• 9.177.909 stemmen

Batman: The Dark Knight Returns, Part 2 (2013)

Animatie / Actie | 74 minuten

Genre: Animatie / Actie

Geregisseerd door: Jay Oliva

Met onder meer: Peter Weller, Ariel Winter en David Selby

Gesproken taal: Engels en Portugees

Plot Batman: The Dark Knight Returns, Part 2

"Justice Returns... Vengeance Returns... Redemption Comes to Gotham."

Na de vernedering en uitschakeling van de beruchte leider van The Mutants moet de inmiddels 55-jarige Bruce Wayne nog één keer zijn Batman-kostuum aantrekken om het op te nemen tegen de Joker, die na tien jaar zwijgen uit Arkham Asylum is ontsnapt. Zijn leeftijd werkt hem echter tegen en hij moet hulp vragen aan het jonge meisje Carrie Kelly, die omgedoopt is tot de nieuwe Robin.

Batman / Bruce Wayne (stemrol)

Robin / Carrie Kelley (stemrol)

Commissioner Gordon (stemrol)

Joker (stemrol)

Clark Kent / Superman (stemrol)

Anchor Carla (stemrol)

Mayor Stevenson (stemrol)

Bartholomew Wolper (stemrol)

Murray / Radio stemrol (stemrol)

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Volgens verwachting.

Part 2 volgt de logica en gaat meteen door waar deel 1 ophield. Er wordt geen tijd meer besteed aan intro's en wat nog allemaal. De actie neemt vanaf het begin de bovenhand (soms wel te veel) en levert een goed resultaat op.

Plotgewijs vind ik de rol van Superman voor een keertje wel leuk en ook het einde is in orde.

De voice-acting blijft wel vrij mager. Peter Weller is duidelijk geen Kevin Conroy en ook de overige personages zijn voorzien van weinig memorabele stemmen.

Wél secuur is de animatie. De actie is vloeiend (en ook ongeremder dan in andere animatiefilms) en Gotham ziet er nog steeds Gotham uit. Ook de score is goed.

3,5

avatar van witboek

witboek

Heb nog nooit zo gewelddadige tekenfilm gezien. Verhaal zat prima in elkaar en de muziek maakte de het gewoon subliem. Ik vind dit beter dan de film.

avatar van mnrk

mnrk

Tonight I am going to maintain order in Gotham City. You are going to help me. But not with these. These are loud and clumsy. These are the weapons of cowards.

Our weapons are precise and quiet. In time I will teach them to you. But for tonight, you will rely on your brains and your fists. Tonight, we are the law. Tonight, I am the law.

Deze 2e DK animatie van Jay Oliva is een prima vervolg op het 1e deel en sluit ook naadloos aan...

De animatie was weer in orde en de actie was ook weer volop aanwezig en dat in combinatie met weer een prima soundtrack...

Ook de stemmen die weer aanwezig waren kwamen weer goed over...

Hopelijk wordt deze reeks voort gezet...

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

"DC UNIVERSE ".

De animatie van Batman spreekt mij altijd aan en vind ik geweldig om naar te kijken.Ik vind

het alleen jammer dat Batman niet de stem draagt van Kevin Conroy in deze animated movie.

Het verhaal is net zoals bij part 1 goed/prima zelfs.Ondanks dat ik toch meer heb met het stemgeluid van K.Conroy als Batman heb ik toch 74minuten kunnen genieten van Batman:The Dark Knight Returns, Part 2 (2012).

avatar van Shinobi

Shinobi

De afsluiter van The Dark Knight Returns tweeluik en gelukkig wel beter te noemen dan het eerste deel waar ik redelijk hoge verwachtingen van had, maar die niet heeft in kunnen lossen.

Dit deel is namelijk veel harder en Joker is uiteraard de geduchte aartsvijand van Batman. Het gaat er hier dan ook behoorlijk keihard aan toe met het nodige bloedvergiet. Je moet jezelf alleen wel even door de eerste helft zien te werken, maar in de tweede helft krijg je dan een waar spektakel voorgeschoteld.

Helaas wel een paar kleine minpuntjes in de vorm van: de irritante Carrie als Robin en de komst van Superman vind ik niet echt bij deze film passen. Wederom helaas geen Kevin Conroy als de stem van Batman en Mark Hamill die de stem van Joker niet doet is ook een gemis.

Al met al toch wel een vermakelijke film die door de grimmige toon en actie in de tweede helft best aardig wegkijkt. Let vooral ook op de vele referenties naar andere personages, de echte fans zullen dit wel kunnen waarderen.

3,5 Sterren.

avatar van TheThirdMark

TheThirdMark

Nooit gedacht dat ik een middelmatige animatiefilm (kwaliteit van de animatie) zo'n hoog cijfer zou geven.

Maar dit is echt een ontzettend goede film.

Kijk nu al uit naar de 2015 film Batman vs. Superman/Superman vs. Batman.

Ik schrok er trouwens van hoeveel de intonatie van Peter Weller lijkt op die van Tom Hardy in The Dark Knight Rises. Maar die intonatie heeft wel een dikke meerwaarde.

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Deze vond ik minder dan deel 1. Superman VS Batman was wel cool.

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Een vervolg die zowaar nog beter is dan het eerste deel. Vol met harde actiescènes en de aanwezigheid van The Joker. Zonder inleiding dit keer, en zelfs nog harder dan de voorganger.

avatar van Film Pegasus

Deel 1 was vooral leuk met de oudere Batman en de komst van Robin (als ik even rondsurf al de 6e in rij). Ook met Gordon en Harvey Dent. Maar deel 2 gaat helemaal los met nog meer iconische figuren uit de DC stal. De tekenstijl is misschien niet memorabel, maar de actie is er. Er is een verhaal dat interessant is (en draait rond Batman). En er wordt ook niet terug gehouden om mensen te laten sterven.

Ik heb de comics niet gelezen en heb enkel de films en enkele lange animatiefilms gezien. Deze is toch wel mee de top. Moest het nog iets visueler aangekleed zijn, was dit een topfilm.

avatar van GrobbekuikenXL

GrobbekuikenXL

Erg leuk ja. Kende de COMICS al. Er komt ook een film van Killing joke ! beide delen achter elkaar gezien. Hier mogen ze best echte film van maken die dan net zo grimmig is !

avatar van Jokkie

Jokkie

Wat een vertoning van de Joker, wauw.