• 9.374.245 stemmen

Geregisseerd door: Daniel Sackheim

Met onder meer: Leelee Sobieski, Diane Lane en Stellan Skarsgård

Gesproken taal: Spaans en Engels

Plot The Glass House

"The glass is about to be shattered..."

De tiener Ruby Baker wordt na de dood van haar ouders samen met haar broertje geadopteerd door vrienden van haar ouders, Terry en Erin Glass uit Malibu. In het begin lijkt alles koek en ei, maar langzaam ontdekt Ruby dat het paar niet de aardige vrienden zijn die ze leken.

avatar van Pudna

Pudna

Een aardige film, soms een beetje ongeloofwaardig vond ik. Maar er werd best goed gespeeld en het zag er ook allemaal wel mooi uit. Wel lekker om even bij de ontspannen op een avond dat je toch niks te doen hebt. (:

avatar van RubenM

RubenM

Een erg leuke film! Goeie acteurs en een lekkere spanningsopbouw maken deze film toch wel zijn punten waard. Het verhaal is echter wat voorspelbaar (van begins af aan weet je wie de badguys zijn) maar ik heb me daar niet aan geergerd.

avatar van Psychokidd

Psychokidd

Een goede film =) veel spannende stukjes dat je kijkende houd. De personages zijn goed en vooral het huis is mooi

avatar van zaaf i

zaaf i

hmmm leelee mag er zijn. de film is pover.

avatar van s0njaa

s0njaa

Aaappfffff..

Mooi huis maar daar houdt het wel op

avatar van Norma

Norma

Een traag begin, een belachelijk slotstuk, maar wel een aardig middengedeelte, zo zou ik The Glass House het liefste omschrijven. De spanning wordt halverwege redelijk opgevoerd en ik heb me af zitten vragen hoe het af zou lopen. Don't even go there, het einde is alles behalve verrassend (of je moet het als een verrassing beschouwen dat de regisseur zijn film zo defintief om zeep wil helpen met een compleet ongeloofwaardig over-the-top einde.)

avatar van charmed one

charmed one

een goeie thriller. goeie spannende sfeer. leuke cast. van zulke thrillers hou ik wel van.

avatar van miss-liss

miss-liss

Ik vond het allemaal erg voorspelbaar..

avatar van rox91

rox91

Beter dan deel 2 maar blijft voorspelbaar.

avatar van meid1987

meid1987

Goeie film, goeie inhoud!!!

avatar van CaptainTwisted

CaptainTwisted

Kwam eigenlijk pas na een half uur langszappen. Film pakte me direct. Zat echt sfeer in. Zat een verschrikkelijk goed verhaal in. Goed uitgedacht. De betere thriller. 4*

avatar van erpunited

erpunited

De film kwam moeilijk op gang, maar daarna op zich wel vermakelijk. De spanning kwam er lekker in alleen werd het af en toe wat ongeloofwaardig

avatar van aburex

aburex

Bijwijlen spannede thriller, maar te langzaam opgebouwd en je komt nooit de echte waarheid te weten en ook het einde is bij de haren getrokken.

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Spannende en vlotte film. Het is wel allemaal HEEL voorspelbaar. De motieven van de voogden waren mij al duidelijk toen ik het plot las. Hier kan de film dus nergens verrassen of origineel zijn.

Dat neemt niet weg dat er een aantal leuke scènes in voorkomen. Een film die je onmiddelijk mee voert in het verhaal en slaagt in zijn opzet: een simpele, maar goede tv-thriller zijn.

Typisch zo een film die zeer regelmatig op tv komt.

avatar van Kr!kke

Kr!kke

De film komt nogal traag op gang, maar na verloop van tijd wordt het best een aardige thriller. Zoals enkele users al zeiden, is het wel allemaal nogal voorspelbaar, voor de grote verrassingen en plotwendigen moet je deze film dus niet zien.

Er wordt aardig geacteerd, met een pluim voor Leelee Sobieski die haar rol perfect speelt.

Kortom, op zich niets speciaals, maar leuk om eens gezien te hebben.

avatar van DeCol

DeCol

Een aardige thriller die, zoals voorgangers al zeggen, langzaam op gang komt. Wel wordt er vanaf de eerste minuut in "The Glass House" voor een goede sfeer gezorgd. Het huis is natuurlijk ook best creepy met al dat glas. De cast doet het best goed en halverwege lijkt het zelfs nog een echt sterke film te worden. Jammer genoeg stapelden de clichés zich vervolgens op. Echter vind ik dat nog niet eens het grootste probleem. Het vreselijke einde wel. Toch blijf ik mild in mijn oordeel want het was verder gewoon een leuke zit.

avatar van jessymaes

jessymaes

ik vond het toch een goeie spannende film.

er zijn veeeeeeeeeeel slechtere thrillers

avatar van Mr. Chiel

Mr. Chiel

Deze film is gewoon bijna niet spannend. Ook een veel te lange inleiding... Jammer!

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Doorsnee thriller, niet bijzonder maar zeker ook niet vervelend. LKeuk om gezien te hebben.

avatar van BBarbie

BBarbie

Niet erg geloofwaardig, maar niettemin op sommige momenten best spannend.

Probleem is wel dat Leelee Sobieski de hele film door in alle situaties verbaasd blijft kijken.

avatar van fluppebxl

fluppebxl

BBarbie schreef:

En geen vijf zinnen zegt die niet gemompeld zijn. Zeer vreemd meisje.

Best onderhoudend, voor de rest. Zeker niet spectaculair of verrassend, maar hij verveelt nooit en is bij momenten erg spannend.

avatar van Bxian32

Bxian32

Pfff, idd cliche op cliche in deze film.En idd Leelee die 1 blik heeft door de hele film heen en enkel maar wat zinnen mompelt. Weinig verrassend, een typisch simpel tv filmpje, niets meer dan dat.

avatar van blablabla89

blablabla89

niet zo heel spannend. Het is een 1,5 uur durend kat-en-muis-spel en het ontbreekt aan een goede climax

avatar van Tommy De Vito

Tommy De Vito

Als je de plot leest denk je, moa. Dit kan wel eens leuk worden aangepakt. Maar Sackheim slaat echt de plank mis. Totaal geen spanning. Non stop wacht je tot er wat gaat gebeuren, maar er gebeurt erg weinig. Inplaats dat die ouders die kinderen gaan terroriseren, ja sorry klinkt raar, maar dan krijg je meedelijden met de kinderen en de spanning voel je dan. Maar nee, meneer heeft geld problemen en opeens krijgt de film een andere wending. Het draaid niet meer om de kinderen, maar is meneer de dupe van niet nagekomen geld transactie. Vreemde en saaie film.

avatar van Boneka

Boneka

Typische tv film die je niet wil kopen, maar wel wil zien. Het script is goed en zit degelijk in elkaar. Waar het uiteindelijk om draait lijkt me ook duidelijk. De inleiding met begrafenis had misschien niet echt gehoeven, maar echt vervelend vond ik het niet. Alleen die verre oom die op het eind ook nog in beeld kwam had voor mij niet gehoeven. Wat een beetje vreemd was aan de film, dat deze familie goede vrienden waren van de overleden ouders, maar ze woonden wel mijlenver en de kids hadden het huis nog nooit gezien. Lijkt me pittig. The Glass House vond ik trouwens goed verzonnen. Het moderne huis zat vol glas en ze heten Glass. Minder geloofwaardig vond ik de ritjes in de auto. Als puber krijg je zo'n auto nooit onder controle. Toch vond ik het script heel aardig en het kijkt als tv film gewoon lekker weg. Dat de uitwerking niet helemaal paste neem ik voor lief.

avatar van domuslucis

domuslucis

Voorspelbaar en oppervlakkig.

avatar van rep_robert

De film begint eigenlijk nog best spannend met de intrek in het glazen huis van de enge voogden. Dit levert een aantal situaties op die prima passen bij een thriller als dit. Hoe jammer is het dan ook dat het laatste half uur nergens op slaat en de spanningsboog die in het eerste gedeelte gecreëerd werd uiteindelijk niets meer dan een losse flodder bleek te zijn. Nog wel een pluspunt, Sobieski is altijd leuk om naar te kijken!

avatar van Left4Dead

Left4Dead

Blijft wel een aardige film. Cast is goed, locatie prima en het verhaal ook.

Puber, Ruby, die na trauma serieus genomen wil worden over het feit dat haar voogden er een andere agenda erop na houden dan ze willen doen lijken. Niemand wil luisteren en het komt op haarzelf aan.

An sich is het allemaal wet netjes afgeleverd en dat komt vooral door de casting. Door de acteurs blijft de spanning in de film lekker doorkabbelen. Heerlijk creepy zoals Stellan Skarsgård op momenten was, een enge viespeuk.

Prima te doen maar zoals hierboven al vaak genoeg is aangegeven is het niet een erg origineel verhaal. Heb de film nu een aantal keren gezien, hij is zeker een 3** waard.

avatar van blurp194

blurp194

Een vrij slap en vooral erg voorspelbaar verhaal, vanaf een minuutje of twintig in de film is er geen verrassing meer voorhanden. Toch op zich nog steeds wel een aardige film, maar dat komt vooral door de aardige locaties en de mooi zomers frisse kleuren geloof ik. Skarsgard en Lane laten niet echt veel bijzonders zien, maar Leelee Sobieski blijft toch een bijzondere actrice - niet bepaald mooi, opvallend is misschien een toepasselijker woord. In deze film speelt ze van de bekende acteurs eigenlijk verreweg het best.

avatar van _Casper_

_Casper_

Leuke thriller!, vooral de 1e helft van de film is erg sterk en spannend, jammer dat zodra halverwege de ''oplossing'' eris.. ook gelijk een groot deel van de spanning weg is..

Acteerwerk is prima,

een broer en een zus verleizen hun ouders en gaan dan bij vrienden van hun ouders wonen, maar dan lijkt er nog wat mis te zijn......

Prima thriller om een avondje heerlijk vermaak mee te hebben