Movie 43 (2013)
Genre: Komedie
Geregisseerd door: Elizabeth Banks, Steven Brill, Steve Carr, Rusty Cundieff, James Duffy, Griffin Dunne, Peter Farrelly, Patrik Forsberg, James Gunn, Jonathan van Tulleken en Brett Ratner
Met onder meer: Hugh Jackman, Kate Winslet en Halle Berry
Releasedatum: 21 februari 2013
Bekijk via Prime Video
Plot Movie 43
"The biggest cast ever assembled for the most outrageous comedy ever made."
'Movie 43' is een komedie die bestaat uit diverse korte films, elk met een eigen regisseur en vele bekende acteurs. Enkele verhalen zijn; Een psychopathische moeder (Naomi Watts), die lijdt aan borderline, geeft samen met haar man (Liev Schreiber) thuis les aan hun zoon (Jeremy Allen), maar onderwerpen hem aan pesterijen. Een vrouw (Kate Winslet) heeft een blind date met een man (Hugh Jackman) en komt er achter dat hij een rare geboorteafwijking heeft, waarna ze compleet door het lint gaat. Een coach (Terrence Howard) van een volledig zwart basketbalteam in de jaren '50 geeft zijn spelers advies dat duidelijk niet politiek correct is. Een knappe vrouw (Halle Berry) speelt een spelletje 'truth or dare' in een restaurant.
Veronica (segment "Veronica")
Davis (segment "The Catch")
Angie (segment "The Catch")
Beth (segment "The Catch")
Pete (segment "Happy Birthday")
Vanessa (segment "The Proposition")
Emily (segment "Truth or Dare")
Jason (segment "The Proposition")
Robert (segment "iBabe")
Donald (segment "Truth or Dare")
jippie2010
Ik heb het idee dat deze film wat onbegrepen is.
Ik voel me bijna bezwaard wanneer ik zeg dat ik dit echt een leuke film vond.
Alleen het raamwerk vond ik redelijk irritant, en dat drukt natuurlijk wel een stempel op de film.
Maar de afzonderlijke scenes vond ik stuk voor stuk grappig.
Leuk om zoveel verschillende bekende acteurs te zien. *3.0
SaNDuTjE
Het heeft niet zo zeer iets met begrijpen te maken, aangezien de film juist uitblinkt door z'n simpelheid, maar puur met smaak. Je houd er van of je houdt er niet van en daar hoef je je echt niet bezwaard door te voelen
Timothyvdmeer
Sketch met Halle Barry en Emma Stone waren leuk rest was ruk.
El ralpho
Things could get worse..
Het mag al lang duidelijk zijn dat Movie 43 in het algemeen geen geweldige titel te noemen is, maar het kan erger. Sommige sketches zijn zowaar namelijk nog best leuk waarbij ik dan met name doel op de sketch van Hugh Jackman en Kate Winslet, de sketch met Naomi Watts en Liev Schreiber en de sketch aan het einde over de animatie kat Beezel, die zo slecht bedacht en zo flauw was dat ik er in een scheur van heb gelegen. Dit zijn momenten waarbij het allemaal nog een heel stuk slechter zou kunnen en dit bewijzen...nou ja, de overige sketches.
Het is namelijk het grote geheel wat deze titel zo'n ondermaatse beoordelingen laat scoren. De raamvertelling is echt dodelijk saai, en de overige sketches die ik hier boven niet benoemd heb zijn hoofdzakelijk vervelend. De flauwe humor was hier op een bepaald niveau dat het net niet grappig genoeg was om grappig te zijn en ook weer niet zo slecht en flauw waardoor het weer leuk werd. Nee, het overgrote deel van de sketches wil duidelijk imponeren door zo grappig mogelijk te zijn maar bereikt daar in juist het tegenovergestelde effect. Toegegeven is dat er zeer veel diversiteit in de sketches zit en een grote veelzijdigheid aan acteer grootheden maar dit maakt een komedie nog niet per se goed als de meeste grappen gewoon niet over weten te komen of gewoon simpelweg niet leuk of goed genoeg zijn.
Movie 43 bevat dus wel een aantal scene's die zeker de moeite waard zijn en een score boven de 1* nog kunnen rechtvaardigen, maar op een handvol van de momenten die wel leuk zijn na, ook weer niet genoeg om het een voldoende te laten zijn. Als je besluit hiernaar te gaan kijken doe dit dan op een zaterdag avond met een groep vrienden, en met veel, heel veel bier. De dingen konden slechter, maar ook zeker een heel stuk beter.
Matige film met een flink aantal aparte sketches met ieder een eigen regisseur en acteurs. De afzonderlijke scenes zijn enorm stompzinnig en vaak ook nog schunnig. Er is dus ook wel degelijk sprake van originaliteit en hier en daar kun je niet anders dan lachen. Zonder de uitzonderlijk grote sterrencast zou de film waarschijnlijk geen bestaansrecht hebben.
marmovie
De sketches vond ik leuk en sommige zelfs erg grappig. Alleen de manier hoe de filmpjes voorbij kwamen (de zoektocht door 3 jongens naar Movie 43) had van mij anders gemogen. Het paste er niet bij. Ik geef ondanks dat toch wel 2,5 sterren.
Corran
Die grote sterren zitten er waarschijnlijk in omdat ze voor hun stukje slechts 1 dag op de set moesten rondlopen en voor die paar uurtjes een leuk bedrag kregen.
Toch zou je denken dat ze iets meer eergevoel zouden hebben, want dit komt toch wel in de buurt van eender wat doen voor wat geld, de filmische equivalent van een handjob in een donker steegje. Al zorgt een handjob toch nog voor enige voldoening, dat kan ik van dit onding niet zeggen.
TheChest013
Een leuke film om naar te kijken met wat vrienden als je een avondje wil lachen om wat flauwe humor (soms ook wel wat goede grappen), maar zeker geen aanrader voor de mensen die een goede kwaliteitsfilm willen zien.
Marvinleeaday
Begon hilarisch maar zakte wat in. Bleef evengoed wel leuk. Leuk bedacht, op zoek naar .een niet bestaande film en dan diverse filmpjes ervan maken.
otherfool
Tja, wat moet je hier nu weer mee... Pastiche van puberale flauwigheden waarvan het merendeel nooit de fase 'achterkant bierviltje' had moeten verlaten. Alleen het homeschool filmpje met Watts en Schreiber deed me echt lachen en de episode van de leprechaun ging ook nog wel, maar de rest was toch wel onder de maat. I want you to poop on me, nounou
1,5*.
Tommy The Cat
Van mij een hoge score voor deze komedie, vanwege een aantal scenes die mijn snaren precies wisten te raken. Alhoewel er een paar mindere stukken in zitten, wat dan weer erg flauw is. Een domme film is het trouwens zeker niet.
Normaal gesproken vind ik het niet prettig als er bekende acteurs in een film zitten, ik zie graag nieuwe gezichten bij nieuwe personages. Dit maal gaf het de film net dat beetje extra.
Mede ter aanmoediging een 3,5.
SnakeDoc
Lekker bizar. Het ene filmpje net wat beter dan het andere, maar ik hou wel van dit soort gekkigheid.
Al DeNiro
Erg gelachen om scene met Jackman en Winslet, maar daarna ging niveau zwaar omlaag (Halle Berry-scene uitgezonderd).
edje555
ik heb dubbel gelegen van het lachen !
onwijs grappig.
pvl63
Wat een merkwaardige film dacht ik na zo'n 30 minuten, waar gaat het over???
Toch bleef ik kijken, er kwamen leuke scenes vooral die met Halle Berry, de cartooncat en die jongen die thuis les kreeg waren hilarisch. Toch wel een leuke film, zeker de moeite van het uitkijken waard.
DutchVibe
Net als Rivella, een beetje vreemd maar wel lekker!
Heb toch bij behoorlijk wat momenten hard moeten lachen.
Leuk bedacht.
kmidget
Ik bezoek MM speciaal om een slechte review achter te laten. Welgeteld 1x gelachen (een beetje). Wat een ontzettend slechte en zwakke comedy! Als je wilt weten hoe slecht hij is dan raad ik je aan om de tijd bij te houden...dan kun je achteraf vertellen hoeveel minuten van je leven je nooit meer terug krijgt. Een dikke 0,5.
komerad
De film heeft wel iets met puberale onzin. Soms plat, soms ook gewoon goed.
Slecht vond ik hem toch niet.
Dk2008
Ja ik dacht Anne Faris speelt er ook in. Maar echte baggerfilm, met vaak van die vieze humor. Kon er niet om lachen. Dat bekende acteurs zich hiervoor lenen. 2.0
Mlis
Ok wat moet ik hier nou mee....
Ik heb gelachen om sommige stukjes, maar eerlijk is eerlijk: deze film is ronduit slecht! Ik heb gelachen om Hugh en Kate mijn god. De Ibabe, badman/Robin Emma en de kabouter (ik had butler niet herkend)! scènes waren nog wel grappig. Voor de rest slechter dan slecht. Ik geef de film 1,5 omdat ik toch moest lachen.
wess16
Ranzig, raarrrr en totaal niet grappig. Ik kan grove humor soms best waarderen, maar dit was echt niks. Raar, dat zulke topacteurs zich voor zoiets lenen.
tattoobob
Ik kan niet anders zeggen dat ik een van de weinige ben die bij deze film van de bank rolde van het lachen....ik vind hem gewoon hilarisch
Zo zien we een keer de bekende acteurs en actrices in een rol waar ze normaal niet vaak in gezien worden.(totaal over de top)
De film is visueel ook nog eens leuk gedaan en deze film zal ik zeker nog eens bekijken.
Wat een zeer laag gemiddelde heeft deze leuke komedie toch, met heel veel bekende acteurs en actrices en die er allemaal zichtbaar veel plezier in hadden en ook allemaal leuk speelden. Toegegeven alle filmpjes zijn eigenlijk te belachelijk voor woorden, maar omdat de humor met name grof, ziek, racistisch en seksistisch is paste het perfect bij mijn soort humor
Het verhaal draait om een 3-tal jongeren die één (een slim jochie) van hun, via een soort van vlastreek, een zelfverzonnen filmtitel "Movie 43" laten zoeken op het internet ter afleiding (als het jochie gaat zoeken, willen ze hem namelijk terugpakken op iets wat hij hun heeft aangedaan). Tijdens dit zoeken stuit hij dan op allerlei komische korte filmpjes (het zijn er in theorie 9 stuks) die dan worden getoond.
Het 1e filmpje met de titel "The Catch" draait om Kate Winslet die een date heeft met Hugh Jackman die ze niet kan. Ze heeft hem wel eens gezien op foto's waarbij hij steeds een sjaal om heeft. Ze gaan samen eten in een restaurant en daarbij doet Hugh Jackman zijn sjaal af en ziet Kate Winslet dat hij ballen (dus twee testikels) heeft hangen aan zijn hals
Niemand vindt het raar of hinderlijk, maar zij wel en het levert ook een aantal komische situaties op. Het was natuurlijk een belachelijk flauw filmpje, maar ik vond het wel geinig.
Het 2e filmpje met de titel "Homeschooled" draait om het stel Naomi Watts en Liev Schreiber die hun zoon Jeremy Allen White persoonlijk en geïsoleerd groot brengen. En dit op een best aparte en ziekelijke manier (o.a. incest). Zo wordt hij o.a. flink vernedert en gekleineerd. Dit heeft natuurlijk tot gevolg dat hij later ook een zieke persoonlijkheid wordt die geilt op zijn moeder in een zelfgemaakt pop vorm. Hoewel het filmpje buiten alle proporties is, heb ik vrijwel continue in een deuk gelegen van het lachen.
Het 3e filmpje met de titel "The Proposition" draait om Anna Faris die wilt dat zijn vriendje Chris Pratt op haar poept (dat mag niet verward worden met "schijten" zegt men, want dat doe je op hoeren
). De hele voorbereiding op het "poepen" is hilarisch en Chris Pratt praat er ook tijdens een barbecue over met een donkere vriend die het de normaalste zaak van de wereld vindt. Het einde van het filmpje was best flauw, maar toch heb ik ook bij dit filmpje regelmatig in een deuk gelegen van het lachen.
Het 4e filmpje met de titel "Veronica" draait om Emma Stone en supermarkt kassière Kieran Culkin die seks met elkaar willen hebben en daarbij vuile praatjes hebben in de supermarkt waarbij iedereen kan meeluisteren (de intercom staat namelijk aan). Dit vond ik eigenlijk het minste filmpje, waarbij ik alleen af en toe moest glimlachen.
Het 5e filmpje met de titel "Super Hero Speed Dating" draait om Justin Long (verkleed als "Robin"), Jason Sudeikis (verkleed als "Batman") en heel veel bekende actrices verkleed als figurant uit de "Batman" films. Dit filmpje draait om seks en is ook redelijk flauw.
Het 6e filmpje met de titel "iBabe" draait om Richard Gere als directeur van een bedrijf (soort van "Apple") die een MP3-speler voor kinderen op de markt heeft gebracht in de vorm van een blanke blote vrouw
Nadeel is echter dat de kinderen er seks mee hebben en dat men de ventilator (om de MP3-speler te koelen) heeft aangebracht in de vagina, waardoor de penissen van de kinderen verminkt raken
Op zich was dit filmpje weer hilarisch en mede ook omdat Richard Gere niet inzag wat nu het probleem was en waarom men er seks mee had omdat het eigenlijk maar een MP3-speler was. Op het einde wordt er ook een nieuwe uitvoering op de markt gebracht en dan gaat het om een donkere uitvoering (was dus een donkere blote vrouw)
Het 7e filmpje met de titel "Middleschool Date" draait om Chloë Grace Moretz die ongesteld raakt en waardoor er veel gedoe over ontstaat om dit te laten stoppen. Dit filmpje was aan de behoorlijk flauwe kant, maar soms wel geinig vanwege Patrick Warburton. Het einde met de tamponreclame waarbij twee fraaie vrouwen de zee in gaan en ééntje wordt opgegeten door een haai, omdat haar tampon niet lek vrij is, was wel geweldig.
Het 8e filmpje met de titel "Happy Birthday" draait om Seann William Scott die voor zijn verjaardag van zijn vriend Johnny Knoxville een vastgebonden kabouter (gespeeld door Gerard Butler die nauwelijks herkenbaar is) krijgt. Ze willen hem namelijk ruilen voor een pot met goud. De vuilgebekte kabouter, die overigens ook regelmatig hard in elkaar wordt geslagen, heeft echter ook nog een broer die hem komt helpen. Dit filmpje vond ik persoonlijk geweldig en ook het einde waarbij de twee kabouters uiteindelijke worden neergeschoten en daarna in een vuilniszak in een vuilcontainer worden gegooid.
Het 9e filmpje met de titel "Truth or Dare" draait om Halle Berry en Stephen Merchant die voor het eerst op een date zijn in een Mexicaans restaurant en daar het spelletje "Truth or Dare" spelen, waarbij de nadruk vooral ligt op "Dare". Zowel Halle Berry en Stephen Merchant moeten de meest absurde dingen doen zoals guacamole maken met de rechterborst (Halle Berry) en ook lichaamsverbouwing waardoor beiden er op het einde belachelijk nep uitzagen. De scene op het einde waarbij Halle Berry haar enorm vergrote borsten te voorschijn haalt was wel geinig.
Na dit 9e filmpje gaat de film weer verder bij de zoektocht naar de zelfverzonnen filmtitel "Movie 43", die uiteindelijk toch wordt gevonden
Het blijkt een film te zijn die gevolgen heeft voor de aarde, want opeens zijn we belandt in een apocalyptische wereld. Dit kan worden teruggedraaid via een computer, maar uiteindelijk gaat het niet gebeuren (was best geinig) en krijgt men de keuze om nog een filmpje te zien. Dat is dan eigenlijk het 10e filmpje.
Dit 10e filmpje met de titel "Victory's Glory" draait om Terrence Howard die coach is van zwart basketbal team in de jaren 50. Dit was schijnbaar het eerste zwarte basketbal team en als peptalk voor de wedstrijd tegen een blank team, zegt hij tegen zijn spelers "jullie gaan winnen omdat jullie zwart zijn"
Opzicht was dit filmpje soms best racistisch (o.a. over het vooroordeel dat donkere mannen een lange penis hebben, eentje had er een van 45 cm
), maar wel op een grappige wijze. Uiteraard wordt het blanke team ook ingemaakt met een uitslag van 1 - 103.
Hierna is de film afgelopen en volgt nog een leuke aftiteling. Na deze aftiteling volgt echter nog een filmpje en dit is dan het 11e en tevens ook echt het laatste filmpje.
Dit 11e filmpje met de titel "Beezel" draait om Elizabeth Banks (altijd mooi om te zien), Josh Duhamel en de homoseksuele geanimeerde kat Beezel die jaloers is op Elizabeth Banks en van haar af wil. Hij wilt namelijk Josh Duhamel voor hemzelf hebben. Dit filmpje was best geinig en ook best grof en zeker op het einde als Elizabeth Banks en Beezel het aan de stok met elkaar krijgen. Door toevallige omstandigheden wordt Elizabeth Banks daarbij grof afgemaakt door kinderen.
Al met al heb ik me prima vermaakt met deze leuke komedie en heb ik ook zeer regelmatig moeten lachen en dat lijkt me toch ook de bedoeling van een komedie. Buiten de seksistische humor zit er ook wat fraai bloot in de film (o.a. natuurlijk bij het filmpje omtrent de "iBabe"). De anti-reclame die op een gegeven moment werd getoond over kinderen die in apparaten (frisdrankautomaat, geldautomaat, kopieerautomaat) moeten werken en waarbij de volwassen agressief reageren, was ook best hilarisch.
boozebelly
- 1908 stemmen
Een paar korte films binnen deze film waren nog wel leuk. Om die gast met kloten in zijn hals heb ik heerlijk gelachen en ook de kabouter sketch mocht er zijn, maar verder vond ik het allemaal veel te flauw. Verbijsterend ook om te zien hoeveel grote namen zich hiervoor hebben laten lenen.
Serpicos
Movie 43 is een film bestaand uit verschillende korte films vol absurde humor die vaak rond seksualiteit draaien. Het aantal filmpjes die grappig zijn, zijn jammer genoeg te schaars ( "The Catch", "Beezel" (en "Super Hero Speed Dating")) waardoor ik niet kan zeggen dat het de moeite waard is om deze Movie 43 volledig te zien.
weberanja
Tja wat zal ik zeggen over deze film, de 1 haat het, de ander vind het prachtig. Ik zelf vind het bijna geniaal, zoveel grote namen in een produktie en nog leuk ook. Het is natuurlijk zoo vreselijk plat dat ik met verbijstering zat te kijken van wat er voorbij kwam
Maar dat vind ik juist het geniale eraan, elk verhaal apart zat ik gekluistert te kijken en ja ook te genieten. Ik zou zeggen kijk en oordeel zelf.Veel plezier
PSV_Supporter
Tja, wat moet je hier nu van vinden. Een soort scary movie meets american pie vs wild tales. Het is een soort parodie van zichzelf.
Het concept van veel korte filmpjes leek me in het begin leuk, maar na drie kwartier denk je: Pff, nog maar drie kwartier gehad? Hoeveel filmpjes nog? Het is vermoeiend telkens opnieuw een 'nieuwe film' te consumeren, nieuw verhaal, nieuwe karakters, zonder enig verband. Het concept in z'n geheel is te vermoeiend om naar te kijken. En dat is zonde, want er zitten een aantal hele leuke korte filmpjes tussen.
Juist door die leuke filmpjes nog een 2.5.
Magister
Heeft een beetje weg van the kentucky fried movie (1977).
Denk dat dit ook de bedoeling was
Thijvij
Zo bizar dat ik niet weet of ik hem nou briljant vind of bar en boos. Vandaar de gulden middenweg.

Mysteryfilm 'Identity' van James Mangold verdwijnt binnenkort van Netflix

7 Años
Drama, 2016

Metro
Thriller, 2013
californiëslapstickbloemlezinghollywoodensemble castduringcreditsstingervrouwelijke regisseurlaxativefunny comedymild bloodseth macfarlanefamily guydirecting comedyhollywood, california