• 9.375.897 stemmen

Movie 43 (2013)

Komedie | 94 minuten

Genre: Komedie

Geregisseerd door: Elizabeth Banks, Steven Brill, Steve Carr, Rusty Cundieff, James Duffy, Griffin Dunne, Peter Farrelly, Patrik Forsberg, James Gunn, Jonathan van Tulleken en Brett Ratner

Met onder meer: Hugh Jackman, Kate Winslet en Halle Berry

Releasedatum: 21 februari 2013

Plot Movie 43

"The biggest cast ever assembled for the most outrageous comedy ever made."

'Movie 43' is een komedie die bestaat uit diverse korte films, elk met een eigen regisseur en vele bekende acteurs. Enkele verhalen zijn; Een psychopathische moeder (Naomi Watts), die lijdt aan borderline, geeft samen met haar man (Liev Schreiber) thuis les aan hun zoon (Jeremy Allen), maar onderwerpen hem aan pesterijen. Een vrouw (Kate Winslet) heeft een blind date met een man (Hugh Jackman) en komt er achter dat hij een rare geboorteafwijking heeft, waarna ze compleet door het lint gaat. Een coach (Terrence Howard) van een volledig zwart basketbalteam in de jaren '50 geeft zijn spelers advies dat duidelijk niet politiek correct is. Een knappe vrouw (Halle Berry) speelt een spelletje 'truth or dare' in een restaurant.

Veronica (segment "Veronica")

Davis (segment "The Catch")

Angie (segment "The Catch")

Beth (segment "The Catch")

Pete (segment "Happy Birthday")

Vanessa (segment "The Proposition")

Emily (segment "Truth or Dare")

Jason (segment "The Proposition")

Robert (segment "iBabe")

Donald (segment "Truth or Dare")

avatar van Yar90

Yar90

Ik heb speciaal een account aangemaakt om een recensie te schrijven over deze film.

Wat een *** film. De sneakpreview bevat 90% van de leukste momenten van de film. De film gaat in feite over iemand die op internet de film "43" zoekt, en via de "Google" en "Youtube" filmpjes te zien krijgt met soortgelijke namen. De film gaat echt helemaal nergens over...Geen goed verhaallijn o.i.d. Heb deze film tijdens een "mannenavond" gezien in de bios (Utopolis) en is werkelijkwaar zonde geld.

Deze film is misschien enkelt en alleen de moeite waard als je deze download onder het genot van veel alcohol en veel rookwaar van de plaatstelijke dealer...

Bespaar geld en kijk deze gewoon niet in de bios!

avatar van jorn2611

jorn2611

Ben gisteravond naar de voorpremiere geweest. ondanks er hele slechte recensie's waren durfde ik het toch aan om er heen te gaan. De zaal zat helemaal vol. En toen begon de film al hillarisch. met een dating scene met een vrouw en een man met ballen op zijn kin . De zaal lag al helemaal plat en de rest van de film ook. Het was zeker een grappige film en ook eens wat anders in de bios. Dus ik snap de recensies niet echt dus. Maar volgens mij is de film echt alleen bedoelt voor jongvolwassene in een melige bui.

3/5

7/10

avatar van wwelover

wwelover

Vind dat er wel behoorlijk overdreven gereageerd geword op deze film (niet zo zeer op Moviemeter). Okay het is een behoorlijk puberale film en er zitten veel niet grappige momenten tussen, maar ik en vrijwel iedereen met mij in de bios heeft toch vaak dubbelgelegen. Probleem is echter dat dit als film niet goed werkt, als kortere losse filmpjes hadden ze beter kunnen werken. De rode draad van de film met die jongens had ook achterwege moeten blijven. De sketch over de jongen die thuisschool krijgt vond ik wel heel erg goed.

avatar van rep_robert

Ach, dit is weer zo'n populaire film om te haten. Stiekem is dit toch wel weer erg fijne guilty pleasure uit de Farrelly stal.

Movie 43 kenmerkt zich ook als een typische Farrelly film, enkel dan wel ongegeneerd en met alle remmen los. Wat je in Movie 43 voorgeschoteld krijgt is te schaamteloos voor woorden en stiekem is dat eigenlijk best leuk als je van dit soort humor houdt. Dus wanneer je enigszins subtiel bent ingesteld lijkt het me logisch dat je hier niet om kan lachen, maar de verscheidene regisseurs toveren de meest genante situaties op het scherm. Poep, pies, seks, ongesteldheid, superhelden. Niets en niemand wordt gespaard. Daarom is het des te leuker dat we een hoop bekende gezichten zien en niet een stel b-acteurs. Heerlijk dat zij zich bijna kosteloos hebben laten misbruiken in deze film!

Uiteraard gaat Movie 43 gepaard met hits en misses. De misses zijn ook aanwezig in een aantal sketches, maar over het algemeen zijjn die ook nog wel vergezeld met een hoog "bizar" gehalte dat je zelfs op de slechte momenten afvraagt hoe ze in godsnaam met dit soort ideeën komen(Kate Winslet en Hugh Jackman). Dat is ook de algemene tendens van deze film: "hoe verzin je dit in godsnaam?" Ik vind helaas de rode draad die alle sketches aan elkaar verbindt niet erg grappig. Daar had wel meer in gezeten. Toch heb ik een aantal keer behoorlijk gelachen.

Zo is de Superhero Speeddating aanvankelijk niet heel grappig, maar is de climax toch erg hilarisch. Naomi Watts en Liev Schreiber zijn hilarisch als ouders die nogal een apart idee hebben bij het geven van thuisscholing. De remmen gaan compleet los bij de "truth or dare" blind date van Halle Berry en is Beezel in de aftiteling toch ook weer een bizarre afsluiting.

Ach, ik heb eigenlijk wel respect voor dit soort ongeremde werkjes. Je weet op voorhand dat de film unaniem neergesabbeld zal worden door de filmcritici, want die hebben nog nooit zo'n flauwe en melige film als dit gewaardeerd.

Daarom toch nog het lef hebben om dit te maken door alle schroom van je af gooien, een hoop grote filmsterren die zichzelf ook eens lekker voor schut zetten en lekker de grootste nonsens te verfilmen die ik in tijden heb gezien. Ik kan dit erg waarderen, eindelijk een keer wat anders dan al die politiek correcte zooi.

Zo slecht dat het erg leuk wordt

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Mijn filmsmaak is soms zo wispelturig als het Nederlandse weer. Het ene moment kritisch en het volgende moment ben ik buitengewoon mild naar iets dat ´slecht´ zou moeten zijn. Natuurlijk is het intellectuele niveau van Movie 43 beneden alle peil, maar dat neemt niet weg dat ik 100 minuten heb gelachen om de wansmakelijke grofheden die ze maar op weten te dissen. Juist dat het hier om bekende acteurs gaat en niet om B-acteurs maakt het allemaal nog hilarischer. De makers schijnen grote namen ervoor gestrikt te hebben door ze te lokken met enkele A-sterren die ze al hadden.

Het heeft wel iets van die heerlijk anarchistische sfeer die Jackass vroeger ook had: grof, wansmakelijk en pretentieloos, maar gebracht met een plezier dat aanstekelijk werkt op de kijker. Dit is vooral niet bedoeld om serieus te nemen, Misschien zet het iets teveel erop in om als een cult-hit gezien te worden, maar buiten dat is het een veel grappigere film dan de overdreven lage reacties doen vermoeden.

avatar van voskat

voskat

Aandoenlijk filmpje. Veel meer woorden heb ik er eigenlijk niet voor. Genoeg momenten erom kunnen lachen, hoe "slecht" het allemaal ook is.

Ik sluit me maar gewoon aan bij rep_robert.

avatar van vitani

vitani

Waardeloze film... Ik vond de trailer echt geweldig grappig, maar achteraf bleek dat in mijn ogen de enige écht grappige scene in de hele film. De grappen vond ik ook niet leuk, maar misschien ben ik wel gewoon te humorloos voor dit soort films. De drie jongens die op filmpjes moeten klikken om bij movie43 te komen is een makkelijke manier van 'grappige' filmpjes aan elkaar plakken. 0,5 ster, voor de trailer.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Ik las op het informatiebord van Pathe dat dit één van de meest bizarre en spraakmakende komedies van de laatste jaren zou zijn. Dit leek me sterk maar zoiets moet je natuurlijk zelf even ondervinden en nu hij afgelopen is kan ik er moeilijk mee instemmen.
Richard Gere trof ik enkele uren hiervoor nog aan in Arbitrage en daar past hij uiteraard veel beter in thuis; hij is veel te goed om aan een tafel te zitten waar ze bezig zijn met een mp3 speler uit te vinden waarvan ze niet precies weten of het naakte vrouwelijke design wel functioneel is. Waar sloeg dit op? Ook de rest van de cast zoals Halle Berry, Naomi Watts, Terrence Howard, Hugh Jackman, Kate Winslet, Emma Stone, Steve Stiffler, Uma Thurman en ongetwijfeld nog een paar zitten hier verkeerd. Echt wonderbaarlijk dat ze hier zichzelf voor uitlenen want het doet enkel afbreuk aan hun naam. Ook het feit dat de makers zoveel geld investeren om deze topacteurs in te schakelen terwijl hun product gewoon kinderachtig en verwaarloosbaar is bezorgd me vraagtekens.
Het uitgangspunt om met een laptopje in een slaapkamer een 'mysterieuze' video op te sporen en onderweg allerlei vervreemde omstandigheden te passeren is sowieso al erg cheasy maar de uitwerking is nog bedroefder. Het leek eerst nog wat te worden met die balzak onde de kin in het restaurant maar de volgende scène faalde al direct. Sleutelwoorden zijn lul, ballen en andere toepassingen van geslachtsdelen en daar waren die vervelende dwergen het beste voorbeeld van: ''ik stop een verroeste schaar in je kont''. Is dit humor, is dit echt iets om te lachen? De speeddate met superhelden was ook alls behalve grappig en bevatte zelfs grote letters in beeld waardoor een vergelijking met Kick-Ass wel heel dichtbij komt. Zo'n truth or dare spelletje had best leuk kunnen zijn maar het vaatje met inspiratie is wederom leeg en zo gaat ook hier het beleid verloren en volgt er een afgekapte ruzie aan de bar (al bleek die Chinese metarmafose achteraf het hoogtepunt van alles te zijn geweest want dat gezicht van hem zag er gewoon hilarisch uit). De movie 43 zelf, waar de zoektocht eigenlijk op gebaseerd is, stelt dan ook nog eens diep teleur (apocalyptische onzin). En we sluiten af met een basketbalteam waarbij er drie blanke jongens van de tegenpartij zomaar de kleedkamer binnen komen lopen en de hele groep uitdaagt waarop de spelers antwoorden met ''zie je, ze zijn best hard''. Kom op zeg... wat hebben de makers voor kijk op het leven? Dit was weer een triest geval.

avatar van Elineloves

Elineloves

Geweldige sterrencast, dat moest ik natuurlijk zien.

Gelukkig ben ik niet teleurgesteld, want de verwachtingen waren aardig hoog. Niet elk segment was even geslaagd, maar er waren een paar die toch zeker de moeite waard waren.

"The Catch" bijvoorbeeld, met Winslet en Jackman. Zorgde uiteraard voor een hoog 'WTF' gehalte, terwijl het, laten we eerlijk zijn, erg platte humor is. Hoe lang kan zoiets grappig blijven, na 10 genante momenten? Toegegeven: Best lang.

''Homeschooled'' was ook tof, beetje jammer alleen dat dat stuk vrijwel helemaal in de trailer te zien is en er dus niet veel boeiends overblijft. Zoonlief vond ik wel echt uitstekend acteren. Pa en ma zorgen voor een hoog 'awkward!' gehalte.

"The Proposition", poephumor. Niet mijn ding, maar gelukkig ook niet zo storend als dat ik verwacht had. Samen met ''iBabe'' leken mij dit de minst leuke verhaaltjes, en dat bleek ook zo te zijn.

''iBabe'' vond ik dan weer totaal niet grappig. Snap ook niet goed waarom er hierbij gelachen werd in de zaal. Er waren tieten in beeld, lacheuh!

"Veronica" is ook een gevalletje 'Je hebt het allemaal in de trailer gezien'. Had hier ook wat meer van verwacht, was vrij kort en ook niet erg grappig, helaas.

"Super Hero Speed Dating", tja. Typisch gevalletje wel aardig, maar nergens lachen, gieren,brullen. Vagina en schaamhaar grappen tot in den treure toe, waarvan je op een gegeven moment denkt: 'Nu weet ik het wel'.

''Middleschool Date'' vond ik dan wel weer leuk, vanwege de jonge cast en het ontzettende 'over the top' gehalte. Blinde paniek onder de jongeren, en niet al te behulpzame vaders erbij. ''Tampax'' was ook wel een geinige aanvulling hierop.

''Happy Birthday'' ook maar zo-zo. Ik hou wel van wat grofheid, maar hier was het op een verkeerde, niet grappige manier gebracht. Lijkt alsof er nog niet genoeg knokwerk in beeld was gebracht en dat daarom in deze sketch extra de nadruk daar op moest liggen.

'"Truth or Dare". LEUK! Ik kende die hele vent niet, maar ik vond hem lollig. Het hele 'Hoe ver zou je gaan' vond ik best aardig uitgewerkt,zaten een paar geweldige 'dares' in.

"Victory's Glory''. You are black, they are white x 1000 en je hebt je sketch. Grappig? Nee. Nuff said.

Het laatste segment "Beezel". BRILJANT. Kwam net op het moment dat k dacht dat de film afgelopen was, maar dit was het leukst van allemaal. En dan hou ik niet eens van katten. Dit was écht mijn humor (Oke, op het kattenpis moment na). Leuke afsluiter.

En dan hebben je natuurlijk nog Calvin, JJ en jong broertje Baxter. Ik was stiekem (niet zo stiekem) ontzettend aan het crushen op Calvin, wat een leuk joch is dat zeg.

De acteur nemen zichzelf overduidelijk totaal niet serieus en dat spat er ook vanaf. Gelukkig maar,want anders was het niks geworden. De grappen zijn plat, ze proberen telkens te shockeren, en het verhaal is simpel, maar vermakelijk. Enkele sketches slaan de plank volledig mis terwijl er ook een paar waren waar ik flink om moest lachen.

Al met al een vermakelijke film, mits je je niet ergert aan een sterrencast die platte, seksistische, racistische en grove taal uitslaan.

avatar van jasmijn86

jasmijn86

Ik ben meestal wel te porren voor melige, flauwe humor waarbij je je verstand kunt uitschakelen, maar deze film viel me echt tegen. Weinig echt grappig stukjes. Ik vond de sketch na de aftiteling nog het leukste. Nee, dit viel niet mee

avatar van rickieyy

rickieyy

Ik heb be far nog nooit zon slechte film gezien.. de humor is slecht, ook vondt ik dat er wijnig tot geen verhaal in de hele film zat.. een afrader

avatar van Q Jones

Q Jones

Vond het gewoon echt een onbezonnen zooitje maar heb bij sommige stukjes wel echt dubbel gelegen.

Alleen kijken in een melige bui.

avatar van ibendb

ibendb

Grove humor, platte grappen, pis- en poepjokes,... Daar draait het eigenlijk om in Movie 43: Zo ranzig/absurd mogelijke sketches maken. En dit is echt gelukt want de film heeft een erg hoog WTF gehalte.

De film begint al geweldig met het stuk van Kate Winslet en Hugh Jackman. Allebei fantastische acteurs en zetten hier een leuke rol neer. Dat die gast ballen op z'n kin had zag ik echt niet aankomen en van dat moment tot het einde van dit segment lag ik gewoon plat van het lachen. Tuurlijk, het is allemaal erg plat en puberaal, maar het werkt!

Nog een leuk stuk was dat met Chloë Grace Moretz en Christopher Mintz-Plasse. Ook weer twee geweldige acteurs die zorgen voor hilariteit. Het hele "Help! Mijn vriendin bloedt uit haar vagina-stuk zorgde voor hilarische zinnen en het allerlaatste stuk van het segment was een doordenkertje (voor mij althans) maar dit maakte het af en ook hierbij lag ik in een deuk.

De scène met Emma Stone vond ik minder grappig. Het absurde overheerst hier en dit werkt ook. Grappig hoeft het echt niet te zijn hier. Ik zat steeds met een dafuq-gezicht te kijken en dit volstond al. Ik hou gewoon van Emma Stone in komedies. Wat een leuke actrice.

Beezel vond ik geweldig! Net als je denkt dat de film gedaan is, komt hij eraan. Wat een lieve, schattige en kiezige kat is dat toch. Hier heb ik ook weer vaak gelachen. Truth or Dare was ook erg grappig en grof (dat blinde kind!!!). De "Homeschooling"film is ook hilarisch en zorgt voor een paar gênante situaties.

Nu noem ik wel allemaal goede stukken op, toch zijn er heel wat mindere (lees "slechte") segmenten. Zo kon ik totaal niet lachen om die kabouter, de iBabe of het footballteam. Deze waren gewoon pijnlijk ongrappig en duurden vaak te lang. Ook de personages waren niet leuk. De film duurt ook iets te lang. Het verhaal rond Movie 43 is eigenlijk niet bijzonder grappig en zorgde amper voor een glimlachje.

Toch overheersen de grappige segmenten en dus bekom ik een ruime voldoende. Deze film heeft eigenlijk een veel te laag gemiddelde. Maar ik snap ook wel dat mensen deze humor totaal ongrappig vinden. Toen ik de trailer liet zien aan m'n ouders wilden ze niet eens verder kijken na dat van Will you poop on me? terwijl ik daar in een deuk lag.

Best leuk.

Movie 43 is zo'n film waarvan je vooraf al weet dat hij op veel tegenstand zou stuiten. Ik vind het alleen apart te lezen dat deze film puur voor het geld gemaakt zou zijn, dat lijkt me nu niet het geval. Hoe dubieus ook, de lol valt er makkelijk vanaf te zien en de verschillende regisseurs kunnen duidelijk hun gangetje gaan.

Drie zaken redden deze film. Allereerst een sterrencast die zich welwillend voor schut laat zetten. Zulke momenten zijn uiterst zeldzaam, kan me in Hollywood eigenlijk enkel Batman & Robin en Mars Attacks herinneren. Altijd een feestje. Ten tweede de opdeling in korte films, het zorgt ervoor dat er elke 10 minuten weer iets anders debiels gebeurt. En ten laatste de complete stompzinnigheid van de humor. Normaal gezien mijn type humor ook niet, maar dit gaat er dikwijls zover over dat een lekker wtf gevoel overheerst.

Jammer is dat veel van de grapjes zelf meestal niet zo grappig zijn. Het is eerder de combinatie van acteurs en idioterij die voor de humor moet zorgen. Maar daar slaagt de film dan wel vol in. Ook leuk de losse structuur verder, de bloopers op het eind waarbij de laatste uit geen enkele van de voorgaande filmpjes lijkt te komen en dan eigenlijk het filmpje zelf inleidt, zo'n dingen houden een film fris.

Voor een beperkt publiek, maar heb me er best mee geamuseerd. Hoogstaand is het niet, maar qua platheid redelijk onovertroffen en dat betekent ook wat.

avatar van Shinobi

Shinobi

Op zich ben ik zo nu en dan wel in voor wat platte humor, maar dit vond ik toch net weer iets teveel van het goede.

Sowieso is het te prijzen dat er een ware sterrencast meedoet aan de verscheidene korte filmpjes - dat bij elkaar gehouden wordt door een onzinnig verhaaltje over twee vrienden die het broertje van één van de vrienden eens goed terug wilt pakken - en zich bewust voor schut laten zetten.

Gedurende de film vraag je jezelf dan ook af wat voor onbenullig filmpje er weer hiernaar zal komen. Het is dan ook veelal 'hit and miss', desondanks heb ik wel een paar keer goed kunnen lachen. Maar over het algemeen is het meer bij glimlachen gebleven.

Al met al op zich wel een geinige film om eens een keer gezien te hebben, mits je van platte humor houdt. De film had naar mijn mening wel iets ingekort kunnen worden, want op een gegeven moment had ik het eigenlijk wel gezien.

2,0 Sterren.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Nogal mislukt.

Het recept van Movie 43 is simpel: d.m.v. een overbodige kapstok worden korte segmenten getoond waarin een resem Hollywoodsterren - zelfs zij die écht kunnen acteren - zichzelf voor schut zetten. De humor waarmee ze dat doen gaat over piemels, vagina's, kak en pis. Ik heb daar persoonlijk geen problemen mee, maar feit is dat er gewoon geen geslaagde grappen tussenzitten. De film wordt eerder geruggesteund door het schokeffect dat de grote namen trachten op te wekken.

Dat is bij mij evenwel niet bereikt, al moet ik zeggen dat enkele sterren in mijn achting gestegen zijn. Vooral van Naomi Watts en Liev Schreiber had ik niet verwacht dat ze zo uit de hoek zouden komen. Hun segment is veruit het grappigste.

Daarnaast zitten er nog degelijke stukjes in - de aanrijding waarbij de vent van Anna Faris zijn lading loost of het segment met Emma Stone -, maar de hoeveelheid rommel is wat aan de hoge kant. Zeker de kapstokvertelling had gewoon geknipt moeten worden.

Hersenloze bedoening, heel soms geslaagd, maar meestal niet.

avatar van Fortune

Fortune

Ik kan deze film wel waarderen die nog wel het meest vergelijkbaar is met The Union Movie die ook bestaat uit sketches die vaak sociaal-maatschappelijke kwesties aankaarten ook al is het allemaal zo flauw als het maar kan zijn.

Aan de ene kant ben ik positief maar aan de andere kant hoef ik deze film niet nog een keer te zien. De bovengenoemde Union Movie is ook veel beter.

Krijg sowieso het gevoel dat mensen zichzelf veel te serieus nemen als je die berichten zo doorleest. Ja, het is vaak slecht, hier en daar ook zeker grappig en origineel maar zeker niet slechter dan de gemiddelde komedie die in de bioscoop verschijnt waar je het einde al van kan raden voordat de film begonnen is. Gelukkig zit er geen slap liefdesverhaaltje in of een moreel lesje op het einde.

avatar van ziggy06

ziggy06

Zonder dat ik erg hard heb moeten lachten, vind ik de sketches toch origineel en kwalitatief zeer aardig. Maar een top-cast zorgt nog niet perse voor hilariteit. Vond de sketch met Halle Berry en de laatste met de kat het leukst denk ik...

avatar van EdRaket2

EdRaket2

Niet mijn type humor - vind het uitermate flauw en heb hem na een half uurtje maar uit gezet.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Waarschijnlijk een van de slechtste films ooit gemaakt. Zogenaamd een komedie, valt geen pijl op te trekken. Een aantal van de beroemdste, mooiste en beste acteurs leent zich uit voor dit gedrocht, later waarschijnlijk in foetushouding huilend in een hoekje, hun gedachtes gevuld met spijt. Absoluut wanproduct waar Huug Bosse nog niet om zou kunnen lachen.

Ik zit te zwetsen. 0,5* in aantocht mensen.

avatar van dualcia

dualcia

Best leuk tussendoortje. Sommige segmenten waren beter geslaagd dan andere, maar dat zul je altijd hebben

The Catch
Helemaal leuk dankzij Kate Winslet, die normaal gesproken toch wat braafjes is, maar hier heel grappig uit de hoek komt Een balzak in een nek is natuurlijk ontzettend banaal , maar door Kate kwam het eigenlijk nog redelijk subtiel over. Leuk begin!

Homeschooled
Alweer zo'n fijne, subtiele actrice die daardoor óók grappig uit de hoek komt: Naomi Watts. Het hele bizarre verhaal wordt zo droog verteld dat het leuk (en origineel) is.

The Proposition
Als het WTF- gehalte nog niet hoog genoeg was, is dit na dit segment wel over. Chris Pratt is leuk en het is ook leuk om hem te zien spelen met zijn Anna Faris, maar over poep- en plashumor gesproken.. Nee, niet mijn ding. Al was het zo erg nog niet, voor het onderwerp.

Veronica
Heel jammer van Emma Stone, want ik vind haar normaal gesproken helemaal leuk, maar dit was echt niks. Niet grappig, niks.

iBabe
Best wel leuk. De acteurs (Richard Gere!) brengen dit belachelijke onderwerp weer zo droog en serieus, dat het stiekem erg vermakelijk wordt.

Superhero Speed Dating
Het concept van dit segment klinkt heel leuk. Superhelden in het dagelijks leven. Helaas kwam dit niet goed uit de verf, ondanks de leuke acteurs als Justin Long en Jason Sudeikis. Het wilde maar niet grappig worden.

Middleschool Date
Leukste segment van de hele film! Heerlijk over de top en vooral die jongen die denkt dat dat meisje dood aan het gaan is, is zo'n ontzettend schatje Geweldig! Ook veel leuke acteurs in dit segment.

Happy Birthday
Viel me flink tegen. Johnny Knoxville en Sean William Scott zijn 2 van mijn favoriete acteurs, dus leuk om ze hierin te zien, maar het ging teveel nergens over, was té chaotisch en daardoor ook helemaal niet grappig, op Gerard Butler als leprechaun na

Truth or Dare
Heel leuk om Halle Berry hier te zien. Het gaat allemaal weer helemaal over het randje, maar Halle heeft wel de flair om het toch best grappig te maken. Die kerel vond ik daarentegen niet leuk, maar de overdreven dares waren leuk

Victory's Glory
Niks aan.

Beezel
Prima einde.

Al met al dus redelijk leuk, en vooral heel leuk om bepaalde 'bravere' acteurs en actrices te zien in zulke niet-serieuze rollen. Opvallend dat deze acteurs hier vaak leuker waren dan de acteurs die ik in komedies vaak heel erg kan waarderen.

Ik twijfel heel erg over mijn cijfer, maar ik hou het voor nu op een *2.5, omdat er toch teveel in zat waarbij ik geen glimlach over mijn lippen kreeg.

avatar van Honey Blossom

Honey Blossom

Weet niet zo goed wat er van te denken. De film bestaat uit losse verhalen, die elk erg merkwaardig zijn.

Ik vond niet één verhaal er echt uitspatten. Er waren te vaak awkward momenten, die grappig moeten voorstellen, maar ik kan me niet vinden in deze humor. Zo open minded ben ik niet. Misschien hebben ze het iets te ver gepushed? Ik vraag me af hoe de super cast terug kijkt op deze film.

Mostly, I enjoyed Christopher Mintz-Plasse.

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Het is al weer een tijd geleden dat ik ze uitgedeeld heb, en ik doe het niet eens zo vaak, maar voor deze film is niks anders weggelegd dan de laagst mogelijke score.

Wat een film is dit zeg. Of eigenlijk is film niet eens van toepassing op dit gedrocht. Alleen de kapstok al die dient voor alle kleine verhaaltjes die erin verwerkt zitten. Zo slecht en zo dramatisch geacteerd.

Ik snap uberhaupt niet wat al die sterren in het script hebben gezien. Die zullen zich achteraf toch zo schamen dat ze zich opsluiten in hun villa en de aankomende tien jaar geen filmrol meer durven aannemen

Echt helemaal niks is grappig in de film, het woord humor komt niet eens in de buurt.

Dit is gewoon een vreselijke flater en voor mij rest achteraf een enorme kater.

avatar van Mescaline

Mescaline

Als je de trailer bekijkt weetje ongeveer al wat je kan gaan verwachten, het ene filmpje nog flauwer en droger dan het andere maar als je al in een melige bui bent is het erg aanstekelijk.

Velen bekende gezichten die aan deze film hebben meegewerkt en ook voor de regisseurs lijkt het me wel eens een geinig en redelijk gemakkelijk uitstapje naar totaal iets anders..

Movie 43 is wat het is, sommige stukjes deden me niks terwijl andere me soms hardop lieten lachen en het meeste van de tijd ik wel een grijns op mijn gezicht had.

iBabe

avatar van Zinema

Smerig schommelen.

Een komische film die doet denken aan een hedendaagse Kentucky Fried Movie of een in iets andere vorm gegoten The Onion Movie. Maar in plaats van een TV-zender betreft het hier het wereldwijde web. Een drietal kwajongens stuit op nogal wat vreemde filmpjes die het internet bevuilen. Dat levert onder andere een paar flauwe commercials op, maar ook een aantal hilarische sketches komt voorbij. Schateren mag zelfs af en toe.

Geen humor voor fijnbesnaarde mensen, want het poep- en piesgehalte is torenhoog. De klok slaat seks en elke scène kent op zijn minst één moment van afschuw. Leuk is het uit de hand lopende truth-or-dare-spelletje en het openingsfilmpje. Ook de eindcredits worden onderbroken voor een geinig filmpje met een geile geanimeerde kat. Het niveau tussen de vertellinkjes schommelt wel een beetje, maar er blijft voldoende over om ongegeneerd te kunnen grinniken om alle smerigheid.

Goed.

Met dank aan DFW voor het recensie-exemplaar.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Wtf, waar ging dit over Deed me al gelijk denken aan dit filmje: LiveLeak.com - Penis Nose? Hilarious.

Enfin, soms best hardop gelachen. Het helpt ook wel dat het behoorlijke acteurs zijn die meedoen en geen allergoedkoopste cast. Grappen worden in elk geval nog goed getimed en personages irriteren ook niet. Dat heb je maar al te vaak met dit soort wansmaakfilms. Nu is het best genietbaar soms, en zo absurd dat het weer grappig wordt. Alleen als geheel is het wat mager en verveelt op den duur ook. 2,0*.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Met een omnibus structuur kom je in comedy al niet ver maar als je dan met dergelijke platvloerse zieligheden op de proppen komt is het toch wel een geval van de schade beperkt houden.

"Veronica", "Homeschooled" en "Victory's Glory" waren gelukkig wel aardig. Vooral te danken aan Stone, Watts en het correcte eeuwenoude basketbalcliché maar buiten deze zeldzame hits, zijn de misses wel enorm en niet leuk. Heeft ook te maken met de sterrencast, waarbij 99% nou niet echt bekend staan om hun uitstekende gevoel voor komische delivery. Op de basisschool had ik dit vast een leuek film gevonden maar dat niveau ben ik inmiddels wel ontgroeid. Wat best een leuk project leek is wel een hele pijnlijke bedoeling ge worden. Eén van de slechtste films die ik in tijden gezien heb.

avatar van Metalfist

Metalfist

Pis- en kakomnibus

Ik had nog nooit een trailer gezien van Movie 43. Ik was de film al wel eens tegen gekomen op MovieMeter (voornamelijk dankzij de aanwezigheid van Kristen Bell en vele anderen) maar de score stond toen al vrij laag waardoor de goesting vrij snel over was. Het was echter via een kameraad dat ik hier terug bij terecht kwam en ik was wel benieuwd of de lage score terecht was of dat het weer zo'n typisch geval was van een film waar het cool is om hem af te kraken. Na de eerste sketch wordt het echter al snel duidelijk: Movie 43 gaat een erg lange zit worden.

Want wanneer je opent met Hugh Jackman die een stel teelballen op mijn gezicht heeft hangen, dan is de fun er voor mij al direct af. Een paar jaar geleden had ik dit soort puberale nonsens nog wel kunnen waarderen maar dit is gewoon te wansmakelijk voor woorden en behoort niet echt tot de categorie humor als je het mij vraagt. Het pluspunt is echter dat de sketches op zich maar zo'n 10 minuten duren waardoor je vrij veel afwisseling krijgt. Het genre van pis- en kakhumor blijft echter behouden en er zijn dan ook maar een paar sketches die me een glimlach op de mond konden toveren. Homeschooled is het beste dat de film heeft te bieden, samen met de Tampax commercial, maar bij de rest wil je soms door de grond zakken qua schaamte. De superheldenparodie duurt een pak te lang maar het is vooral het volstrekt walgelijke Beezel dat de score nog verder naar beneden haalt. Alle filmpjes worden aan elkaar gelijmd door 3 tieners die op zoek gaan naar de legendarische Movie 43 maar deze rode draad is te belachelijk voor woorden maar bevat wonderlijk genoeg nog meer humor dan sommige sketches.

Tijdens het kijken vroeg ik me eigenlijk één ding af. Waarom zijn er zoveel acteurs die hier hun medewerking aan hebben verleend. Vaak zijn het nog niet de eerste de beste zoals een Hugh Jackman, Naomi Watts, Kristen Bell, ... De enige reden die ik kan bedenken is dat ze een weddenschap hebben verloren. Ik kan anders niet begrijpen waarom Anna Farris zich terug laat verleiden tot een wil-je-op-me-schijten niveau na haar Scary Movie periode. Vreemd genoeg is dat wel de enige reden waarom Movie 43 niet het laagste van het laagste krijgt want iemand als Richard Gere weet met zijn droge kop een belachelijk idee als de iBabe nog verkocht te krijgen. Plus Kristen Bell in dat supergirl pakje.. Blijft toch één van de mooiste actrices die er rondlopen.

Een film waar ik amper verwachtingen van had en toch wordt er nog ondermaats gepresteerd. Verbaas me eerlijk gezegd dan ook over een aantal scores hier want dit is gewoon wansmakelijke en volstrekte schijthumor, no pun intended. Het is dat er een aantal gerenommeerde namen een atypische rol hebben dat ik hier nog net iets meer dan het laagste aan kwijt wil.

avatar van Diederik58

Diederik58

De poep- en pies- en puberhumor is te verwachten. Het verbaast mij dat zo veel "sterren" zich hebben geleend voor dit vehikel. Richard Gere leek zich zelfs te ergeren. Leverde zeker een aardig centje op. Enkele scenes waren grappig en leuk gevonden. Geen film die mij bijblijft.

avatar van ikkegoemikke

ikkegoemikke

Iedereen spreekt hier over het WTF-niveau dat deze film heeft.

Yep, had ik ook na een tijd nl. WTF ben ik nu eigenlijk aan het kijken ....

Het feit dat zo'n sterrencast hieraan meedoet is tweeledig :

1. Ze worden waarschijnlijk wansmakelijk vet betaald voor hun kortstondige medewerking

2. Als het allemaal totaal onbekende nobodies waren , was het niet eens in de zalen geraakt m.a.w. de marketing-afdeling wist waar ze mee bezig waren.

Was het de bedoeling om anarchistisch absurde humor in elkaar te boksen , dan zijn ze daar toch niet echt in geslaagd. The Young ones is puur anarchisme en Monthy Python is een toonbeeld van absurdisme. Dit was gewoon een cocktail van platvloerse kak en plas humor , doorspekt met seksueel getinte futiliteiten. Van de opgeblazen tetten van Halle Berry tot de teelballen bij Hugh Jackman, de iBabe met Richard Gere en de proza over het schaamhaar van Kristen Bell. De prot en vliegende slingerschijt scene in Dumb and Dumber was hilarisch. Hier was het gewoon ... euh ... dikke shit

Waarom heb ik de hele film in godsnaam uitgezeten ? Omdat ik benieuwd was of het misschien beter zou zijn in de volgende sketch of dat het niveau nog meer zou dalen. De bloopers bij de aftiteling was een hoogtepuntje

PS. Ik moet toegeven dat er eventjes een glimlach verscheen bij de Tampax reclame

0.5* voor de aftiteling