• 9.374.037 stemmen

Geregisseerd door: Paul Verhoeven

Met onder meer: Arnold Schwarzenegger, Rachel Ticotin en Ronny Cox

Releasedatum: 10 augustus 1990

Plot Total Recall

"They stole his mind. Now, he wants it back."

Douglas Quaid kan zijn droom, een reis naar Mars, niet betalen. Hij besluit in plaats hiervan een virtuele vakantie in z'n hersenen te laten implanteren. Dit gaat echter fout: Quaid herinnert zich dat hij een geheim agent is. Hij reist naar Mars af om de rebellen aldaar te helpen. Of zijn al de dingen die hij meemaakt onderdeel van z'n geïmplanteerde vakantie?

Denk het niet. Science-Fiction was nooit zijn Genre geweest

En Robocop, Starship Troopers of Hollow Man dan? Hij staat toch vooral bekend om zijn science-fiction-blockbusters?

avatar van thunderball

thunderball

Nee, alleen kreeg hij in Amerika alleen dat soort van films aangeboden, zeker na het succes van Robocop, daar heerst echt de hokjes geest enorm.

Het is de klasse van Verhoeven dat hij toch dan zijn stempel en typische stijl in ook dat soort films weet te drukken.

In Amerika mischien.

In Amerika mischien.

Ook op deze site krijgen zijn Hollywood-vehikels over het algemeen meer aandacht (= stemmen).

by_the_way

Betekent dat dan dat hij daar meer bekend om staat??

avatar van starbright boy

JJ_D schreef:

Daar is Verhoeven naar eigen zeggen ingerold door het succes van Robocop. Zelf heeft hij niet veel met Science Fiction als genre en ik denk dat de kans heel klein is dat hij ooit nog eens een SF-film maakt.

by_the_way schreef:

Betekent dat dan dat hij daar meer bekend om staat??

Wel bij het grote publiek, niet bij de cinefiel wellicht.

JJ_D schreef:

Wel bij het grote publiek, niet bij de cinefiel wellicht.

Ik durf te wedden als je willekeurig op straat gaat vragen naar Paul verhoeven dat ze zullen zeggen Soldaat van Oranje of Turks fruit

by_the_way schreef:

En ik durf wedden dat als ze (het merendeel) hun schouders ophalen, ze beide films niet zullen kennen; maar wel 'Totall Recall' of 'Robocop' of ...

Droom lekker verder

avatar van Hi-Tek

Hi-Tek

lol ik durf te wedden dat de gemiddelde Nederlander niet eens beseft dat Robocop van Paul Verhouven is. Dat is waarschijnlijk wel naast Basic Instinct veruit zijn bekendste film voor het doorsnee publiek.

inderdaad

JJ_D

Ik durf te wedden dat de gemiddelde Nederlander Paul Verhoeven (en zijn films) niet kent, behalve dus de bovengenoemde sci-fi...

avatar van Hi-Tek

Hi-Tek

Naja de gemiddelde Nederland is misschien wat overdreven, maar zeker de jeugt tot een jaar of 20 zal Paul Verhoeven misschien over het hoofd zien. Vaak kent men inderdaad alleen de Science-Fiction (blockbusters) maar weet dan niet de link te leggen met Paul Verhoeven. Ik bedoel ik heb Robocop nooit gezien en ik had geen idee dat het zijn film was, maar dat personage is wel wereld beroemd en wordt overal herkent.

avatar van Mug

Mug

Off topic non-discussie verwijderd...

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

1 van de beste Schwarzenegger films.. vond dat dit film een goeie verhaal had en er heel goed werd geacteerd.. krijgt gewoon een *3½*

avatar van Quentin

Quentin

Leuk audiocommentaar trouwens. Verhoeven is informatief zoals altijd, Schwarzenegger praat hem letterlijk na en zegt bij elke scène "This is my favorite scene".

avatar van Edie

Edie

rvoormanns schreef:

Een van de slechtste films van Schwarzenegger, wat een rommel!

Jammer hé? Als je de film niet snapt...

Na een herziening gewoon de volle 5* !

De aparte setting, geweldige effecten en een flinke vaart in het verhaal gecombineerd met erg veel actie en stunts.. En dat allemaal met een intelligent verhaal... Wat zoek je nog meer in een actie/SF film?

Het audiocommentaar ook beluisterd, idd vaak genoeg "This is my favorite" en Arnold had ook niet geweldig veel te melden, maarach..

avatar van Skyper

Skyper

Quentin schreef:

Hahaha, geniaal ik zie het al voor me.

avatar van 606

zeer vermakelijke film en arnold doet het hier weer aardig

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Het is jammer dar RCV niet deze poster hebben gebruikt voor de hoes. Die is tenminste mooier dan deze poster.

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

Vond het vroeger altijd een heerlijke film en nu nog altijd prima te kijken!

Een van Arnold's beste films, in het rijtje van Teminator, Commando en Predator.

4*.

avatar van film88888

film88888

Wel jammer dat je deze nergens meer vind in winkel. Ooit heb ik hem laten liggen in Bart smith voor 10 euro, en dat was dom van mij. Echt jammer dat je hem nergens vind.

avatar van Quentin

Quentin

Er is nu een 2-dvd van Universal, prijs ligt rond een tientje.

avatar van veron35

veron35

film88888 schreef:

Nu 3 euro bij blokker...

avatar van film88888

film88888

veron35 schreef:

Nu 3 euro bij blokker...

Is dat ook in Belgie of alleen Nederland?

avatar van veron35

veron35

film88888 schreef:

Is dat ook in Belgie of alleen Nederland?

Ik heb hem in Nederland gezien. Ik weet niet of hij ook in belgie voor dat geld ligt.

avatar van pink_roosje

pink_roosje

Heerlijke film die niet verveeld. 3*

avatar van knakker123

knakker123

Beste science fiction/actie ooit gemaakt ! 5 sterren. Ik heb deze film denk ik wel 10 keer gezien, en hij blijft boeiend.

avatar van DragQueen

DragQueen

Klasse actie/science fiction film van paul verhoeven, die ik vroeger vaak gezien heb. klasse verhaal, met sfeervolle scenes van mars en een klasse rol van actie-held schwarzenegger. de special effects waren voor deze tijd echt super. verder zit er lekkere actie in deze erg vermakelijke film. een classic, die ik 4 sterren geef.