Genre: Romantiek / Komedie
Met onder meer: Domhnall Gleeson, Rachel McAdams en Bill Nighy
Releasedatum: 10 oktober 2013
Bekijk via Prime Video
Plot About Time
"What if every moment in life came with a second chance?"
De 21-jarige Tim Lake ontdekt na het zoveelste saaie, onbevredigende nieuwsjaarfeestje dat hij kan tijdreizen. Tim kan de geschiedenis niet veranderen, maar wel de loop van zijn eigen leven. Hij besluit zijn eigen leven wat aangenamer te maken met het krijgen van een vriendin. Helaas blijkt daten via tijdreizen net zo lastig als het klinkt.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- About Time (MusicMeter)
- Kijk op Amazon Prime
- Kijk op meJane
gabsor
Mooi goedlopende luchtig gebrachte film met finesse naar de hardheid van het leven. Goede cast en prima ingevulde rollen, niet die standaard koppen maar echte mensen.
Re73
mmm Rachel mc Adams begint toch vrij standaard te worden. Al heb ik daar dan zeker geen moeite mee.
gauke
Een melancholieke, tikje moralistische romantische komedie (zonder pretentie), voorzien van het fenomeen tijdreizen (alleen voor mannen en op zichzelf is dat bijzonder) dat wel enige onlogische elementen met zich meebracht, maar een kniesoor die daar op let. Ik vond het tweede deel stukken beter en interessanter dan de eerste helft. Het verhaal gaat over kleine problemen in het dagelijks leven, het stellen van prioriteiten en het vinden van de sleutel van geluk. De grappen zijn best leuk, de personages ontroeren een aantal keren, de dialogen zijn levendig en de regisseur zorgt voor de Engelse touch. Domhnall Gleeson (Bill Weasley in Harry Potter) is uitermate sympathiek en heeft charme.
Leuke, bij vlagen melancholische romantische komedie met als originele toevoeging aan het genre een element van... tijdreizen! Maar wees niet bang voor allerlei ingewikkelde toestanden; de plot richt zich voornamelijk op de ontluikende liefde tussen Domhnall Gleeson en Rachel McAdams. De film kabbelt op prettige wijze voort en wordt net als Love Actually (ook van regisseur Richard Curtis) dichtgesmeerd met popliedjes op de soundtrack. Beste element wat mij betreft is de relatie tussen Gleeson en zijn vader, subliem gespeeld door Bill Nighy. De scenes tussen hen zijn prachtig, voor de rest is de film onderhoudend maar uiteindelijk iets te lichtgewicht en opgerekt.
Brabants
Het concept tijdreizen is natuurlijk iets waar je heel veel mee kunt doen. sowieso vond ik het bijvoorbeeld slap dat hij er financieel niks mee deed, of er juist andere mensen mee gelukkig maakte door hen te behoeden voor fouten die hun hun hele leven zouden achtervolgenr
Financieel gezien was eigenlijk geen optie. Dat advies kreeg hij op het begin mee van zijn vader. Verder is het natuurlijk een jongeman in de bloei van zijn eigen ontwikkeling. Los daarvan kon hij alleen zijn eigen acties manipuleren. Dan moet je wel erg geniaal zijn, wil je daarmee andere personen behoeden voor fouten.
mic12
Tijd voor een wat positiever geluid
Ik vond het echt een heel aangename film! Eerste helft is luchtig en ontzettend grappig (op een zo'n normale manier, die je niet in Holywood films tegen zou komen) met echt heel grappige conversaties (sterkste punt!). En daarna is het wat meer drama, maar dat vond ik juist heel goed overkomen. Het moraal is misschien een beetje cliche, maar daar hoeft niets mis mee te zijn, ik laat me er graag door inspireren
En Naomi Watts, hierover:
Echt 100% mee eens, vooral met die woordkeuze ook.
Re73
Dat advies had ik natuurlijk gezien. Maar hé het blijft een advies.
Zijn eigen acties manipuleren? Dat werd inderdaad aangegeven maar dat was toch echt niet waar! Hij vraagt namelijk waar zij haar (nieuwe) vriend heeft ontmoet en op welk tijdstip. Vervolgens loopt hij ineens in die straat waar ook het feestje plaatsvind en zorgt hij ervoor dat zij elkaar niet ontmoeten? Dit was toch echt geen eigen actie. Klopt niet dan hé? en als het wel zou kunnen zou hij dus ook mensen kunnen behoeden die op foute plek zijn op het verkeerde moment gewoonweg door na te vragen waar eea plaatsvond en wannneer
Brabants
Dat advies had ik natuurlijk gezien. Maar hé het blijft een advies.
Ik snap wat je zegt. Bij het manipuleren van zijn eigen acties, heeft dat natuurlijk ook gevolgen voor zijn omgeving. Echter blijft het hierin gelukkig beperkt. Als hij om andere redenen dan enkel zijn eigen levensloop de zaak zou willen manipuleren, wordt de film natuurlijk behoorlijk ver uit z'n verband getrokken.
Re73
Ook daar heb je een punt het zou dan een back to the future deel zoveel zijn geworden en dat pretendeert de film natuurlijk niet te zijn.
Gewoon een aardig filmpje niks meer niks minder.
taborano
Op een of andere manier spreken de Britse romcoms mij altijd meer aan als de Amerikaanse. Waar het precies aan ligt kan ik zo niet zeggen, het is een gevoel. Deze film is geen instant klassieker, maar heeft me toch zeker twee leuke uurtjes bezorgt, en is dat niet waar films eigenlijk voor gemaakt worden?
moviefreaker
Er zat geen verhaal lijn in. En duude naar mijn mening ook daardoor te lang
The Time Traveler's Wife is beter
BBarbie
Rachel McAdams heeft blijkbaar iets met tijdreizen, want voor de tweede keer binnen een paar jaar wordt zij gekoppeld aan iemand die kan teruggaan in de tijd. Zoals te verwachten was heeft regisseur Curtis er weer een luchtige, vlotte komedie van gemaakt, mede dankzij het optreden van de Curtis-‘regular’ Bill Nighy, die op zijn geheel eigen en onovertroffen wijze andermaal de show steelt. Erg leuk, leuker in ieder geval dan het veel saaiere The Time Traveler's Wife.
Koerok
Zalige film, al zit ik toch nog met een heleboel vragen omtrent het tijdreizen...
Hij had dus opeens een zoon omdat het uiterst nauw komt dat specifiek die ene spermacel voor de bevruchting zorgt. En dus is het uit den boze dat je ooit teruggaat naar een moment vóór de conceptie. Dat is logisch, en dat vond ik dus een sterk moment in de film. Maar even later is hij gewoon weer vader van Posy, dus hoe heeft hij het dan weer ongedaan gemaakt? Hij kan immers nooit meer terug naar een moment dat hij geen weet heeft van dit hele voorval. Het moment dat hij zijn eerste kind verwekt zal nooit meer hetzelfde kunnen zijn, wat de kans dat de 'juiste' spermacel het haalt onwaarschijnlijk klein wordt (en dat was toch ook de reden waarom hij opeens een zoon had i.p.v. een dochter). En op het eind van de film doet hij het nóg een keer, nota bene samen met zijn vader die hem hiervoor gewaarschuwd heeft!
Ik vond dat nogal tegenstrijdig. Of mis ik iets?
Koerok
Ai, Rachel McAdams. Als ik één actrice wel niet aantrekkelijk vind dan is zij het.
Nee, ik snapte die Tim wel.
Inderdaad smaken verschillen.
Check daarom maar eens google afbeelden van Rachel juist Rachel is een mooie vrouw met vele gezichten, ik kan me niet voorstellen dat er geen plaatje bij zit die iemand niet mooi vind.
pintjebier
Het begon leuk, maar al snel werd het oervervelend. Rachel McAdams vind ik een verschrikking: zeer oppervlakkige verschijning met dito acteerwerk. Gleeson deed het wel aardig. De rest bleef hangen in karakaturisme (de toneelschrijver, zijn zus, de ouders, de vriendin van Mary, de collega van Gleeson, etc).
Twee uur (waarom duurt de film zo lang?) weggegooid. Geen spanning, geen humor, geen verhaal.
gabsor
Ken haar wel maar kom haar niet vaak tegen. Rest van de cast behalve Bill Nighy kende ik niet maar dat kan aan mij liggen
Re73
Nee die Bill kon ik ook niet. net als die Domhnall (wat een nerd zeg) daar zullen we internationaal niet veel van gaan horen.
SpinPSB
Zeer goede film, eerst vooral komedie, daarna drama en dat laatste is aardig aangrijpend als je zelf je moeder of vader kwijt bent, als je op die manier ze nog zou kunnen zien en spreken.....pffff Erg goede muziek trouwens de hele film door.
Re73
Helaas meegemaakt, maar nee sorry dat onrealistische gevoel had ik toch echt niet.
grovonion
Goede film, vooral dankzij een perfect passende cast, als kon had ik enkel Rachel McAdams vervangen, maar ook zij deed het niet slecht. Dat gezegd zijnde vind ik dat de film heel wat laat liggen, er had veel meer ingezeten.
Dvdoortje2013
leuke romantische film. Is ook wel grappig verzonnen met dat tijdreizen. Vond alleen de mannelijke hoofdrolspeler (Domhnall Gleeson) niet echt perfect voor deze film maybe omdat ie niet bekend is verder, beetje een doetje. Maar de vrouwelijke hoofdrolspeelster (rachel mcadams) was weer steengoed! Al met al wel de moeite om 1x te kijken deze film.
PSV_Supporter
Ik vond dat nogal tegenstrijdig. Of mis ik iets?
Hij kan terug naar het moment dat hij besluit terug te gaan naar voor de geboorte van Posy. Door de beslissing om terug te gaan naar voor de geboorte van Posy dan ongedaan te maken, is Posy dus alsnog geboren. Dit lijkt mij tenminste een oplossing. Maar de film maakt dit inderdaad niet zo duidelijk.
Beco!
Luchtige film, aardige acteerprestaties. Bill Nighy zoals vanouds geweldig!
JakobFugger
Prima film. Het eerste uur is luchtig en komisch, kijkt gemakkelijke weg, dan volgt een soort overgangsperiode en daarna bevatten de resterende drie kwartieren behoorlijk wat drama en sentiment. Een beetje gekke ommezwaai voor mijn gevoel, maar toch keek het ook prima weg. De gehele film keek dus prettig weg en voor een film van 2 uur is dat toch al een prima prestatie. Een goede 3,5*.
Pim1993
Hij kwam binnen! Sterk acteerwerk en een prachtige sfeer. Heb hem even vergeleken met 'Love Actually' en vind deze net iets sterker. Leuke toevoeging in het concept, wat overigens een vrij gevaarlijke is gezien de makkelijke fouten die er dan gemaakt kunnen worden, maar heb me daar geen moment aan gestoord. Al had hij uiteraard de avond van zijn huwelijksvoorstel wel 100x die blonde moeten doen. Het is niet menselijk dat hij zelfs het tijdreizen niet gebruikte op dat moment.
De britse romantische komedies doen het toch altijd net iets beter dan de Amerikaanse. Het zal hem wel in het accent, de omgeving en het klimaat zitten.
Pim1993
Janyes
Een leuke romantische film die niet voorspelbaar was. Moest wel een paar keer lachen om de grappen in de film. Bill Nighy blijft een uitstekende acteur. De acteur Domhnall Gleeson heeft meestal alleen maar kleine rollen, maar heeft het al hoofdrolspeler een geweldige prestatie geleverd.

Vijf goed beoordeelde feelgood-films die zich afspelen rond de jaarwisseling

Netflix verwijdert eind deze maand een aantal goed beoordeelde titels

Voces Inocentes

Trade
Misdaad / Drama, 2007

Pride & Prejudice
Romantiek / Drama, 2005
londen, engelandstrandouder-kindrelatiesuntijdreizenfamiliegeheimencornwall, englandliefdestadfamiliesecond chanceoutdoor time-manipulationsecond chances celebratory