• 9.373.117 stemmen

Geregisseerd door: Daniel Sackheim

Met onder meer: Leelee Sobieski, Diane Lane en Stellan Skarsgård

Gesproken taal: Spaans en Engels

Plot The Glass House

"The glass is about to be shattered..."

De tiener Ruby Baker wordt na de dood van haar ouders samen met haar broertje geadopteerd door vrienden van haar ouders, Terry en Erin Glass uit Malibu. In het begin lijkt alles koek en ei, maar langzaam ontdekt Ruby dat het paar niet de aardige vrienden zijn die ze leken.

avatar van neo

neo

ah een film met diane lane is altijd leuk om te kijken.

avatar van Jordy

Jordy

De film ziet er af en toe mooi uit (zag ook wat overeenkomsten met de X-Files afleveringen die Sackheim geregisseerd heeft, wat ik wel grappig vond), maar verder is het een droevige film. Vooral op het eind gaat het flink mis... voorspelbaar, ongeloofwaardig, en niet spannend: anderhalve ster.

avatar van missy

missy

Vond het wel een aardige film zaten wel een paar stukje bij waardoor ik het zeer benauwd kreeg en elke keer als je dacht dat er iets zou gaan gebeuren gebeurde het niet en andersom ondanks dat ik niet van dt soort films hou vond ik het een goede film.

avatar van Sparkle

Sparkle

Ik vond het maar niks. En zit nog altijd met de vraag: "Waarom net die titel?". Okee, het huis is van glas - maar of ze nu in een glazen huis zaten of een boerderijke in een oorlogsgebied... ongeloofwaardig bleef het toch.

avatar van Armin

Armin

Gemiddelde thriller. ***

avatar van jagermeester

jagermeester

Helaas, een teleurstelling.

De film wordt nooit echt spannend, is ongeloofwaardig en VRESELIJK voorspelbaar.

Vooral hoofdrolspeelster Leelee Sobieski vond ik ronduit slecht acteren.

Meer dan ** sterren kan ik er niet van maken.

avatar van darkcity

darkcity

Redelijke thriller, af en toe langdradig en saai maar er zitten wel wat spannende momenten en mooie beelden in en er wordt goed geacteerd.

Wel voorspelbaar en ik zat niet echt op het puntje van m'n stoel. ***

avatar van darkcity

darkcity

In het huis woont ook de familie Glass.

avatar van movie-freak

movie-freak

Matige thriller, maar wel beter dan Cold Creek Manor

avatar van quake

quake

het was niet slecht, alle ingredienten voor een goede thriller zitten erin, maar dan krijg je ook alle cliché's te zien.

Het was allemaal dus niet zo vernieuwend, hoewel het verhaal wel goed inelkaar zit. Enkel op het einde loopt het behoorlijk mis.

aanrader, maar je hebt niets gemist als je hem niet ziet

avatar van starbright boy

Laat ik het zo zeggen: Door films als deze te kijken (af en toe dan) leer je goede films weer beter te waarderen. De eerste helft is saai, de tweede helft belachelijk.

avatar van frodette

frodette

Ik vond de actrice Leelee Sobieski heel goed in deze film !! ze leeft goed in in haar rol daarom is ze ook mijn lievelingsactrice !!

Dus deze film is zeker een aanrader

avatar van Purmerend

Purmerend

Echt zonde van die Ferrari.

avatar van 007

de films is heel erg ONorigineel en ja ook wel redelijk voorspelbaar. Maar niettemin vind ik het wel een goede thriller. Het verhaal is zoals ik al zei erg onorigineel maar er zitten toch enkele originele vondsten in vind ik dan weer wel. Er word ook goed geacteerd vooral door leelee sobieski. Ook mooi in beeld gebracht en mooie kleuren die de film dan weer iets extra geeft. de film krijgt 3 sterren als het verhaal origineler was geweest kreeg hij er zeker 4.

avatar van V

V

Stellan Skarsgard zit heerlijk in zijn rol als op geld beluste klootzak. De aantrekkelijke Sobieski acteert redelijk.

Het verhaal stelt niet veel voor, maar wordt aardig spannend gebracht. Het einde is echter heel triest, flink over the top.

2,5* voor deze redelijk sfeervolle thriller

avatar van sanna03

sanna03

heel spannende film en ja ik vind wel dat het een goei verhaal is

zeker zien als je een avondje op de rand van u stoel wild zitten.

sommige idngens waren wel vorospelbaar maar ja das met de meeste films wel

avatar van frodette

frodette

Keb vandaag nog eens deze film bekeken en k'was er nog altijd heel tevreden over

avatar van Tarkus

Tarkus

Ik vond deze film best te pruimen. Maar ja, ik ben dan ook een echte liefhebber van Leelee Sobieski, ik vind haar een van de beste nieuwkomers in de laatste jaren.

avatar van Edamboy

Edamboy

Een routinematige film met aardig wat clichés en dingen die je al ver van te voren aan ziet komen. 2.5 is meer dan genoeg.

avatar van Eem

Eem

Viel me tegen.

Zeker spanning, maar meer omdat je al weet wat er gaat gebeuren. Ik geef het 2.5 * omdat ik dat meiske zo'n geweldige actrice vind.

avatar van tevelenco

tevelenco

starbright boy schreef:

Helemaal mee eens !

avatar van illogical

illogical

Ik vond hem echt serieus NIKS aan.. Ik dacht .. even een lekkere thriller kijken .. Maar nee, de spanning was nergens te vinden! Ik dacht eigenlijk dat het iets met glazen te maken had ofzo

avatar van 606

zat zeker spanning in maar had meer gemogen.

2,5 ster

avatar van Living_Angel

Living_Angel

Ik vond dit wel een goeie thriller.

avatar van Linn

Linn

Er zit weinig spanning in. Maar toch is dit geen onaardig filmpje zo doordeweeks op tv 10. Ik heb betere films gezien maar Sobieski zet een aardige rol neer. 2*

avatar van De Haerlemmer

De Haerlemmer

Ik heb deze film enige tijd geleden gezien en ik vind het totaal de moeite niet waard om hem nog eens te zien. Het is een domvervelende thriller met een grote voorspelbaarheid. Typisch een film als je voor een avond je verstand op nul wilt zetten. Hoogstens 2 sterren

avatar van Ajax&Filmfreak

Ajax&Filmfreak

ok er zijn meer van dit soort films dus op originaliteit scoort hij slecht en het einde is cliché Maar hier word wel erg negatief gedaan, heb er met plezier naar gekeken en vond m zelfs wel spannend. 3,5*

avatar van Doom

Doom

Bijster origineel is het niet, echter wel erg vermakelijk. De rol van Leelee Sobieski is ook wederom erg goed. Acteren kan ze wel. Gewoon een zeer vermakelijke thriller met een aardig motief voor de badguy.

Wat? geld?. Niet al te bijzonder motief.

avatar van Doom

Doom

Ik vond de uitwerking van het motief wel aardig. Zeker niet geweldig, maar aardig. Er zat nog wel een verhaal achter waarom het geld. De handlangers etc.