• 9.372.683 stemmen

The Indian Fighter (1955)

Western | 88 minuten

Genre: Western

Geregisseerd door: André De Toth

Met onder meer: Kirk Douglas, Elsa Martinelli en Walter Matthau

Plot The Indian Fighter

"Only one man has the power to stop a war."

Johnny Hawks, de bekende indianenjager, keert na de burgeroorlog terug naar het Westen. Hij sluit een verdrag met Sioux-indianen, zodat een karavaan met setters ongehinderd over hun grondgebied kan reizen. Maar twee goudzoekers en Johnny's liefde voor een indianenmeisje zet alles op losse schroeven.

Johnny Hawks

Susan Rogers

Captain Trask

Chivington (as Lon Chaney)

Will Crabtree (as Alan Hale)

Briggs (as Elisha Cook)

avatar van Barfly

Barfly

Matige film. Erg vlak gespeeld door Douglas en consorten.

Het verhaal is op zich best interessant, maar de uitvoering is zo emotieloos allemaal.

Ik heb hem met tegenzin af zitten kijken eigenlijk.

avatar van mrklm

mrklm

De eerste film geproduceerd door Bryna Productions, waarvan Kirk Douglas één van de oprichters was. Hij speelt Johnny Hawks, die een karavaan door Indiaans gebied moet loodsen. Daartoe probeert hij op goede voet te komen met Red Cloud [Eduard Franz], de leider van een groep Indianen en een oude kennis. Met enige moeite weet hij een overeenkomst te bereiken, maar Wes Todd [Walter Matthau] en diens compaan Chivington [Lon Chaney] hebben zo hun eigen plannen.

Douglas laat zich van zijn meest energieke kant zien. Enerzijds zien we hoe hij net zo sierlijk als Douglas Fairbanks een paar kan bestijgen, anderzijds zien we ook hoe hij de mooie, jonge Indiaanse Onahti [Elsa Martinelli, een Italiaanse schoonheid] op uiterst twijfelachtige wijze 'weet te winnen'. Elisha Cook jr is vermakelijk als een fotograaf wiens werk wisselende reacties op roept, maar deze western scoort vooral in de actiescènes. Douglas' duel te paard toont prima stuntwerk en er is ook aandacht voor de slimme tactiek van de Indianen wanneer ze een fort aanvallen. Die slag is erg goed geregisseerd, bevat veel voortreffelijk stuntwerk en is de belangrijkste reden om deze bovengemiddelde western te bekijken.