• 9.370.282 stemmen

Superman vs. The Elite (2012)

Animatie / Sciencefiction | 76 minuten

Genre: Animatie / Sciencefiction

Geregisseerd door: Michael Chang

Met onder meer: George Newbern, Pauley Perrette en Dee Bradley Baker

Plot Superman vs. The Elite

"World saved. Humanity lost."

Superman ontmoet The Elite, een kwartet superhelden onder leiding van Manchester Black. Na een succesvolle eerste samenwerking komen ze al gauw tegenover elkaar te staan. In tegenstelling tot Superman, die gezworen heeft om geen mensen te doden, gelooft The Elite dat hun tegenstanders vernietigd moeten worden, en komen hier ook openlijk voor uit. Tot verbazing van Superman smult het publiek van de werkwijze van The Elite, en hij begint zich af te vragen of zijn visie van 'Truth, Justice and the American Way' nog wel past in deze harde, cynische tijd.

Superman / Clark Kent / Robot (stemrol)

Lois Lane (stemrol)

Manchester Black / Pokolistani Ambassador (stemrol)

Jimmy Olsen (stemrol)

Atomic Skull (stemrol)

Terrence Baxter / Dockworker (stemrol)

Coldcast (stemrol)

komerad

Is die grappig?

avatar van Dopke

Dopke

Superman is een vervelend, eendimensionaal, idealistisch personage, een gegeven waar weer eens een film omheen gebouwd is. Er vallen vele doden, maar nooit heeft Superman het gevoel dat deze doden op zijn geweten staan. (Het is interessant dat dit juist in Dark Knights Returns (de animatie) wel voor een ommekeer zorgt.) Er wordt wat gespeeld met ‘serieuze’ vragen maar uiteindelijk blijft het slechts vrij oppervlakkig vermaak. Niets mis mee verder.

avatar van supermovieman

supermovieman

Erg goede Superman animatiefilm. Het is een van mijn favoriete personages juist omdat hij zo idealistisch is! Dat komt in deze film wederom goed naar voren. En er zat een gave wending op het einde! Erg de moeite waard. Prettig om nu te kijken in de maanden voor de release van Man of Steel!

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Mijn eerste superman-cartoon, justice league buiten gelaten. En dat is me goed bevallen. Verhaal (over hoe ver je moet gaan met straffen van criminelen & verleden van Manchester Black) is interessant en Atomic Skull / Elite zijn waardige tegenstanders.

avatar van Decec

Decec

Een matige animatie/SF film...

Matige verhaal...

Slecht gemaakte Animatie film...

Mooi HD kwaliteit breedbeeld...

Prima achtergrond geluid/muziek

(Dolby Digital)...