Metro (2013)
Thriller
130 minuten
geregisseerd door Anton Megerdichev
met Sergey Puskepalis, Anatoliy Belyy en Svetlana Khodchenkova
Vanwege overmatige bouwwerkzaamheden in het centrum van Moskou ontstaat er een scheur in de muur van een metrotunnel, precies tussen twee stations in. Daarnaast zorgt een lek ervoor dat het water van de Moskva rivier de tunnel instroomt. Honderden passagiers in de metro zitten gevangen. De gigantische vloedgolven dreigen er voor te zorgen dat de metrotunnels instorten inclusief de erboven gelegen stad. Dokter Andrew Garin en zijn dochter Ksyusha zijn twee van de personen die gevangen zitten. Garin zet alles op alles om de overlevende passagiers te redden, met inbegrip van de minnaar van zijn vrouw.
Trailer
Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.
Links
Zoek naar deze film op dvd/blu-ray op AmazonIMDb (6,5 / 6655)trailer (YouTube)kijk op Film1iTunes: € 7,99 / huur € 3,99Google Play: € 8,99 / huur € 2,99
Voorspelbaar, maar toch een aangename rampenfilm.
Verder bij vlagen erg spannend, knappe special effects en gewoon erg goed. Hij duurde lang, maar verveelde geen moment.
Maar wel het kijken waard,dus!!!
Het is wel grappig dat de Russische bureaucratie en uniformgeilheid ineen Russische film zo belachelijk wordt gemaakt.
De introductie van de karakters is wat geforceerd en je ziet al vanaf mijlenver wie het gaat halen en wie niet.
Al met al heb ik me goed vermaakt met deze prent.
3.0/3.5
Van mij mogen ze daar in Rusland meer van dat soort films maken.
De film duurt lang, toch nergens het gevoel gehad dat het wel afgelopen mocht zijn.
Toppertje!
Redelijke rampenfilm, waar wel wat gesnoeid inhad mogen worden, voor pak hem beet 20-30 minuten. 2 keer zo'n zoekgeraakte inhaler is wat teveel van het goede.
Af en toe te amateuristische opgezet..
2.0 ** voor de moeite.
Kan het mis hebben maar zagen wij daar Dhr Poetin niet in een piepklein bijrolletje.
Verder een dik verdiende 3.5 *
Voor de rest worden alle clichés van het rampengebeuren uit de kast getrokken.
Het ziet er prachtig uit, met goede special-effects, toch komen sommige scènes wat knullig over of duren onnodig lang. Maar zoals de meeste Europese films ziet het er net meer realistischer uit dan de Amerikaanse tegenhangers.
Niets bijzonders, maar vermakelijk was het wel.
Poetin heb ik niet voorbij zien komen, wel leek die ene hoofdrolspeler verdacht veel op de Oekraïense politicus en bokser Vitali Klytsjko.

Spannende opbouw, leuke personages en een goed einde! Redelijk wat actie ook, enige waar je even doorheen moet kijken is de Russische taal die ze spreken, soms ook wel lange scenes maar verder niet storend.
Al met al zeer goede film en hij lijkt niet echt op 'Daylight' de film met Sylvester Stallone, die is nog wat beter en spannender.
Ps. de filmposter (plaatje) heb ik niet gezien, beetje misleidend

Al met al een best wel bekijkwaardige film dus dit Metro met toch wel mooie special effects en nogmaals een prima rol van Ksyusha die mij deze film die wel iets te lang duurde boven het gemiddelde uit deed tillen.
Wel zitten wat volstrekt overbodige fouten in (zoals dat de metro ontspoort door een noodstop i.p.v. door het water, of een vrouw die tussen verkeer dat muurvast zit bijna wordt aangereden) en zijn er elementen die weinig toevoegen (het vastgelopen verkeer) of een beetje blijven hangen (de relatie echtgenoot-minnaar). Het heeft ook wat trekjes van een Amerikaanse B-rampenfim maar de 3* verdient het wel, met name vanwege het weinig verfilmde en keurige verhaal en metro-/rampomgeving. Voor liefhebbers van rampenfilms is het zeker een kijkbeurt waard.
De Russen doen dus ook maar een poging op rampenfilms. Makkelijk zat, want dat is 1 van mijn favoriete soort film. Bovendien staat Russische cinema op mijn nummer twee qua landen. De eerste plek is Frankrijk. Maar de Russen kunnen er anders ook wel behoorlijk wat van.
Ook deze film is in bepaalde maten stukken beter dan algemene rampenfilms, alleen wel duidelijk met beperkte middelen. Zo blijven vormen van echt groots spektakel uit. Steden die instorten zul je niet zien. Wel licht de focus lekker veel op de ramp ondergronds, en wordt drama kundig vermeden.
Acteerwerk is degelijk, maar bij lange na niet van iedereen. Diegene in de lead zijn best lekker bezig, maar kleine bijkarakters bakken er weinig van. Het neigt hier en daar ook te veel naar het theatrale, alsof ze de Japanse en Amerikaanse rampenfilms wilde nadoen. Dat werkt wel, maar te opvallend en daarom dus op de verkeerde manier.
Puskepalis is een goede lead, en de andere karakters in de metro doen het ook naar behoren. Doezjnikov mag bijvoorbeeld ook best genoemd worden. Visueel degelijk. Duidelijk beperkte middelen waardoor houterigheid in de effecten niet vermeden kan worden maar het ziet er toch aardig uit.
Vooral die tunnels zijn er spookachtig uit. Dat werkt erg goed. Bovendien is de eerste ramp met de metro waarbij de passagiers door de lucht vliegen wel van opvallend grote klasse. En daarnaast kent het nog meerdere spannende scenes die best goed werken. Zenuwslopend is het nooit, maar het kent zo best claustrofobische en intense momenten daar onder de grond.
Echter heeft de film ook wel wat weg van een TV-film en dat is het voornaamste kritiekpunt. Hierdoor kent de film ook enkele knullige momenten en zijn sommige stemmen te duidelijk ingesproken. Het had vaak ook iets minder klassiek in beeld mogen komen en een net wat rauwere aanpak mogen hebben.
Film verveeld echter niet, maar de echte rampenkick kreeg ik nauwelijks. Normaal is dat niet moeilijk, maar het vereist toch wel wat betere regie dan dit. Alhoewel de regie alsnog gave momenten kende daar ondergronds. Met een intensere en rauwere manier van filmen had de film er beter kunnen zijn denk ik zo.
Jammer dat niet heel de film dezelfde kwaliteit heeft.
Het spel is inderdaad soms een tikje amateuristisch, zeg maar "houterig". Of sluit dat aan op de Russische cultuur?, want de persoonlijkheden zijn af en toe een beetje lomp. Dit lijkt me wel een film waar de Russische autoriteiten in het echt niet echt zo blij mee zijn > men probeert de ramp in eerste instantie niet te laten uitlekken naar de media (wat natuurlijk niet lukt) en ook de terughoudend qua informatie voorziening (zoals in die metro die vanwege het water terug naar het station moet, waarna dit pas na een tijdje aan de passagiers wordt medegedeeld) sluit wel aan op hoe de Russische autoriteiten in het echt met sommige zaken omgaan. /spoiler].