• 9.370.979 stemmen

At the Earth's Core (1976)

Sciencefiction / Avontuur | 89 minuten

Met onder meer: Peter Cushing, Caroline Munro en Doug McClure

Gesproken taal: Engels en Frans

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot At the Earth's Core

"4,000 miles to the center of the Earth to a world within a world"

Een uitvinder en zijn assistent boren een weg van het Victoriaanse Engeland door de aardkorst. Zij ontmoeten daar een verloren, prehistorische wereld met beesten en onmenselijke krijgers.

avatar van Sjan

Sjan

Supermooie special effects staan garant voor lol en avontuur. Kijk m wel als je terugkomt van het uitgaan en overal om kunt lachen...of was de film nou niet bedoeld om om te lachen?? 0.5* voor de prachtige touwen aan de dinovogels en voor het prima acteerwerk!!!

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Leuk, deze week al 2 films gezien die een 0,5* verdienen, en dat cijfer geef ik niet vaak. Maar wel een pr8ige verrassing als je terug komt van t uitgaan en je ziet ineens deze bagger voorbij komen, kheb zelden zo hard gelachen om een film die serieus bedoeld is.

avatar van streeter

streeter

Deze film heeft prachtige muziek, die helaas alleen gedurende de begin- en eindtitels te horen is.

avatar van Ravenstein

Ravenstein

Als tiener werkelijk van genoten.

Pulp van het zuiverste soort.

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Vooral veel gelachen met een sekwens waar een draak vuurspuwt terwijl je het buisje in zijn keel ziet waaruit brandend gas komt, en dan enkele minuten later, als die draak in een afgrond valt, dat hij ontploft....

• 19675 berichten

Een van de beste verhalen van schrijver Edgar Rice Burroughs, verprutst door knullige special effects, em matig acteerwerk.

Caroline Munro is oogstrelend aanwezig.

McClure strookt niet met de held uit het oorspronkelijke boek.

Dit verhaal zou een nieuwe verfilming, met de huidige technische mogelijkheden verdienen.

avatar van kirk douglas

kirk douglas

keek ik vroeger erg vaak. dit is een erg amusante film hoewel hij ernstig bedoeld was. toch vond ik hem niet slecht

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Lekker knullig inderdaad. Maar op zich is het best wel fun en een marteling vond ik het nou ook weer niet. De kostuums van Caroline Munro zijn apart, maar wel mooi net zoals de vrouw zelf. Deze film krijgt dus van mij een klein 3,0tje.

Vannacht te zien op ZDF > 01:35 uur

Als ik de DVD niet had, dan zou ik zeker opblijven...om Caroline Munro weer eens te zien

Al de Earth's Core (Pellucidar) verhalen van Edgar Rice Burroughs mogen van mij een (nieuwe) verfilming krijgen.

Maar niet door The Asylum s.v.p.

avatar van Om-At

Om-At

Brix schreef:

Vannacht te zien op ZDF > 01:35 uur

Maar niet door The Asylum s.v.p.

Had je haar niet in het echt gezien?

@ Om-At:

Klopt

Om-At ? Dat moet een Burroughs fan zijn

avatar van AardeWerk

AardeWerk

Een film uit mijn jeugd. Als ik 'm nu kijk vind ik het bagger. Slecht acteerwerk, barstensvol continuiteitsfouten en niet het meest boeiende Burroughs verhaal . Is het een comedy? Dat was nl. het idee dat ik ervan had. Peter Cushing - groots in Star wars, Sherlock Holmes en menige Hammer horror- is een vooral grappig Harold Loydd achtig tiepje in deze film. Ik kon op momenten best om hem lachen, maar vermoed dat het geeneens de bedoeling was.

AardeWerk schreef:

niet het meest boeiende Burroughs verhaal .

Hm... Misschien niet het zijn állerbeste, maar m.i. toch een van de toppers uit zijn genre.

Alleen heel erg jammer dat er tot nu toe geen degelijke film van gemaakt is.

Met de huidige technieken zou het een blockbuster kunnen worden, en met een reeks sequels.

avatar van mikey

mikey

ondraaglijke mid-century/ space age crap, alleen toegankelijk met de psychedelica die Cushing had ingenomen tijdens de opnames.