The Indian Fighter (1955)
Genre: Western
Geregisseerd door: André De Toth
Met onder meer: Kirk Douglas, Elsa Martinelli en Walter Matthau
Plot The Indian Fighter
"Only one man has the power to stop a war."
Johnny Hawks, de bekende indianenjager, keert na de burgeroorlog terug naar het Westen. Hij sluit een verdrag met Sioux-indianen, zodat een karavaan met setters ongehinderd over hun grondgebied kan reizen. Maar twee goudzoekers en Johnny's liefde voor een indianenmeisje zet alles op losse schroeven.
Johnny Hawks
Onahti
Wes Todd
Susan Rogers
Captain Trask
Chivington (as Lon Chaney)
Red Cloud
Will Crabtree (as Alan Hale)
Briggs (as Elisha Cook)
Morgan
chrissie
Vond deze niet zo goed omdat ik het personage dat Douglas vertolkt een echte hufter vond. Bovendien acteert hij hier naar mijn mening heel houterig.
Pacino88
Inderdaad nogal matig.
ags50
Interessant dat (terecht) de handelingen van de Indianen in het daglicht werden gesteld als veroorzaakt zijnde door de hebzucht van de blanken. En dat in een film van 1955 toen cowboys steevast de "good guys" waren!
Gisteren herzien en ik moet tot de conclusie komen dat de film wel erg laag staat....
Dogie Hogan
Meteen maar besteld (hopelijk gaat MM-score daarna omhoog...
Dogie Hogan
Inderdaad nogal matig.Die hele romance is belachelijk, totaal geen chemie, en het begin ervan lijkt net een verkrachting.3*
Allebei mee eens. En weer Alisha Cook Jr. in de rol van de sul.
Deze Western van De Toth is bij lange na niet op het niveau van zijn RAMROD en vooral DAY OF THE OUTLAW!
IMDB *5/10, maar is eigenlijk aan de te hoge kant.
Barfly
Matige film. Erg vlak gespeeld door Douglas en consorten.
Het verhaal is op zich best interessant, maar de uitvoering is zo emotieloos allemaal.
Ik heb hem met tegenzin af zitten kijken eigenlijk.
- 19675 berichten
Een mindere acteerprestatie van Douglas dan ik van hem gewend ben.
Zijn rol kan bij mij ook geen spoortje van sympathie opwekken.
Het verhaal doet mij eveneens weinig.
Ik heb de dvd na bekijken dan ook meteen weer van de hand gedaan.
Dat doe ik zelden, maar deze hoef ik echt niet te bewaren, ook al ben ik een western verzamelaar.
Jan met de pet
Nou helemaal geen matige film, heb me geen moment verveeld , goed verhaal en wederom mooie beelden: 3,5
El_Cascador
2,5 sterren voor deze matige western.
Positief: cinematografisch zit het goed=> mooie beelden van het Wilde Westen! Ook de actiescènes zijn het bekijken waard.
Negatief is ten eerste de performance van Douglas: zijn toenaderingspoging lijkt inderdaad meer op een verkrachtingspoging dan op het ontluiken van een prille liefde.
De film is ook te kort om het verhaal degelijk tot zijn recht te laten komen: het einde wordt veel te snel afgehaspeld om geloofwaardig te zijn. Ook de muziek is onopvallend en voegt geen noemenswaardige sfeer toe aan het hele gebeuren.
aburex
Toch één van de mindere westerns. Diegene die ik vroeger in de bioscoop heb gezien wekken toch andere herinneringen op dan deze. Douglas speelt inderdaad matig en de beeldmooie Martinelli speelt als een houten pop, maar ja deze dateert al van '55. Toch 3,5* omdat ik hou van dit nu vergeten genre
madmax1
Ook nog eens herkeken,moet heel lang geleden zijn want kon me weinig herinneren.
Na een tijdje begon het te dagen, niet mijn afdeling wel mooie beelden en acrobatiek
van de indianen op de paarden .
Een niet al te sterke Krik-Douglas, die later toch wel een paar toppers maak in het genre.
mr rumson
De hele film werd in Oregon geschoten op locatie .
Wat prachtige plaatjes oplevert van Veel naaldbomen bergen en riviertjes .Daar had Bob Ross de Amerikaanse landschapschilder Wel raad mee geweten .
De mooie omgeving is dan ook het grootte pluspunt van de film .
Kirk Douglas kon mij nou niet echt bekoren, even als de rest van de acteurs.
Zodat de film voor mij niet heel overtuigend overkomt .
Waardoor het mij allemaal niet zoveel kon boeien wat er met de personages in de film gebeurde.
De actie scenes konden er nog wel mee door .
Vooral die indiaan te paard die het tegen Douglas opneemt ,en zijn kunsten vertoont is wel leuk om te zien.
Jammer is het dat de film niet boeiend genoeg . Zodat het voor mij een middelmatige film blijft .
trebremmit
The Indian Fighter Blu-ray - Kirk Douglas - dvdbeaver.com
Ondanks de lage score lijkt het me wel wat, indrukwekkende natuurbeelden in de beaver review.
mrklm
De eerste film geproduceerd door Bryna Productions, waarvan Kirk Douglas één van de oprichters was. Hij speelt Johnny Hawks, die een karavaan door Indiaans gebied moet loodsen. Daartoe probeert hij op goede voet te komen met Red Cloud [Eduard Franz], de leider van een groep Indianen en een oude kennis. Met enige moeite weet hij een overeenkomst te bereiken, maar Wes Todd [Walter Matthau] en diens compaan Chivington [Lon Chaney] hebben zo hun eigen plannen.
Douglas laat zich van zijn meest energieke kant zien. Enerzijds zien we hoe hij net zo sierlijk als Douglas Fairbanks een paar kan bestijgen, anderzijds zien we ook hoe hij de mooie, jonge Indiaanse Onahti [Elsa Martinelli, een Italiaanse schoonheid] op uiterst twijfelachtige wijze 'weet te winnen'. Elisha Cook jr is vermakelijk als een fotograaf wiens werk wisselende reacties op roept, maar deze western scoort vooral in de actiescènes. Douglas' duel te paard toont prima stuntwerk en er is ook aandacht voor de slimme tactiek van de Indianen wanneer ze een fort aanvallen. Die slag is erg goed geregisseerd, bevat veel voortreffelijk stuntwerk en is de belangrijkste reden om deze bovengemiddelde western te bekijken.
cinemanukerke
anderzijds zien we ook hoe hij de mooie, jonge Indiaanse Onahti [Elsa Martinelli, een Italiaanse schoonheid] op uiterst twijfelachtige wijze 'weet te winnen'. .
Dat was ook het eerste dat mij opviel. Ik vraag me af : was dit gewoon de jaren '50 mentaliteit over de rol van vrouw tgo man ? Ik heb ,namelijk vrij veel afleveringen van de serie Mad Men gezien waar de neerbuigendheid tgo vrouwen zeer sterk naar voren kwam. Mannen hadden het voor het zeggen en vrouwen moesten gedwee aan de haard blijven. Of was het een zeer onhandige poging van de studio MGM om het macho gehalte van Douglas op te krikken om zijn status van goddelijke filmster nog te vergroten ? Hoe dan ook, het is hier door meerdere users opgemerkt (het woord 'verkrachtingsscene' is gevallen en ik kan dit alleen maar beamen want zo komt het ook bij mij over). Los van deze schandvlek is de film een middelmatig western waarin dramatiek en avontuur onderhoudend gebracht worden. Het personage van Elisha Cook jr kan misschien zelfs een schuchtere poging genoemd worden om de rol van de media kritisch te benaderen. Regisseur was André De Toth, een Hongaarse immigrant die vooral westerns en misdaad films regisseerde die ruwe, gewelddadige (voor die tijd) scenes hadden. Zijn favoriete quote was blijkbaar : Life is goddam black and I photograph life. Maar met The indian fighter heb ik dat niet gemerkt. Of het zou dan toch over die 'twijfelachtige" scene gaan ?
mrklm
Heb is meer dan 3 jaar geleden dat ik de film heb gezien, maar ik weet wel dat mijn opmerking was niet bedoeld als kritiek. Het schets de verschillende manier waarop Douglas zijn fysieke kracht toont. Mijn inziens zegt het wel degelijk iets over de tijd waarin de film is gemaakt. Het is niet voor niets dat vrouwen meer dan 65 jaar later nog steeds strijden tegen de mannelijke dominantie in Hollywood. Het scenario voor deze film is geschreven door drie mannen, dat verklaart voor een belangrijk deel de attitude ten opzichte van de vrouwelijke karakters.
MarkAjx1
Hoe dat kleine blonde jochie ooit door de screening is gekomen is mij een raadsel. Ik ben meestal niet zo kritisch op ''kind-acteurs'', vind het meestal wel prima maar dit was echt te schrijnend voor woorden, wat een irritante personage!
- 19675 berichten
wat een irritante personage!
Datzelfde geldt wat mij betreft ook voor Kirk Douglas (in deze film)
MarkAjx1
Hij heeft wel betere dagen gehad ja als in deze film zeker waar. Maar toch mag dat jochie zijn schoenveters nog niet vastmaken (ook niet in deze film
- 19675 berichten
Dat klopt wel, want hij droeg laarzen
Sisko
Heb deze film al heel lang in mijn collectie en gisteren maar eens bekeken. Redelijk standaard Western, inderdaad niet de beste rol van Douglas. Toch wel veel mooi gefilmde scenes met sympathie voor het standpunt van de Indianen. Toch zou deze film niet meer op deze manier gemaakt worden omdat onze held Douglas tot 2x toe een meisje aanrandt en "nee" zeggen en "ja "bedoelen hier wordt bevestigd en alle indianen rollen door geschminkte blanke acteurs worden gespeeld.

Oscars 2026: alle nominaties van de Academy Awards op een rij

'The Night Agent' keert snel terug: Netflix onthult trailer van derde seizoen