• 9.378.921 stemmen

Movie 43 (2013)

Komedie | 94 minuten

Genre: Komedie

Geregisseerd door: Elizabeth Banks, Steven Brill, Steve Carr, Rusty Cundieff, James Duffy, Griffin Dunne, Peter Farrelly, Patrik Forsberg, James Gunn, Jonathan van Tulleken en Brett Ratner

Met onder meer: Hugh Jackman, Kate Winslet en Halle Berry

Releasedatum: 21 februari 2013

Plot Movie 43

"The biggest cast ever assembled for the most outrageous comedy ever made."

'Movie 43' is een komedie die bestaat uit diverse korte films, elk met een eigen regisseur en vele bekende acteurs. Enkele verhalen zijn; Een psychopathische moeder (Naomi Watts), die lijdt aan borderline, geeft samen met haar man (Liev Schreiber) thuis les aan hun zoon (Jeremy Allen), maar onderwerpen hem aan pesterijen. Een vrouw (Kate Winslet) heeft een blind date met een man (Hugh Jackman) en komt er achter dat hij een rare geboorteafwijking heeft, waarna ze compleet door het lint gaat. Een coach (Terrence Howard) van een volledig zwart basketbalteam in de jaren '50 geeft zijn spelers advies dat duidelijk niet politiek correct is. Een knappe vrouw (Halle Berry) speelt een spelletje 'truth or dare' in een restaurant.

Veronica (segment "Veronica")

Davis (segment "The Catch")

Angie (segment "The Catch")

Beth (segment "The Catch")

Pete (segment "Happy Birthday")

Vanessa (segment "The Proposition")

Emily (segment "Truth or Dare")

Jason (segment "The Proposition")

Robert (segment "iBabe")

Donald (segment "Truth or Dare")

avatar van jomaseve

jomaseve

Sommige stukken zijn vrij komisch (vooral de blind date-scenes), andere absoluut niet te genieten. Te weinig ups en te veel wansmaak om het een goede film te vinden.

avatar van Jediron

Jediron

Droge Humor? Omg, weet je wat droge humor is? Engels humor! En ja, daar kan ik wel om lachen. Toren C is nog grappiger, veel grappiger; daar lag ik echt vaak in een deuk. Waarom?

Vooral omdat het vaak niet! te bizar is. Stom gedoe met Bat en Robin, echt niet zo leuk, ook die blind dates niet. Volgens mij moet je jonger dan 16jr zijn om hier van te genieten. Hersenlose, slappe, onwerkelijke en knullige humor.

Masters of onsmakelijke, onwerkelijke en on-grappige humor; dat is het!

En nee, mijn mondhoeken zijn niet 1, niet 1 keer omhooggegaan. Waardeloos! Geef die tape maar hier, ik sch**t er wel ff op

avatar van Strike0ut

Strike0ut

Dit moet wel een van de slechtste films zijn die ik ooit gezien heb. Wat een slechte humor. Schande. Dit heeft niks met droge humor te maken. Het is gewoon kinderachtige troep

avatar van essepluisje

essepluisje

Ik ga geen sterren geven want ik heb de film na iets minder dan een uur uit gezet.

Dit doe ik eigenlijk nooit maar ik kon mezelf niet langer dwingen verder te kijken.

Deze humor is zo flauw en kinderachtig, ik heb niet 1 keer gelachen.

Dat er zoveel grote namen aan deze film verbonden zitten begrijp ik echt niet/

avatar van Mitchel_M&M

Mitchel_M&M

Wel vermakelijk filmpje met afentoe leuke momentjes, maar soms echt vreselijk.

avatar van ASroma

ASroma

geen topper maar best vermakelijk film voor een verloren zondagmiddag.

avatar van ribas123

ribas123

wat ben ik blij dat ik niet naar de bios ben geweest voor deze film zeg.

Kan je het wel een film noemen?

avatar van gillie24

gillie24

essepluisje schreef:

Deze humor is zo flauw en kinderachtig, ik heb niet 1 keer gelachen.

Dat er zoveel grote namen aan deze film verbonden zitten begrijp ik echt niet/

Helemaal mee eens. Dit kan echt niet. Wat een trieste bedoeling. Onbegrijpelijk dat actrices van het kaliber Winslet, Watts, Stone zich hier voor lenen. Faris is dan weer niet zo raar, maar haar verhaallijn was echt te goor voor woorden. Hoe verzin je het. Ook Jackman was echt een verschrikking.

Als ik deze wel had afgekeken, had ik al mijn 0,5 stemmen moeten heroverwegen, want dat zijn ineens allemaal meesterwerken vergeleken met deze film.

avatar van Jkayyy9

Jkayyy9

Niet een heel beste film, aan elkaar geknoopte scenes waarvan de helft totaal niet grappig was met een einde waar ik niet echt op zat te wachten. Maar zo slecht als de meeste hier zeggen was ie niet vind ik. Voor mij net geen voldoende, 2.5*

avatar van Zinema

Smerig schommelen.

Een komische film die doet denken aan een hedendaagse Kentucky Fried Movie of een in iets andere vorm gegoten The Onion Movie. Maar in plaats van een TV-zender betreft het hier het wereldwijde web. Een drietal kwajongens stuit op nogal wat vreemde filmpjes die het internet bevuilen. Dat levert onder andere een paar flauwe commercials op, maar ook een aantal hilarische sketches komt voorbij. Schateren mag zelfs af en toe.

Geen humor voor fijnbesnaarde mensen, want het poep- en piesgehalte is torenhoog. De klok slaat seks en elke scène kent op zijn minst één moment van afschuw. Leuk is het uit de hand lopende truth-or-dare-spelletje en het openingsfilmpje. Ook de eindcredits worden onderbroken voor een geinig filmpje met een geile geanimeerde kat. Het niveau tussen de vertellinkjes schommelt wel een beetje, maar er blijft voldoende over om ongegeneerd te kunnen grinniken om alle smerigheid.

Goed.

Met dank aan DFW voor het recensie-exemplaar.

avatar van cales77

cales77

rommel

avatar van TomRayder

TomRayder

Zeer matig. Je miet denken aan films zoals Kentucky fried, Onion Movie. Maar op een vreemde manier ook VHS.

Zeer veel grappen gebaseerd op seks. Vaak te plat (ik houd van plat maar dit was niet sterk). Enig filmpje waar ik toch om heb moeten lachen is Gerard Butler als Leprechaun.

avatar van sirmichaelr

sirmichaelr

Vond deze film vreselijk. Dacht dat het nog leuk zo zijn met de vele bekende acteurs die erin zaten, maar ik vond elk verhaal niet grappig en wilde zo snel mogelijk de bioscoop verlaten.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Wtf, waar ging dit over Deed me al gelijk denken aan dit filmje: LiveLeak.com - Penis Nose? Hilarious.

Enfin, soms best hardop gelachen. Het helpt ook wel dat het behoorlijke acteurs zijn die meedoen en geen allergoedkoopste cast. Grappen worden in elk geval nog goed getimed en personages irriteren ook niet. Dat heb je maar al te vaak met dit soort wansmaakfilms. Nu is het best genietbaar soms, en zo absurd dat het weer grappig wordt. Alleen als geheel is het wat mager en verveelt op den duur ook. 2,0*.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Met een omnibus structuur kom je in comedy al niet ver maar als je dan met dergelijke platvloerse zieligheden op de proppen komt is het toch wel een geval van de schade beperkt houden.

"Veronica", "Homeschooled" en "Victory's Glory" waren gelukkig wel aardig. Vooral te danken aan Stone, Watts en het correcte eeuwenoude basketbalcliché maar buiten deze zeldzame hits, zijn de misses wel enorm en niet leuk. Heeft ook te maken met de sterrencast, waarbij 99% nou niet echt bekend staan om hun uitstekende gevoel voor komische delivery. Op de basisschool had ik dit vast een leuek film gevonden maar dat niveau ben ik inmiddels wel ontgroeid. Wat best een leuk project leek is wel een hele pijnlijke bedoeling ge worden. Eén van de slechtste films die ik in tijden gezien heb.

avatar van barcam

barcam

Zeer geslaagde originele film met veel onnozele kortfilmpjes. De puberale humor past er uitstekend bij. Vermakelijke boel.

avatar van esoxlucius

esoxlucius

Wat een ongelooflijke k*t film, jammer dat je geen -5* kunt geven! Ik heb niet eens hoeven glimlachen, zonde van m'n tijd.

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

0.5* voor the kids in the machines, voor de rest regelrechte troep en één van de slechtste films ooit gezien.

avatar van Metalfist

Metalfist

Pis- en kakomnibus

Ik had nog nooit een trailer gezien van Movie 43. Ik was de film al wel eens tegen gekomen op MovieMeter (voornamelijk dankzij de aanwezigheid van Kristen Bell en vele anderen) maar de score stond toen al vrij laag waardoor de goesting vrij snel over was. Het was echter via een kameraad dat ik hier terug bij terecht kwam en ik was wel benieuwd of de lage score terecht was of dat het weer zo'n typisch geval was van een film waar het cool is om hem af te kraken. Na de eerste sketch wordt het echter al snel duidelijk: Movie 43 gaat een erg lange zit worden.

Want wanneer je opent met Hugh Jackman die een stel teelballen op mijn gezicht heeft hangen, dan is de fun er voor mij al direct af. Een paar jaar geleden had ik dit soort puberale nonsens nog wel kunnen waarderen maar dit is gewoon te wansmakelijk voor woorden en behoort niet echt tot de categorie humor als je het mij vraagt. Het pluspunt is echter dat de sketches op zich maar zo'n 10 minuten duren waardoor je vrij veel afwisseling krijgt. Het genre van pis- en kakhumor blijft echter behouden en er zijn dan ook maar een paar sketches die me een glimlach op de mond konden toveren. Homeschooled is het beste dat de film heeft te bieden, samen met de Tampax commercial, maar bij de rest wil je soms door de grond zakken qua schaamte. De superheldenparodie duurt een pak te lang maar het is vooral het volstrekt walgelijke Beezel dat de score nog verder naar beneden haalt. Alle filmpjes worden aan elkaar gelijmd door 3 tieners die op zoek gaan naar de legendarische Movie 43 maar deze rode draad is te belachelijk voor woorden maar bevat wonderlijk genoeg nog meer humor dan sommige sketches.

Tijdens het kijken vroeg ik me eigenlijk één ding af. Waarom zijn er zoveel acteurs die hier hun medewerking aan hebben verleend. Vaak zijn het nog niet de eerste de beste zoals een Hugh Jackman, Naomi Watts, Kristen Bell, ... De enige reden die ik kan bedenken is dat ze een weddenschap hebben verloren. Ik kan anders niet begrijpen waarom Anna Farris zich terug laat verleiden tot een wil-je-op-me-schijten niveau na haar Scary Movie periode. Vreemd genoeg is dat wel de enige reden waarom Movie 43 niet het laagste van het laagste krijgt want iemand als Richard Gere weet met zijn droge kop een belachelijk idee als de iBabe nog verkocht te krijgen. Plus Kristen Bell in dat supergirl pakje.. Blijft toch één van de mooiste actrices die er rondlopen.

Een film waar ik amper verwachtingen van had en toch wordt er nog ondermaats gepresteerd. Verbaas me eerlijk gezegd dan ook over een aantal scores hier want dit is gewoon wansmakelijke en volstrekte schijthumor, no pun intended. Het is dat er een aantal gerenommeerde namen een atypische rol hebben dat ik hier nog net iets meer dan het laagste aan kwijt wil.

avatar van Diederik58

Diederik58

De poep- en pies- en puberhumor is te verwachten. Het verbaast mij dat zo veel "sterren" zich hebben geleend voor dit vehikel. Richard Gere leek zich zelfs te ergeren. Leverde zeker een aardig centje op. Enkele scenes waren grappig en leuk gevonden. Geen film die mij bijblijft.

avatar van MarcieMarc

MarcieMarc

ik probeer deze film uit te drukken in een woord...

Pfffffff(als dat al een woord is)

laten gaan mensen

avatar van edwinoudenes

edwinoudenes

Ik heb niks tegen pis/schijt/seks/vernederinghumor, maar het was gewoon niet grappig.. Ik denk dat ik hooguit drie keer met een grijns heb gezeten en dat was het wel.. Per grijns een halve ster dan maar.

avatar van schumacher

Heb me kapot gelachen

avatar van myjuki

myjuki

fantastische film.

de film heeft precies bereikt wat het moest bereiken, een comedy film die veeeel te ver gaat.

dat zie je aan de reacties hier, en wereldwijd.

Ik heb me aan een stuk kapot gelachen, vooral de scene met hugh jackman was echt een topper.

avatar van LotusBlossom

LotusBlossom

Ik kan droge humor zeker waarderen + het overschrijden van grenzen en dat was ook in deze film het geval. Niet alles was even grappig maar ik heb me zeker vermaakt! In principe zijn het allemaal korte sketches over de meest bizarre dingen. En geniaal bedacht allemaal! Gerard Butler als een kabouter, kate winslet en hugh jackman op een blind date xD Geniaal wel! Qua totaalpakket toch wel zeker 2.5 sterren waard. You love it or you hate it.

"My girlfriend is bleeding from her vagina!!"

avatar van ikkegoemikke

ikkegoemikke

Iedereen spreekt hier over het WTF-niveau dat deze film heeft.

Yep, had ik ook na een tijd nl. WTF ben ik nu eigenlijk aan het kijken ....

Het feit dat zo'n sterrencast hieraan meedoet is tweeledig :

1. Ze worden waarschijnlijk wansmakelijk vet betaald voor hun kortstondige medewerking

2. Als het allemaal totaal onbekende nobodies waren , was het niet eens in de zalen geraakt m.a.w. de marketing-afdeling wist waar ze mee bezig waren.

Was het de bedoeling om anarchistisch absurde humor in elkaar te boksen , dan zijn ze daar toch niet echt in geslaagd. The Young ones is puur anarchisme en Monthy Python is een toonbeeld van absurdisme. Dit was gewoon een cocktail van platvloerse kak en plas humor , doorspekt met seksueel getinte futiliteiten. Van de opgeblazen tetten van Halle Berry tot de teelballen bij Hugh Jackman, de iBabe met Richard Gere en de proza over het schaamhaar van Kristen Bell. De prot en vliegende slingerschijt scene in Dumb and Dumber was hilarisch. Hier was het gewoon ... euh ... dikke shit

Waarom heb ik de hele film in godsnaam uitgezeten ? Omdat ik benieuwd was of het misschien beter zou zijn in de volgende sketch of dat het niveau nog meer zou dalen. De bloopers bij de aftiteling was een hoogtepuntje

PS. Ik moet toegeven dat er eventjes een glimlach verscheen bij de Tampax reclame

0.5* voor de aftiteling

avatar van duffs

duffs

comedy met allemaal kleine verhaaltjes had ergens gelezen dat dit de comedie van hjet jaar zou zijn en alle comedies van de afgelopen jaren zou overtreffen dus heb hem maar effe gekeken maar moest helaas constateren ondanks een sterren cast dat hij heel erg flauw is nog flauwer dan scary movie 5 die zelfs beter was heb 1 keer flauwtjes gelachen om de parodie met naomi watts die wel geinig was maar ook erg flauw jammer zonde van mijn tijd eigenlijk zelfs al had ik niet veel betrs te doen onvoldoende

avatar van MizKriz

MizKriz

een verhaal met er tussen korte sketches.. eerst zag het er lachwekkend uit,

maar als je de film helemaal gezien hebt denk je anders

er zaten wel enkele leuke grappige sketches in, zoals vb de Batman/Robin speed date scene, vond ik ergens overdreven gebracht. hoewel de Tampax scene wel goed was.

Beste was de Beezel scene, het laatste, heb er me kapot mee gelachen, maar helaas was dit dan ook alles.

avatar van blurp194

blurp194

Poep- en plashumor.

Als een soort parodie op de veelluik- fragmentenfilm. Jammer dat er niet nog een of andere bespottelijke poging bijkomt om de fragmenten bij elkaar te laten komen, dan was het een mooie dikke vinger geweest naar alle elitaire prutswerk dat er de laatste jaren op dat gebied langs komt. Ook jammer dat een net te groot deel van de grappen niet echt werkt. Toch is er nog genoeg over waar ik echt wel om lachen kan. Bijvoorbeeld de Steve Jobs parodie is eigenlijk stiekem best goed. En in elk fragment zit eigenlijk wel haast zo'n moment dat dan weer zo goed werkt dat het eigenlijk alle missers van daarvoor goed maakt. En zeker makkelijk te verteren, want heel lang duurt het allemaal niet - de fragmenten niet, en de hele film ook niet.

En wat ook wel helpt is de hele serie erg bekende namen die meedoet - en in een aantal gevallen ook zeker uitstraalt dat ze daar voor hun plezier zijn. Een andere verklaring is er ook eigenlijk niet voor wat ze daar aan het zoeken zijn - gezien het beperkte budget kan het nauwelijks zo zijn dat ze voor het grote geld gekomen zijn.

Toch is als je het resultaat optelt de som wat mager. Was er een mooie rode draad geweest die het hele zooitje samenbracht, dan was het een meesterwerk geweest. Nu is het toch eigenlijk meer een poep- en plasfilm. De overheersende negatieve kritiek zal wel vooral komen doordat haast niemand wil toegeven dat dat af en toe best leuk is.