• 9.375.523 stemmen

Geregisseerd door: Raja Gosnell

Met onder meer: Neil Patrick Harris, Brendan Gleeson en Katy Perry

Releasedatum: 31 juli 2013

Plot The Smurfs 2

"Get ready to get naughty!"

In dit vervolg creëert de boze tovenaar Gargamel een paar ondeugende Smurf-achtige wezens, waarmee hij de magische krachten van de Smurfen hoopt te kunnen benutten. Maar als hij er achter komt dat alleen een echte Smurf hem kan geven wat hij wil en alleen een geheime spreuk die Smurfin weet de wezens kan veranderen in echte smurfen, kidnapt Gargamel Smurfin. Hij brengt haar naar Parijs waar hij door miljoenen wordt aanbeden als 's werelds grootste tovenaar. Het is nu aan Grote Smurf, Klungelsmurf, Moppersmurf en Smurffatje om terug te keren naar de echte wereld, zich te herenigen met Patrick en Grace Winslow, en Smurfin te redden.

Patrick Winslow

Room Service Waiter

New York Taxi Driver

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Er was een tijd dat ik dit best vaak op de buis tegenkwam en die avonturen waren altijd geweldig. Moppersmurf, babysmurf, gehandicapte smurf, sychofreniasmurf, prostituésmurf, etc. Nu blijkt er een stad te zijn toegevoegd met echte personen die ik nooit eerder had aangetroffen. Het doet een beetje afbreuk aan die sprookjesachtige toonzetting waar ik eigenlijk voor kwam. En ditmaal draaide het vooral om de Smurfin die gevangen is genomen waarbij weg naar de bevrijding helemaal niet zoveel te bieden heeft. Voor de kleintjes zal het wellicht meer dan afdoende werken en Gargamel werd op zich wel prima vertolkt maar ik vind deze moderne uitvoering toch een beetje jammer.

avatar van meultje

meultje

Vandaag deze film gezien. Ik vond het wel een grappige film, snap de negatieve berichten niet zo.

De beste graadmeter zijn natuurlijk de kinderen: die hebben zich suf gelachen en geven de film een 8.

avatar van Elineloves

Elineloves

Jammer man. Waar ik het eerste deel echt leuk vond, stiekem ook vanwege de New York omgeving, viel dit toch wel vies tegen. Sowieso de plek waar het zich afspeelt (BAH, Frankrijk.) maar ook het 'verhaal' an sich was niet veel soeps. De humor viel tegen, de enige keer dat ik een glimlach kreeg was van Azaria en Azrael, die het overigens wel nog vrij leuk doet, maar verder was het allemaal zo-zo. Grootste ergernis waren 'The Naughties'. Wat waren die godsgruwelijk irritant zeg, met name dat ventje wilde ik eigenhandig de strot om draaien.

Er ontbrak iets, de echte 'smurfenmagie'. Het sprankelende van het eerste deel was weg. Gelukkig waren Neil en Jayma er wel nog bij, anders was het helemaal huilen met de pet op. De enige leuke toevoeging was de stiefpa van Neil, die wist ook wel voor een handjevol leuke momenten te zorgen. Jammer dat de film het vooral moet hebben van de momenten van de volwassenen, en niet van de scènes waarin de Smurfen te zien zijn.

Tegenvallertje.

P.s: Ik haat Frankrijk, nu nog meer.

avatar van Kliko_Green

Kliko_Green

Wat wordt deze film ondergewaardeerd hier!

Als je niet in de doelgroep van de smurfen hoort waarom ga je er dan naar kijken???

Vandaag met de kinderen geweest en die waren erg enthousiast. Zal wel aan de bios liggen maar ik vond het 3D gedeelte juist erg goed! Beter als in deel 1. Sterker nog... Ik vond deel 2 veel beter. Leuker verhaal en de stouters en het moraal van het verhaal voegen zeker wat toe. Dat laatste kwam zeker bij de kids binnen!

Kortom... Voor de kids erg leuk. Ook voor de jeugdig denkende volwassenen.

Kun je je niet verplaatsen in de doelgroep? Ga dan alleen naar films voor 16+ en zeur niet.

avatar van gekwijfie

gekwijfie

Leuke film!!

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Vond deze ook prima te doen. Iets 'hipper' dan de vorige - fijne soundtracks ook ! - en dat viel bij mij niet verkeerd. De smurfen zijn niet écht leuk en de naughties voegen ook niet heel veel toe maar met de stiefpa en de kat weet de films nog wel eens leuk uit de hoek te komen.

avatar van Metalfist

Metalfist

Say hello to my enormous friend

Ik heb de Smurfen altijd wel leuk gevonden. De strips verslond ik vroeger, van de Amerikaanse animatieserie heb ik ook erg veel gekeken indertijd en ook de twee films (De Fluit met de 6 Smurfen en de live-action versie) vond ik erg leuk. De live-action film deed het ook vrij goed qua box-office dus een vervolg kon nu eenmaal niet uitblijven. Iets waar ik persoonlijk niet op zat te wachten maar gelukkig nam Raja Gosnell de regie terug op zich en keerden onder andere Neil Patrick Harris, Hank Azaria en Jayma Mays weer voor hun respectievelijke rollen.

Maar dit is nu alweer de tweede sequel dit jaar die me tegenvalt. De Smurfen komen deze keer niet in New York terecht maar in Parijs en dat is nu niet meteen een geslaagde verandering van setting. Hopelijk komen ze in het derde deel eens in België terecht, dat verdient Peyo toch wel. Soit, waar de film serieus op mist is de toevoeging van The Naughties. Totaal geen leuke personages, zeker Vexy vond ik vrij irritant, maar laat dat nu juist twee van de belangrijkste figuren uit de film zijn. Gosnell houdt zich ook nog eens minder en minder aan de essentie van de Smurfen op zich (Grouchy die opeens Positive wordt?!) en dat is toch zonde. Voor de rest meer van hetzelfde, zo blijft het niveau van animatie gelijkwaardig aan het eerste deel, maar is het toch ook tegelijkertijd een stuk minder. De setting van New York sprak me ook een stuk meer aan dan Parijs maar dat is eerder persoonlijk natuurlijk.

Wel tof natuurlijk dat iedereen terug zijn rol opneemt. Hank Azaria blijft een geweldige keuze voor Gargamel maar Neil Patrick Harris en Jayma Mays worden wel wat gedegradeerd naar onbelangrijke bijrollen. Er wordt nog een poging gedaan om wat diepgang te brengen aan de hand van Brendan Gleeson als stiefvader van Patrick maar dat is maar een vervelend personage, alleen de scène waar hij in een eend veranderde was wel leuk, en had voor mij echt niet gehoeven. Ik had liever dan ook wat meer van de Smurfen op zich gezien want nu hebben alleen Jonathan Winters (die kort na het maken van de film overleed), Kate Perry, George Lopez, Anton Yelchin en John Oliver grotere rollen. Daar had meer mee gedaan kunnen worden, zeker wanneer je Kenan Thompson en Shaquille O'Neal cast als Smooth en Greedy maar hen amper screentime geeft. Christina Ricci en J.B. Smoove zijn de nieuwkomers als Vexy en Hackus maar stellen voor de rest niet bijzonder veel voor.

Ben ik de Smurfen nu echt ontgroeid? Ik betwijfel het maar The Smurfs 2 is ook gewoon op alle fronten minder dan zijn voorganger(s). Zonde eigenlijk want dit had evengoed een succes kunnen worden maar Gosnell verliest zich te hard in hedendaagse grapjes (Gargamel met een tablet onder andere) en verliest de essentie van de figuurtjes uit het oog. Vermakelijk, dat nog wel, maar dan toch liever al het andere wat van de blauwe wezentjes is uitgebracht.

avatar van The Oceanic Six

Net zo goed of net zo slecht als deel 1, het is maar hoe je het bekijkt. Wat mij het meest tegen staat van deze 2 films is dat ze weinig recht doen aan het Smurfenconcept en de leuke Smurfenwereld die ik altijd graag op tv zag. Het hele idee van Smurfen naar de grote stad vind ik niks. Deel 2 is een soort kopie van de voorganger, op elk vlak. Oke, ze hebben er een paar duistere Smurfen ingepropt, de stad is anders en Neil Patrick Harris hebben ze weer een ander verhaaltje gegeven, maar erg veel anders is het niet. En toch is het ergens nog wel een beetje vermakelijk. Dat komt vooral door het overdreven acteerwerk van Gargamel, die nog wel een beetje de tovenaar van de tekenfilms weet te benaderen. Maar zo'n Smurfin (Smurfette in het Engels geloof ik) irriteerde me wel met dat gezeur van haar.

Grafisch ziet de film er wel goed uit en de stemmen zijn wederom prima verzorgd, maar als film zal het vooral iets voor kinderen zijn. Er zitten te weinig volwassen grapjes in om mij echt te kunnen boeien. Dat doet bijvoorbeeld de Shrek reeks toch veel leuker.

Matig vervolg op een ook al niet zo'n sterke eerste film.

Kan me erg vinden in de tekst van A&L hierboven> verreweg meest storende in de film is weer dat het totaal geen Smurfen sfeer heeft. Alles speelt zich af in de grootstedelijke 'echte mensen wereld' wat uitermate vervelend is.

Verder buitengewoon kinderachtig.

avatar van Spetie

Ook ik ben het behoorlijk eens met hetgeen hierboven geschreven is. Het eerste deel was al niet geweldig, maar dit vervolg is nog een stukje minder. Veel infantiele humor, die meestal totaal niet leuk is en de echte Smurfen sfeer ontbreekt.

Vooral de smurfen zelf zijn totaal niet leuk en ook hier maakt men er een ontzettend moralistisch verhaaltje van. Het enigste pluspunt blijft Azrael, die ook hier weer voor de leukste momenten zorgt, al zijn dat er helaas niet zoveel.

Nee, erg matig allemaal en nogal smaakloos.

avatar van ibendb

ibendb

Wat een verschrikking!

The Smurfs was al niet echt een goede film, maar de sequel is ook niet veel soeps. In feite, het is zelfs bijna een ramp te noemen. Het verhaaltje is zo dun als wat en het acteerwerk trekt op de ballen. De Smurfen zien er niet uit, de setting boeit niet en de humor is bijna nooit grappig. Nu, de scènes met Jayma Mays (Glee ) en Neil Patrick Harris waren nog enigzins te pruimen, maar als de Smurfen in beeld kwamen kreeg ik het al. Ze waren gewoon niet leuk meer. Ik heb me na het kijken van deze film voorgehouden geen film als deze meer te kijken, maar nu zag ik dat de volgende Smurfenfilm zich in België zal afspelen. Ik ben nu wel benieuwd. Toch een kleine 2* voor Jayma Mays (/ Mrs. Doolittle)

avatar van Film Pegasus

Ik was wel te vinden voor The Smurfs in 2011. Een film die beter tot z'n recht kwam dan het toch wat vergelijkbare Garfield. Alleen jammer dat ze de Smurfen naar de stad brachten. Ook hier weer, al komen sommige bekende figuren als Potige, Knutsel en vooral nu Smurffatje veel beter aan bod. En eerlijk gezegd is Gargamel door Hank Azaria zeker niet slecht. Wat minder is, zijn de mensen met vooral Neil Patrick Harris aan top. Dat toont aan dat ze bij een volgende deel (dat er gezien de cijfers wel zal komen) terug gaan naar de setting uit de strips met eventueel figuren als Bolle Gijs en meer Smurfen zelf aan bod laten komen. Neem desnoods één van de verhalen uit de reeks om te verfilmen. En pimp het wat op om er iets modern van te maken.

The Smurfs 2 was zeker niet slecht, maar toch iets minder dan z'n voorganger. Al blijf ik geloven in de reeks en zal ik evengoed een 3e deel bekijken. Laat maar komen!

avatar van StevenMighty

StevenMighty

Net als de eerste film is deze weer erg leuk om te kijken.

De smurfen zien er weer enorm realistisch uit en het lijkt of ze echt tussen de acteurs staan.

De rol van Gargamel wordt perfect vertolkt en blijft leuk.

Ik ben deze smurfen animatie films voorlopig nog niet zat, er mag nog een derde deeltje komen

avatar van K. V.

K. V.

'k vond het wel een leuke film, zeker voor een jonge doelgroep erg vermakelijk, al vond 'k hem ook wel goed te pruimen. Het verhaal was goed en er viel genoeg te beleven.

Visueel zat het meestal wel goed, enkel vond 'k Azraël wel iets minder geslaagd.

De film bevatte ook genoeg humor.

Een tof filmpje die prima geschikt is voor een jeugdig publiek.

avatar van Decec

Decec

Een leuke animatie/familie/komedie/fantasie film...

Leuk verhaal...

Prima vervolg voor deel 2...

Leuk gemaakte animatie...

Perfect achtergrond geluid/muziek

(Dolby Digital 5.1)...

Mooi HD kwaliteit breedbeeld...

avatar van Kondoro

Kondoro

The Smurfs 2

Slechter als deel 1. The Smurfs 2 vond ik niet leuk aan sluiten op deel 1 maar blijft wel vermakelijk. Ik had de hele tijd al het gevoel als of ik deze film kende en dat blijkt achteraf dus ook zo te zijn. Achja, ik vond hem nu wel wat minder helaas. Gargamel zag er nog steeds niet uit en azrael is nog steeds zo irritant als in deel 1. Het verhaal was oke en het concept was ook wel geinig. Leuk om tussen door even te zien meer ook niet echt!

avatar van tattoobob

tattoobob

Middelmatig....wel leuker als get eerste deel.

Ik vind dat er een geen van beide films de sfeer net als in de tekenfilmserie gehaald word.

Plus ik vind het animatie met real life nooit zo werken in dit soort films.

avatar van Aapje81

Aapje81

Leuk vervolg op een alleraardigste eerste smurfjes film. De serie van vroeger was vele malen leuker maar met de toevoeging van de twee hippe moderne smurfjes is deze film toch best genietbaar. Ook een aantal keren best kunnen lachen om de slapstick humor. Voor de doelgroep best leuk.

Gemiddeld.

avatar van coumi

coumi

Niet beter of slechter dan het eerste deel. Met mijn 49 jaar hoor ik niet tot de doelgroep, alhoewel de smurfen in mijn tienertijd een stuk bekender en populairder waren dan tegenwoordig. Dit vervolg is vaardig gemaakt, prettig luchtig van stijl en toon en niet iets waar veel mensen zich aan zullen storen. Had wel wat meer humor in mogen zitten(wat dat betreft hebben de minions een stuk meer charisma), qua verhaal stelt het weinig voor en Gargamel is bij deze tweede beurt een irritante, eentonige schurk.

Wel raadzaam om geen derde film te maken. Op deze wijze lijkt me het verhaal wel zo'n beetje verteld, anders word de reeks net zo vermoeiend als de Alvin and the Chipmunks films.

avatar van Tarkus

Tarkus

Tarkus schreef:

Wederom een prachtige tekenfilm, maar het originele dat je in de eerste film had is hier een beetje weg.

Maar het verhaal was wel weer leuk en ook de locatie, ditmaal Parijs, werd prachtig uitgebeeld.

Ondanks zijn lengte, 1u45 minuten is lang voor een animatiefilm, heeft de prent me toch niet verveeld.

Wat mij, en Caroline betreft, mag er gerust nog een vervolg komen.

De film eens opnieuw bekeken. Het is en blijft een leuke film met prachtige animatie.

Spijtig dat de geestelijke vader, Peyo, die allemaal niet meer kan meemaken.

Op naar de 3de en nieuwste film.

avatar van Shadowed

Shadowed

Degelijk.

De geanimeerde smurfen op het scherm. Deel 2 zelfs alweer. Waarbij ik stiekem bij deel 1 nog best kon genieten van de wat aparte humor vond ik dit weer wat minder. Vooral door dezelfde aanpak van dingen en de wat flauwere humor.

Gargamel is toch wel een leuke schurk. Hij is wat overdreven neergezet, maar ja, het is tenslotte wel een kinderfilm. De animaties zijn degelijk, de effecten ook degelijk. De lengte mag inderdaad ook wel wat korter voor een film zoals deze.

Hij is prima te kijken, maar uiteindelijk een niet al te best vervolg. Daarvoor is het verhaal te cliche en de grappen te flauw.

avatar van arno74

arno74

Een stuk vermakelijker dan het eerste deel, maar niet zo goed als Smurfs: The Lost Village (2017), die meer trouw is aan de oorspronkelijke TV-serie (dat is geen vervolg op deze, maar een losstaande 100% geanimeerde film, zonder menselijke acteurs). De twee nieuwe personages die in dit tweede deel worden geïntroduceerd zijn wel een aanwinst en houden de film leuk en onderhoudend. 3*

Een draak van een film.

De eerste sloeg ook al helemaal nergens op, maar blijkbaar heeft deze film het best goed gedaan, dus is het geen verrassing dat er een soortgelijk vervolg kwam. En blijkbaar ook nog een derde deel, dat zal in ieder geval niet voor binnenkort zijn.

Ik heb niet eens zo heel veel met de Smurfen, maar deze bewerking is toch echt van een zeer droevig niveau. De Smurfen zelf zijn onuitstaanbaar, het acteerwerk is extreem kinderachtig en de humor is niet te harden. Parijs als setting slaat ook echt helemaal nergens op.

Ik heb doorgaans niks tegen modernisering, maar deze Smurfen vond ik vooral infantiel. Het zal dan wel voor jongere kijkers bedoeld zijn, maar die verdienen wat mij betreft toch ook gewoon beter dan deze meuk. Erg vervelende films dit.

avatar van mrklm

mrklm

De Smurfen hebben een verrassingsfeest in petto voor Smurfin [Katie Perry] vanwege haar verjaardag, maar voor ze haar kunnen verrassen wordt ze ontvoerd door Vexy [Christina Ricci], een door Gargamel [Hanka Azaria] gecreëerde smurf. Gargamel is nu een beroemde illusionist en wil Smurfin gebruiken om een magische formule te achterhalen waarmee hij de wereld aan zich kan onderwerpen. Grote Smurf [Jonathan Winters] neemt 3 smurfen mee terug naar de mensenwereld om de hulp in te roepen van hun vrienden Patrick [Neil Patrick Harris] en Grace [Jayma Mayes] bij hun zoektocht naar Smurfin. Door een misverstand zit Grote Smurf opgescheept met Mopper [George Lopez], Klungel [Anton Yelchin] en IJdele [John Oliver]. Vervolg op Smurfs heeft een inventief verhaal met beter uitgewerkte personages, veel beter grappen, leuke cameo’s (o.a. Jimmy Kimmel als de Passief-agressieve Smurf) en een hilarische bijrol van Brendan Gleeson als Patricks stiefvader. In zijn speelfilmdebuut speelt Jacob Tremblay de rol van Patrick en Graces zoon Blue.