Genre: Drama / Mystery
Bekijk via Prime Video
Bekijk via Viaplay
Bekijk via CANAL+
Plot The Postcard Killings
Jacob Kanon is een rechercheur afkomstig uit New York die samen met zijn vrouw Valerie een dochter heeft. Wanneer deze vermoord teruggevonden wordt, stort hun wereld in. Jacob zet alles op alles om de moordenaar te pakken te krijgen. Snel wordt duidelijk dat de moord in verband staat met een reeks bizarre moorden waarvan pasgetrouwde koppels het slachtoffer worden.
- Trailer (YouTube)
- The Postcard Killers (BoekMeter)
- Kijk op Videoland
Simon Haysmith
Detective Sergeant Agneta Hoglund
Detective Evert Ridderwall
nadrin
Verhaal is ok. Een Seven kloon. Maar heel zwak en ongeloofwaardig geacteerd. Vooral Femke Jansen overtuigde geen moment als moeder
Left4Dead
Nachtkaars.......
Vanaf het begin merk je weer eens dat Famke Janssen helemaal niet zo'n goede actrice is, in ieder geval kon ik geen weer eens geen natuurlijk talent herkennen. Dean Morgan vind ik nogal wisselvallig, ligt natuurlijk ook aan de rollen die hij heeft gespeeld. Maar ik heb geweldig werk, middelmatig tot broddelwerk gezien van zijn kant. Ik hoopte weer eens op een sterke rol dit keer. Verder een totaal onbekende cast... was benieuwd.
Van de regisseur's hand had ik nog niets gezien maar hij heeft een aardige staat van dienst als je zijn c.v. leest. Dus was ik erg nieuwsgierig naar zijn kunnen. Het verhaal trok me in ieder geval, moordzaken met een vreemde M.O. Morgan speelt een rechercheur met 30 jaar ervaring, die de moord op zijn dochter gaat onderzoeken. Hij wordt zeker niet geholpen door de plaatselijke politie, dit tot zijn ergernis. Hij neemt daarom de touwtjes maar in eigen handen wat hem natuurlijk in de problemen brengt.
Maar heel snel zie je dat de film kampt met een heel groot probleem. Het script loopt voor geen meter en het acteerwerk is te belabberd voor woorden. Daar waar het verhaal nog enigszins iets heeft, wordt het volkomen genegeerd om er een spannende thriller van te maken. Wat zal dit een nachtmerrie voor scenarist Marklund zijn geweest bij het zien van het eindproduct van Tanovic. Een verhaal compleet om zeep geholpen door cast en regie.
Heel erg jammer, hier had zeker een leuke thriller in gezeten. 2,5**, meer pers ik er echt niet uit.
AniSter
Prima geamuseerd met deze film met een paar verrassingen die ik niet had zien aankomen. Sommige muziekstukken, vooral dat gezongen gekwijl, hadden ze voor mij weg mogen laten. En waarom de filmmakers denken dat zo'n einde tegenwoordig nog impact op de kijkers heeft weet ik ook niet.
Nam detective Kanon (haha, what's in a name?) dat storyboard met die kaart van Europa nu iedere keer mee van stad naar stad of vloog hij tussen de stedenbezoekjes iedere keer naar huis om die kaart daar te bekijken? Dus ja, ook een aantal domme dingen die zomaar een sterretje kosten.
janwauters
begint goed en zakt dan als een pudding in mekaar...en what the hell heeft famke janssen met haar gezicht gedaan...?
schumacher
Diene kerel vd Walking dead zie ik heel graag spelen al zal zijn beste rol en acteren altijd in The Walking Dead zijn.
Deze film had zoveel potentieel , het begon nog vrij goed, traag opbouwend maar het probleem is dat er niks tempo in zit, de film blijft gewoon verder kabbelen waardoor het een langere zit is dan je had gedacht, was bij mij toch zo.
Slecht vond ik het niet maar te weinig om het een goeie film te vinden.
Een gemiste kans. Jammer.
boemboem27
Redelijke film,beetje spin-off van de film
Seven .
Slechte rol voor onze eigen Famke Jansen.
Haar rol heeft totaal geen meerwaarde.
Gewoon maar kijken en weer vergeten.
Klein zesje maar waard.
Kuwiel
Idem boemboem27 . vindt t ook een redelijke film , kijkt ook lekker weg , maat mist duidelijk spanning.
Over Famke Jansen : Niet noemens waardig.
Redelijke thriller met een prima rol van Jeffrey Dean Morgan, Famke Janssen ziet er uit als een plastic pop zonder enige emotie.
EJ Steenbergen
En daar sluit ik me volledig bij aan!
DjFrankie
Film met genoeg ruggengraat. Kijkt vlot weg. Inderdaad ziet ons Famke er niet uit. Ben nooit een fan van haar geweest maar goed oogt ze wel heel erg alah Marijke Helwegen.
Jotul
Ik was geïntegreerd door de trailer en het scenario.
Alhoewel er wel iets van een tijdlijn geschetst wordt door de interval waarin de moorden plaats vinden miste ik vooral een besef van tijd. Helaas zit er ook maar één echte twist in en word je te vroeg op de hoogste gebracht "who did it" en neemt dat een stukje spanning weg. Ook zitten er een paar scenes in die spanning en belang uitdragen maar later niks uitgewerkt meer over te vernemen is.
Verder een goed in elkaar gezette mystery murder thriller, inderdaad kan Famke haar eerder behaalde niveau niet bereiken en kwam deze film een beetje over als een zijstapje voor haar, waarbij de andere hoofdrolspelers een goeie voldoende halen.
Het einde valt een klein beetje tegen, daar leek het alsof het budget compleet op was en dit nog gauw even op een afgelegen en goedkope locatie afgerond moest worden.
cor1946
Weer die vrouw met die plastic bek(Femke Jansen) vreselijk. En de film was net zo erg. Wat een trage film. Niet spannend enz. Een verhaal van niks dus snel vergeten.
knuppel ihhh
Weer een Se7en clone met een stoere Amerikaanse inspecteur die de domme Europeanen wel even de waarheid vertelt.
Left4Dead
??????
debbietino
Voordat ik iets over de film zeg moet er eerst iets van mijn hart.....MIJN HEMEL WAT ZIET FAMKE JANSSEN ER VERSCHRIKKELIJK UIT, ze kan haar ogen niet eens open doen door de opgevulde jukbeenderen en haar bovenlip beweegt ook niet meer. Ligt het aan mij of lijken al die vrouwen ineens op elkaar...
Zo, dat moest er even uit, nu over de film...
De film begint veelbelovend en ik was echt benieuwd hoe het verhaal zich verder zou ontwikkelen. De moorden en hoe ze dit in beeld brachten op basis van kunstwerken zorgden er wel voor dat mijn verwachtingspatroon hoger werd. De rol van Famke was voor mij het enige minpunt van de eerste helft van de film, door haar verbouwde smoel bracht ze mij steeds uit mijn concentratie en dat ergerde mij enigszins.
De film begint voor mij kostbare punten verliezen halverwege de film, op dat moment is de toch wel voor de hand liggende twist al boven water. De film probeert nog krampachtig de aandacht te vestigen op met name de Nederlandse jongen Niels, maar toen ze in het bootje zaten op weg naar het eiland kopte ik ‘m al in. Daarna begint Famke haar speurtocht in de VS en dat sloeg voor mij nergens op. Dat hele verhaal met de vader van de daders kon mij niet boeien. Ook hier had ik al snel door dat de daders broer en zus waren (alhoewel dat weer helemaal op het eind niet zo blijkt te zijn, een nutteloze twist die niets toevoegde). Hierdoor verloor ik ook langzaam de interesse in het verhaal van de jacht op de daders. Het ging te gemakkelijk allemaal en het einde in de sneeuw vond ik al helemaal nergens op slaan. Die journaliste bleef mij te koel voor iemand die weet dat ze vermoord gaat worden en dat de hoofdrolspeler de daders zomaar liet gaan kon mij ook niet bekoren. Dat allerlaatste telefoontje naar de gevangenis was ook verspilde moeite.
Kortom een 2,5*. Puur opgebouwd in het eerste deel van de film en voor het idee.
pampelonne
draak van een film.
deed famke deze film omdat er ook brood op de plank moet??
famke Janssen heb ik jaren geleden een keer in het echt gezien in Amsterdam.
was toen een knappe vrouw, zonder botox, heel lang en heel dun.
Kniertje
Wat een flutfilm. Niet een moment spannend. Trage meuk. En dan Famkes vreselijke facelift. Ze zal zich 's morgens een hoedje schrikken als ze zichzelf in de spiegel ziet. Haar acteerprestaties hebben er duidelijk onder te lijden. Misschien is het een idee haar naast Mickey Rourke te casten. Wat een noodhoofd.
En deze film zijn we zo vergeten.
Rodger
Ja hoor,.. een prima film.. verwacht geen Seven, of kill the girls.. maar een degelijke thriller...
Sommige stukken hadden beter gemogen, maar ga vooral zonder voorkennis de film aanschouwen.
3.0 ***
mjk87 (moderator films)
Zo'n typische thriller die graag een nieuwe Se7en wil zijn, maar faalt op elk front. We krijgen weer een seriemoordenaar (of eigenlijk dus twee) die er een heel spektakel van maakt met een rechercheur die wat nors en verdrietig moet zijn. Maar deze hoofdpersoon mist elke vorm van uitstraling en als kijker ga je er niet in mee. Ook de sfeer weet men nooit erin te krijgen. De film verveelt niet echt en ook de locatie Europa is wel leuk, maar dat is het ook. 2,5*.
Filmkriebel
Niet te geloven dat dit van de hand van een oscarwinnaar is. Lijkt meer een veredelde TV-film. Se7en zou niet eens genoemd mogen worden als vergelijkingsmateriaal. Werkelijk niks van spanning te bespeuren, voor een serial killer film is dat een pijnlijk gemis. Dan maar een beetje het niveau opkrikken met psychologische insteken. Bij vlagen werkt het eigenlijk allemaal nog wel en het acteerniveau is niet al te belabberd hoewel verre van fantastisch, maar van zodra de vergezochte motieven voor de moorden in beeld komen en er naar een erg povere finale toegewerkt wordt, zakt de film zwaar door het ijs.
K. V.
Deze thriller eens bekeken en vond hem wel goed. Nog verrassend wie de dader was. Verder nog een leuke cast en zag de film er nog goed uit. Vond hem wel de moeite om gezien te hebben.
Shadowed
Matig.
Dit keer een film over een aantal moorden die eens niet met het excuus rondloopt dat het op waargebeurde feiten is gebaseerd. Nee, dit keer is het serieus gewoon een heel boek die de vertelling mag dirigeren. Klaarblijkelijk ook een heel saai boek, want als het 't verhaal van deze film vertelt, dan zou ik er nooit doorheen zijn gekomen.
Morgan is als acteur ondertussen een best veilige keuze geworden. Het problematische is echter vooral dat hij de verkeerde rollen aanneemt waarbij hij zijn charisma niet bepaald kan gebruiken. Hierdoor krijg je toch steeds vaker maar saaie personages van hem te zien, terwijl hij als acteur echt wel deugt. De overige rollen kunnen wat minder aanvangen met de film, want zelfs de killers zijn saai te noemen.
Wat zijn mijn problemen met deze film eigenlijk? Vooral het verhaal. De stilering is niet eens zo heel bedroevend, zeker de mistige finale maakt indruk. Verder maakt het allemaal ook een best professionele indruk, alleen niet innemend genoeg om het narratief een fris duwtje in de rug te geven. Zeker de uitkomst van het verhaal is namelijk maar flauw te noemen.
Ik snap dat je tegenwoordig maar wat graag origineel wil zijn, maar hier gaat het vooral ten koste van de film. Het is jammer, want uiteindelijk is het niet slecht, het is alleen volstrekt oninteressant door een totaal gebrek aan strak tempo of energie. Een veilig, maar daardoor wel saai geregisseerd project dus. We hebben ze vaak beter (maar ook slechter) gezien.
Stargiver1002
Wat is er in godsnaam met dat gezicht van famke Janssen gebeurt!!
hatebreeder
Best wel een aardig filmpje voor tussendoor. Interessant om te zien wie de dader is.
Creative-lady
Mooie film. In het begin wist ik niet waarom Sylvia en Mac Randolph meededen in de film. En die andere man die bij hen was in het begin? Wat deed hij dan in de film? En wie de dader was had ik niet verwacht. En de allerlaatste zin? Had het einde toch anders verwacht. Maar wel een leuke film.
frans123
Ik heb het 40 min. volgehouden Een gaaaaaaap verhaal wat niet boeit. onnodige horrorelementen. Ook van die rare zaken dat hij die vrouw weet te vinden die een postcard heeft ontvangen. Dat die Famke Jansen het zo ver heeft geschopt ( zelfs tegenspeelster van Michael Douglas long ago)is mij een raadsel .Kan absoluut niet acteren - de scene waar ze eerst kwaad op hem is en dan in huilen uit barst is zoooo amateurtoneel .Ja lekker wijf - alhoewel de glans er nu af is.
Nog wat; ik heb het helemaal gehad met seriekillers gedoe. Nooit iets goeds gezien , ook Seven niet met Piet en Sint
frans123
Wat is er in godsnaam met dat gezicht van famke Janssen gebeurt!!
Ja hahahaah dat schreef ik ook "' de glans is er wel van af - een oudje"...Maar was een lekker wijf ( die niet kan acteren , ook volkomen emotieloos )
Dat zij zo ver is gekomen komt toch niet alleen door uiterlijk? Maar ze heeft "naam" en dat helpt.
jordorientje
En deze film zijn we zo vergeten.
Hahaha dit is precies wat ik dacht. Beste reactie onder deze film. Niks aan toe te voegen!
TerryA
blijkbaar krijgt deze een vervolg? The Postcard Killings gevolgd door The Postcard Killer
In deze heb je Jacob en Valerie Kanon die op zoek gaan naar de moordenaar van hun dochter, en dan in de vervolg gaat Jacob Kanon op zoek naar wie Valerie Kanon heeft gegijzeld of mee genomen? Weer hoofdrollen voor Jeffrey Morgan & Famke Janssen.
Hier wordt veel gesproken over de film Seven, maar is dit nu meer een versie van Taken en Taken 2 geworden?

Official Secrets
Biografie / Drama, 2019