• 9.371.874 stemmen

The Fitzgerald Family Christmas (2012)

Geregisseerd door: Edward Burns

Met onder meer: Kerry Bishé, Edward Burns en Heather Burns

Plot The Fitzgerald Family Christmas

"A time to share the spirit of the season."

Zeven volwassen broers en zussen uit een Iers-Amerikaans arbeidersgezin krijgen te maken met het verlangen van hun vervreemde vader, die terug naar huis wil komen voor kerst, nadat hij hen 20 jaar eerder verlaten heeft. De vier oudste waren volwassen toen hun vader Big Jim hen verliet, terwijl de jongere kinderen nooit een relatie hebben gehad met hem en nog steeds lijden onder zijn vertrek. Maar net als bij elk gezin zorgt Kerstmis voor een gecompliceerde familie dynamiek.

Sharon Fitzgerald

Jim "Big Jim" Fitzgerald

Quinn Fitzgerald

avatar van Mescaline

Mescaline

Niet je typische feel-good kerst film maar eerder een realistisch familie drama die met momenten erg in de buurt komt van Woody Allen´s Interiors.

Toen ik de naam Edward Burns zag staan en de trailer had gezien dacht ik dat deze film wat zoetsappiger zou worden maar dat was zeker niet het geval, op een paar scenes na dan.

The Fitzgerald Family Christmas was voor mij dus ontroerender dan ik had verwacht en de familie die hier centraal staat voelt erg realistisch en down to earth aan.

Voor de drama liefhebbers is dit zeker een must see, maar verwacht geen zoete kerstfilm want dan kom je bedrogen uit.

avatar van Mat_

Mat_

Een Burns volgens het boekje: een New Yorkse buitenwijk, veel gepraat, grote en minder grote familieperikelen en Burns die als meest normale van het stel alles bij elkaar probeert te houden. Wereldschokkend is het nooit maar dit soort films kan bij mij nooit echt veel verkeerd doen.

Of Burns ooit nog eens die écht fantastische film gaat maken die sommigen van hem verwachtten betwijfel ik, maar het is wel goed om te zien dat hij bijna 20 jaar na z'n debuut misschien wel z'n beste film heeft gemaakt.

De volgende keer misschien een paar andere acteurs nemen en een paar zijplotjes laten vallen en dan had dit zomaar een 4*-film kunnen zijn.

avatar van scorsese

Aardige film over een groot gezin die er niet op zitten te wachten als hun vader met kerst komt. Een typische film van Edward Burns die dan verder ook geen verrassingen kent. De gebruikelijke perikelen omtrent familie en relaties worden prima neergezet en er gebeurd genoeg waardoor de film wel gemakkelijk wegkijkt.

avatar van Mescaline

Mescaline

Blijft ook bij een herziening erg vermakelijk, kan de style van Burns wel waarderen! Zoet op momenten dat het kan en diepgaand op andere momenten.

3,5 blijven staan en ga deze zeker vaker bekijken in de december maand.