• 9.372.714 stemmen

Dotto Hakku: Sekai no Mukou ni (2012)

Avontuur / Animatie | 112 minuten

Genre: Avontuur / Animatie

Alternatieve titel: .hack//Beyond the World

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Hiroshi Matsuyama

Met onder meer: Saki Fujita, Yukari Fukui en Nanami Sakuraba

Gesproken taal: Japans

Plot Dotto Hakku: Sekai no Mukou ni

Sora houdt zich niet bezig met de meest recente technologische ontwikkelingen, maar wanneer iedereen in haar klas verstokt raakt aan The World, een nieuw online spel, wil ze niet achterblijven. Wanneer ze een trial downloadt komt ze echter in contact met een vreemd wezen in de spelwereld die haar een speciaal voorwerp cadeau doet. Met dit voorwerp is Sora de enige die de ondergang van The World nog kan tegengaan.

Tomohiko Okano (stemrol)

Sora Yūki (stemrol)

Kakeru Tanaka (stemrol)

Makoto (stemrol)

Kaho Hasebe/Masaru Seven (stemrol)

Chieko Tokura/Darsha (stemrol)

Balder (stemrol)

Yuuka Kamachi/K-Kei (stemrol)

Gondo (stemrol)

Takefu Yuuki (stemrol)

Leuk.

Moest al even denken, want het is erg lang geleden dat ik de .hack//sign reeks gezien heb. Was nooit echt geweldig, maar toch leuk kijkvoer toen ik nog animeseries met de vleet keek. De film volgt het bekende principe weer, maar is wel met z'n tijd meegegaan.

Visueel best mooi. Wel érg gedetailleerde backgrounds, de cellshaded personges vallen jammer genoeg nog steeds een beetje uit de toon, maar de character animation ziet er wel prachtig uit. Erg sterk uitgevoerd.

Qua verhaal iets te onevenwichtig. Aanloop duurde ook wat lang, niet omdat het saai was (want best een tof deel), maar omdat er zo eigenlijk wat te weinig tijd overblijft voor deel 2 van de film. Dat laatste deel voelt soms nogal gehaast.

De twee uur zijn dan ook goed gevuld, verhaaltje had iets evenwichtiger gemogen en de personages iets mooier, maar verder kwalitatief werk.

avatar van Decec

Decec

Hoe heb jij deze film gezien? Bioscoop?

Van de drie Japanse films die jaarlijks hier in de bioscoop verschijnen zal deze echt wel de laatste zijn die men uit zal pikken vermoed ik. Je moet het eerder in de fansub hoek zoeken.