met hulp van de mooie, jonge Maya (Liv Tyler) probeert hij zijn leven weer op de rit te krijgen. Zij en zijn ontwapenende dochtertje Gertie laten hem inzien dat je soms het verleden achter je moet laten om gelukkig te worden.

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Gezellige, ontspannen en vooral erg vriendelijke film van Kevin Smith, niet echt iets was we van hem gewend zijn. Geen echte komische hoogtepunten (behalve dan misschien de scène tussen Liv Tyler en Ben Affleck in de douche, en Gertie's versie van Sweeny Todd), maar dankzij de goede dialogen en de grappige cameo's best de moeite waard.

3 sterren.

avatar van Juultjuh

Juultjuh

Ik vinnem ook wel leuk.... wel schattig...

avatar van De Knip

De Knip

Ben Affleck deed het best leuk in deze film. Heb tijdens de film toch wel een aantal maal zitten ginnegappen. Niet onaardig, soms best vermakelijk. Soms dreigt de film te hellen naar een serieuzer vlak, maar dat gaat het eigenlijk nooit overheen :

***1/2

avatar van tevelenco

tevelenco

leuke film

wel een beetje cliche allemaal

maar wel leuk om te zien

Ben het het eens met Tevelenco en de knip, wel lullig dat deze film zo geflopt is.ik vond hem best aardig !

avatar van vivian

vivian

gewoon een leuke film niet meer dan dat.

Raquel Castro het meisje dat gertie speelde was echt goed!!

oh en dat stuk met will smith was wel grappig.

avatar van thenr9

thenr9

Best wel een leuke film...erg lief allemaal. Als je zin hebt in een rustig avondje, moet je deze film gaan kijken.

Alleen die namen zeg, hadden ze niet wat anders kunnen verzinnen? Ollie en Gertrude?

avatar van Epitaph

Epitaph

Aangename film om samen met de vrouw te kyken .

Raquel Castro is goed trouwens gecast had in het echt Lopez dr dochtertje kunnen zyn.:)

avatar van Celebrian

Celebrian

Ik heb hem gisteren gekeken en ik verwachtte er niet al te veel van. Maar ik moet zeggen dat het best een goed filmpje is. Geen superfilm maar 't heeft me zeker kunnen amuseren. De acteerprestaties vond ik soms wat amatureus maar voor de rest best ok.

avatar van BB Viper

BB Viper

nen goeie film,nie moeilijk en nie gemakkelijk

daaraan zie je dat na regen zonneschijn komt

avatar van janlyda

janlyda

Niet echt een bijzondere film, maar wel gemakkelijk uit te kijken.

avatar van Nieke

Nieke

Heeft Smith iets met Affleck?

avatar van Waku

Waku

Misschien is het puur persoonlijk maar ik vond Affleck walgelijk slecht acteren.Houterig,emotieloos en zonder overtuiging.Het drama in dit verhaal(overlijden vrouw van Affleck) is allemaal te dik opgelegd en de krokodillentranen van Affleck zijn bijna lachwekkend.Vond het echt helemaal niks.

Alsof de film een vluggertje was van de maatschappij.

avatar van gotti

Sympathiek filmpje met de vrouw met de mooiste lippen van Hollywood. Dit keer niet alleen komedie, maar een lach en een traan; toch Smith kan beter.

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Erg fijne feel good film! Puur vermakelijke kost die er bij mij altijd wel goed in gaat. Met een cast hier waar je qua namen toch ook wel u tegen kunt zeggen. Al spelen Will Smith en Jennifer Lopez geen al te grote rol in de film.

Persoonlijk heb ik helemaal niets tegen Affleck,zo ook nu niet. Vond hem zijn rol goed spelen,niets op aan te merken. Alleen hij was niet de persoon die de film 'droeg',want dat was voor mij toch wel die kleine meid, Raquel Castro. Echt zo spontaan en goed geacteerd.Prachtig! En dan is daar nog Liv Tyler. Wat mij betreft een zeer bekwame actrice die elke rol die ze speelt met veel plezier en overtuiging speelt.

PS: Was dat nou Matt Damon die een van die gasten speelden die Affleck uitlachten toen hij weer eens ging soliciteren? Dacht van wel namelijk...

Geef deze film 3,5 ster...

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

TheRisingSun schreef:

Dat was inderdaad Damon.

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Toch goed gezien dan.....

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

De kans was ook wel erg groot in een film van Smith.

avatar van IQ160

IQ160

Wat een houten klaas die Affleck.

Dat ze die man nog steeds laten proberen te acteren.

Zal niet stemmen want ik heb de film niet afgekeken.

avatar van IQ160

IQ160

Eigenlijk is die Affleck een soort koning Midas maar dan

met het tegenovergestelde effect; alles wat ie aanraakt

verandert in stront. Het maakt niet uit hoe goed het

script, de regie of de ondersteunende cast is, als Affleck

meedoet is alles meteen om zeep.

avatar van J.S.

J.S.

IQ160 schreef:

Eigenlijk is die Affleck een soort koning Midas maar dan

met het tegenovergestelde effect; alles wat ie aanraakt

verandert in stront. Het maakt niet uit hoe goed het

script, de regie of de ondersteunende cast is, als Affleck

meedoet is alles meteen om zeep.

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Vond dit een geweldige romantische komedie. Een van mijn favoriete films in deze genre. Denk dat het komt door Tyler en Affleck die een buitegewoon goede chemie hebben samen.

Verhaal is ook wel aardig. Kijkt in ieder geval lekker.

4,0

avatar van soom

soom

Raquel Castro als de dochter van Ben en Jen is goed. ik moest echt erg lachen toen ze Liv en Ben ging ondervragen...:P coole film, maar wel voorspelbaar.

avatar van pikas

pikas

Fantastisch acteertalent van die kleine meid Raquel Castro in tegenstelling tot Ben Affleck - Ben afgang had beter bij hem gepast.

Plot -- toch wel enkele grappige momenten - voor het overige, nou ja, alweer een bedde(n)*laken vol gesnotterd . héhé

* (nieuwe spelling).

otherfool

Sympathiek filmpje met schattig meisje en lief verhaaltje. Jammer dat het einde net ietsjes te ver gaat, er zijn grenzen aan het feelgood genre...

3*.

avatar van soom

soom

otherfool schreef:

3*.

Hoezo, gaat deze film te ver met het feelgood gehalte?

Jersey Girl is niets voor niets een romantische komedie. Feelgood hoort er dus bij.

Het is een mooi gemaakte film, met een mooi romantisch einde.

otherfool

Ontploffingen horen bij actiefilms.

Bloed & Gore bij horror.

Flauwigheid bij een Sandler.

Maar wel met mate, aub.

Ik hou van zoetigheid, maar er zijn grenzen voor m'n tanden...

avatar van gotti

Het is van Kevin Smith; en dan kunnen m'n tanden veel hebben...

Die van mij ook hoor, vandaar m'n 3 sterren

avatar van The One Ring

The One Ring

Waarom bestaat deze film eigenlijk? Elke zin in deze film is al eens gezegd, elke situatie minstens 500 keer verfilmt en het script komt volgens mij uit een recyclebak. Er is NIKS, maar dan ook NIKS in deze film wat nieuw is. Elke grap kende ik al, elke dialoog ook. Deze film kijken is daarmee totaal zinloos geworden.

Het ergste is nog wel dat Ben Affleck erin speelde. Niet eens zozeer omdat hij slecht acteert, maar eerder omdat het lijkt alsof hij niet acteert. Of beter gezegd alsof hij niet bestaat. Als hij een zin uitspreekt ben je die de seconde daarna weer vergeet. Slecht acteerwerk merk je tenminste nog op en is boeiend omdat het onbedoelt grappig is, maar Ben Affleck boeit niet. Het is dan ook niet vreemd dat ik na al een aantal films van hem gezien te hebben ik nog steeds zijn gezicht niet kan onthouden. Een echte non-acteur. Afgrijselijke hekel heb ik aan hem.

Voeg daar een meisje aan toe die te veel woorden gebruikt die iemand van haar leeftijd niet kan kennen en die contstant de irritante wijsneus uithangt en een Liv Tyler die bijna net zo aanwezig is als Ben Affleck (niet dus) en je hebt... Tja wat hebben we dan eigenlijk. We hebben niks. Deze film is niks. Totaal overbodig. Ik qou 1 ster geven, maar dat is te hoog. Films die niet lijken te bestaan verdienen geen sterren.